fredag, december 12, 2008

Dagisfrukost

M och jag är ju s.k "Room Parents" för Ellas rum - Violet Room. Vi fixade därför en frukost för föräldrar och personal i rummet idag på morgonen. Det blev bagels, muffins, kaffe, te och juice samt lite frukt. Jag rusade ut i morse och inhandlade bagels, muffins och creem cheese från en av de olika bagelställena här i kvarteren. Ett mysigt ställe med en supergullig man som sålde baglar. Dit ska jag definitivt gå igen.

Frukosten blev väldigt lyckad. Det var verkligen roligt att få lite tid att träffa de flesta föräldrarna och prata. Umgås med barnen och med personalen. Som jag sagt tidigare så är Ellas dagis helt otroligt bra! Det blev en hel del snack om sovrutiner och ätvanor, haha!
Jag tog ganska många bilder, men här har jag bara lagt ut dem där det inte är så många andra barn med eftersom jag inte vet ifall de andra föräldrarna kanske inte skulle gilla att deras barn hamnade i bild på nätet utan deras vetskap. Fast i två fall har jag inte riktigt lyckats. Hoppas dock att det är ok.

M med Lill-Skruttan precis när vi kommit. Gungan som hänger från taket är väldigt populär men Ella är lite för liten för att uppskatta den helt än.

Här sitter vi som riktiga dagisföräldrar - på golvet! Kaffet är från Dunkin´s Donut .

Ella i M´s knä. I bakgrunden sitter R med sin pappa. Även R har en asiatisk (ja, egentligen är hon kanadensare, men rent genetiskt är hon asiat som jag) mamma, så R och Ella är ganska lika tycker jag.


Här sitter hon uppstöttad av boppykuddarna.

Dags för blöjbyte. Dagisfröken F förbereder vid "Blöjstationen". Till vänster om den syns de olika barnens lådor där personliga saker förvaras, som kläder, nappar etc. Ellas är högst upp.

Fröken F och Lill-Snorpan myser på golvet.

En glad tjej.


Hallå där! I bakgrunden syns kompisarna R och H.


Mmmm... undrar om H´s papptallrik smakar smaskigt?


Nu är det fullt ös under dagen för att hinna fixa till vår årliga Glöggfest! Glöggkryddorna står redan och drar i vodkan (sedan i onsdagskväll) och billigt vin är inhandlat. Nu ska jag sätta igång lussebullebaket och sedan blir det lite städning och undanplockning här. Väderprogneosen har lovat snö idag, men än är det varmt ute så jag undrar jag. Annars vore det såklart extra härligt med lite vitt till Glöggfesten. Det skulle definitivt höja julstämningen ännu mer.


19 kommentarer:

Desiree sa...

Kul att få se så många nya foton på söta Ella. Hon är ju verkligen sockersöt! Erat dagis verkar vara hur bra som helst. Det är ju toppen att Ella får vara på ett sådant bra ställe om dagarna. Oj vad ni står i och är ambitiösa med både glöggfest hemma hos er och vara room-parents osv. Jag hade själv inte orkat, speciellt inte om jag hade en liten som höll mig vaken på nätterna. Jag beundrar dig och ditt driv. Ha en skön helg och ha det riktigt trevligt imorgon med glöggkalset. Vi ska ju själva ha lussefirande och litet julbord med svennegänget imorgon. Det ska bli jättekul.

Fröken fräken sa...

Va mysigt med dagisfrukost och att få träffa andra föräldrar och få umgås helt enkelt. Ella blir så stor, hon är ju så sockersöt som man kan bli. Det verkar som att hon har många kompisar på sitt dagis. Är det många barn som går där? Är dom i samma åldrar?
Jag ska ha en liten glöggfest här på söndag så jag står och bakar lite allt möjligt men det är mysigt. Hoppas att ni får det mysigt på eran glöggfest och att det kommer lite snö. Dom har lovat lite snö här med faktiskt men jag tvivlar starkt. Ha det bra, kram

Petchie75 sa...

Ojoj, jag har inte börjat med adventsfikeförbredelserna än, nu blev jag stressad ;-) Tänkte ta allt imorgon...
Vad mysigt med föräldrafrukost - hur ofta har ni det på dagis?
Ella är såååå söt, jag gillar de två fotona där hon har tungan ute :D
Stor kram och trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Desiree,
haha! Jag vet inte om det är en massa driv i mig...??? Men jag tyker oftast att sådana här saker är kul, och så har jag ibland svårt att säga nej. Hm, ibland kan det bli för mycket dock. Men oftast är det roligt också!
Hoppas ni får en riktig bra glöggfest ni med med svennegänget! :-)
Nu är det sedan inte långt kvar!!
Kram!


Fröken Fräken,
I Ellas rum på dagis är det 8 barn. Alla var i åldern 3 månader - 10 månader när de började i höstas (september) så nu är de ju ca 3 månader äldre. Ella är näst yngst. Skulle gissa att medelåldern är ungefär 3 månader äldre än hon kanske???
Hoppas det går går bra med baket och att du får det mysigt på söndag! Hur mår kissen förresten? Har han repat sig??
Kramar!

Saltistjejen sa...

Petra,
först vill jag tacka för julkortet!!!!! Det kom m posten häromdagen! Vad gulligt!!!!
:-)
Och ja detta med förberedelser ja. Jag har ju inte gjort ett smack als. men eftersom vi ska ha vår fest ikväll så blir det väl lite dekorationer. men inte alls mycket. jag orkar inte ta fram en massa nu när vi ändå ska åka härifrån om ett par dagar. Men lite ljus blir det såklart.
Lussebullarna blev riktigt bra. M ska köpa pepparkakor för det orkar jag inte baka. Det tar ju evigheter...
Föräldrafrukosten var den första denna höst. Lite sent kanske, men bättre sent än aldrig. Nästa år kanske vi hinner med 2? Det är ju längre "vårtermin" än "hösttermin". Men vi får se som sagt.
Stressa nu inte upp dig för mycket!
Kramar från oss!!

Anne sa...

Vilken gullunge, hon år så jordgubbssöt så det är inte sant! Jag gillar initiativet med frukost på dagis och det här konceptet med "room parents". Jag noterat att dagisfröken har nån form av "uniform" på sig. Det ser i alla fall ut som typ en labbrock eller nåt då hon sitter på golvet med Ella. Nyfiken, har personalen det eller är det kanske bara en vanlig aprikosfärgad skjorta som bara i mitt öga ser mer ut som en jobbuniform.

Anna, Fair and True sa...

Skönt att höra att det går så bra på dagis och att ni fortfarande är jättenöjda! Ella är van med kameran ser jag! Hon tittar direkt in i den! :) Är hon på väg att lära sig sitta nu förresten?

Syster i söder sa...

Vad hon växer!!! Jag kan inte fatta att hon redan är så stor! Nu längtar alla här jättemycket efter att ni ska komma hem. Kram kram

Annika sa...

Gullfian! Hon är så söt, Saltis!!!
Vilken rolig ide med frukost på dagis!
Dunkin Donuts får ALLTID BÄST I TEST i alla tester här. Tycker du det stämmer? Jag har ganska långt till närmsta DD så jag köper i princip aldrig kaffe där. Med långt menar jag 7 minuter i bilen, hehahahaha!!! Starbucks inom gångavstånd (men jag är ju inte så förtjust i s-bux längre).
OCH ni har glöggkväll ikväll. MYSIGT!! Drack glögg hos min kompis Monica igår. hemgjord. Den godaste jag smakat...
HAVE FUN TONIGHT!!!!!
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Anne,
haha nej det är faktiskt ingen uniform. Hon hade bara en stor skjorta på sig. Lärarna har vad de vill på sig. Fast vissa har självklart "jobbkläder" eftersom de ju blir nerkräkta och nerkladdade daarna i ända, så de brukar byta om när de ska hem sedan. Så de har rena kläder då...


Anna Fair and True,
nej hon är lite sen med att sitta själv så det gör hon inte än. Men det kommer nog snart.


Ann,
å vi längtar också!!! Och ja hon har vuxit en hel del sedan du såg henne sist!
Kramar!


Annika,
ja det är jättebra att kunna träffa de andra föräldrarna och prata lite tycker jag. Flera träffar man ju när mn hämtar och lämnar men det är ju mest M som gör det. Likadant med personalen.
Tja, jag tycker Dunkins kaffe är helt okej. Men jag är ju annars ett Starbucksfan då´rå....
Kraaaam!

Suzesan sa...

Snorpan passar på Ella för hon är en sån sötnos. Kul att se bilder från dagiset. De ser ut att ha det bra där de små små.
Gal Lucia och jag hoppas att er glöggafton blev bra:)
Kram
Susanne

Anonym sa...

Jag fick nästan tårar i ögonen när jag såg bilderna på lilla Ella!
Hon är ju SÅÅÅÅ söt! Herregud vad jag tror att Leon skulle vilja träffa henne! :D

Vad trevligt med frulle på dagiset.
Och det där dagiset verkar ju verkligen super. Hoppas att vi hittar nått bra när den dagen kommer.

Ha det bäst och krama sötnosen från oss!

KRAAAM!

Saltistjejen sa...

Suzesan,
ja dagiset är ju itne så stort, men väldigt bra tycker vi.
Vår glöggkväll blev väldigt yckad. Ska se om jag hinner blogga lite om kvällen senare.
Hoppas du fick en fin Lucia du med!!
kram!


Jess,
haha, ja vi får väl se ifall vi skulle lyckas få till ngn träff någongång! Det hade varit hur skoj som helst isåfall!!! :-)
Kramar till dig och leon från oss!

Karin sa...

Vad mysigt med frukost! Ellas dagis verkar ju jättebra och det är bra att ni känner er trygga med dem som tar hand om er guldklimp på dagarna!

Skönt att ni fått sova lite också! Jag har precis varit i V-ås och blivit bortskämd. R är ju snuvig, men sov i alla fall bra PLUSS att jag fick vila middag (utan barn!!) - helt underbart! Mamma och jag bakade julkakor med god hjälp av I och T. R satt i det nya bärselet på ryggen (den lilla alltså, förstår att du undrade över svordommarna...) och hade det bra.

Ha det riktigt bra de sista dagarna och lycklig flygresa!

SweFlo sa...

Det slog mig plötsligt vad STOR hon har blivit, inte någon liten nyfödd utan en tjej med full koll på omgivningen. Och till sommaren komme rhon springa omkring och hitta på bus, gud vad härligt med den här tiden! Kram!

Millan sa...

Fick ni nagon vit gloggfest? Hoppas hur som helst att ni hade det skoj!
Det later kanon att traffas med de andra barnens foraldrar och aven spendera lite tid med froknarna. Jag tycker att det kanns helmysko att Nils umgas tre dagar i veckan med folk som jag overhuvudtaget inte traffat (barnen da alltsa) eftersom jag inte lamnar och hamtar pa dagis. Froknarna traffade jag kort pa ett foraldrarmote... men da var det enskilda samtal som gallde sa de andra foraldrarna har jag aldrig traffat. Skulle valdigvt garna ha en sadan traff som ni hade!! kram

Saltistjejen sa...

Karin,
ja det var jättemysigt faktiskt. och kul att hinna träffa de andra föräldrarna och även personalen lite längre under mer lugna former.
Härligt med er Västeråsvistelse också!
Och ja det har gått bra med sovandet de sneaste nätterna men idag är jag trött för denna natten var lite lite sömn igen. men det berodde mest på oss själva för vi var uppe jättesent och försökte planera och fixa inför hemresan. Puh!
Kram!

Sweflo,
japp visst har hon blivit stor! Man tänker inte alltid på hur snabbt det går, men tittar man på bilder från ett tag tillbaks inser man verkligen hur mycket som hänt!
Och till sommaren ja, himmel. Det kan jag knappt ens föreställa mig nu!
kramar!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det är faktiskt väldigt bra. Vi träffar ju visserligen de andra föräldrarna en hel del vid hämtning och lämning, men det är ju mest M som gör detta så jag har inte lika stor koll.
Det är jättebra att kunna känna att man kan kontakta de andra föräldrarna tycker jag. utan att det känns underligt. Nu har vi iallafall pratat med alla så det gör att det inte tar emot ifall man skulle behvöa eller vilja kontakta dem. Och så tycker jag at det känns bra att kunna prata lite med andra i samma situation som en själv. Vi har ju inga vänner eller familj med barn här så man är annars rätt ensam om saker man kan udnra över gällande Ella och så.
Glöggfesten blev himla lyckad men snön lyste tyvärr med sin frånvaro...
Kramar!

Caroline sa...

Har ni akt hem an??