måndag, november 17, 2014

En dag i vänskapens (och kärlekens) tecken

Igår söndag körde vi till det lilla samhället Cold Spring strax norr om NYC. Det ör ett mycket pittoreskt ställe som ligger alldeles intill Hudson River. Man kan lätt ta sig hit med tåg (Metro North) också från Grand Central, och vi har varit här flera gånger just för att det ligger såpass nära staden, är mumsigt och det finns även en del vandringsleder i närheten. Anledningen till vårt besök denna helgen var ju att våra Kära vänner Familjen K var i trakten och vi därför lyckats få till en träff med dem. Något som bestämdes ganska hastigt och lustigt för bara ett par dagar sedan.
Så fantastiskt roligt!

Cold Spring

Höstfärger längs Main Street

De här ungarna alltså, så stora de alla blivit...!Och Mamma K tyckte att Lillebror vuxit otroligt mycket sedan de sågs sist. Vilket såklart är sant eftersom senast de träffades var Lillebror endast knappt 3 månader.


Lunchen blev pizza i eget bås

Lillebror med pappa M´s favvodryck Coca ColaLycka är att träffa sin bästa (och äldsta) vän samt hans Lillasyster

Vänner sedan 3 månaders ålder
Kraaam!
Efter den kylslagna promenaden blev det varm choklad. Och jo, visst blev det nästan en liten date ändå precis som de planerat...

 


Sötisarna!


Dags att säga hejdå. Men vi hoppas att det inte ska dröja alltför länge ändå tills vi får ses igen.

Ja, det känns nästan lite overkligt att vi verkligen lyckades få till denna träff. Så roligt. Att de hann med oss även fast de var här för att träffa familjen. Fast nackdelen är att efter varje gång vi setts inser jag verkligen hur mycket jag saknar dem i min vardag. Att kunna ses sådär lite spontant. Ta en middag ihop. En fika. Eller bara springa på varandra utanför huset och prata en stund på vägen hem. De lämnade ett tomrum efter sig då de flyttade. Och jag inser plötsligt att snart kommer det vara vi som flyttar. Vi som lämnar ett tomrum efter oss. Men också vi som själva kommer att flytta till ett tomrum. Ett tomrum som jag verkligen hoppas att vi ska kunna fylla. Så småningom. En ny vardag väntar på oss. Och jag undrar så hur den kommer att bli.

4 kommentarer:

Anonym sa...

We will miss you guys so much. For R (and really, still for me) NYC is still 'home', but your leaving will make it feel a bit less so. I know we didn't see each other too often after we moved but it was always comforting knowing that you were just a drive away.
I am grateful that you have done such a good job documenting our friendship in pictures, because we'll always have that to revisit; they may be months or years apart, but we can always continue to plan E & R's dates!! (With us coming along :))

xoxo
K of family K :)

Desiree sa...

Vad underbart att ni fick chansen att ses och njuta av några timmar tillsammans. E och R är ju så himla söta ihop. Det märks att de saknat varandra mycket.
Coldspring, är det måntro den lilla staden som hör ihop med Coldspring Harbor där många kurser i biologi och molekylärbiologi ges? Jag var där på en kurs år 2000. Holy moly vad åren går snabbt. Jättebra kurs med väldigt vackra omgivningar. En dag åkte vi in till NY city minns jag också. Det var alltså ganaksa länge sedan jag var i NY.
Ja en ny spännande vardag väntar er. Det blir nog bra men man får också ha lite tålamod. Pusselbitarna lär falla på plats och på bra platser tror jag nog.
Kram!

Suzesan sa...

Åhhhh vad fint. Sån glädje och tänk att vara såna vänner sen 3 månaders ålder. Inte undra på de knutit band. Sötisar.

Så glad jag blev av de bilderna. Inte alla som får vara med på en sådan exklusiv dejt.

Kram
/Susanne

Anonym sa...

Världena gulligaste par!
Hoppas dom håller kontakten i många år. Cold Spring ser verkligt trevligt och
lite´ gammalmodigt ut.

Ruth i Virginia