tisdag, december 30, 2008

Sverigevistelsen fram till nu.

Om två dagar har vi varit i Sverie i två veckor. Det känns som om tiden gått väldigt fort samtidigt som det känns länge sedan i lämnade hemmet i New York. Och jag känner mig väldigt kluven just nu. På ett sätt vill jag alltid ha längre tid i Sverige eftersom det alltid känns lite stressigt när man är här. Att hinna med allt man vll. Att hinna träffa de personer man skulle vilja se. Men samtidigt har jag nu börjat känna att det ska bli skönt att komma hem gen. Att inte leva i kappsäck längre. Att ha sitt vardagsliv igen. Det är nog detta som ör att jag tycker det kan kännas så långt mellan New York och Sverige. Att man inte kan komma hit oftare och stanna kortare istället.
Men trots att jag ser fram emot att få komma hem igen snart, så njuter jag just nu av att vara i Skåne och besöka M´s familj här. Hittills har vi haft det så mysigt. Och idag blir det först en dag "på stan" för M och jag ska få gå ut i Malmövimlet barnlösa idag då M´s mamma ska ta hand om Lillskruttan, Jättemysigt ska det bli! Och ikväll blir det storpartaj hos Svägerskan. Det ser jag också fram emot!

Här är en del bilder från vår vistelse i Sverige såhär långt.


Hemma hos mormor började Lill-Snorpan sitta i stol. Väl uppstagad gick det bra. I början var det inte så långa stunder men efter ett par dagar kunde hon sitta riktigt länge.

Fika hos E & A. 

Alltid lika underbart att ses. Och här fick vi även träffa fler av våra närmsta vänner eftersom det var en "drop-in-fika" för att vi skulle få chans att umgås med de som vi saknar allra mest "over there". Här syns E, Ö & L med deras lilla E samt jag med Lillskruttan.
SUPERTACK E & A för att ni ordnade detta för oss!Middag hos A & E

Här sitter vi i soffan efter den goda middagen. H är fotograf.

Hoppgungan testades och den blev en succé. Det blir till att införksaffa en sådan när vi kommer tillbaks till New York.
A med lilla M som är nästan jämngammal med Ella.


Storasyrran N ritar och berättar.

Tack för den mysiga kvällen!! Det är alltid lika roligt att träffa er! Synd bara att M var sjuk, men nästa gång hoppas vi få träffa även dig.


Julafton


Promenad 


Vi såg spåren efter de nyinflyttade bävrarna när vi gick längs med kanalen!

M med Lill-Snorpan i mormors kök.


Skåne

Farmor premiärmatar med gröt.Träff hos M & N

Jag tillsammans med värdparet själva M & N.


Svägerskan matar Lill-Snorpan och I visar sina skrivkunskaper.


Här är J tillsammans med Ella.På besök hos Gammelmormor I

Det skiljer ungefär 88 år mellan dessa vackra damer.

Inte fullt lika stor ålderskillnad är det mellan Lillskruttan och "gammelmoster" M.6 kommentarer:

Marianne sa...

Å så fina bilder, och vilken härlig tid ni har haft (har) i Sverige! Vet du, på fotot med skinkan står en gryta i förgrunden till höger, det är samma porslin som vi hade när jag var liten. Vilka hemkänslor det ger!

Och jag förstår precis vad du menar med att det är långt bort. Tänk om man hade kunnat åka oftare och stannat kortare! Även om jag bor närmare än du gör, så är det samma känsla.

Stora nyårskramar och hopp om ett riktigt bra 2009!
Gott Nytt År!

Annika sa...

Vad roligt att få ta del av din sverigevistelse genom text och bilder. Allt ser så fint och julmysigt ut.

Jag vet vad du menar med den kluvna känslan. Den kommer alltid, och den är jobbig.
Ofrånkomlig.

Önskar er en fin forsatt vistelse.
KRAM och Gott Nytt År!!

Fröken fräken sa...

Ja visst känns det lite svårt det där med tiden. Ännu mer kan jag tänka mig när man har en liten. Men det verkar som att ni har haft en bra jul iallafall.Med svensk julmat och tradition som jag längtar efter så. Kul att se lite bilder på er från eran vistelse och på Ellas första resa till Sverige. Ha det så bra nu och njut av den sista tiden ni har kvar där hemma. Gott nytt år!

Anna, Fair and True sa...

Ser ut som ni har hunnit med mycket och haft många roliga stunder! Vad kul för alla att få träffa Ella och säkert speciellt för er att få visa upp henne! Hur var det för era föräldrar att träffa henne för första gången?

Förstår dock den kluvna känslan. Antingen ger det sig med tiden eller så flyttar man hem till Sverige igen. Samtidigt så försvinner ju den där känslan ganska snabbt när man är tillbaka i vardagen igen. Men det kan vara jobbigt just under Sverigebesöket.

Kram och nyårshälsning!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
det har varit jätteroligt att få visa Ella för både familj och vänner. Hm, visa upp låter egentligen fel kanse. Som om man köpt nya gardiner eller så.... ;-)
Men det var roligt att våra familjer nu har träffat Ella och även de flesta av våra närmsta vänner.
Självklart hann vi itne träffa alla som man skulle vilja träffa, men så är det ju alltid när man kommer hit.
Kram och gott nytt!!!

Anonym sa...

Jättefina bilder!
Vad hon växer lillsnorpan!
Jag tror också att hoppgungorna är det roligaste Leon provat hittills.

Ni verkar ha det mycket bra i Sverige och jag hoppas att ni får en underbar resterande tid och att flygningen hem går bra också.

Kram!