torsdag, juli 31, 2014

Bära nära

Kort inlägg igen. Har inte hunnit med att gå igenom foton från Sverigeresan än. Men det kommer. Jag lovar. Idag har det dock varit en BäraNära dag. Alltså Lillebror har varit väldigt olycklig då jag inte hållit honom i famnen. Så efter en stund fick jag haka på mig bärselen eftersom han nu blivit såpass stor och tung att jag inte orkar bära honom i armarna någon längre tid. När det är sådana här BäraNära dagar blir det inte mycket annat gjort. Man blir lite låst då man bär bebis på magen. Knepigt att sitta  ner. Och knepigt att göra saker som inte väcker, stör eller skadar den lille på magen.

På tal om storlek så var vi ju på kontroller i början av veckan. Där visade det sig att Lillebror numera väger nästan 8 kg och är ca 67 cm lång. Stor kille med andra ord. Enligt kurvorna är han uppe på de höga siffrorna både om man tar hans nuvarande ålder (knappt 5 månader) och hans korrigerade ålder (knappt 3 månader). Detta för både längd och vikt. Men han behöver träna styrkan i överkroppen. Rygg och nacke framförallt. Så jag fick lära mig flera övningar av den ena specialisten (detta var på besöket till vår preemie clinic) och nu kör jag Boot Camp Oskar med honom här på dagarna. Igår blev han såpass slut efter andra passet att han sov jättelänge på eftermiddagen.

Nätterna har iallafall varit något bättre än den natten jag skrev lite om här. Han har sovit bättre och inte vaknat lika ofta. Det hoppas vi ska fortsätta såklart. Vad gäller Storasyster så verkar hon kalastrivas på sitt Summer Camp. Det är en "Day Camp" här på samma ställe där hon gått på After School nu under vårterminen och de här dagarna har hon tyckt det varit helt fantastiskt kul. Idag skulle de på en Field Trip ner till södra Manhattan. Där skulle de besöka National Museum of the American Indian sedan ha picknicklunch i Battery Park och efter detta även åka Staten Island färjan för att se Frihetsgudinnan från vattnet. Hon var verkligen uppåt och förväntansfull i morse då hon skulle gå hemifrån. Det kommer bli roligt att höra mer om vad de gjort när jag hämtar henne senare idag.

6 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Såna där dagar är både jobbiga och lite mysiga :) Sånt man faktiskt saknar sedan när de är större! :) Han är verkligen en stor kille! Wow! Och så himla söt!
Vet inte om du fick mitt meddelande på FB tidigare med mitt telefonnummer? Ibland har mina FB-meddelanden till folk försvunnit... I alla fall. Hur ser er nästa vecka ut? Runt torsdag-fredag? Vore jättekul om vi kunde få till en liten träff! Kram!

Mala sa...

Härligt att nätterna börjar bli bättre. Förstår att det börjar bli tungt att bära på lillebror för mycket. Tur att det finns bärselar. Roligt att storasyster verkar tycka om summercamp. Mina tjejer ser fram emot att leka med henne igen. Kram

Taina sa...

Han växer så det knakar! Och det är ju kanon. Ska bli så kul att få träffa honom snart. Få hålla och snusa på en bebis. Mmm längtar.

Vad kul att Ella trivs på camp. De verkar få göra en massa roliga saker. Älskar dessa camps. De gör verkligen en massa olika saker som barnen tycks älska.

Hörs snart. Imorgon kommer Jonas, Liisa OCH Bella hem!

Kramar

Kattas Betraktelser sa...

skönt att näterna har börjat bli bättre. Oj, vad han har vuxit nu. Jag tycker mig se förändringar från bild till bild. Ha de gott! Kram

Suzesan sa...

Skönt att storsyster trivs. Lillebror ja han SER tung ut!!! Oj inte pytteliten längre. Sötinge. Så Snygg du är i håret Saltis. .

Men det är ju säkert omställningan efter alla nya intryck och nu blir hemmet som nytt när han är så liten. Nya dofter och andra rutiner och lång jetlag kanske. Tänk att vara så liten och resa så långt. Duktigt.

Sötnosen. Tänk att Lill-Skruttan är så stor så hon är på Summer Camp.

Kram
/Susanne

Emma sa...

Så underbart söt han är! Och du strålande vacker! Hoppas nätterna blir tid för sömn och inte vak. Kram på er.