lördag, oktober 11, 2008

Bloggutmärkelser







Jag har fått en award. Av Eleonora. Det är ett tag sedan nu, men jag har inte glömt bort detta. Faktum är att jag minns att jag även fick en av Marianne för länge sedan. Och nej, jag har inte heller glömt denna men just då hade jag inte tid att "ta emot den" på rätt sätt. Så jag tänkte att jag kan göra det i detta inlägget tillsammans med Eleonoras, och därmed även TACKA för dessa två utmärkelser! Jag blir verkligen barnsligt GLAD över dessa utnämningar! Främst för att jag hoppas och tror att de är tecken på att ni som läser min blogg faktiskt tycker om den och gärna vill fortsätta följa den.
Det känns jätteroligt! Och ja, lite smickrande att ni tycker att min vardag och mina vardagsfunderingar kan vara intressanta.


Med Eleonoras utmärkelse följer även vissa"regler" och dessa är:

- Endast fem personer får utmärkas.
- Fyra måste vara hängivna läsare av din blog.
- En måste vara ny eller nyligen ny, och bo i en annan del av världen.
- Du måste länka tillbaka till den person som gav dej utmärkelsen.



Detta innebär att alltså 5 bloggar som ska utnämnas för respektive award. Allt som allt alltså 10 stycken.
Varav en ska vara relativt ny och personen ska bo i en annan del av världen.
Hm... Jättesvårt! Nästan omöjligt, men jag ska försöka.
Till dessa bloggar skickar jag "Eleonoras award":


Page - för att dina iakktagelser, dina tankar och framförallt för din aldleles underbara svarta humor!

Anne - för att du har förmågan att så exakt sätta ord på de tankar och känslor man ofta har som utlandssvensk.

Kicki - för att det alltid är lika roligt att gå in och läsa om stort och smått i ditt liv på andra sidan jorden. Jag hoppas innerligt att du kommer fortsätta blogga även efter att ni flyttat tillbaks till Sverige igen!

Min härliga svägerskas blogg Två nyanser av mig - för att jag får ta del av ditt liv och din vardag och för att jag älskar dina så ofta svart ELLER vita inlägg...!

Emmama - för att jag nyligen börjat följa din blogg och tycker det är jätteroligt att få läsa om din vardag i Skottland.


"Mariannes award" ger jag vidare till:

Lullun - för att du placerat Grönland på min karta och för att du bjuder inte enbart på Grönlands historia utan också din egen.

Helga - för att jag tycker du skriver så otroligt bra och personligt. Dina inlägg är alltid skrivna med eftertanke och du tar alltid upp så intressanta saker. Du väjer heller inte för det svåra, men skriver ändå ofta ofta om det som gör livet gott att leva. Jag tycker dessutom det är extra roligt att följa Q.

Jess - för att det var så roligt att vara cybergravida tillsammans och för att det nu är så underbart att få följa Leon!

Min stora lilla värld - för att jag älskar att få följa med dina tankar. Dessutom får jag ju lite Stockholmskänsla vilket kan kännas skönt ibland. Fast nu kanske jag borde länka till din nya blogg istället Märta...?

Jasse - för att jag är så grymt imponerad av att du bloggar på svenska trots att du endast varit i Sverige en enda gång och då endast ett par dagar. Jag hoppas du vill fortsätta blogga efter din flytt till Michigan.


Som jag redan nämnt så var det nästintill omöjligt att välja från mina favoritbloggar. Till dessa awards har jag nu försökt välja ut en lite lagom blandning av bloggar. Alltså både från utlandssvenskar samt de som bloggar hemma i Sverige, samt lite olika "stilar" på bloggar. Men jag vill tillägga att alla bloggar jag har länkat till här till höger är bloggar jag ständigt återkommer till, läser, roas och engageras av.
Tack för att ni alla förgyller min vardag!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, tack, tack för utmärkelsen söta du!!
Det har och fortfarande är så skoj att surfa in till din blogg dagligen och kika på om du skrivit något nytt inlägg. Även om jag kanske inte kommenterar på varje så läser jag dem alltid ska du veta.

Ha en jättefin helg med din vackra dotter och söta pojkar! :D

KRAM!

Marianne sa...

Grattis! Du är verkligen värd alla utmärkelser som finns, för jag vet ingen som kan skriva så rörande som du.

Bra val och blandning med fina presentationer att skicka vidare till. Just nu hinner jag bara inte undersöka nya bloggar, men jag vet var jag ska titta när jag får tid!

Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
jag hinner inte heller alltid kommentera allt jag läser på de bloggar jag följer. Så är det bara. Men de är ändå roligt att kunna följa de bloggar man verkligen tycker är ger en så mycket! :-)
Kram till er där borta på er Gröna ö!!!!
:-)


Marianne,
Å tack!!! Vad glad jag blir!
Ja jag har förstått att du har mycket på gång just nu. Men som sagt du kan ju alltid titta förbi nya blogga när du får mer tid.
Sjölv är jag så glad att du läser min!
kram!!

Helga sa...

Tack gulliga du! Jag blir verkligen glad över dina ord. Och jag följer dig och din fina lilla familj även om jag inte kommenterar så ofta.

Kram,
Helga

Saltistjejen sa...

Helga,
inte behöver du kommentera inte. Det är roligt att veta att du följer bloggen ändå! :-)
Kram!

Lullun sa...

Grattis! Och tack kära du för utmärkelse och fina ord! Älskar att läsa din blogg, dina observationer och rak-på-sak-analyser, samtidigt som jag kan drömma mig bort till ett annat hörn av världen och lära mig en del om hur en vardag kan se ut där. Bloggar är verkligen otroliga och din har en topplacering, som du vet!
Imponerande vilket jobb du gjort med att välja ut bloggar och motivera! Ett så varierat utbud. Verkligen genomtänkt. Blev jättenyfiken på att börja läsa flera av dem, men tyvär hinner jag inte ens med dem jag "har" nu. Livet ska ju också levas i verkliga världen "tyvärr". *hihi*
Kramis!

Märta Stewart/ Min stora lilla värld sa...

Söta Saltis! Tack så mycket för utmärkelsen! Hedrad, stolt och rörd är jag.

Stor kram till dig och gulliga familjen over there!

Anne sa...

Nämen, vad hittar jag här. Julafton :)
Har du gett en utmärkelse till lilla mig... Jag blir löjligt glad, rörd och hedrad. Tack snälla söta fina Saltis!!!
Tack DU för att du förgyller min vardag med dina inlägg, tack för att du orkar och tar dig tid skriva fastän du har fullt upp i din vardag.

Saltistjejen sa...

Lullun,
Tack!! Ja det är lustigt det där med bloggar. Ofta gillar man ju de bloggar vars skribenter gillar ens egen. Inte alltid men som sagt oftast. :-)
Och det var supersvårt att "völja ut" ett par stycken bloggar av alla de som jag följer och verkligen uppskattar! men ville ändå försöka göra en slags "blandad godispåse" med lite olika typer av bloggar av olika typer av personer.
Och din blogg är verkligen någon jag följer med stort intresse och glädje!


Märta,
hm, det känns konstigt att kalla dig Märta nu och ine "min stora lilla värld"... men jag vänjer mig nog! :-)
Och jag tycker minsann att din nya blogg är minst lika bra som din gamla. Fast jag förstod ändå aldrig riktigt varför du bytte...?
Det är så roligt att du följer min blogg också. Särskilt nu när jag inte hinner hänga så mycket i Tråden längre.


Anne,
ja oj jag glömde skriva på din blogg om detta. Men en överraskning av detta slaget är ju abra skoj, så jag tror inte du blev ledsen att jag inte "förvarnat" dig. ;-)
Och tack själv för dina fina ord!

aussiekicki sa...

Tack snälla vad glad jag blir!! Ursäkta att jag inte har svarat tidigare men jag har inte alls hunnit med bloggandet de senaste dagarna.
Vilekn rolig och svår utmaning! Jag ska ta itu med den så snart jag hinner. Håller på att förbereda oss för vår resa till Cairns!
Kramar i massor!!!!!

Emmama. sa...

TACK, blir verkligen jätteglad! Min första bloggutmärkelse nånsin, vad gulligt! :) KRAM!

Anonym sa...

Åh, tack snälla!! /Page

Saltistjejen sa...

Kicki,
inte behöver du förklara dig eller ursökta dig. Ibland har man mindre tid för bloggandet så är det bara.
Kram!


Emmama,
Vad roligt! Ja, jag hamnade på din blogg efter någon kommentar du gav ett av mina inlägg, och sedan blev jag kvar! :-) Tycker den är superbra med en blandning av stort och smått här i livet. Och kul att följa vardagen i Skottland!
kram!


Page,
såg dig i tråden och ahr förstått att ni haft en tuff tid nu. Men jag hoppas du kommer igång med bloggandet igen när det lugnar ner sig lite. Och så hoppas jag såklart innerligt att det från och med nu kommer bli bra igen!!!!!!
Varma kramar till er!

Jasse sa...

Tackar tackar för utmärkelsen!! Mitt svar är så klart sent men bättre sent än aldrig, eller hur? Jag har faktiskt velat blogga under de senaste dagarna särskilt nu när jag äntligen har nyheter, men jag har inte haft tid. Ska försöka jättesnart för jag vill inte att min svenska ska försämras!!

Tack och en kram från Michigan!

Saltistjejen sa...

Jasse,
ingen fara att du svarar lite sent. Jag räknar inte med att man "måste" svara alls. Så det är bara roligt att du gör det! :-)
Låter som om du har fullt upp. Jag ser fram emot att få läsa lite mer på din blogg senare om vad som händer i ditt liv just nu!
Kramar!