onsdag, december 10, 2008

Nytt på sömnfronten

Vill bara kort meddela att det är mycket bättre på sömnfronten nu. De två senaste nätterna delade vi upp oss. Jag sov i soffan igårnatt. Iallafall fr o m 2-tiden. Denna natt sov M på soffan och jag sov i vår säng tillsammans med Lill-Snorpan. Det har gått bra! Hon vaknade ett par gånger under natten men somnade om ganska snabbt igen. Och nu blev det endast mat vid 1-tiden och sedan vid 5-tiden och hon verkade nöjd med det. Precis så som vi hoppas att hon ska kunna klara nätterna framöver.
Hennes förkylning börjar väl också lätta lite tror jag. Fortfarande lite snörvlig i näsan men ändå klart mycket bättre än för ett par dagar sedan.

Själv jobbar jag på med det sista innan det blir julledigt.
Försöker avsluta vissa saker på jobbet, dvs inte starta några nya experiment eller så. Detta gör att det nu i slutet av veckan och början på nästa kommer vara ganska lugnt. Iallafall fr o m imorgon. Och det känns skönt. Vi har ju en hel del att fixa med innan hemresan nästa vecka. Dels ska vi hinna handla en del saker, storstäda lägenheten och sedan packa. Gissar att det blir en aningens mer packning nu också med tanke på Ella.
På fredagkväll ska vi dessutom ha vår årliga glöggfest hemma. Så på fredag har jag tänkt vara ledig från jobbet för att baka lussekatter och fixa glögg. Och om det finns tid kanske försöka hinna juldekorera lite också. Lördagen kommer att bli fixar- och handlardag. Söndagen är det storstädning som gäller. Det senare känns viktigt eftersom det ju kommer att bo folk i vår lägenhet nu när vi åker till Sverige. Det är en av M´s mammas kompisar som kommer hit. Hon och hennes man kommer ha en New York semester över jul och nyår. De kommer då att bo i vår lägenhet och vara kattvakter till Lipton. Väldigt smidigt! För både dem och oss. En win-win helt klart. Vi är otroligt glada över att de ville och kunde stanna såpass länge. Men då vill vi självklart lämna lägenheten i ett gott skick, därav den planerade storstädningen.

Och sist men inte minst - TACK för alla era gulliga och stöttande ord! Det värmer att ni är så engagerade i mig och våra sömnproblem. Ibland kan jag känna att jag blivit lite väl tjatig och sömnfokuserad. Men när man har sådana perioder med för lite sömn så blir det lätt så att sömnen, eller icke-sömnen kanske man ska säga, blir det allting kretsar kring.
Så återigen TACK för er omtanke!10 kommentarer:

Petra H sa...

Vad skönt att höra att det lugnat ner sig lite på nätterna och att ni fått sova bättre. Och naturligtvis att Ella börjar vänja sig vid mindre mat nattetid.
Vi ska också ha glöggmys i helgen och jag har bestämt mig för att vara lite mindre ambitiös och bara göra lussekatter - pepparkakor inhandlades på Walgreens!! Kanske blir det ändå pepparkaksbak närmare jul, det är ju trots allt ganska mysigt att baka tillsammans... O var väldigt besviken när han inte fick vara med och baka lussekatter förra året ;-)
Stor kram!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja det är jätteskönt. Nu hoppas jag att hon blir helt frisk snart också. och att våra "på-gång-förkylningar" inte blommar ut utan snällt drar sig tillbaks.
Vi kommer definitivt att köpa pepparkakor. Finns inte tid eller ork till peppisbak. Tyvärr.
Hoppas ni får en riktigt mysig helg med glögg och peppisar och lussebullar! :-)
Kramar!

Desiree sa...

Åh vad skönt att både du och M har fått sova lite mer och att det har gått bättre med Ella. Ja det där med sömnen är ju otroligt viktigt. Skönt även att Ella börjar bli bättre från förkylningen. Håller med om att det är en hel del att stå i så här sista veckan innan man flyger hem. I helgen ska jag börja ta tag i packningen och sedan blir det även storstädning för min del hemma hos oss. Bra att du ser till att inte starta nya experiment utan får några lite mer lugna dagar på jobbet innan det är dax för er att flyga hemåt. Jag kan tänka mig att det blir en hel del extra packning och saker att tänka på då man flyger hem med liten Ella. Sköt om dig.

Kram

Annika sa...

Jätteskönt att höra, Saltis! Nu ska vi hoppas att det blir långsamt bättre.
DU har då fullt upp, kompis!! Glöggfest mitt i alltihopa!! Gör du egen glögg? Isåfall, har du ett bra recept?
Vad coolt att ni ska låna ut lgh i jul. LYCKOST M's mammas kompisar!! Att dom ska få bo hos er!! SCHYRRE!!
Vilket datum är ni tillbaks i US igen?
Styrkramar till DIG!!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
Ja när är det egentligen ni flyger hem igen?? V flyger på onsdag.
Det känns så kul men samtidigt har jag nog nästan nte riktigt fattat att det är så SNART!!!
Kramar


Annika,
japp vi gör egen glögg. Det recept vi brukar använda kan du hitta på vår gamla hemsida:
http://www.ekoberg.net/blogg/julpyssel
det finns säkert mer fancy och så, men detta brukar bli väldigt gott och är enkelt att göra. Vi gör ju alltid till vår glöggfest så det blir ofta en 6-8 flaskor vin sammanlagt. Så då är det bra med ngt som är lätt att göra i stor "batch". :-)
Men Desiree had väl ngt mer sofistikerat recept häromdagen på sin blogg om jag inte inns fel?
Och ja det är superbra att M´s mammas kopisar kan komma hit. Då vet vi att Lipton får en bra jul han med! :-)
KRAAAAM!

Anne sa...

Vad duktig du är, jag beundrar dig faktiskt. Du verkar ha så mycket energi trots extrem sömnbrist. Baka lussekatter och ha glöggbjudning, samt allt annat du har med jobb, fixa inför Sverige. Som sagt, du verkar ha så mycket energi och ork trots sömnbrist. Haha, jag känner mig som en riktig slappis jämfört med dig :)
Jätteskönt höra att det är lite bättre på sömnkontot. Förhoppningsvis blir det ännu bättre när Ellas förkylning är helt borta också. Så det är nästa vecka ni åker, exakt vilken dag bär det av?
Perfekt med kattvakten och husvakterna ni får. Jag tycker också att det låter som en riktig win-win situation. Det blir spännande för Lipton också... Kram!

Anna, Fair and True sa...

Skönt att höra att Ella sover bättre! Och ni!

Lät som ni hade ganska mycket att fixa med även om du skrev att det skulle bli lite lugnare! ;) Fast då menade du kanske mer på jobbet iofs :)

Saltistjejen sa...

Anne,
haha! Tack! Tja, jag vet inte ifall jag har så värst mycket energi gentligen. Men jag har nog alltid varit en sådan person som gillat att ha rätt mycket omrking mig. Särksilt sk "roliga" saker. Som sociala event och liknande. Detta är väl något som är på både gott och ont. För jo jag vet att man kan "bränna ut sig" på detta sätt. Att ha mkt på jobbet OCH mycket på fritiden är inte alltid optimalt. men jag känner ofta att när jag jobbar mycket så villl jag även känna att jag tar vara på min fritid och då blir det lätt att man fixar sådana här saker också. Som sagt, ibland får man sätta ner foten och säga till sig själv att man faktiskt behöver vila också. Men ibland kan de här sakerna även fylla mina batterier faktiskt. Även om de också innebär mer att göra.
Vi åker på onsdag nästa vecka!
Kram!


Anna,
Jo det är ju en del att hinna med innan vi åker till Sverige. Men det blir som sagt lite lugnare på jobbet nu fram tills dess så det känns bra. Jag kommer inte jobba så långa dagar. Imorgon ska jag vara helledig faktiskt. Skönt!!!! :-)
Kramar!

Millan sa...

Nej men fy vad tungt att ni haft sa jobbigt om natterna. Jag forstar helt klart att ni blivit helt somnfokuserade. Nar man far for lite somn ar det ju allt man kan tanka pa! Hoppas nu det haller i sig sa att hon sover lite battre. Bara man far sova ostort nagra timmar i stoten sa fixar man ju nagra nattmatningar men inte om man daremellan halls vaken av grat och skrik. Jag haller tummarna for att det gar at ratt hall nu!!!

Er gloggkvall later himla mysig. Hoppas ni far jatte skoj i morgon med bade bak och julfix och festen. kram

Saltistjejen sa...

Millan,
ja, men nu efter att vi delat upp nätterna mellan oss är det såååå mycket bättre! OCH jag tror att hon vant sig vid att inte äta så ofta nu, eftersom hon nu vaknar endast 1-2 gånger per natt! Jehooo! Jätteskönt! Istället för 3-5 gånger som förr. Dessutom börjar förkylningen ge sig viklet också gör att hon sover bättre och lugnare. Så det känns jättebra! Efter ett par nätter med nästan oavbruten sömn i flera timmar så känner jag mig som en ny människa! :-)
Kraaam!