torsdag, juni 19, 2014

Full fart

Tack alla för era fina kommentarer till inlägget nedan om Storastysters skola. Idag är näst sista dagen för henne i Kindergarten. Egentligen går de nästa vecka också till och med torsdag men vi flyger ju till Sverige redan på måndagdetta blir hennes sista skolvecka. Och visst känns det lite tråkigt. Att nu då jag äntligen har fått åtminstone någon koll på alla hennes klasskamrater och en he del föräldrar, då är det slut. Och här i amerikanska skolorna blandar man ju om klasserna varje år. Så till hösten blir det nya klasskompisar för mig att försöka lära mig namn och utseende på. För att inte tala om alla nya föräldrar. Puh! Jaja, eventuellt kommer några av dem att vara bekanta sedan tidigare.

Det är full fart här också. SÅ. MYCKET. HELA. TIDEN. Därav bloggtorkan. Känns som om hela juni varit fylld av aktiviteter. I skolan samt i hennes after-school-program. Uppvisningar. Sång och musik. Drama. Picknick. Avslutningar. Av alla det slag. Imorgon är det dags för hennes klass att ha sin sångkonsert. Ihop med ett par andra K-klasser samt även några förstaklassare. De hade ju även en konsert tidigare. Då var temat daggmaskar. Nu är det tydligen filmmusik som gäller. Det svänger rejält här mellan jordnära ämnen och glamor. Så som det ju är här i livet.

Och förra söndagen som ju också var Father´s Day här i USA, hade vi en picknick i Central Park tillsammans med nyinflyttade svenska familjen vi just lärt känna. Deras döttrar hade hur roligt som helst med Storasyster och vi vuxna hade väldigt trevligt tillsammans i skuggan. Det hanns med ett besök på en närliggande lekplats också så att barnen kunde svalka sig med vatten också. En riktigt fin söndag! Imorgon hoppas vi få träffa dem igen då vi tar oss ner till Battery Park för det årliga Midsommarfirandet.

Frisbee

Och så lite chokladmuffins på det

Vattenlek

Geggamojjasmoothie!

M med Lillebror i skuggan

Förra fredagskvällen var det dessutom ett event på Rockefeller University för familjer där. Det var för barn i åldern 5-13 år. Vi gick dit. Neuorodome. Brain or Space. Först var det filmvisning och frågelek. Sedan fick man komma in på ett av labben och titta på riktiga hjärnor. Känna. Hålla. Titta i mikroskop. Efteråt fick barnen göra egna "candy neurons" (alltså hjärnceller av godis) och så bjöds det pizza. Det blev en väldigt lyckad kväll. Storasyster trivdes som fisken i vattnet och var möta stolt över att "hennes pappa faktiskt tittar på hjärnor hela dagarna".

3D-glasögonen på

Först frågelek: Space or Brain. Sedan blev det film där man fick se de olika delarna av hjärnan.

På labbet - Fårhjärnor

Sedan gjordes det hjärnceller av godis

Candy neuron

Nu i tisdags var det picknick med hennes klass i Central Park. Alla skolans Kindergartenklasser kom dit. Vi hade tur med vädret även om det var lite i hetaste laget. Alla kindergartenklasserna från Storasysters skola var där så det var verkligen full fart på gräsmattorna. Ändå var en av Storasysters favoritsyselsättning att läsa på picknickfilten ihop med ett par kompisar.

Här äts det smörgås tillsammans med en av klasskompisarna och hennes mamma

De här tjejerna har funnit varandra de senaste veckorna

Lite läsning

Men också lite spring i benen

Och såklart hopprep. Fast jag tror de lekte limbo mer än hoppade

Sommaren är definitivt här nu. Het och fuktig. Igår tog jag en promenad för att köpa sill till morgondagens midsommarfirande. Så varmt. Så svettigt. Så fuktigt. Det känns inte helt fel att faktiskt åka till Sverige snart. Temperaturen är egentligen ok. Men det är just fukten här som får mig på fall. Vi får se hur morgondagen blir. Då är det ju som alla svenskar vet Midsommar. Vi tänkte ta oss ner till Battery Park på eftermiddagen för det klassiska New York-Midsommarfirandet där. Jag hoppas på lagom temperaturer och inget regn. Men men, vi får se som sagt. Till er alla som redan börjat Midsommarfirandet vill jag önska en fortsatt fin Midsommarhelg!


5 kommentarer:

Desiree sa...

Glad Midsommar Saltis. Hoppas ni får ett fint och mysigt firande i Battery Park. Här kommer vi också att fira i parken i år inte så långt därifrån vi bor med några svenska vänner. Ett litet gäng med picknick knytis. Tror nog att det kan bli riktigt trevligt.
Kramar!

Mala sa...

Vilka fina kort du fick. Inser skillnaden med att bara ta med mobilen, ävensom handhavandet säkert spelar roll också. ;-) Ja, Vi hoppas på lagom bra väder i morgon. Kram

Anna, Fair and True sa...

Vad många mysiga stunder nu sista veckorna i K. Och neuro-evenemanget lät ju jätteintressant! Så bra idé!

Här i Belgien byter de också klass och lärare varje år. Tycker det är lite tråkigt. Måste ju vara tråkigt för lärarna att alltid undervisa samma ålder också fast de kanske kan variera då och då ändå? Vi får snart veta om Isolde hamnar i samma klass som Petras V och vår andra lilla granntjej till hösten.

Pia sa...

Glad midsommar och hoppas ni fick en harlig dag!!! Vi firade med goda vanner men holl oss inomhus pa grund av varmen!
Hoppas ni far en harlig resa till Sverige. Imorgon aker maken och barnen hemat for en manad och jag ar kvar och jobbar.
Later som Lill-Skruttan har en valdigt bra skola. Har byter man klass varje ar och man kan valja nagra kompisar man vill ga med men I det stora hela sa funkar det bra och efter nagra arskurser sa kanner de alla for man gatt I samma klass vid nagot tillfalle.
Kram!!!!

Martina sa...

Ha det sa underbart i Sverige!!! Hur länge stannar ni? Kommer ni upp nagot till Stockholm möjligtvis?
Kramar