torsdag, november 20, 2014

Mindre än två veckor kvar

Kan inte fatta att det nu är mindre än två veckor kvar tills flyttfirman kommer och tar med sig det mesta av våra personliga pinaler och kör till Kalifornien. Och att det dessutom är mindre än två veckor kvar tills M flyttar härifrån och börjar sitt Kalifornienliv. Han och katterna. Himmel! De här senaste veckorna har bara flugit förbi. Vart tog tiden vägen? Att förbereda en flytt tar verkligen all ens energi. Och tid. Praktiska saker. Ständigt något att fixa med. Någon att ringa. Kolla. Kolla igen. Konfirmera. Packa. Och så packa lite till. Här har vi fått ihop en hel del lådor nu. Men fler måste fyllas. Hittills är vi uppe ca 40 lådor nu tror jag. De flesta storlek medium och sedan en del large samt small.

Vi har beslutat att inte flytta särskilt många möbler. IKEA är bra men möblerna är inte de bästa vad gäller flytt. Och när jag kollade med flyttfirman och insåg att det skulle kosta mer att flytta hela vårt möblemang än att köpa nytt så var valet ganska lätt. Det underlättar dessutom mycket för mig eftersom jag kommer att bo kvar här i nästan 3 veckor efter att flyttlasset gått, och det känns bra att veta att vi då kommer att ha de flesta möblerna här ändå. Fast madrasserna flyttar vi så det blir till att sova på uppblåsbar luftmadrass samt i soffan. Men det ska nog gå bra.

Och ja, sedan är det ju så att man ovanpå allt även har den där vanliga vardagen också, om man så säger. Denna veckan har det varit Open School Week här i alla public schools i staden. Jag har hunnit med tre besök i Storasysters klass "reading workshop", matte samt "science". Jätteroligt och intressant att se hur lärarna arbetar och även att se hur Storasyster är på lektionerna. Känns bra att ha med sig i bagaget till skolbytet. Idag hinner jag nog inte med något besök men M ska gå på deras "technology class".

På min "att-göra-lista" idag står ett besök till Costco. Det blir handling inför morgondagens frukost på dagis (vi är värdar för den imorgon) samt även lite diverse tilltugg till vår avskedsfest som vi ska ha nu på lördag. Så för att försöka undvika alltför mycket trafik tänker jag åka strax. För det tar ju sin lilla tid detta. För som ni redan känner till så innebär en handlingstur för oss just nu att först promenera till linbanan, sedan ta denna till Roosevelt Island. Där promenera till garaget. Så köra bilen till Costco i Queens och sedan hem med varorna över Queensboro Bridge. Packa ur och sedan köra tillbaka bilen över bron och parkera i garaget på Roosevelt Island och så ta linbanan tillbaka och så promenera hem den sista biten. Som jag sagt tidigare, att få garage i sitt eget hus kommer vara en enorm lyx för oss!

Nu är kaffet urdrucket så nu bär det strax av till linbanan.
Hoppas ni alla får eller har en fin torsdag!


9 kommentarer:

olgakatt sa...

Håll ut! Det är snart januari..... Men sitt ändå ner oxh djupandas emellanåt.

Kattas Betraktelser sa...

Det ska nog gå bra. Flytta är alltid en stor pärs! Jag har själv gjort några flyttningar.. Det ska bli så roligt att följa er från en annan del av landet. Kram

Anonym sa...

Flytt är kul!!

De aktiviteter du nämner har ju inte med flytten att göra?! Men jag förstår inte hur mycket det krävs av föräldrarna att ha barnen i skolan? Jag skulle inte fixa det, när ska man jobba?

Kram!
MrsK

Eva i Tyresö sa...

Måtte ni motarbeta stressen, så den inte sätter klorna i er. Det hörs hur jobbigt ni har. Tur att ni är unga o friska! Skoj att få följa alltihop. Vi håller tummarna för er allihop.

Annika sa...

Flytt är komplicerat.
Speciellt när man, som ni, helt ska flytta till motsatt kust. Ett helt nytt liv.
MEN, jag tror det blir bra. Jag tror verkligen det. Känner det på mig bara.
Stressen du känner är nog oundviklig. Den ligger på alla plan.
MEN du ska se att allt kommer att kännas bättre på plats.
Säger som alla andra, det ska bli roligt att följa er stora flytt.
OCH du, att handla på Costco kommer i framtiden att bli en piece of KAKA för dig!! Vilken skillnad!!
:-)
Stay calm, my dear. I know it is hard, but...
Kramar i massor!!!

FREEDOMtravel sa...

Visst går tiden snabbt!? Förstår att ni har mycket att förbereda! Samma här. Om en knapp vecka lämnar vi vår husbåt för ett 1 år långt äventyr i Europa...!

Desiree sa...

Intensiv slutspurt som ni befinner er i just nu.Förstår att det hela känns något overkligt. Skönt dock att du inte jobbar för tillfället så att du har tid att fixa allt som måste fixas. Det är ju ett heltids jobb i sig. Bra att M kan få sticka lite i förväg och börja med att komma in i jobbet. Det tar ju tid att komma in i nya arbetsuppgifter med nya kollegor och nya rutiner och allt. Det kommer säkert vara omtumlande på många sätt men man får ta en dag i taget och prova sig fram. Stort lycka till med det sista biten i NY. Hoppas ni kan få in några lugna dagar kring jul så att ni bara kan få vara tillsammans, rå om varandra och upptäcka lite av er nya stad tillsammans.
Det är verkligen skitjobbigt att flytta.
Kram!

Gretas Gotland sa...

Jag har precis gjort en stor flytt och känner med er! Skönt att ni kan bo kvar med de flesta möblerna och så kul att få köpa nytt sen på plats som är anpassat för ert nya större boende. Stort lycka till med allt!

Suzesan sa...

och nu när jag skriver detta så är det ÄNNU mindre tid tills första flyttsteget tas. Men tänk så SKÖNT när ni är på plats. Åhhh så spännande. Oj det är jobbigt att flytta och jag kan inte ens föreställa mig hur det är att flytta så långt som ni ska. Skönt att kunna fylla på med nya möbler och lägga de flyttpengarna på det. Måste ju bli som att flytta till -paradiset- och med så mycket större boendeyta och så kanske lättare för storasyster Lill-Skrutta att kunna gå ut själv och leka. WAY to go!

Kram
/Susanne