onsdag, juli 31, 2013

Semester vad är det??

Ja, det ordet är inget man riktigt känner till här i USA. Eller känner till gör man väl, rent ordmässigt. Vacation. Holiday. MEN man vet inte vad ordet egentligen innebär! Inte en susning har man. Eftersom semester inte riktigt existerar här på det viset vi är vana från Europa i allmänhet och Sverige i synnerhet. Allt lunkar vidare i de vanliga spåren. Just nu har mina kollegor i Paris semester. Det märker jag dels på alla autosvar som studsar mot mig när jag skickar dem email, och dels på att det på just emailfronten lugnat ner sig något. Dock sker fortfarande möten och annat viktigt så riktigt så "stängt" och nedsläckt som det är i Sverige under högsommaren är det inte.

Själv har jag dock mycket. Tänker varje vecka att den här veckan kanske det blir lite lugnare men sedan händer det alltid något som rör till det. Just nu är det en ny federal lag som ställt till riktigt snurr i grytan här. The Sunshine Act. Som visserligen funnits länge men som i och med imorgon (första augusti) har "uppdaterats" med nya regler. Mycket mycket mycket att tänka på och ta in. Och sedan försöka få någon struktur kring. Igår blev det ytterligare en lång dag på jobbet. Åkte strax efter 6 och kom hem strax innan 20.

Idag tänkte jag ändå försöka att sluta jobba och hämta Lill-Skruttan från dagis lite tidigare än vanligt. För att få lite mer tid tillsammans. Det har som sagt blivit lite mycket jobb den senaste tiden. Vilket hon har reagerat på. Till viss del förståeligt. Samtidigt kan jag tycka att jag och M ägnar oss så otroligt mycket åt familjeliv när vi är lediga. Helgerna är mer eller mindre dedikerade till henne (missförstå mig rätt nu detta är inget klagomål utan mer ett konstaterande) på ett sätt som ja inte vet några av vare sig våra föräldrar eller våra vänners föräldrar gjorde då vi själva växte upp. Kanske är hennes reaktion nu mer en blandning av åldern (tycker mig se ett alldeles för tidigt 6-årstrots, man kallar ju 6-årsåldern för "lilla tonåren") och det faktum att ingen av oss varit lediga sedan den där veckan i januari. Och en längre ledighet var det ju ett år sedan ungefär. Vi behöver kanske alla lite semester egentligen? Att bara få vara. Att ta dagen mer som den kommer. I en längre tid än 2-4 dagar i sträck. Ja, ni vet alltså just det där som amerikanerna inte känner till.

måndag, juli 29, 2013

Äntligen

Imorgon tisdag ska de äntligen komma och fixa vårt sovrumsgolv. Vet inte ifall ni minns, men vi hade ju en vattenläcka för ett bra tag sedan. En läcka som gjorde att vårt parkettgolv mer eller mindre lyfte och man plockade bort nästan all parkett innanför vår sovrumsdörr. Sedan har vi (precis som jag trodde) fått vänta vänta vänta. Men NU, en dryg månad senare, ska de komma och lägga dit nytt golv. Det ska bli så SKÖNT! Ikväll får vi alltså flytta vår byrå och våra Elfa-lådor så de kan komma åt golvet bättre. Det ska bli så skönt att få nya parkettplattor att gå på. Fast Lill-Skruttan har hittills roat sig med att leka att hon går på en smal smal bro (eller klippkant) och att området där parketten saknas varit en avgrund. Allt för lite äventyr...

Poolsöndag

Igår söndag, blev det poolbad hemma hos en av Lill-Skruttans kompisar. Efteråt middag. Ungarna hade hur roligt som helst och vi vuxna hade massor att prata om så det var en riktigt lyckad eftermiddag och kväll.

I övrigt har helgen som gått varit skön. Inte så mycket inplanerat utan vi har tagit det ganska lugnt. Hunnit organisera lite här hemma. Rensat. Sådant känns alltid bra. Nu ny vecka. Hoppas ni alla får en fin sådan!

lördag, juli 27, 2013

Lördagsmorgon

Idag är det en helt ljuvlig lördagsmorgon. Var ute på en promenad redan vid 7-tiden och nu är det helt perfekt sommarväder här. Den intensiva hettan och luftfuktigheten är borta. Kvar är dryga 20 grader och en mild morgonsol. Jag älskar staden sådana här morgnar. Att promenera runt. Se personer rasta sina hundar, föräldrar gå runt med sina barn, eller bara ute för att köpa kaffe. Små köer till ställen som säljer bagels. Joggare längs floden. Vinden som går genom trädkronorna. Blommande buskar längs gator och i parker. En stad som vaknar. Så rofyllt. En ny dag på väg att veckla ut sig. Älskar det!

fredag, juli 26, 2013

Brunch på The Boathouse och roddtur i dammen

Förra helgen var ju Annika och Peter fortfarande i staden. Så vi beslöt att äta brunch ihop med dem på The Boathouse i Central Park. Jag vet att vissa tycker det är en turistfälla, men jag måste säga att det är en av de bästa i såfall...! Jag tycker om att gå hit. Särskilt med besökare. Vänner. Familj. Det är en sådan fantastisk New Yorkig känsla här. Atmosfären. Bara att gå hit. Strosa genom Parken. Sedan sitta där vid vita linnedukar med utsikten över dammen. Love it!

Vi var där strax efter att de öppnade. Lördagsmorgonen var varm, men ändå inte så het som vi först trott den skulle vara. Dock insåg vi att temperaturen skulle stiga betydligt under förmiddagen. Att vara på plats redan vid öppningsdags (eller ganska nära inpå) är bra eftersom man då oftast slipper vänta. Eller iallafall behöver man inte vänta länge. Vi fick bord nästan på en gång.
Det blev en mycket god brunch. Och som sagt, miljön talar för sig själv. Hur många scener ur olika filmer eller TV-serier har man inte sett i den här miljön? Det känns faktiskt nästan lite som om man är statist i en film när man sitter där i sorlet av de andra gästerna.
Jag åt Eggs Benedict med lax. GOTT!!

Lill-Skruttan valde pasta. Med smör.

Utanför skymtar uteterassen samt roddbåtarna

Två bloggerskor som gått från Bloggvänskap till riktig vänskap

Peter valde en french Toast som var den absolut största jag någonsin sett!

Terassen med baren där man kan köpa sig något gott att dricka

Efter brunchen ville Lill-Skruttan så gärna så gärna ro. Så som vi gjorde då Farmor G, Svägerskan och Loff var här. Vi var först lite tveksamma med tanke på hettan. Att sitta mitt ute på en damm i stekande sol kändes inte helt lockande, men vi var ändå hyfsat lättövertalade. Annika hade aldrig rott här och tyckte nog att det kunde vara lite roligt ändå. Men M och Peter tackade nej till en plats i båten så det blev en tjejrodd.

Vi hade rätt. Det blev verkligen hett hett hett där på vattnet

Titta vad är det för paparazzis i buskarna?!

Härligt med lite svalka i skuggan av träden

Lill-Skruttan provade att ro lite

Hej hej!

Varma och törstiga efter roddturen blev det till att dricka vatten och vila i skuggan en liten stund. Trots att det varit hett där ute i solgasset på vattnet var vi nog alla tre ändå glada över att faktiskt ändå ha gjort vår lilla båttur. Det är aldrig fel att komma ut lite på vattnet och se staden ur ett annat perspektiv. Hur turistigt det än är.

M och Peter mötte oss utanför The Boathouse när vi stigit iland. Efteråt promenerade vi i sakta gemak hemåt genom Parken. Det blev ett kort stopp vid Alice i Underlandet. Lill-Skruttan tycker väldigt mycket om den statyn. Och den är fantastisk. Sådan detaljrikedom. Man kan hitta nya saker nästan varje gång man besöker den.

Under svamparna kan man hitta många saker. Till exempel den här ödlan eller kajmanen eller vad det nu är. Rolig att rida på även för en stor tjej.

Vi promenerade sedan hemåt genom staden. Vid 2:a avenyn sade vi hejdå till Annika och Peter för denna gången. Det kändes lite sorgligt, men eftersom vi vet att de kommer hit en stund i början av augusti för att hämta sin dotter K så vet vi att vi kommer att träffas åtminstone en kväll ganska snart igen.

TACK finaste Annika och Peter för att vi fick spendera så mycket tid med er! Det var verkligen roligt!

torsdag, juli 25, 2013

En dag "på landet" och kväll i storstaden


Igår var jag, som jag redan berättat inte på min vanliga arbetsplats. Istället var vi på en Country Golf Club en liten bit bort. Quarterly Business Review med både medical och marketing närvarande. För s.k "alignment" och för att presentera var vi är just nu, samt våra närmast kommande mål. Allt för att vi tillsammans i vårt team ska kunna nå dessa mål. Personligen tycker jag de här mötena är otroligt värdefulla eftersom det ger mig en helt annan överblick (och inblick) i vår strategi. Plus att det alltid är bra att träffa kollegor och diskutera saker utifrån olika perspektiv.


Själva platsen vi var på var också otroligt rofylld. Grön. Blommor i all sköns färger. Stenhus, stenmurar. Så otroligt annorlunda mot Storstaden. Kontrast är bara förnamnet. Här kändes det verkligen som man var på landet. Landsbygden. Sådana här Country Clubs är ju privata ställen och det krävs medlemskap för att gå tillträde. Men de håller ju även sådana här företagsevent och liknande (som konferensanläggningar) och säkerligen kan man även hyra dem för t ex bröllop och liknande. Intressant värld är det ändå. För en utomstående. Man förstår verkligen att de som medlemskap på sådana här ställen tillhör den välbärgade skaran, och att det här säkerligen även sker en hel del business också. Väldigt exklusivt på många vis. Och "hemligt".

På kvällen var jag dock rätt trött. Dagen innan hade ju varit väldigt lång och jag hade inte fått många timmars sömn under natten. Att trafiken dessutom var värre än vanligt så det tog mig 2 timmar att komma hem gjorde inte saken bättre. MEN det är då det känns så underbart att mötas av en liten tjej med tofsar, kjol och Tinkerbell t-shirt som står och lyser utanför hissdörrarna när de öppnas. Strålande glad och som bubblande berättar att "hon och pappa minsann stått i fönstret och sett bilen då den stod nedanför huset på gatan och väntade på grönt ljus, och sedan även mig när jag gick hem från garaget". Sedan kommer man in och middagen är klar och efter den gick vi alla ut i den härliga sommarkvällen (lagom varm!!) för lite cykelövning nere vid East River.


Sommarkvällar som den igår känns magiska även i en storstad som New York. Jag är så glad över att vi bor så nära floden. Skiftningarna i vattnet och himlen ovan den är något man kan njuta riktigt mycket av. Avslappnande trots att FDR surrar alldeles intill. Man får helt enkelt försöka ta vara på det man har nära sig, när man inte har tid eller ork att ge sig iväg längre bort. Och East River räcker en bit iallalfall.

Lill-Skruttan har inte varit ute och cyklat på ett tag nu på grund av den otroliga hettan vi haft i staden den senaste tiden. Nu då den äntligen börjat lätta något hoppas jag att vi kan komma ut lite oftare. Trots att hon nog bara tränat ett par gånger sedan hon fick cykeln i början av juni har hon blivit otroligt mycket bättre! Visst lär det ta lite tid till innan M kan släppa henne men hon har faktiskt en helt annan balans nu än i början.

Idag och imorgon arbetar jag hemifrån vilket känns underbart efter den här veckans långa dagar. Ikväll ska dagiset dessutom ha sin årliga Sommarknytis så vi ska fixa lite lax att ta med. Hoppas att det inte ska regna. Enligt prognosen ser det ut som om det ska bli regn ikväll, men vi får se. Imorgon ska Blue Room till Zoo och då ska vädret iallafall bli fint. Enligt prognosen alltså. Hoppas på det.

onsdag, juli 24, 2013

Tredje dagen

Idag är det onsdag. Middagen med kollegorna igår var himla trevlig och god. Mysigt ställe. Kom dock hem sent igårkväll men var ändå uppe i varv så jag kunde inte somna förrän ännu senare. Och nu upp tidigt. Idag har vi heldag utanför jobbet. Business Report Day. Marknadsföringsavdelningen ska presentera inför Q3. Känns skönt att jag kommer att sitta och lyssna. Plus att jag alltid tycker det är otroligt intressant att få höra den sidan av vårt team också. Själv är jag ju på medical. Men jag tror jag kommer vara trött. Måste erkänna att det känns lite segt idag. Längtar redan efter att få komma hem ikväll och veta att jag inte ska behöva gå upp med solen och köra iväg på ett par dagar. Tre dagar i rad brukar alltid kännas. Och i och med middagen och den sena kvällen igår (var hemifrån drygt 16 timmar) känns det lite extra segt nu. Men det är bara att bita ihop och faktum är att jag ändå ser fram emot dagen. Nu blir det till att köra med solen i ryggen tills man kommer fram och kan bälga i sig kaffe...

tisdag, juli 23, 2013

Lång dag

Idag blir det en lång dag. I skrivande stund sitter jag med en banan som frukost och ska snart köra iväg. Det har ljusnat ute men småduggar lite. Det kommer att bli en ganska lång dag idag eftersom vi ska ut med jobbet och äta middag ikväll. Vår Storchef från Paris är på besök. Så vi får se när jag kommer att komma hem.

Vad är det som bubblar hemma hos oss?

I söndags körde vi till Costco för att handla. Denna gång blev det Costco i Harlem där det även ligger ett Target. Samt en djuraffär. Inne i djuraffären fick vi hälsa på en Water Dragon. Samt kollade in de supersöta kattungarna. Och M som länge länge länge har drömt om ett akvarium fick äntligen se sin dröm gå i uppfyllelse. Han hade kollat runt efter akvarium i en storlek som skulle få plats hos oss och sett ett som fanns att köpa i den här djuraffären. Så vi fick med oss ett litet akvarium hem.

Sedan körde M vidare ner till en specialfiskaffär vid Delancey där han handlade jord, växter samt ett "specialkit" (nästan som ett litet kemilabb) som man ska mäta nitrat- och nitrithalten med i vattnet. Själv hade jag ingen som helst aning om att man behövde ha koll på kvävecykeln när man skulle "starta ett akvarium" men tydligen är det så. Först får vi vänta in nitritbakterierna och senare nitrat. Eller var det tvärtom??? Det var länge sedan jag läste biologi känner jag. Ringrost. Själva fiskarna får inte flytta in förrän det är rätt bakteriekultur i akvariet. För då kan de dö. Jag får helt klart surdegsvibbar. Eller som då man gör sin egen yoghurt. Och när jag sa det till M berättade han att det stämde rätt väl. Man kan även i akvarievärlden få lite av någon annans "akvariekultur" och därmed kickstarta sitt eget. Men vi kör från början och därmed lär det ta ett par veckor innan det blir fisk.

Men söndagen bjöd iallafall hela familjen på "Projekt Akvarium". Och det hela blev nästan som en liten lektion i naturvetenskap för Lill-Skruttan också. Med hävert och senare mätning av vattenkvaliteten med hjälp av indikatorfärger. Lill-Skruttan tycket att allt var otroligt spännande.

Ett stycke drivved på vilken vi "ympade" lite alger.

Här fylls akvariet med hjälp av vår egenhändigt gjorda hävert

Sådär blev det! Den lilla sköldpaddan i keramik i högra hörnet var Lill-Skruttans val till dekoration av akvariet. Nu väntar vi bara på fiskarna.

Och så med nattbelysningen på. Eller "månljuset" som Lill-Skruttan kallar det. Vilket också fungerar som nattlampa i sovrummet nu. För jo det står i sovrummet. Och som tur var är det ett otroligt tyst akvarium annars hade det nog varit svårt att sova där.


Lill-Skruttans målning av akvariet. Längst ner till höger kan man även se den lilla sköldpaddan

Det märktes som sagt att Lill-Skruttan tycker detta är superkul och spännande. När jag hämtade henne på dagis idag hade hon målat en bild av akvariet. Med växter, drivved och sköldpaddan. Det kändes jättekul! Just sådana här projekt blir ännu roligare med barn tycker jag. Att se hur förväntansfulla de är och även hur mycket de lär sig medan man håller på och fixar. Nu räknar vi alla dagarna till att indikatorfärgen på vattnet ska visa att vi kan ta dit lite fisk!

måndag, juli 22, 2013

Sju år sedan

Ett nästan hjärtskärande vackert sommar-Stockholm. Med nära och kära omkring oss. Vattnet så blått så blått. Solen varm och gyllene. Kajaker som paddlade förbi. Vinden ljum och fylld av sommardofter. Stadshusets kronor gnistrade i solen någonstans där långt bort i horisonten. En helt magisk dag. Och efter den följde en helt magisk kväll.

Idag är det sju år sedan. Det känns fortfarande så nära. Endast ett hjärtslag bort. Samtidigt så oändligt länge sedan. Ett annat liv. En annan tid. Lyckan är ändå att all tid som förflutit sedan dess varit fylld av precis samma magi. Visserligen uppblandad med en rejäl dos vardag. Tårar liksom skratt. Men ändå - magi. Det är verkligen sann lycka att få dela sitt liv tillsammans med den person man allra helst vill dela det med. Jag vet att det inte är alla förunnat. Så ja, jag är oändligt tacksam. Glad. Lycklig. Förundrad.

Också över att magin kan fortsätta följa med oss i vardagen. 

Insta

Ok, så nu är jag på Instagram också. Efter att bland andra Annika och Lotta ihärdigt tjatat, eller jag menar såklart uppmuntrat och berättat hur otroligt bra jag skulle trivas där, så blev det äntligen av igårkväll. Appen nerladdad. Hepp! Konto registrerat. Hepp! Första bilden. Hepp Hepp!
Fast det kommer nog ta mig ett litet tag innan jag får riktig kläm på det hela.

Ni där ute på Insta. Har ni några roliga, bra tips, eller andra erfarenheter av Insta som ni skulle vilja dela med er av så gör gärna det! Och vill ni följa mig är mitt Instagramnamn saltisinnewyork. Klick klick! Kanske ses vi där? Vi får se hur pass "tagen och fast" jag blir.

Och ja, brittisk kunglig bebis verkar det ju kunna bli idag också. Nyheterna här på andra sidan Atlanten rapporterar ihärdigt i brist på eget Kungahus. 22:a juli. Kanske kommer denna dag nu att bli ihågkommen för något annat än enbart en av de mest tragiska och fruktansvärda händelserna som skett under min livstid. 22 juli. Årsdag. Norge. Jag skänker er en tanke idag. 22 juli. Också en annan årsdag. Troligen enbart ihågkommen av mig och M (om ens det vissa år hahaha!). Men ändå. Dagen då vi båda sade Ja. Och på den vägen är det.....

söndag, juli 21, 2013

Rooms with a view

I fredagskväll träffades vi då äntligen. Tre Bloggare. Tre vänner. Bästaste Annika. Finaste Lotta. Jag. Och såklart Annikas härliga Peter. Vi hade planerat ett tag. Att kunna ses alla fyra tillsammans. Och fredagskvällen blev smått magisk. Först skålade vi på en roof top bar i midtown. Upstairs. Högst upp på hotell Kimberly. Senare blev det en taxitur ner till Koreatown. För en underbar middag på en av de koreanska restaurangerna med en helt fantastisk utsikt över staden.

Koreatown

Instagrammare och bloggare har alltid kameran redo...!

Uppe på 39:e våningen. Granne med Empire State Building

Peter & Annika i väntan på vårt bord

Som sagt - granne med Empire State Building. Och precis som Annika konstaterade då vi tittade ut genom fönstren "det är sådana här gånger man verklinge inser hur HÖG den byggnaden är!" Vi är alltså på 39:e våningen och ändå fortsätter den och sträcker sig upp upp upp ovanför våra huvuden...

Skyline norrut

Macy´s skymtar långt där nere. 

Kamerorna gick varma

Kvällssol över staden. Brooklyn och Queens skymtar där borta på andra sidan East River


Fantastiskt god mat



Skymningen sänker sig över staden och solens sista strålar reflekterar sig i Freedom Tower



Rhubarb Panacotta - fantastiskt vacker och god!

Nattskruden på



En sådan lyckad kväll! TACK Lotta för dina fantastiska bar- och restaurangtips som fick oss att njuta extra av kvällen! TACK också till er alla för en helt underbart mysig och rolig kväll tillsammans! Tiden gick som vanligt alldeles för fort. Jag hade kunnat prata ytterligare ett par timmar kändes det som. Men när vi skildes var vi alla rätt trötta, varma och mätta. Men också nöjda och glada. Lotta som skulle ta tåget ut ur staden och hem till sig skulle ändå inte vara hemma förrän närmare midnatt. Det var dags för avsked. Ett extra TACK vill jag också skicka till Peter som hade tålamodet att lyssna på oss tjattersnattror då vi gled in på bloggande, instagram, gemensamma bekanta och kanske framförallt då vi gjorde det på svenska....