söndag, augusti 24, 2014

Inköp och utflykter

I fredags tog vi en tur till IKEA i Red Hook, Brooklyn. M hade tagit halva dagen ledigt och vi bestämde oss att det vore en lagom utflykt att köra till IKEA för att äta lunch och köpa några småsaker vi behövde. Som vanligt handlar det om förvaring. Haha! Vi köper plastlådor på IKEA för att försöka styra upp vårt kaotiska hem. Men det är lite som att sätta plåster på på någon som sågat av sig benet... Ett större hem är vad vi egentligen skulle behöva. Och drömmer gör vi. Men det lär väl bli i ett annat liv.... Jaja, lådorna vi köpte var bra så jag ska väl inte klaga alltför mycket.

Lunchen åts med denna utsikt

Och från parkeringen ser man Freedom Tower sticka upp

Hem kör vi BQE (Brooklyn Queens Expressway) och har man ett tag Brooklyn Bridge och Empire State i vindrutan. Sedan kör vi under Brooklyn Bridge och vidare hemåt.

Idag lördag blev det en promenad till Central Park. Vädret var sådär skönt med lagom temperatur runt 25 grader. I början lite mulet men senare under eftermiddagen sprack det upp och blev riktigt soligt. Hade sällskap med Herr Blues och hans dotter och vi fick en fin dag i Parken. M sprang dit och mötte upp oss där. Jag fick även själv min första springrunda på ca 2 år (!) vilket kändes otroligt skönt men imorgon lär nog benen klaga lite. Men jag hoppas jag ska kunna komma igång med löpningen igen nu. Jag har saknat den. Älskar att springa just i Central Park. Det blev en runda på lite drygt 4,5 km. Från 72:a gatan ungefär och upp till The Reservoir och tillbaka.

Vänner väldigt glada att ses igen efter nästan 1,5 månader på olika håll
Det syns inte här men jag var rätt trött...

Pappahäng och konstnärskap i Parken

Den finaste radiostyrda båt jag sett här vid dammen någonsin


Självklart blev det en glass på vägen hem

Väl hemkommen fanns en överraskning i brevlådan - Nya Bamsetidningen! Den tog Storasyster till soffan och började läsa med en gång.

Idag är det söndag och vi ska göra ytterligare en liten utflykt. Det blir till något ställe där de har affär(er) med barnsaker. Hittills har Lillebror sovit i en lånad säng men nu vill våra vänner ha tillbaka den eftersom de själva väntar tillökning. Vi ska alltså ut på sängjakt. Det var dock väldigt bra för oss att ha fått prova deras säng så vi vet att en sådan modell fungerar bra. Det är ingen "riktig" säng utan en "Pack and Play" alltså en form av hopfällbar resesäng. Dock väldigt stabil och har fungerat väldigt bra som stationär säng. Eftersom vi har så litet utrymme här hemma vill vi inte skaffa en riktig "crib" för de är enorma här och tar jättestor plats. Nej, det får bli en sådan här säng eftersom den vi lånat fungerat så bra. Nu hoppas vi bara att vi ska hitta någon i Pack and Play djungeln som fungerar lika fint.

7 kommentarer:

Pia sa...

Vilken trevlig utflykt och forvaringsladar far man aldrig for mycket av!
Vi hade ocksa en resesang till Joli nar hon var bebis eftersom vi helt enkelt inte fick plats med en riktig sang men det gick hur bra som helst! Den var dessutom enkel att packa ihop och ta med hem nar vi var I Sverige pa sommaren.
Vilka harliga bilder fran Central Park och du ar sa duktig som borjat springa! Lill-Skruttan har blivit sa stor!!

Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Sover E i ert rum fortfarande eller har hon krypin i vardagsrummet nu? Smart med resesäng men de är ju inte alltid så himla små, beror väl på model iofs. Men bra om man orka fälla ihop dem varje dag. Vi bodde på Hotell i Key West där de hade en spjälsäng i trä men den var ihopfällbar väldigt enkelt, man liksom drog ihop den som ett dragspel. Kanske en sådan ni skulle ha.

Anna, Fair and True sa...

Det var någon sådan här variant http://www.foundations.com/folding-wood.html eller här http://www.toysrus.com/family/index.jsp?categoryId=3250661

De här är snygga! http://nicedecors.com/interesting-foldable-cot-%E2%80%93-alma-by-bloom/

Annika sa...

Förstår att du är grymt sugen på större. Finns det möjlighet att byta lgh inom huset? Eller är det helt kört.
Ni får köra campusstilen. Har ju precis flyttat in K i ett ganska litet studentrum där vi fick pyssla med förvaring och annat :-)
IKEA är det bra att ha runt hörnet. Håller helt med :-)
Heja dig som börjat springa igen!
Kramar från DC!!

Mala sa...

Bra jobbat med löpningen. Ingen dålig runda om du inte sprungit på länge. Ja, det där med plats är det inte så gott om här. Hoppas lådorna gör det lite mer hanterbart. Kram Malin

Desiree sa...

Härligt med första löprundan. Du ser väldigt lycklig ut. Man blir nästan lycklig av lite träningsvärk om man inte tränat på ett tag.
Förstår absolut att ni känner att ni mer än gärna skulle vilja ha lite mer plats. Ja Annikas idé om möjlighet att byta till lite större lägenhet i hust lät ju intressant. Är det så att ni också eventuellt överväger att flytta ut till förort?
Smart med resesängen som går att fälla ihop. Man får vara kreativ och hitta smarta lösningar då det gäller compact living.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Pia,
ha ha jag förvaring behövs alltid... :-)
Ja vi tänker att en resesäng kommer att behövas även den dag vi (förhoppningsvis) flyttar till ngt större också eftersom vi då kan använda den just till resor.
Central Park är alltid underbart! Och tack för peppningen om löpningen!
Kram!


Anna Fair and True,
E sover fortfarande hos oss i sovrummet. Hon vägrar att sova ensam hahaha! :-)
Resesängen är inte alls särskilt liten men klart mindre än en standardstorlek på spjälsäng som är här i USA. de är enorma!!
Tack för länkarna! Den ena sängen kollade vi på (Alma) men insåg att den var rätt dyr (tror den vi kollade kostade ca $600) och att den inte skulle räcka särskilt länge i storlek ändå så vi tyckte inte den var prisvärd. Dessutom fick den rätt svala recensioner online.
Nu blev det en Graco pack and Play och vi är jättenöjda.
Kram!

Annika,
jodå det finns större lägenheter här i huset. Inga problem att byta upp sig egentligen. MEN för oss är det en ekonomisk fråga. Vi har helt enkelt inte råd! Hyrorna är såpass höga här på Manhattan att vi inte skulle klara av en högre hyra än den vi har nu. Särskilt inte nu då jag är arbetslös och vi lever på M´s lön. Och nu då lillebror ska börja dagis som ju kostar multum här å blir det väldigt knapert... Men jag hoppas kunna få ett jobb om inte alltför länge ändå. Hoppet lever. Och då blir det lite bättre. Dock blir det nog ingen flytt förrän vi vet mer om var vi båda kommer få jobb. Ev kommer vi ju att flytta någon helt annanstans än här beroende på var vi kan få jobb.
Kram!!


Mala,
Tack!!
Nej det var en helt ok sträcka även om tiden ju inte var någon direkt toppfart haha! Men huvudsaken är att man kommit igång igen. :-)
kram!


Desiree,
Tack ad gullig du är! Benen kändes rätt tunga på slutet men samtidigt var det grymt skönt! Lite adrenalin där tror jag. Och endorfiner. :-)
Vad gäller större boende här är det alldeles för dyrt för oss. Hade gärna velat men det går verkligen inte. Med två löner hade vi kanske klarat det men då inte haft något över till annat och vi har helt enkelt inte prioriterat boendet över att inte ha några pengar alls efter att man betalat hyran. Och nu d vi lever enbart på M´s lön är ett större boende helt uteslutet pga av de höga hyrorna, tyvärr. Men så småningom lär vi söka oss ut från staden och förhoppningsvis kommer vi då få mer yta för pengarna. :-)
Kram!