onsdag, december 03, 2008

Liptons nya favorit

Fattar inte. Nu är det bara två helger kvar här innan vi reser till Sverige!!!! Det är ju inte klokt! Hösten har verkligen rusat fram och det känns som åtminstone november liksom bara försvann.

Nu när det blivit kyligare har vi börjat använda den varma och gosiga åkpåsen som Ella fick av en av mina kompisar här. Den ser ju så mysig ut. Fordrad med något ulligt material. Tydligen tycker även Lipton att åkpåsen är himla gosig för sedan den kom fram har han helt enkelt bokat vagnen inklusive åkpåse varje kväll och natt. Detta är numer hans nya favoritsäng! 
Även om han just i natt värmde mina ben där han låg i fotändan av sängen. Myyyys.

Nu är det ju annars just den tid på året då man allra helst skulle vilja kura ihop sig med en varm filt och en kopp rykande het choklad. Tända lite ljus i mörkret och bara mysa. Tyvärr ser mina dagar inte alls riktigt ut så, utan består mer av becksvarta morgnar med kalla golv, snabb promenad i kyla och/eller regn/snö till tunnelbanan. Där hoppas man att tågen ska gå normalt och inte vara försenade. Sedan tränger man in sig med hur många som helst i en vagn. Har man tur får man sitta. Sedan kliva av tåget och vänta på bussen. Det är nu det kan bli vääääldigt kallt och/eller blött om man inte klätt på sig tillräckligt mycket. Efter att ytterligare packat in sig med en massa personer så kan man äntligen kliva av och börja jobba.
Puh! Rätt långt från mysiga filtar och varm choklad.

Fast för att bättra på mitt jobbhumör lite har jag faktiskt beställt Hot Cocoa från Green Mountain, så nu kan jag göra varm choklad här på jobbet i vår Keurig maskin! Mums!!! För att vara "färdiggjord choklad" är den faktiskt riktigt god! En av mina jobbarkompisar beställde även chokladdoppade marshmallows som det är tänkt att ha i sitt kaffet eller i sin choklad. Men en sådan lyx kostade jag inte på mig denna gång. Kanske nästa gång vi beställer...?


6 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Ska Lipton med till Sverige?

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
nej intenu i jul.
men om vi ngngång flyttar tillbaks till Sverige ska han såklart med. Men nu under julledigheten blir han kvar här. Tyvärr. För vi kommer sakna honom. Men en kompis till M´s mamma ska komma hit och semestra i NYC med sin man, och de kommer bo i vår lägenhet och därmed ta hand om Lipton medan vi är borta. Jättebra!

Sporty Spice sa...

Hihi, Lipton är ju bara för söt! Jag köpte en ullpläd (på IKEA) till Grizzly. Såg framför mig hur han skulle ligga på den och bara mysa. Men nej. Det var något med doften eller nått för han fick kattfnatt, han kloade, slickade och bet loss stora stycken. Haha, jag får kanske köpa en åkpåse istället. =)

Petra H sa...

Åh nej, jag lider med dig Saltis om morgnarna... Min sista vinter i Bryssel brukade jag gå och intala mig själv att "nästa år är jag i Karibien vid det här laget" medan jag frös och plaskade fram i våta skor... INTE roligt! Men som du säger, nu är det snart hemfärd för er! Jag sa samma sak till O imorse när han ännu en gång inte ville stiga upp och gå till jobbet - knappt två månader kvar (men då blev han stressad istället, hi hi).
Stor kram!

Desiree sa...

Ha ha Lipton är för söt och underbar. Jag tror katter har känsla för det där med kvalité och vad som är riktigt gosigt. De kan liksom konsten att njuta. Klart han gillar den goa fina mjuka platsen att sova på. Ja visst är det helt otroligt att det bara är två helger kvar tills man åker till svedala!!! Jag kan knappt fatta det själv. Känns overkligt. Shit snart måste man börja packa liksom. Men det ska bli jättekul. Sköt om dig.

Saltistjejen sa...

Sporty Spice,
hahahaha! Ja jag kan tänka mig att just ull är ngt som katter kanske hellre vill "interagera" med än bara mysa med. Det brukar ju lukta lite om ylle så kasnke satte det igång ngt hos Grizzly? Eller så gillar han bara inte får??? ;-)


Petra,
nej mörka kyliga och särskilt snöslaskiga morgnar är INTE skoj. Tyvärr blir det ju en hel del sådana när man bor på dessa breddgrader. Ni får passa på att njuta av ert härliga väder nu! Jag tröstar mig med att vädret här ändå är bättre än i Sverige såhär års. Mer sol, mindre nederbörd, inte lika mörkt...
kramar!


Desiree,
ja katter är väl verkligen livsnjutare! Ibland önskar jag att jag vore katt. De kan verkligen konsten att bara bara njuuuuta. Ligga och gosa i värmen från solen eller ett element. Bara äta sådant de gillar och rata annan mat. Komma och krypa upp i ens knä när DE vill mysa men gå iväg när det passar dem. Skön livsstil! :-)
Och ja det är snart dags att fundera på packningen. Hu! Vi har ju ingen erfarenhet att resa med barn än så jag känner redan nu att själva packningsfasen kommer att bli lite jobbig. Såååå mycket som ska med....
Kul att ni också ska hem till ju. Tyvärr blir det nog knepigt att ses. Ska ni vara i Stockholm över julen?? Kanske skulle det gå, men som sagt det är ju så få dagar vi är där och vi vill inte stressa runt. Men men...
Kramar!!!