måndag, augusti 04, 2014

Fem månader

Idag blev Lillebror fem månader. Tänk att jag för fem månader sedan låg på sjukhuset och att Lillebror då låg i sin kuvös och såg ut som en liten Drakunge. Det känns länge sedan nu tycker jag. Mycket längre sedan än fem månader. Ett annat liv. Så mycket som hänt sedan dess. Fem månader. Och ja, definitivt ingen liten Drakunge längre. Nej, stor har han blivit. För både vikt och längd är han i 75:e percentilen om man jämför med fullgångna 5-månaders bebisar. Alltså icke-prematura bebisar i hans ålder. Och tar man hans korrigerade ålder som ju är ca 3 månader så ligger han i 98:e percentilen för längd och i 100:e percentilen för vikt.

Han verkar vara en väldigt glad person också. Så länge han inte är hungrig. Eller har magproblem. Men är han bara mätt och belåten så skiner han mest som en sol. Pratar med oss och för sig själv. Social verkar han vara för han brukar "kalla" på oss om han varit ensam en stund. Då vill han prata. Nätterna och sömnen har blivit bättre också. Likaså har hans kräkningar avtagit rejält jämfört med tidigare. Han kräks visserligen en del fortfarande men inte alls lika frekvent och inte i samma mängd som innan. Däremot har han nu börjat dregla ganska mycket. Men som sagt, en matglad, okomplicerad och gladlynt person verkar han vara Lillebror. Och söt som socker. Tycker vi iallafall. Såklart.


6 kommentarer:

Pia sa...

Vilken fin bild pa Lill-Skruttan och Drakungen!!!

Lill-Skruttan ser ut att vaxt rejalt over sommaren ocksa? Bade Elias och Joli har skjutit I hojden over sommaren, massa sol och spring utomhus I Norrland gor susen!

Kram!

Kattas Betraktelser sa...

Den lilla drakungen är nu ingen liten kille, precis som du berskriver för oss. Han ser ut att vara en galdlynt och go lillebror. Fin bild på syskonen. Kram

Suzesan sa...

Grattis. Tycker att Drakungen är så sött. Han med. SÖT. Lille O.

TÄNK att han är fem månader oj . Fina barn båda. Stora Lill-Skruttan E och lillebror.

Kram
/Susanne

Desiree sa...

Stort grattis till lille O som redan hunnit fylla 5 månader. Ja han har verkligen varit en stark liten kille som vuxit ikapp och vuxit om på många sätt. Han har tagit ikapp tillväxten med tanke på att han föddes alldeles för tidigt. Nog verkar han vara en jättefin och glad liten kille. Tycker han ler väldigt ofta på alla bilder. Det verkar vara så fin syskonkärlek mellan O och E. Så fina tillsammans.
Kram!

Annika sa...

Söt är han. Har ju följt er via FB och insta i sommar.
Nu är jag tillbaka igen.
Ja han har verkligen vuxit så mkt.
Grattos på femmånadersdagen!!
Kram!

Mala sa...

Vilken stor kille han börjar bli och söt också.