måndag, november 03, 2014

En lite ovanlig söndag

Igår var det söndag och det blev en lite ovanlig söndag. Först ställde vi om klockan till vintertid. En timme tillbaka vreds den vilket alltid är skönt tycker jag eftersom man då får sova lite längre. Till och med Lillebror sov länge så vi fick en väldigt skön morgon. Sedan fixade Storasyster planschen som vi skulle ha för att heja på våra maratonlöpare. Tyvärr var det riktigt riktigt kallt ute. Särskilt vinden som var snarare vintrig än höstig, gjorde att det blev ett mycket kyligt och tungt lopp för de flesta löparna. För oss åskådare ställde den mest till det eftersom vi var tvungna att gå hem och klä på oss mer kläder så vi missade "vår" första löpare. Men de andra två lyckades vi "haffa". De gjorde för övrigt ett fantastiskt lopp allihop! Med de förutsättningar som det mycket kyliga och blåsiga vädret gav tycker jag det var en enorm bedrift att lyckas slutföra detta maraton. Ja, i mina ögon är det en enorm bedrift att springa ett maraton oavsett väder, men när vädergudarna är lite extra kärva blir det ju en ännu större bedrift att springa ett sådant tufft lopp.

Storasyster skriver och dekorerar planschen

Här - det färdiga resultatet!

Sedan viftade vi såklart med svenska flaggan också. Det var många svenska löpare där ute. Vi stod såklart vid 1st avenue strax efter att löparna kommer ner från Queensboro Bridge eftersom det är alldeles intill vårt hem.

Kyligt som sagt, så Lillebror fick packas in ordentligt

Så kom de våra maratontjejer!!!!

Detta strax innan de fortsatte springa. Då med nästan halva loppet kvar....

Efter detta gick jag och barnen hem för att göra oss klara att gå på en av Storasysters kompisars födelsedagskalas. M körde istället iväg för att hämta upp sin moster Olgakatt som landade på eftermiddagen på Newarks flygplats.

Utsikt från 38:e våningen i grannhuset där födelsedagskalaset hölls 

I morse följde Olgakatt med Storasyster till skolan och kom sedan tillbaka för att ge Lillebror frukost. Sedan gick vi med honom till dagis. Vi visade Olgakatt hur allt går till vid lämningen där eftersom denna mycket modiga kvinna senare i veckan kommer att ha hand om barnen ensam då jag och M flyger till San Diego för att titta på bostäder. 

Olgakatt med lillebror

Ikväll ska Olgakatt och M på operan och imorgon kommer vi alla kunna göra något ihop eftersom det är election day här så skolorna är stängda. Detta passar utmärkt eftersom det då också är M´s födelsedag.

3 kommentarer:

Mala sa...

Håller med om att det var en stor bedrift av alla löpare. Hörde att de nästan blev omkullblåsta när de sprang över en stor bro, osäker på vilken. Lycka till med bostadsletandet och gratta M från oss. Kram

Desiree sa...

Grattis till M på hans födelsedag. Jag tycker också att det är en stor bedrift att ha sprungit ett maraton. Det är inget för mig. Jag känner inte att det lockar alls, tror inte jag har den där sega uthålligheten som krävs. Strong gjort av era vänner. Lillebror ser skönt och mysigt nerpackad ut i vagnen med alla goa varma täcken och kläder.
Underbart att Olgakatt hade möjligheten att komma över och hjälpa er med barnen medan ni kollar bostäder i San Diego. Det blir ju effektivt och smidigt att göra på så sätt. Ska ni kolla lite på dagis och skolor också eller det kanske blir lättare att lösa när man väl vet vart man ska bo. Antar att man måste börja i änden med boende . Jag håller tummarna för att ni hittar något riktigt bra som ni känner att ni kommer att bli nöjda med och trivas att bo.
Stor kram!

Suzesan sa...

Oj så bra att ha Olgakatt där.

San Diego alltså det är ju nytt och härligt. NÄRA Mexico.

Min son var där i San D och han gillade det. Men de var bara där en tur för att göra ett besök när de ändå var så nära (Long Beach)

Hoppas nu ni hittar ett toppenboende och tänk att få större. Smart att resa dit och se allt på plats. Leta boende och planera. Oj vad spännande detta ska bli att få följa.

SÖT lillebror

Storasyster kommer klara det bra. Hon har ju redan varit med om att andra flyttar. Sina små vänner.

Grattis än en gång.

Kaxigt och stort tycker jag att springa maraton :)

Kram
/Susanne