fredag, augusti 22, 2014

Vad har vi gjort sedan Sverigesemestern?

Som ni säkert har märkt är det rätt tyst på bloggen. Långa pauser mellan mina inlägg. Varför kan man undra? Nej, vi är inte på semester eller bortresa. Vi är hemma. Men vår minsting i familjen har gått igenom en fas då han inte sovit särskilt bra på nätterna. Det har varit mycket med magen. Krångel. Och då sover mamman inte heller särskilt mycket om nätterna. Så dagarna blir lite därefter. Nu är det bättre igen iallafall. Som tur är. Den senaste veckan har jag även hållit på med ett projekt som tagit en hel del tid och energi. Översättning. Så därmed har bloggen fått ligga lite i lä. Nu är det förhoppningsvis färdigt. Deadline imorgon men jag har skickat iväg texten idag. Skönt!

Men vi har gjort en del ändåDock hinner jag inte med att blogga om det. För två helger sedan fick vi finbesök från Sverige. En av M´s bästa vänner var i staden och vi passade på att ses både fredagkväll och lördageftermiddag. Vädret var strålande om än lite varmt.

Middagen blev hämtpizza på Campus där vi slog oss ned på gräsmattan vid Faculty Club

Knät fullt

Sedan fick Lillebror pappas knä för sig själv

Fika med H i Central Park


Fikat köpte vi på just FIKAPå väg hem


5th Avenue


Och på söndagen tog vi en tur till Smorgasburg i Brooklyn. De har numera flyttat från DUMBO till Pier 5. Så nu äter man med utsikt över Downtown Manhattan. Men jag ska i ärlighetens namn säga att jag gillade DUMBO bättre. Det är mysigare där. Så mycket mer karaktär. Atmosfär. Och jag älskade Jane´s Carousel i sitt glashus vid vattnet. Men visst, Pier 5 har sina fördelar. Det är ett mycket större område vilket gör att det inte är fullt lika trångt. Dessutom får fler matställen plats. Och så är ligger det endast ett stenkast från Pier 6 där de fantastiska lekplatserna finns vilket är en höjdare då man har barn. Här passade vi på att träffa våra kära vänner (f.d grannar) Familjen Brooklyn. Ett kärt återseende.

Vid "vattenleken"

Vid "gungleken" (den del av lekparken som har många olika gungor. Här ett par av dem)

Veckan som sedan gick var rätt lugn. Storasyster fortsatte vara på sin Summer Camp om dagarna och älskat det. Förra torsdagen gick deras Field Trip till Central Park och Victorian Gardens där som varje sommar har ett litet nöjesfält. Självklart en höjdare för alla barnen att få åka hur många olika "rides" som helst. På kvällen var det sedan uppträdande för föräldrar och familj där alla barnen fick visa vad de jobbat med under de här tre veckorna. Det handlade om sång, dans och teater samt konst i olika format. Otroligt imponerande vad de hunnit med på enbart tre veckors tid tyckte jag. De något äldre barnen hade satt ihop en liten musikal som jag verkligen gillade. Storasyster som gick i den yngsta gruppen hade också de en liten föreställning med sång och lite dans och det var himla kul att se den också. Nu är dock Summer Camp slut och denna veckan har Storasyster varit hemma med mig och Lillebror.

I måndags tog hela familjen en tur ner till Coney Island på eftermiddagen. Först lite strandhäng och sedan middag på en av de ryska restaurangerna vid Brighton Beach och så avslutade vi med en av nöjesparkerna vid Coney Island. Det blev en sen kväll, men ett riktigt lyckat besök. Säga vad man vill om Coney Island men på kvällen då skymningen sänker sig och man befinner sig på The Boardwalk med lukten av popcorn i luften och alla lampor från de olika nöjesfälten lyser med sina kulörta färger, då känns det ändå lite speciellt. En skön blandning av Galenskap och Magi.


Storasyster och jag badade

Badglad!


Efter badet blev det lite mellis i skuggan av parasollet

Man ser en hel del kufar, eller ska man kanske säga "fria själar" här vid Coney Island

Lite senare promenerade vi på The Boardwalk till Brighton Beach ett stenkast från Coney Island

Här blev det middag på Tatianas Grill (detta är de ryska kvarteren...)

Och när skymningen föll besökte vi en av nöjesparkerna här på Coney Island

Ikväll såg vi som sagt Frozen här på Campus. En härlig kväll! Så himla mysigt med utomhusbio. Och vi hade tur för regnet kom inte förrän ett par timmar efter att filmen var slut och vi alla var hemma igen. Nu är det fredag och eftersom jag skickade in den text jag arbetat med den senaste veckan har även jag en skön fredagskänsla!


4 kommentarer:

Kattas Betraktelser sa...

Härligt att du är tillbaka i bloggens värld. däremot är det här och nu med åra vänner nära och kära samt familjen som är det viktigast. Bloggen är ändå en egen liten värld. Vad E. växt nu och även den stora drakpojekn. underbart att få följa dom. Vilka härliga utflykter ni har haft! själv har jag bokat vinterns alla långresor och i vår drar jag till diant rakter för nöjets skull. Skall läsa om dina små smultronställen lite längre fram. Kram

eastcoastmom sa...

Yay! Du är tillbaka och bloggar!

Desiree sa...

Vad spännande och kul med översättningsprojektet. Grattis! Det tyckte jag själv var kul då jag fick chansen att prova på det hela. Kanske kan det bli en fortsättning eller?
Hoppas att lille O snart sover lite bättre så att även du får lite mer sömn. Men förstår att det inte är så lätt för honom om han har en krånglig mage.
Jag har ju följt er via Insta och FB så har haft lite koll på olika trevligheter som ni har hittat på. Mysigt med utomhusbio.
Kramar!

bettankax sa...

Roligt att läsa om allt ni hittar på. Barnen är så söta så man smälter.
Lillebror är ljuvlig. Dessa goa goa kinder, armar och ben(läs lår :))Önskar er mycket och god sömn framöver.
KRAMAR!!