torsdag, december 01, 2011

Snabb leverans av våra svenska godsaker

Idag kom det två tunga kartonger till oss. Utanpå satt etiketter där det stod "Fragile! Glass!". Jädrar i min låda vad snabbt musten kom! Den ena kartongen innehöll enbart must. Den andra innehöll 4 flaskor must och lite andra godsaker. Jag beställde ju även lite annat också så nu känns det lite som om även jag och M fått öppna första luckan idag haha! Nu är det mesta inplockat i skåp och skafferi. Den stora mustkartongen står i sovrummet. Åtta av dessa flaskor ska transporteras en våning ner till våra svenska kompisar som beställt dem via oss. 

Jag blev även väldigt glad över att kunna hitta ättiksprit. DET har jag nämligen inte sett i några mataffärer här. Kanske det finns, men jag har som sagt aldrig hittat någon. Endast olika vinägersorter. Ättika är något jag gärna använder till att göra inläggningar, som inlagd sill eller inlagd smörgåsgurka, så det känns väldigt roligt att de hade det där. Tysk är den, så jag vet inte riktigt om den är som vår svenska Winborgs som jag alltid använde hemma, men det ska bli roligt att prova.

Här är våra varor (ja den stora mustkartongen fotade jag alltså inte...). Förutom musten kom det några burkar fiskbullar, lingonsylt, ättiksprit, Singoallakakor samt lite olika lakritssorter!

Grandpa Lunqvists's Christmas Soda!

Den planerade Fikan med den svenska tjejen blev tyvärr uppskjuten eftersom hon blivit sjuk. Men förhoppningsvis kan vi ta den nästa vecka istället. Så det har blivit en "hemmadag" när jag småplockat lite och även fått iväg ytterligare ett mail i Jobbletaranda. Idag testade jag ett nytt recept i slowcookern. Det blir beef brisket som puttrar där tillsammans med lök, morot, rotselleri, vitlök, timjan samt en blandning av ketchup, öl, chili, en nypa socker och ett par nypor salt samt peppar. Receptet hittade jag på nätet och jag har gjort en lite egen variant av det. Vi får se, kanske blir det en julmust till detta? Eller så passar en kall öl bättre? Det doftar i vilket fall ljuvligt här nu. Kvällen bjuder som sagt på barnvakteri. Så det blir nog full rulle här. med tanke på det lär vi troligen inte kunna se dagens avsnitt av Julkalendern ikväll men jag har läst på flera bloggar att den verkar bra vilket känns roligt!

8 kommentarer:

Katarina sa...

Wow, vilket härligt paket! Kul att kunna finna saker man kan sakna.

Det där med slow cookern, jag tyckte det var svårt att hitta rätt timing för maten. mina grönsaker hade en tendens att alltid bli överkokta, dvs. för mjuka.. Härligt med alla dofterna från den, lycka till. Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
japp det var det- Och snabbt kom det också! Jag beställde ju alldeles nyss. Igår eller i förrgår? Minns inte riktigt. Men alldeles nyligen var det.
Jag tycker det fungerar väldigt bra med slowcookern och tiden faktiskt. Blev riktigt förvånad första gången just över detta med grönsakerna. För om man kokar allt på "vanligt" vis på spisen länge så blir ju grönsakerna (som morot etc) alltid jättetrista och överkokta om de kokar hela tiden med t ex kött. Men i vår slowcooker blir det inte så. Köttet blir mört men grönsakerna är inte alls sönderkokta. Kan inte riktigt förklara det mer än att kanske temperaturen är såpass låg att det grönsakerna inte hinner koka sönder även om köttet "gör det"??
Kram!!

Charlie sa ... sa...

Speedy delivery ;)

Jag är också sugen på julmust nu!!!


Å, jag gillar din slowcooker. Det låter urgott. Tack också för att du påminde mig om julkalendern...ska kolla in den nu!

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha ja vi delade en flaska idag innan middagen! Sååå gott! :-) Slowcookermiddagen idag var också jättegod! Ett tips om du vill prova.
Nu ses vi ju snart! Ska bli så roligt!!!
Kraaam!!

Trillingnöten sa...

Åh vad härligt! Vilken känsla att få öppna och se :) Nu tänker jag ju inte på det när jag ser detta dagligen i butikerna, men när jag bodde där var det samma känsla. En sommar när vi var på semester till NYC fick jag syn på Marabouchoklad i en vanlig butik! Var ju tvungen att köpa bara för att :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
nej men visst är det så att när detta hör till ens vardag så är det ju inget man tänker på alls. Men när man inte kan köpa det i sina vanliga affärer så blir det såklart speciellt de gånger man verkligen kan det. :-)

Petchie75 sa...

vad kul att det levererades så snabbt! jag har använt white vinegar som ättikssprit och det har funkat bra.
själv har jag passat på att göra en hel del beställningar via svenska nätbutiker när jag nu är hemma (billigare porto inom sverigr) och allt har levererats snabbt!
kram

Saltistjejen sa...

Petra,
aha så det fungerar bra alltså! Kanske ska jag testa det. Men inlagda sillen som man kan köpa här borta och som är amerikansk är ju inlagd med vinäger och DEN tycker jag inte alls smakar lika gott som den svenska. Men kanske smakar det annorlunda om man gör själv?
Kul att du kan passa på att handla svenska saker i Sverige nu!
:-)
Kraaam!