fredag, oktober 03, 2008

Fredagstema - Om jag var man för en dag skulle jag...

Nu i oktober har fredagstemat gått vidare till Anna Fair and True i Stockholm. Hennes olika teman kan ni se i högerspalten här intill.
Fredagens tema är alltså "Om jag vore av det motsatta könet för en dag då skulle jag..."
Lite knivigt tema måste jag säga. Jag kunde, när jag satte mig ner för att skriva detta inlägg, inte alls komma på några saker jag verkligen önskat att jag kunnat göra och som jag inte kan som kvinna. Så för min del blev de saker jag är lite nyfiken på mestadels kopplat till just de kroppsliga skillnaderna mellan män och kvinnor. Förutom den sista punkten då. Fast det är klart, om man räknar hjärnan till det kroppsliga så är det ju faktiskt också en kroppsdel som skiljer sig något mellan män och kvinnor. Just den här punkten är nog egentligen den allra mest spännande. Men också den mest komplicerade. Den är i vilket fall den erfarenheten (av dessa) man verkligen skulle kunna ha lite nytta av i sitt liv. Särskilt i de relationer man har till män i sin omgivning, proffessionellt som privat.


Så om jag var man för en dag skulle jag vilja testa allt sådant som bara en man kan göra:

- Stå upp och kissa mot ett träd, eller ännu hellre kunna kissa bokstäver i snön!
- Ha penetrerande sex med en kvinna och känna hur det känns att få utlösning (oj, nu kommer man nog få en ordentlig ökning av besöksfrekvensen…)
- Hoppa och studsa runt utan hoppande och studsande bröst
- Ha skäggväxt och få raka av skägget
- Bara allmänt se ifall det stammer att män tanker och funderar annorlunda jämfört med kvinnor. Kommer min kommunikativa förmåga plötsligt att förändras? Kommer jag i ett slag bli mer analytisk? Logisk? Kommer jag att fundera över och lägga märke till helt andra saker i min omgivning än jag brukar?


Ja, ni ser. De flesta av dessa punkter är ju egentligen inte ens något som kanske är jätteintressant att veta, utom just den sista då. Men det är ju bara en av fem. Resterande punkter är ju bara sådant som är kopplat till att en man har en annan kropp än en kvinna. Så vad säger det om mig?! Kanske visar det att jag är en högst ytlig person som mest är nyfiken på just det kroppsliga? Men det är ju ändå just sådana triviala saker man funderat på lite då och då ända sedan man var barn och insåg att flickor och pojkar inte såg likadana ut utan kläder. Så kanske är det inte alltför onormalt ändå?
En jätterolig sak jag hörde av en av mina bästa vänner, på tal om just kroppsliga olikheter, var när hennes då femårige son lekte med sin bästa kompis som är flicka och de plötsligt började diskutera detta faktum att hon inte hade någon snopp. Sonen var väldigt fundersam, ja på gränsen till extremt bekymrad när han konstaterade "Men då kan du ju inte kissa!" Självklart konstaterade hon att det kunde hon visst, men enligt min vän var sonen inte helt övertygad ändå.

Med detta önskar jag er alla en skön helg!

16 kommentarer:

Desiree sa...

Jag tyckte också att detta fredagstema var lite knepigt att komma på vad man skulle skriva om. Jag tycker att du fått ihop många bra punkter som man faktiskt är nyfiken på. Jag skulle nog också just vilja testa att ståkissa :-)

Ha en skön helg. Hoppas att ni får fint väder att njuta av.

Saltistjejen sa...

Desiree,
haha, själv kände jag att jag kasnke bara kunde kunde komma på väldigt "ytliga" saker. Men men...
Hoppas ni har det bra med Musse / hans vänner!
kram!

Anne sa...

Haha, vad gulligt med din väns 5-åring. Ja, det är ju inte lätt att veta att även flickor kan kissa...
Jag tycker dina punkter vore rätt kul att få veta, du fick till det bra ju. Undrar vad en man skulle tycka var intressant få veta om han fick vara kvinna för en dag. Kram och trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja visst är det roligt när barn tänker och funderar över den verklighet de ser. Jag kan även förstå att han faktiskt funderade över hur man kan kissa utan snopp. Jag menar för honom är det ju det primära med just snoppen - att kissa!
Kram!

Desiree sa...

Hi hi ja jag har också många funeringar över om just hur män tänker och resonerar. Jag undrar liksom du om det mer hänger ihop med ens personlighet som individ eller hur pass mycket det hänger ihop med just könet. Det där storyn om era vänners femårige son var ju för söt och väldigt kul. Ha en skön helg.

Fritt ur hjärtat sa...

Stå och kissa?! Det kan vi faktiskt! Fast bokstäver är svårt
;-) Att springa, studsa och hoppa utan bröst måste vara skönt!

Lullun sa...

*hihi* Rak på sak som alltid! Men visst är man lite nyfiken på dessa saker ändå, men mest ändå på sista punkten. :-)

Jag har också läst ikapp mig på senaste veckans inlägg om stora och små utflykter, besök och kommande stughyrande. Härligt!! :-)

Anna, Fair and True sa...

Jag har gjort en liknande lista fast lite längre :) Jag är också nyfiken på det kroppsliga men även just hur man behandlas både direkt och indirekt. T ex en intervjusituation eller bara gå på gatan eller i ett shoppingcenter.

Ann sa...

Desiree,
javisst. Jag tror ju framförallt på individuella skillnader, men faktiskt även att det säkert finns en del generella skillnader i "tänk" mellan män och kvinnor.


Fritt ur hjärtat,
javisst kan vi det, men ityvärr inte på samma enkla sätt som män. Oh bokstäver är som sagt överkurs. Kanske om man är duktig på magdans?? ;-)


Lullun,
ja den sista punkten är väl egentligen den mest itnressanta. Fast som sagt nyfiken är jag allt även på de andra....
Kram!

aussiekicki sa...

Haha, du har nog skrivit det jag också har funderat på!! Jag ligger efter lite i bloggandet men ska definitivt försöka få ner lite funderingar kring ämnet! Kram och ha en trevlig helg!!!

Saltistjejen sa...

Oj!
Jag ser nu att jag svarade på Desirees, Fritt ur hjärtats och Lulluns kommentar efter att svägerskan använt datorn. Därför står det Ann. Hopps!
Jaja, så kan det gå. Men det är alltså JAG SJÄLV som skrivit kommentaren.

Anna, Fair and True sa...

Och du missade min kommentar! *snyft* ;)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and true!
oj Sorry!!!!
Det var ju inte meningne. Men ibland börjar jag skriva avarskommentarer, men blir inte riktit klar och postar dem så då skriver jg färdigt dem senare och postar. Och då kan ibland folk hunnit med att skriva en ny kommentar mellan som jag inte ser förään efteråt.
Jaja, jag tycker som du iallafall, att det självklart vore skoj att se m man skulle behandlas olika. Men det tror jag nästan med säkerhet. Just för att vi behandlar män och kvinnor olika, iallafall i vissa situationer.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Ingen fara :) Kram!

Marianne sa...

Hahaha, tänk om du hade blivit en sådan där grymtande karl som säger "öh, ketchupen."

Längdkissningstävlingar har man ju hört talas om, men bokstäver var nytt!

Kram!

Saltistjejen sa...

Bokstäver låter roligae att försöka göra än att "bara" kissa långt. Tycker iallafall jag! ;-)
Kram!