måndag, januari 12, 2015

Bloggfunderingar

Jag har funderat lite till och från under hösten och vintern men ännu inte kommit fram till något beslut. Det gäller bloggen. Inte dess vara eller icke vara. För fortsätta blogga kommer jag helt klart göra. I någon form. Dock har det ju under det senaste halvåret varit väldigt lite tid för bloggen. Av helt naturliga skäl. Men ändå. Det har varit glesare än normalt mellan mina inlägg. Särskilt under december månad. På grund av flyttbestyren. Men även nu efter flytten känner jag att tiden inte finns på samma vis som tidigare. Mitt vardagsliv har förändrats radikalt. Mycket mindre egentid, särskilt under dagarna. Men som sagt, jag kommer inte sluta blogga.

Det jag däremot har funderat över är om jag ska starta om? En ny blogg. Det känns lite konstigt att fortsätta här. Jag vet inte varför, men det tar emot att ändra här. Att byta ut min hemort. Från New York City. Till San Diego. Just denna blogg ÄR ju mitt liv i New York. Och nu efter flytten känns det nästan mer naturligt att börja en ny blogg. Om mitt liv här. På västkusten. Samtidigt känns det både vemodigt och lite läskigt att lämna denna, min älskade blogg. Och jag vet av egen erfarenhet att man alltid tappar en del läsare då bloggar byts. Och sådant känns såklart lite tråkigt också. Även om jag hoppas och tror att de mest trogna kommer att följa med mig om jag skulle "börja om". Så ja, jag funderar vidare lite till. Men det lutar nog åt att jag kommer att fortsätta detta nya kapitel i livet med en ny blogg. Det skulle kännas mest naturligt.

Och på tal om nystart. Jag borde ju verkligen byta namn på mitt instagramkonto!!! Där heter jag ju saltisinnewyork vilket är heeeelt fel och till och med missvisande nu! Fy Fy! Jag ska försöka fixa det också....

Återkommer när jag funderat färdigt angående bloggen.

12 kommentarer:

Mrs Clapper sa...

Förstår dina tankegångar. Det känns ju verkligen som ett nytt kapitel och det kan ju vara fint att hålla detta NY-kapitlet intakt.
Så härligt att se era bilder från SD. Lägenheten verkar supermysig!

Gretas Gotland sa...

Jag har själv startat om efter flytt och tyckte att det kändes bra att göra det. Om du länkar till den nya härifrån så är det ju lätt att hitta dit.:-)

Pia sa...

Ibland kan det kannas bra att starta pa nytt! Hoppas jag kan hanga med pa dina nya aventyr I San Diego!
Vilket fint brev Lill-Skruttan skrev till sina klasskompisar. Det verkar som hon har en toppenbra skola!
Kram!!!

Taina sa...

Ja du, det här med bloggandet har jag också funderat på. Jag har ju minskat rejält. Har liksom inte tid på samma sätt längre. Trots att Liisa är större så är det liksom nya saker för både henne och oss. Bloggen får ju inte bli ett tråkigt tvång för en. Jag har bestämt mig för att blogga. När jag får tid. Blir det en gång i månaden eller tre inlägg under en helg, so be it!

Kram på dig!

Anonym sa...

Följer absolut med även om du startar en ny blogg (bara du länkar dit...). Tycker det är helt fantastiskt att vi far ta del av ditt liv...
Kramar, Lisa

Anonym sa...

Bra ide att starta ny blogg men samtidigt är de ju häftigt att ha samma blogg och kunna följa taggar, oavsett var man bor, etc. Jag följer dej oavsett hur du gör :)
/mrsKidman

Annika sa...

Starta en ny blogg, du!
Det gjorde ju Desiree! Och det gick toppen. Lämna den här bloggen. Den finns ju kvar. Du ska inte ta bort den (the horror). Länka bara från den här bloggen så hittar alla..
Tror det är bra med nystart även på en blogg då ett helt "nytt liv börjat", som för dig.

Saltis, när jag gick in här idag så syntes din blogg under några sekunder och sen försvann den och samma äckliga sida kom upp som jag drabbades av i december. Det lär finnas ett virus i sitemeter. TA bort den!!
När jag gick in igen kom inte den där sidan upp, men första gången jag klickade in här idag kom den där söksidan upp istället för din blogg. Så mitt råd är: TA bort sitemeter!!!!


Kramar!!!

Katta sa...

Jag förstår att du inte har tid. Jag själv var i ett liknade läge. Efter några utlandsår i USA, Malaysia och Filippinerna kändes det som bloggens liv fick en annan inriktning då jag flyttade åter till Sverige. Jag hade inte tid och det kändes som jag var Katta i Asien. Nu har jag börjat finna min nya bloggstil, dvs resefokus och vardagen. Hoppas du finner din grej. Däremot tro jag att bloggen som sådan är på utdöende, då det finns så många andra sätt att kommunicera. Kram

Unknown sa...

Livet förändras... Därmed även hur bloggande och annat ska se ut!? Lycka till hur det än blir :)

Suzesan sa...

Låter som en toppenbra tanke. Nytt är nytt även kapitel i livet och bloggar. Spännande att se vad du fattar för beslut. Glad att du fortsätter blogga. Hoppas det iallafall.

Kram
/Susanne

Melting Pot sa...

Jag kände att det var svårt att fortsätta med Meltingpot när vi flyttade hem från Indien. Det blev några ströinlägg, men utan flyt. Det var så lätt att skriva där men här hemma fanns inte alls samma behov. Den tillhör liksom Indien och tiden där. Byter du fortsätter jag såklart läsa där också! Kram

Lisbeth sa...

Ibland kan det vara en bra idé att börja på något nytt. För jag tror att du skulle ha stor glädje av att fortsätta att blogga, även om det sker med färre inlägg. Jag vet ju hur glad man är att ha något att titta tillbaka på, att se vad som hände när, och hur man tänkte då. Och då finns det inget bättre än bloggen.
Se bara till att du sparar den här bloggen, du kommer att ha så stor glädje av den om några år! :)
Kram