lördag, november 17, 2007

Vart tar mina foton vägen??

Jag förstår verkligen inte. I varje inlägg som jag skriver där jag lägger ut egna bilder så försvinner de spårlöst efter ett tag. Bilderna alltså. Inte inläggen. Jag förstår verkligen inte vart de tar vägen? Oftast är fotona synliga direkt efter att jag lagt ut dem, ungefär fram till en eller två dagar efter att jag "sjösatt" inlägget. Men sedan ser man endast rutor med frågetecken där bilderna nyss varit. Jag kan för mitt liv inte förstå vart de tar vägen? Det fungerar ju alltid bra med bilder jag lägger ut från nätet. Men alltså inte mina egenhändigt tagna bilder. Jätteskumt! Vem tar mina bilder? Går det runt en fototjuv på nätet som samlar på mina bloggbilder??

Om det är någon av er där ute som har något som helst förslag på vad jag gör för fel och hur detta kan åtgärdas, får ni mer än gärna tipsa mig! Hur ska jag göra för att bilderna ska ligga kvar? Hur ska jag stoppa fototjuven?

8 kommentarer:

Annika sa...

Vet du, detta hände ju mig också och jag undrade SÅÅÅÅ vad det berodde på...fattade ingenting. Är det månne så att du skriver inlägget i "förtid" sas? Kanske kvällen innan? Lägger du då in bilder och klistrar in det i ett nytt inlägg dagen därpå försvinner bilderna efter tag.
Så, om du vill ha bilder i inlägget är det jätteviktigt att inte klippa och klistra från ett inlägg till ett annat.
Jag fick höra detta från Nina i Costa Rica, ska se om jag hittar länken på min blogg från när hon kommenterade hos mig. Det var tack vare henne som jag fick lösningen på mysteriet. Jag trodde också att en "tjuv" varit framme :-)
Nu ska vi hoppas att ditt problem beror på detsamma...
Ska se om jag hittar länken isåfall återkommer jag med den...

Annika sa...

Detta är vad Nina skickade till mig:
This happens if you inadvertently delete the originally-uploaded image. This can happen if, for example, you upload an image to post A, copy the image to post B, and then delete post A. Deleting
post A (where you originally uploaded the image) effectively deletes all copies of this image, causing them to "disappear." Due to some cache issues, the images might persist and display for a day or so, but they'll eventually turn into the red "X" or blank box.

(Sidan är: http://groups.google.com/group/blogger-help-howdoi/msg/d1c7d09fa8314b40)

Saltistjejen sa...

Å TAAAACK Annika!!!!! :-)
Så tror jag det är!! Jag skriver ju ibland inlägg i omgångar och "postar" inte förrän dagen efter. Och då gör jag lite klipp-o-klistra-akrobatik. Och sedan deletar jag "originalet". Ok! Då fattar jag!
Så hädanefter får jag bara göra detta med texten och sedan ladda upp bilderna precis innan jag ska publicera!

Fantastiskt att du kunde hjälpa mig med att lösa detta mysterium!!!!
Tack igen!

KRAAAAAM!

Annika sa...

SÅ glad att jag kunde hjälpa till!!!!!!! Jag var lika brydd som du när jag drabbades. FATTADE noll, men den snälla Nina visste råd och hon lät mig veta, och jag är glad att jag kunde hjälpa dig. Ingen mer klippning och klistring vad gäller bilder. Det vet vi nu!!

Desiree sa...

Ja inte vill vi att fototjuven ska komma och sno dina fina foton. Men nu kanske Annika har satt honom bakom lås och bom ;-)

Saltistjejen sa...

Japp det hoppas jag ju! Så det blir förhoppningsvis lite roligare foton i framtida inlägg. Funderar även på att "uppdatera" de inlägg jag redan har där bilderna försvunnit...?

JaCal sa...

Hi hi - bildtjuvar är jobbiga! Du kan också ändra datum och tid för när du vill att ska publicera något. Dvs om du skriver ett inlägg under flera dagar men bara sparar som "draft" så kan du precis innan du publicerar det gå i och ändra dateringen.

Då klickar du bara på "Post options" i nedre vänstra hörnet i rutan där du skriver i och ändrar "Post date and time" i högre delen av det fält som dyker upp. Jag skriver ofta inlägg som jag inte hinner publicera för jag blir avbruten och ibland hinner jag inte kolla riktigt innan jag måste stänga ner. Då kan du sen ändra där så att inlägget hamnar på den dag och tid man ville som du ville, inte den dag det råkade sparas första gången. Så då behöver du bara skriva i ett och samma inlägg hela tiden som du fyller på efter hand och sen korrigerar datum.

(hm... hängde du med eller blev det bara helsnurrigt...?).

Saltistjejen sa...

Tack Jacal!!! Jättefint! Då vet jag att jag faktiskt KAN skriva inlägg under en längre tid och ändå kunna posta det ett visst datum! Kalas! :-)