tisdag, april 15, 2014

Bubbelbilder

Jodå, vi lever. Och har det bra. Oförskämt bra. I vår lilla bubbla. Visst har vår lilla Drakunge en hel del problem med magen. Precis som Storasyrran hade då hon var i samma ålder. Det grymtas och det stånkas. Det gråts en del och framförallt så kräks det. Stup i ett. Kläder på och kläder av. Ombyte förnöjer heter det ju och jo, varje dag och natt sker x antal klädbyten. Nyfödingar kan ju ha problem med magen. Och när det gäller preemies så är det nästan alltid så eftersom deras mag- och tarmkanal ännu inte är riktigt utvecklad. Drakungen skulle ju faktiskt, trots sina snart 6 veckor här ute i den riktiga världen, egentligen varit kvar i min mage i 2 veckor till. Utan att ha behövt äta själv. Men nu ska ju maten både in ut och igenom den här lilla kroppen. Så det gnisslas, det stånkas och det grymtas på. Men trots detta och trots att man efter vissa nätter kan känna sig så in i norden trött, så njuter vi ändå. Alla tre. Jag, M och Storasyster.

Som ni märkt har jag inte uppdaterat bloggen heller på 10 dagar eller så. Just för att det inte funnits vare sig tid, ork eller lust. Men här är nu ändå en Bildbomb från våra senaste två veckor. För ja, igår var det ju exakt två veckor sedan Lillebror fick komma hem från sjukhuset. Två veckor som känns som ett helt nytt liv. Så välkomna in i vår Bubbla.

De allra första dagarna hemma

Hänger med pappa


Puss!

Mys

Lillebror & Lipton


Badkille

TV-soffan


På mammas arm

Fem små små tårEn del utflykter har vi också hunnit med. Här är från förra lördagen i Central Park.
Här blev det flaskmatning. Men nu i veckan när vi var i Parken testade jag även att amma ute och det gick himla bra det också vilket känns skönt.Och ja, detta är från förra söndagen. 
Också i Central Park.
Och så förstås världen finaste, goaste och käraste Storasyster
Hålla handen
Storasyster hjälper till med maten
Just Storasysters reaktion har varit helt fantastisk! Hon ÄLSKAR verkligen sin lillebror redan. Och det är så otroligt fint att se henne med honom. Det har hittills faktiskt enbart varit kärlek. Ingen avundsjuka. Inga utbrott. Inga tårar. Ingen ilska. Utan enbart värme, omtanke, gos och Kärlek. Ja, helt fantastiskt att se måste jag säga. Härom dagen frågade jag hur hon tyckte det kändes nu då Lillebror varit hos oss ett tag. "Vad kändes bra och vad kändes jobbigt?". Hennes egna ord, som kom helt spontant var "Inget känns jobbigt. Allt känns bara bra med Lillebror. Jag älskar honom!" Och visst värmer det. Enormt. Min stora fina dotter. Och jag känner både stolthet, kärlek, tacksamhet och lycka.

13 kommentarer:

Channal sa...

Så söt o liten och nu har lillskruttan blivit storskrutt! Härliga bilder!

Statyn med Alice i Underlandet är så fin!

KRAM Anna

Sarah sa...

Jag har tänkt på er och hoppats att det går bra. Blir glad av bilderna! Tack för du delar er vardag med oss son läser din blogg!! :)

Pettas sa...

Så fint att se att allt har gått så bra för er och för lilla Drakungen!:)
Lycka till!

Casa Annika sa...

Så fiiint! Skönt att det går så bra för er! Och hoppas magen vänjer sig snart.

Steel City Anna sa...

Vilka fina bilder. Vad gulligt av storasyster. Barn är ju ofta klokare än man tror, och tar saker mer självklart kanske. Katterna verkar också kunna hantera situationen :)

eastcoastmom sa...

Underbara, sköna bilder!
Om barn som kräks: en del är ju bara såna, vår son var en riktig kräkla...

Desiree sa...

Ååååh så himla liten och så otroligt fin och söt han är. Förstår att detta är en lyckobubbla. Så många fina bilder.
Jättefin vagn. Är den ny? Gillar den gröna färgen på den. Vad fint att E tycker så mycket om sin lillebror. Kanske blir det mindre avundsjuka då hon är lite äldre och förstår på ett bättre sätt att mamma och pappa måste ta hand om lillebror också men att det finns kärlek till dem båda så det räcker. Fina bilder på dig och E tillsammans i parken också.
Kramar och Glad Påsk.

Suzesan sa...

Alla bilder strålar lycka. SÅ SÖT han är er Oskar pytteliten. OCH så fin storasyster. Jag ser att lillebror är så lik dig på några av bilderna. Gulligt när Lipton Pytteliten och Storasyster trängs om platsen hos pappa. Tack för fina bilder. Han är så fin er son o0ch lilebror. Vackra ögon.

Så fin bild på deras små händer. Glad att det går så bra för er. HURRA!

Glad Påsk Saltis

Kram
/Susanne

Annika sa...

Vad härligt med uppdatering!
Så fina bilder.
Fortsätt att ha det bra i er lilla bebisbubbla!!
Kramar!

Pia sa...

Ah sa fina de ar bada tva!! Vilken fantastisk storasyster hon ar Lill-Skruttan!!!
Tankt mycket pa er alla!!!
Kram!

bettankax sa...

Underbara bilder och så otroligt fin han är, lillebror:) Fina, goa storasyster:) Jag blir så rörd över hennes omedelbara kärlek. Lyckostar ni föräldrar med två fina goseungar.
KRAMAR!!

Lotta sa...

Å, jag tänker på er hela tiden så det här var jättefint att se…vilka bilder! Vilka barn ni har, så söta och goa. Underbart Anna, så mycket känslor jag får. Njut av er bubbla, av vara tillsammans allihopa.

GLAD PÅSK till hela familjen!

KRAM
Lotta

Mala sa...

Tänkte bara berätta att jag skickat ett mail till din hotmail Ang vår flytt till NY om du orkar läsa vid tillfälle. Glad påsk