lördag, juli 26, 2014

Hemma igen

Så är vi tillbaka igen. Bloggen fick vila under hela Sverigevistelsen och det kändes faktiskt riktigt skönt. Det var på många vis fantastiska veckor vi hade. Först jag och barnen i Stockholmstrakten och sedan hela familjen efter att M anslutit i Skåne. Många intryck. Många tankar. Många känslor. Ja, på det hela taget var detta ett mer känslosamt besök än tidigare. Iallafall för min del. Jag vet inte riktigt varför det blev så men det kändes annorlunda. Måste nog landa lite i detta och fundera lite mer över de tankar och känslor som väcktes denna gången. Återkommer kanske mer om detta senare.

Det kommer givetvis bilder och mer om olika händelser under den här senaste månaden, men jag tror det kommer dröja in i nästa vecka. Då ska jag gå igenom bilderna som tagits och försöka få ihop ett par inlägg.

Hittills sedan vi landade i torsdagseftermiddag har vi hunnit med att njuta av ett underbart sommarväder här i NYC. Vi har ätit frozen yogurt, lekt i vår närmsta park och jag har hunnit med ett besök på vår närakut. Det senare på grund av ett insektsbett (troligen myggbett) som jag fick i Sverige men som jag kliat hål på och som sedan blivit infekterat. Nu har jag fått en kur antibiotika och rådet att tvätta benet med såret i ljummet tvålvatten tjugo minuter åt gången ungefär två till tre gånger i timmen (eller så ofta som jag orkar....). Jag kommer inte att få amma under tiden jag äter antibiotika och är i nuläget väldigt glad över att jag fortfarande har nästan hela frysen full med mjölk. Det kommer räcka ett tag i varje fall. Och jag hoppas givetvis att antibiotikan kommer att ta hand om infektionen snabbt.

5 kommentarer:

Taina sa...

Jag förstår att det blir en massa känslor som kommer över en. När jag var i Finland 2012, så kan jag än idag reflektera över resan. På något sätt var jag så mycket mig själv. Inte för att jag försöker vara annorlunda, men omgivningen formar och påverkar mig och att få vara nära sina mest älskade människor i världen (förutom barn/make) och en plats som är så välkänd så blir Taina den där Taina, som jag känner så väl. Konstig förklaring kanske.

Vad tråkigt med infektionen. Hoppas antibiotikan biter snart!

Vad gäller besöket, vad tror du om sista helgen i augusti?

Kramar!

Fröken L sa...

Jag förstår att det blev känslosamt. Kan tänka mig att det blir det ännu mer med två barn också. Går ni i tankar på att flytta tillbaka till Sverige? Ni verkar ha haft en underbar sommar i Sverige med nära och kära. Otäckt, med insektsbettet. Hoppas du piggar på dig snabbt.

Kram Linda

Sarah sa...

Jag är glad att ni haft det härligt i Sverige. Ja, jag har också tankar om framtiden och var jag vill bo. Särskilt när jag träffar min familj och mina närmaste som bor på annan ort långt från mig.

Mala sa...

Härligt att ni verkar ha haft det bra. Ser fram emot att höra mer om er Sverigeresa när vi kommer tillbaka, Vi har ju några veckor kvar innan vi åker tillbaka. Jobbigt med infektionen. Hoppas du kryar på dig. Hör av mig när vi är tillbaka i NY. Kram

Suzesan sa...

Välkommen tillbaka. Hoppas ditt sår ska läka sig. Så skönt att ni haft det bra och ja det kan ju bli olika med detta med känslor. Hur och när de kommer och man tar till sig dem. Olika faser och epoker i ens liv.
Känns väl gott att vara hemma i vanliga rutiner.

Kram
/Susanne