måndag, september 17, 2007

Ok så har bröllopet gått av stapeln. Allt blev mer eller mindre som jag anat, dvs Annorlunda.
Bruden var självklart vacker i en brudklänning beströdd med gnistrande pärlor och skir spets. Slöja såklart och ett "pärldiadem". Brudgummen hade mörkbrun kostym m "stripes". Snyggt!

Själva ceremonin var utomhus och det var en otroligt skön kväll. Det hela började vid halv sjutiden på kvällen. Alltså betydligt senare än vad de vanligaste svenska vigslarna brukar vara. Vigselceremonin var väldigt kort. Först kom de två små brors- och syster sönerna in. Båda är 2,5 år gamla. Båda heter Nathan. Den ena av dem var ringbärare emn jag tror knappast att ringen verkligen låg på den kudden där den skulle ligga eftersom kudden svängdes runt ungefär som en propeller hela tiden. Men sött var det såklart!
Sedan kom brudgummens tre best men och såklart brudgummen. Så de tre tärnorna och så tatatadada, skred bruden in. Ledd av sin pappa.
Det som var mest ovanligt var nog att "ingångsmusiken" var en ensam banjo. Jättefint tycker jag. Och personligt. Men enligt amerikansk standard har var det väldigt "vågat" för de flesta vill ha "here comes the bride" eller annan inspelad pampig musik.

Efter själva ceremonin var det "cocktail hour". Detta var inomhus och det fanns fantastiskt mycket mat. Det var som en gigantisk buffé med allt från olika pastarätter till sushi, snittar, frukt, kex olika ostar och annan plockmat som proscioutto, salami oliver med mera. Öppen bar, vilket här i USA betyder att all dryck är gratis MEN man måste ge dricks till bartendern! Här är kotym att ge ungefär 1 dollar per dryck. Men en sak de hade som var väldigt cool tycker jag var ders isskulptur som innehöll martini. Alltså var det en kran innanför isen så när man fyllde på sitt glas rann martinin genom isen i själva skulpturen och var på så sätt väl kyld!

Efter allmänt mingel under denna "cocktail hour" var det så dags för själva middagen. Den hölls i ett intilliggande rum där vi alla var placerade efter hur man kände brudparet. Det är alltså inte alls som i Sverige där man ofta försöker blanda upp olika vänner och bekanta med varanrda och med släkt. Nej, här sitter man placerad med andra som har ungefär samma relation som man själv till brudparet. Alltså satt jag tillsammans med andra vänner från jobbet (jag och bruden jobbar tillsammans).

Den allra största skillnaden var dock att middagen pågår samtidigt som dansen.

Inga kommentarer: