onsdag, december 31, 2014

Gott Slut & Gott Nytt!

Ja, det har varit tyst tyst tyst här på bloggen. Så mycket annat som upptar både tid, energi och kraft just nu. Dessutom var det inte förrän häromdagen som vi fick ordning på datorn, och jag har som sagt inte orkat blogga alls på padda eller telefon. Ni som följer mig på Insta och/eller Facebook har dock kunnat se lite av vår vardag under den här tiden.

Som de flesta av er vet så har Den Stora Flytten nu skett. Vi har alltså nu bott i vårt nya hem i lite mer än en vecka. Anlände på kvällen måndagen den 22 december. Idag i skrivande stund är klockan strax efter midnatt på nyårsafton, alltså den 31 december. Så vi har alltså varit San Diegans i ca nio dagar. Och det har varit dagar fyllda med allt från flyttbestyr till utflykter men framförallt att försöka att få vårt hem funktionellt.

Mycket att göra under dessa dagar alltså. Bland annat har vi:
 - julpyntat lite så vi kunde fira jul
 - faktiskt firat jul
 - åkt flera turer till IKEA för att köpa lite möbler (de flesta lämnade vi ju kvar i NYC)
 - köpt en till bil
 - utflyktat till Balboa Park, Point Loma, Downtown, La Jolla
 - premiärbadat i vår pool
 - påbörjat omregistreringen av gamla bilen (just nu kör vi utan registreringsplåtar eftersom vi skickat tillbaks våra NY-skyltar men fortfarande väntar på våra kaliforniska)
 - M har gjort teoriprovet så han kan få sitt CA-körkort, och själv ska jag göra mitt prov imorgon
 - och sist men inte minst fått en liten kille som numera KAN KRYPA!

Så nu har vi inte någon lugn stund här direkt, och man inser att vi nog måste börja barnsäkra vårt nya hem rätt snart....

Men nu såhär på årets sista dag vill jag passa på att önska er alla ett RIKTIGT FINT 2015!!!!!

Jag kommer skriva lite mer senare om vårt gångna år 2014, vilket varit mitt mest händelserika och omvälvande år någonsin tror jag, med sina Tre Stora Händelser. Den första mindre rolig eftersom den innebar att jag blev arbetslös. Den andra helt fantastisk eftersom den innebar att vi fick vår nya familjemedlen, vår älskade, ljuvliga helt underbara Lillebror. Den tredje och sista stora händelsen detta året var ju flytten från New York City hit till San Diego. Och om den kan jag just nu inte säga så mycket mer än att det känts enormt sorgligt och vemodigt att lämna vårt älskade NYC, våra vänner och vårt liv där. MEN att det samtidigt känns enormt spännande, särskilt nu då vi faktiskt är HÄR och vår vardag inte längre handlar om att packa ihop vårt liv och ta farväl, utan istället att starta om på nytt, vilket alltid är läskigt och fantastiskt på samma gång. Så ja, för oss kommer det nya året innebära ett nytt kapitel. På alla sätt och vis. Och vi hoppas såklart att det kommer att bli ett lika bra (eller bättre) sådant som vårt NYC-kapitel var.

GOTT NYTT ÅR till er ALLA som fortfarande finns kvar där ute och läser denna bloggen! Jag hoppas ni vill fortsätta följa oss även sedan vi lämnat NYC. Och jag hoppas att jag ska kunna skriva lite mer frekvent igen snart.

14 kommentarer:

Pettas sa...

Ett riktigt Gott Nytt År önskas er alla!

Karin :)

Monica sa...

Gott Nytt År önskas er alla i familjen, lycka till med allt det nya i er nya stad!

Desiree sa...

Ett riktigt gott nytt år till dig Saltis med familj. Jag hoppas att ni kommer trivas riktigt riktigt bra i CA och att ni redan nu känner att ni känner att en positiv anda i era nya omgivningar. Det har varit jättekul att få följa er hittills via Instagram och FB. San Diego ser helt underbart ut. Staden med världens bästa väder och fantastisk fin natur. Må 2015 bli ett riktigt gott och fint år på alla sätt för er alla. Stort lycka till för Mats med nya jobbet. Jag hoppas att han kommer att trivas utmärkt där han jobbar nu och att även du så småningom får napp på jobb fronten.
Stora kramar!

Gretas Gotland sa...

Gott Nytt År! ★

Det skall bli himla spännande att följa er nya tillvaro i San Diego! :-)

Steel City Anna sa...

Gott nytt år och hoppas att 2015 blir lite lugnare! Skönt att ni är på plats nu. Hoppas du fortsätter blogga när tid och lust finns!

Humlan sa...

Gott nytt år!
Jag hoppas att ni kommer att trivas bra i er nya stad också och får ett riktigt bra 2015!

Anonym sa...

Ett riktigt Gott Nytt Ar till dig Saltis och din fina familj. Önskar er ett ar fyllt av lycka och kärlek!
Ni kommer säkert att stortrivas i San Diego. Ser mysigt ut!
Kramar, Lisa

Suzesan sa...

Gott nytt 2015. Önskar er lycka och glädje och kärlek i det nya året. Har sett bilderna på insta och det verkar ju hur vackert som helst. När min son var hemma i jul visade jag bilderna på lillebror och så Lill-Skruttan. Han bodde ju hemma och var lite med där när E var liten. Han är så rolig för han bara ler stort. Så hälsade han att San Diego ÄR ett fint ställe. Han har ju varit där. Det ser fint ut där ni bor. Hoppas ni ska trivas. Hoppas nu E ska få massor av vänner när hon börjar skolan.

Men såklart att du inte hinner blogga nu. Men hoppas du fortsätter blogga. Jag är så glad för er skull att det blev så bra nu med flytten. Måste ju vara underbart att ha så mycket större boende.

SÅ duktig lillebror är som kan krypa. Lycka till med körkortsprov

Stor Kram
/Susanne

Mala sa...

Gott nytt år på er med. Fortsätter gärna följa ert äventyr. Ska bli intressant att höra vad ni tycker om skola, förskola, jobb och annat. Hälsa familjen. Kram

Fröken L sa...

Gott Nytt År och god fortsättning! Förstår att det har varit fullt upp för er. Det har varit spännande att följa er på insta. San Diego verkar hur mysigt som helst och jag hoppas att ni kommer att trivas.

Kram Linda

Charlotte sa...

Gott nytt och spännande år! Ska bli så kul att fortsätta följa er :)
/C (vsmamma)

FREEDOMtravel sa...

Önskar god fortsättning på ett nytt spännande år!

Channal sa...

Har sett många fina bilder på huset och naturen! Glädje o en Upplevelse att få se båda sidor av USA! Önskar er all lycka i San Diego och ett bra nytt år!

Fin trettondagsafton o kram! Anna

Millan sa...

Gott nytt ar! Sa skont att hora att ni ar inflyttade och att allt gatt bra. Forstar att det aknns bade roligt och lite laskigt samtidigt. Men jag ser fram emot att hora om hur ni har det!
Kram