måndag, augusti 25, 2014

Palisades Mall

Igår söndag åkte vi till till Palisades Mall som ligger lite norr om NYC. Det är en av de största malls som finns här. Där finns även en karusell och ett pariserhjul som Storasyster gillar att åka. Själv är jag rejält sugen på att testa den stora "Klätterrepbanan" de har där som går från bottenvåningen ända upp till 4:e våningen. Tyvärr hade vi inte tid till detta denna gången men nästa gång vill jag banne mig prova!

Här är karusellen som ska gå till kvällen...

Lunchen intogs på Joe´s Crab Shack

Efter lite skoshopping för Storasyster och M åkte jag och Storasyster i Pariserhjul

Trots att detta är inomhus är man rätt högt upp när man är på toppen

Där nere kan man se M som matar Lillebror

Gårdagens skoinköp till Storasyster - ett par Twinkle Toes (som blinkar när man går)

Och vi hittade även en säng till Lillebror. Fast inte på Palisades Mall utan på Babies R Us ett stenkast därifrån. Här uppställd i vardagsrummet. Lipton har bestämt sig för att det lilla "skötbordet" (som man kan ta bort om man vill) är en perfekt sovplats för honom.

Det känns jättebra med sängen. Detta är som sagt en hopfällbar resesäng, MEN den är stadig och stabil. Inte alls sådär superenkel att fälla ihop så vi gör det bara ibland om vi vill flytta den mellan rummen eller om vi behöver utrymmet för annat då Lillebror inte sover. Men den är mycket mindre än en American Size Crib som ofta är väldigt stora och ganska "klumpiga". Här har barnen ju sina "spjälsängar" tills de är runt 2-3 år (beroende på hur stora barnen är såklart) men det är alltså inte som de svenska spjälsängarna som är för just bebisar. Just nu är detta den absolut bästa lösningen för oss. Men visst, vi drömmer om större. Dröm dröm dröm... Just nu är det dock inte alls möjligt. Inte p g a tillgången på större lägenheter eller så, utan det är helt enkelt en ekonomisk fråga för oss. Det kostar att bo på Manhattan... 

Imorgon tisdag ska jag och barnen till Central Park för att träffa en bloggkompis! Det är Trillingnöten och hennes fina barn vi ska träffa. Det ska bli otroligt kul! Försöker dock ställa in mig på att det kommer bli varmt. För här är sommaren inte över för fem öre. I skrivande stund är det 27 grader (klockan 22 på kvällen) och i veckan spås det runt 33 grader och sol. Jag hoppas vi ska kunna lämna staden just den dagen för att kunna utflykta till något ställe där man kan svalka sig lite. För staden är inte rolig i den hettan. Här går alltså ACn för fullt nu under denna den sista officiella sommarveckan. För efter Labor Day (som är på måndag) är det officiellt höst. Men värmen brukar kunna fortsätta en bra bit in under hösten också och ofta är just september min favoritmånad vad gäller vädret här.

3 kommentarer:

Annika sa...

You gotta love the mall!
Så skönt att ni har bil nu och kan åka ut till Suburbia ibland :-)
HAHA!!
Bra med smidig liten babysäng.
Nu har Ella börjat i ettan!! Eller börjar hon efter Labor Day?
Stort!!
Nej, sommaren är ingalunda över! Ser att helgen ska bli brännande het. Fast vi hade nog svalare än er igårkväll, runt 15 grader. Like that.
Men under dagarna blir det ju 28-30 grader och så lär det fortsätta tills i oktober.
Hösten är den finaste årstiden här. Jag håller helt med!
Ja, tufft det där med större boende. J-gt tufft.
Ni får helt enkelt göra det bästa av det ni har, och det gör NI ju!
Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det är otroligt skönt att ha bil och kunna lämna staden ibland! En ökad livskvalitet helt klart även om den kostar. Och Malls är himla bra ibland. :-)
Visst är hösten den allra skönaste årstiden här. Min favorit helt klart! Och ja detta med större boende hahaha! Vi drömmer vidare... Och hoppas på en förändring om inte alltför länge även om det kommer att innebära att vi lämnar NYC eller åtminstone Manhattan.
Kram!!

Desiree sa...

Resesängen ser ju toppen ut. Den ser rejäl ut samtidigt som den också är smart och praktisk. Gillar de stora amerikanska mallen där man har allt sammlat under ett tag.
Förstår att ni trivs attans bra på Manhattan och helst skulle vilja bo kvar där men större boende kanske ändå är värt en flytt lite längre ut så småningom. Jag förstår också problematiken med att det då blir pendling för M och att ni nu också har bra skola och dagis till O. Sedan att ni har ett väldigt bra kontaktnät där ni bor i huset. Inga lätta val. Sedan är det också svårt att göra stora förändringar eftersom du ännu inte vet när eller vart du skulle få jobbnapp så småningom. Man får ta en sak i taget så löser det sig. Ni får köra med våningsäng i vardagsrummet när O har vuxit ut sin crib.
Kramar!