tisdag, april 29, 2014

Påsken - Påskaftonens Egg Hunt

Här kommer ytterligare ett inlägg från påskhelgen. Vi har sedan ett par år tillbaka en tradition här att arrangera en Easter Egg Hunt tillsammans med några av våra vänner som också bor i området. En del familjer har under årens lopp flyttat och nya kommit till. Vi brukar gömma äggen inne på universitetets campus och sedan får barnen fritt springa runt och leta rätt på dem. Förutom äggjakten har vi också haft brunchknytis så att vi vuxna kan dricka kaffe och äta allt från bagels till mer söta saker och göra vad vuxna gör, prata prata prata. Detta har blivit en väldigt uppskattad tradition både hos barnen och hos oss föräldrar. Så även i år. Nedan är bilder från årets Easter Egg Hunt.

På väg tillbaka hem igen med korgen full av ägg

Här tillsammans med en av vännerna från dagiset

Jakten i full gång


Här kanske det gömmer sig ett litet ägg??

Korgarna börjar bli fulla


Mycket nöjda efter årets Påskäggsjakt


Glada och sockerhöga


Och så en pose!


Som en sockerbit på en myrstig...


Men han brydde sig väldigt lite om all uppmärksamhet han fick

Efter ett antal timmar ute var vi alla lite småtrötta, men vi var bjudna till våra svenska vänner på sen påsklunch så vi gick i stort sett hem och packade med oss det vi skulle ta med oss och tog sedan en promenad genom Central Park. Våra vänner på på Upper West Side så att gå genom Parken är det bästa sättet att ta sig till dem. Men mer om det senare.

3 kommentarer:

Casa Annika sa...

Vad roligt! Vi försökte oss på en påskäggsgömning, men det fungerade inte alls. Småtjejerna, fyra och fem år, hade ingen lust att leta, visste inte vad de skulle leta efter heller, mer än att det var ett ägg. Svårt att överföra traditioner i ett land där ägg inte har ett dugg med påsken att göra:-)

Millan sa...

Ser ut som ett riktigt fint paskfirande med finfint vader! Vi kande inte direkt av pasken i Singapore (mer an att barnen fick leta efter paskagg). Vi lag vid poolen och gottade oss i solen hela dagen och at god middag pa kvallen. Hm... det ar inte alls sa att jag langtar tillbaks eller sa ;-).

Sa gulligt foto pa alla de sma barnen runt lilla bebisen. Jag kan tro att E ar stolt :-).

Kram

Mala sa...

Ser ut som barna fick en bra egg hunt. Vi försökte oss på ett besök för egg hunt på CMOM, men gav upp när vi såg den enorma kön. Även personalen där verkade överraskade att det var så väldigt mkt folk.