onsdag, februari 13, 2008

Snopp eller snippa?

Nu är det bara ungefär 2 veckor kvar tills vi ska göra nästa ultraljud. Här kallas det "anatomy", eftersom man vid detta UL ska kolla igenom fostret ordentligt för att se att alla organ verkar okej. Hittills har vi ju enbart gjort ett relativt tidigt ultraljud (vecka 12) så det ska bli spännande att återigen få se det lilla livet i magen. För hittills måste jag säga att jag ibland undrar om det verkligen är någon där inne. Än har jag inte blivit så stor, och några direkta rörelser där inne har jag knappt känt. Ibland tror man nästan att det flyttat ut. Även om jag och M igårkväll när jag lagt mig i sängen tyckte att vi kände en liten liten liten otroligt snabb mikrorörelse när M hade sin hand på min mage. Men vi är inte alls säkra på att det verkligen var något egentligen. Så svagt och så snabbt kändes det. Mer som ett mikrosekunds "flimmer".

Vid det kommande ultraljudet (som jag tror ska vara ett 3D!) kommer vi att kunna få se om det är en pojke eller en flicka. Jag tycker det känns otroligt spännande och jag är grymt nyfiken. Inte för att det spelar vare sig mig eller M någon som helst roll vilket kön barnet har, vi blir lika glada för vilket som. Men det känns som om att jag med tiden blir mer och mer nyfiken på personen där inne och att få veta om det är en tjej eller kille känns därför oerhört roligt.

Själv har jag ju nästan hela graviditeten haft på känn att det är en liten pojke. Varför kan jag för mitt liv inte svara på. Det bara "känns så". En känsla som växte fram redan på ett väldigt tidigt stadium. Självklart kan jag ha fel. Och M blir lätt irriterad på mig eftersom jag hela tiden säger "han" eller "honom" när jag pratar om den lilla inneboende. Han säger därför demonstrativt "hon" för att balansera.

Nu de senaste två veckorna har min nyfikenhet stegrats ännu mer och jag har på skoj hittat en del olika tester på nätet där man kan ta reda på vilket kön det är på barnet. Självklart bygger alla dessa tester på gammalt skrock, sägner, myter och annat ovetenskapligt, men det var ändå ganska roligt att prova.

Enligt den Kinesiska kalendern som bygger på kvinnans ålder så hon blev gravid samt vilken månad det skedde så kommer så är det sannolikt en liten kille som ligger och simmar runt i magen. Du kan hitta detta test här.

De andra testerna bygger på upp till 20 frågor som behandlar gammalt skrock och myter om allt från vad man är sugen på (cravings) till magens storlek eller andra kroppsliga förändringar. Dessa test hittade jag på den här och den här sidan.
Vissa av dessa frågor kunde jag inte ens svara på så de lämnade jag helt enkelt "blanka.

Så vad säger dessa mycket ovetenskapliga test då?
Jo, 2 av dessa 3 tester säger att min känsla är rätt. Min lilla inneboende, M's och min lilla skruttis, är mycket riktigt en pojke!!

- Enligt den Kinesiska kalendern är det definitivt en pojke.
- Enligt det första "frågetestet" är det med 73% sannolikhet en pojke.
- Men enligt det sista testet var visst mina svar så förvirrande att testet omöjligt kunde förutspå könet! Haha! Där ser man. Ibland går visst till och med det gamla hederliga skrocket bet på könsbestämningen...


Enligt en kompis alldeles egna "cravingteori" så är det också en pojke. Hon tror nämligen att om man är sugen på onyttiga och söta saker som godis, kakor, bullar etc så får man en dotter, men är man sugen på nyttiga saker som frukt och grönsaker så får man en son.

Jag är visserligen oftare sugen på frukt & grönt än på kaffebröd eller desserter, men det knepiga med detta är väl att jag är det i vanliga fall också. Även som helt ogravid föredrog jag frukt, grönsaker och salta (visserligen inte alltid så nyttiga) saker som oliver, chips och lagrad ost framför tårta, kakor, bakelser och godis. Så det har egentligen inte förändrats så mycket. Den enda skillnaden var att jag under mina första månader verkligen mådde superilla av just söta saker, så då åt jag i stort sett inget godis eller kaffebröd alls. Men sedan illamåendet avtagit så har godissuget kommit tillbaka. Men enbart i "normala" nivåer. Inga direkta cravings alltså.

Jaja, vi får väl se hur väl detta stämmer med verkligheten. Om bara två veckor! Jag kan knappt bärga mig...


Tänkte dock att man kunde göra en egen liten undersökning här på bloggen.
Ni som vill vara med och gissa på kön får gärna göra det! Håll hårt i böckerna med gammalt skrock, leta upp och damma av din gamla Nordisk Famlijebok eller fråga mormor och farmor om råd!

Här är de "fakta" jag känner till och som kanske kan "hjälpa" er med gissningarna:

- Är mer sugen på salt än sött
- Är mer sugen på frukt & grönaker än godis och kaffebröd
- Min mage är just nu varken "hög" eller "låg", utan snarare fylld med "luft" vilket under dagen gör att den växer så att den på kvällen ofta är som en spärrballong. Men den går på något mystiskt vis ner igen över natten så den är mindre igen morgonen därpå...
- Kunde inte dricka kaffe första trimestern, men nu smakar det gott igen
- Har färre finnar nu än tidigare
- Mina bröst har vuxit men är fortfarande inte megastora
- Däremot är högra bröstet tydligt större än vänstra
- Är nästan konstant törstig
- Jag är ännu inte så "stor" utan kan fortfarande ha mina vanliga kläder
Så nu är det upp till Er gott folk att gissa hej vilt! Ni har ju i vilket fall 50% chans att gissa rätt...
Lovar att återkomma med facit när vi får veta detta!

32 kommentarer:

Desiree sa...

Oj oj oj vad spännande Saltis! Kul att vi också får vara med och gissa. Svårt...hmmm...????? Jag kanske ska gissa på en liten tjej bara för att kontra dig lite. Ja jag gissar på en liten tös. Jag förstår verkligen att du ser fram emot ultraljudet, att få redan på lite mer vem som bor där inne och mer kunna fundera på rätt namn osv. De flesta vill ju inte ta reda på könet i förväg verkar det som. Jag tycker det är kul att ni ska göra det. Jag tror också jag hade valt att få veta. Jag är så nyfiken av mig och skulle naturligtvis bli glad vare sig det var en liten kille eller tjej. Vad häftigt att ni kommer få göra 3D-ultra. Det verkar ännu vara ganska ovanligt i Sverige. En kompis till mig fick göra det då hon väntade smått i Tyskland redan för 4 år sedan. Det var otroligt coolt att få se det kortet. Måste varit otroligt skönt när illamåendet släppte för dig. Duktigt att ändå kämpa på och ta sig till jobbet och allt om man inte mår så bra. Jättespännande med ultraljudet som sagt.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ok så du gissar tjej! :-)
Ja, nu ska det bli spännande att få veta. I Sverige är det som sagt fortfarande vanligare att inte ta reda på könet innan förlossningen, men jag tror det börjar bli mer vanligt även där nu. Jag tycker verkligen det ska bli skoj att få veta nu! Jag är sååå nyfiken... Hade inte trott jag skulle bli såhär nyfiken faktiskt.

Anonym sa...

Jag gjorde det också där frågetestet tidigare och resultatet blev 50% sannolikhet flicka och 50% sannolikhet pojke. Ha,ha...snacka om att gardera sig. :)
Va häftigt att ni får göra 3D UL! Här måste man göra det på privata kliniker för jag har inte hört om någon som gjort det på sjukhusen.
Jag funderade på om det skulle vara nått för mig men tomten min verkar lite orolig. Han vill inte att något ska gå fel och det är ju klart. Fast det finns ju inga som helst tester (enligt det jag läst på nätet) som tyder på att UL skulle vara skadligt för fostret.

Jag tippar på att du får en pojke eftersom din intiution säger dig det. Jag var bombis på pojke då vi fick lille Milo och är säker på att detta är en tös.

Spännande att vi båda snart får veta!!

Kram!

Petra H sa...

Hi hi, jag tror på pojke - bara för att typ ALLA mina kompisar fått pojkar! Ok, några få har fått flickor (och en fick tvillingflickor så det drog upp statistiken lite).. Jag är tom så övertygad om att O och jag kommer att få en flicka om/när vi får barn, pga av alla pojkar i bekantskapskretsen!

Jag har förstått att det är väldigt skandinaviskt att INTE vilja veta könet när man är gravid - mina utländska vänner kunde inte för sitt liv förstå varför mina svenska vänner inte visste... Men, det verkar ju som trenden börjar vända nu, både ni och Jess vill ju veta, tex.
Jag har alltid trott att jag inte skulle vilja veta, men jag vet att O definitivt skulle vilja ta reda på det så vi får väl se... ;-)

Saltistjejen sa...

Jess,
Ok då ska jag kanske lita på min intuition då...? ;-)
Jag är fortfarande inte helt säker på att det blir ett 3D-UL men de vi känner som fått barn här under de senaste åren har fått göra det, så därför tror jag att det kan bli det. Men om jag förstått det hela rätt så är det ett helt vanligt UL, men det finns sedan en mjukvara som kan omvandlas 2D bilden till en 3D. Så jag tror inte alls det är "farligt" på något vis för fostret. Min kollega som fick barn i höstas visade oss sin bild på sin dotter och det var ruggigt vad det såg ut som ett sepiafärgat foto!!
Ja visst är det lustigt att vi får veta ungefär samtidigt! :-)


Petra,
haha så då ökar rösterna för en kille då! Tror mina vänner fått ungefär fifty-fifty, så jag kan inte riktig följa någon "statistik" där.
Jag tror som du att det är väldigt skandinaviskt att inte vilja veta könet i förväg. Det är mer traditionellt att inte ta reda på könet och i vissa fall kasnke vi svenskar är mer traditionella än vår omvärld? Lite kan det säkert ligga i att det under lång tid ansetts som lite "fult" att ta reda på könet i förväg i Sverige, pga att man i vissa kulturer väljer att ta bort barnet om det visar sig ha "fel" kön. Men det börjar nog som sagt att förändras lite ändå nu, för flera av mina vänner tog reda på könet innan födseln. Vissa gjorde det inte med första barnet men med kommande. Så visst ser man en viss trendförändring där.
Jag trodde att jag nog inte skulle vilja veta könet just för att det skulle bli en sådan cool överraskning vid födseln, men nu när jag sitter här med en liten böna i magen och mer än hälften av tiden kvar innan man får träffa den, så har nyfikenheten blivit otroligt stark. Så nu VILL jag verkligen veta. :-)

Anita sa...

Jag brukade alltid fa hora att om man 'bar hogt' (magen hogt upp) sa blir det en dotter, och om man 'bar lagt' (magen langre ner) sa blir det en pojke. Stamde for mej :-)

Millan sa...

Ok jag tror pa pojke!!! Enbart for att du sjalv tror pa det. Som jag skrev till Jess haromdagen sa var jag 100% saker pa att vi vantade en kille och min barnmorska sa att hon aldrig tror pa skrock men om mamman sjalv hr en valdigt stark kansla sa brukar det faktiskt stamma.
Men jag har en fraga. Hur ser M's familj ut? Har han nagra syskon? Ar det killar eller tjejer? Har hans pappa nagra broder eller systrar?? Skum fraga kanske men jag ar helt overtygad om att vissa familjer foder framst killar genetiskt och andra tjejer. I Bens familj har det inte fotts nagra tjejer pa 4 generationer. Alla ar killar!! Och eftersom det hanger pa killen sa tror jag att man eventuellt kan kika lite sa.... Fast a andra sidan.. min pappa har 3 systrar men har sjalv fatt 3 soner och en dotter.. sa dar spricker min teori.

Teorin om sotsug funkade inte pa mig. Jag har alltid valt tex ostbricka framfor sotsaker till efterrat anda fram tills min graviditet da det plotsligen andrades radikalt och sedna dess ar det ALLTID sotsaker som galler. Och jag fick ju kille...

Ooo det ar sa spannande det har! Precis som for Petra sa far bade jag och alla mina vanner pojkar .. anda fram tills forra aret da det vande och ALLA 6 av de 7 jag kande som fick barn fick flickor. Underligt det dar!

Petra H sa...

Saltis, jag kanske kommer till New York nästa vecka - O ska på jobbresa till New Jersey och då tänkte jag hänga med och försöka ta tåget in till NY... Vill du träffas? ;-)

Saltistjejen sa...

anita,
jag har hört det där med magen jag med. Fast hittills tycker jag inte jag har så mycket mage så det är än så länge svårt at säga...


Millan,
ja det där med kvinnor eller män på M's sida är nog svårt att utgå ifrån tror jag.
På hans pappas sida finns det en farbror och en faster (alltså var de två söner och en dotter då), på hans mammas sida är det tre döttrar (dvs hans mamma har två systrar. Själv har han en syster, så hans föräldrar fick alltså en son och en dotter. Så ja, hm? Svår statistisk nöt att knäcka. ;-)
Längre bark i hans släkt har jag faktiskt ingen aning.


Petra,
Självklart vill jag gärna träffas!! När kommer du? Vilka dagar vill du helst ses??
Vill du hellre ta allt via mail går det ju också bra. Du kan alltid maila mig på
saltistjejen@hotmail.com
Å vad SKOJ!!!!! :-D

min stora lilla värld sa...

Eftersom det är jag som skapat den cravingstoeri du refererar till måste jag bara justera lite:

- tjej: onyttiga saker såsom kaffebröd, vitt bröd, även mastiga saker såsom havregrynsgröt kan betyda tjej även om de inte är onyttiga utan just mastiga ...
(jag var tokig i rostat bröd med smör + jättestora kanelbullar. Därav delar av 25 kilos viktuppgång)

- kille: nyttiga saker: frukt och grönt, citron, apelsin. (Jag var tokig i kalla äpplen, salladshuvuden, grön paprika, morötter (nästan ett kilo om dagen en period))

Har kollat av cravingsmetoden mot massor av gravida bekanta och vänner. Vid uppföljning har den övervägande stämt.

Min MVC-barnmorska "kände könet" på bebisens rumpa (från v 36 ungefär). På killar är den benigare o mindre, på tjejer större och mjukare ... Stämde också!

Saltis får en liten kille! Är helt säker!

:-)

Saltistjejen sa...

Min Stora lilla Värld,
Å heeej!!!
Tack för att du detaljerar din Cravingteori lite mer!!!! :-)
Hm enligt denna ännu mer detaljerade teori så lutar det verkligen åt en liten kille...! Å andra sidan ahr jag blivit mer och mer sugen på saker som typ bagels med god krämig creme cheese, doughnuts och annat "fettigt"... Hm, vad säge det då?
Fast övervägande är det fortfarande helt klart frukt och grönsaker jag är mest sugen på.
Hehe, igår när jag pratade med M om detta sa han att det kanske är en liten "gay-kille" vi har i magen???? ;-) Därav mina nu lite "slirande" dragningar åt det lite mer onyttiga hållet...?

Annika sa...

Hihi!! KUL!
Vetdu, bruden!! Du har samma cravings som jag hade med Karolina, och hon föddes ju med snippa ;-)
Jag var helt galen i pretzlar, kunde inte köra bil utan att ha en påse till hands. SEN var jag helt galen i äpplen också...ÅT som en galning på jobbet. Hellre salt än sött för mig under min graviditet alltså.
Så roligt det ändå är att gissa!!! Och snart får ni verkligen reda på könet också. jag tog reda på det, ville inget hellre än att veta! OCH det är jag glad över...
Om inte annat gjorde vetskapen baby-showern lite lättare ;-)
Vilket datum ska du föda på?

Ann sa...

Jag och Andreas är helt övertygade om att det är en pojke. Vet inte varför. Jag bara känner det på mig.

Fast det hade varit grymt kul om det kommer en liten tjej. Kanske jag tycker bara för att jag är tjej och tycker att jag vet mer om tjejer =)

Men i dag när Love (bebisen på jobbet) hälsade på så hade en pojke varit precis lika skojig!!!!

Spännande spännande. Vad får man om man gissar rätt?

Saltistjejen sa...

Annika,
wow! Så då har du ju "vält omkull" cravingteorin nu då, haha! ;-)
Kul att du har samma "cravings" som jag men fick en Karolina och ingen Karl...

Ja det ska verkligen bli så roligt att se!
Mitt due date är än så länge 20 juli. Vet inte om det kanske kommer ändras lite nu efter kommande UL, vi får se.
ang ev baby shower tror jag ändå jag helst vill ha "neutrala saker". Är inte så jättemycket för varken det babyrosa eller det babyblå. Tycker båda dessa färger är lite väl "puttinuttiga" för min samk. Men visst, några sådana saker är helt ok, bara det inte blir "enbart" sådant. ;-)

Anonym sa...

Hejsan!

Jag tror på pojke!...för jag känner ingen (vilket naturligtvis inte innebär att det inte finns..utan bara att mitt urval är litet :-)) som fått 'hjälp på traven', (ivl eller liknande) som fått nått annat än pojkar....

Och den teorin kopplar till en mer gammaldags metod att bedömma kön. Nämligen den om att killspermier är snabbsimmare men inte så uthålliga, och tjejspermier mer uthålliga men inte lika snabba. Vilket innebär att om man har sex nära inpå ägglossning så simmar killspermien jättesnabbt och det blir en pojke. Medans om man gör det några dagar innan, så överlever tjejspermierna den långa väntan och det blir en flicka. Och överför man detta till befrukting i skål så att säga, är det ju inte speciellt lång väntetid utan snabbheten som avgör....

Bara en teori...:-)

Saltistjejen sa...

anonym,
Jag har hört denna teori förut men jag har även hört tillägget att killspermier skulle vara bättre på att ta sig genom kvinnans sekret och pga detta vara snabbare än tjejspermierna. Så ifall det handlar om ett "sekretproblem" som ligger till grund för att det tar längre tid för ett par att få barn kan det vara så att det är större sannolikhet att de så småningom får just en pojke. Alltså större sannolikhet för par som har hållit på länge innan de blivit gravida att få en pojke jämfört med par som har lätt att "få till det".

Fast om detta är fallet så behöver inte denna teorin ligga bakom fler killar vid t ex IVF eller som för oss vid insemination? Eftersom man då helt enkelt "tar bort sekretfaktorn helt". Detta eftersom vid IVF sätts det befruktade ägget direkt in i livmodern och vid insemination sprutas de också direkt in i livmodern och behöver inte ta sig genom något sekret.

Men om det handlar om att de enbart simmar snabbare än tjejspermierna så kan det självklart ha betydelse för könsstatistiken vid IVF och insemination!

Fast jag har hört om många fall där IFV lett till döttrar också, så själv har jag ingen aning om hur siffrorna ser ut för detta, eller för inseminatio jämfört med par som fått barn helt på naturlig väg.

Jaja, det lär säkert komma fler studier i detta ämne så småningom! :-)

Tack iallafall för ditt tips! Och välkommen till bloggen!!! :-)

Saltistjejen sa...

Ann,
Ja du jag vet inte riktigt vad jag ska ha för påris. Kanske beror det på oddsen för ens gissning???? :-D
Hittills ligger isåfall Desiree bäst till för hon är den enda som gissat tjej. OM nu det skulle vara rätt...
Jag ska fundera ut något när jag vet svaret! :-)

Ja ang detta med kön på barnet så känner jag verkligen helt ärligt att det inte betyder ett skit för min del. ALLT hänger ändå till sist på personligheten!!! Jag hoppas och önskar att det kommer bli ett barn som har en bra personlighet. Sedan spelar kön verkligen ingen roll. Det har jag verkligen insett efter att ha träffat rätt många barn de senaste åren.

Kram!

Saltistjejen sa...

Ann,
förresten så såg jag bilden på Love på din blogg! Och jag håller med!!! Vilken liten sötsak!!!! Helt otroligt. Om han sedan var ännu sötare IRL än på bild (som du sa) så måste det varit svårt att inte vilja äta upp honom...! :-)

Petra H sa...

Saltis, jag skickade ett email till dig igår, har du inte fått det? Kolla i din junkmail...

aurorabuddha sa...

Med 50% chance att gissa ratt kan jag ju inte lata bli... Kanske blir det en pojke? Jag kunde inte dricka kaffe under mina graviditeter och jag fick pojkar. Jag gjorde det kinesiska testet du linkar till och det sager att jag ska fa flickor. Sa det blev ju fel! Sa kanske du far en flicka, da?

Forsta gangen jag kande 'sparkar' kandes det som fjarilsvingar bara...

Ah, vad spannande!

Saltistjejen sa...

Petra,
Oj jag ska kolla!
Såg det inte igår, men har inte kollat sedan dess.


Aurorabuddha,
Fjärilsvingar, vad fint det lät!!! :-)
Jaha kineserna ljuger alltså med andra ord. Hm, kaffe dricker jag ju nu med glädje så nej detta är svårt.
Min intuition säger mig dock fortfarande att det är en liten kille!

Millan sa...

Saltsi - aha.. ja da ar det inte latt att kolla min genteori direkt :-). Jag tror dock anda pa kille! :-)

Anonym sa...

jag gissar på snopp! det är så klart bara en gissning, men jag var också mest sugen på frukt (apelsiner!!!) när jag väntade min pojk. och han var som sagt en pojk.

jag väntar med spänning på ultraljudsresultatet!

kram Sofia i Fbg

Lullun sa...

Kul att man iaf har 50/50 chans att gissa rätt. Lite spooky annars kanske... ;-)
Kille tycker jag också låter troligt. Lite av samma anledning som Petra; alla bebbar som fötts på något sätt omkring mig de senaste åren har varit killar, med ett enda undantag. Kille blir det! (Eller kanske möjligtvis en tjej... *hihi*)

Saltistjejen sa...

Millan,
nej det är knepigt med könsstatistiken helt klart... ;-)
Men jag tror ju själv på en kille, så vi får se vad det blir.Sofia,
Hej jag vet inte ifall jag sett dig kommentera förut? Iallafall vill jag säga att det är kul att du följer min blogg och att du nu också vill skicka en kommentar! :-)
Jag käkar verkligen frukt som en galning så om fruktteorin stämmer så blir det som jag tror. ;-) Kul att du "kände igen dig" i det där med frukt och att få en liten son.


Lullun,
Japp 50% chans till att gissa rätt.
Och jag måste säga att får man en så söt liten kille som Aaju så skulle jag bli superglad! Han verkar vara värsta charmtrollet!!!! Fast det kanske man bara blir om man får äta lite väl- eller sälspäck då och då?? ;-)

Lullun sa...

Ja, självklart; det är späcket som gör det! Jag kan skicka lite över till dig om du vill. *haha*

Saltistjejen sa...

Lullun,
hahahaha!!!! Tror det skulle kunna vara knepigt att få genom tulen... ;-)

Thy sa...

Jag tror pojke. Jag var bara sugen på nyttigheter (och SUSHI!!! Tortyr då jag ju inte fick äta det.) och jag fick en pojke. Mr Thy gick ut och köpte glass till sig själv när jag var i åttonde månaden för han tyckte att han skulle få ha lite nytta av graviditeten med... Gottegris!

Saltistjejen sa...

Thy,
hahaha!!!

Ok då stämmer ju "Craqvingteorin" på dig då!! :-)
Jag har inte varit sugen på sushi förrän nu faktiskt. Annars älskar jag det. Och nu den senaste tiden har det faktiskt kommit tillbaks. men jag har faktiskt ätit det fast jag vet att man avråds. Men jag har hört att det är ok att äta det under graviditeten om man äter från ett ställe man "litar på", dvs som man aldrig någonsin blivit dålig av att äta på tidigare. och vi har ett favvo-sushi-ställe här som vi ätit sushi på hur många gånger som helst innan jag belv gravid. Så jag har tänkt att det stället nog är noga med hygienen. Det är dessutom ett otroligt populärt ställe så jag vet att de har stor omsättning på fisk. Alltså ingen riks för "icke-färsk" fisk där inte. :-)

JaCal sa...

Inget har stämt på mig - förutom min känsla andra gången att det var en kille. Och det blev jag säker på när jag såg ultraljudet inför fvp:t (var väl i v 15 eller nått?) - det bara såg ut som en kille då (och det var det). Men cravings, magens position, kinesiska tecken, när bebisen blev tillverkad i förhållande till ägglossning - allt fel.

Men med 50% chans - så gissar jag på en tjej! ;-)

(nu med en av varje kan jag konstatera att det är otroligt spännande med båda "sorter" och jag är så glad att jag fått möjligheten att "prova" båda - fniss).

Saltistjejen sa...

Jacal,
ja jag tror inte heller på något av alla dessa skrönor... Men det är ändå skoj att höra vad folk har för olka teorier och vad de baserar dem på! ;-)

Så nu är det du, Desiree och Annika som tror tjej....!

Om en vecka lär vi veta svaret....

Caroline Ahmed sa...

Jag heter Caroline Ahmed från New York. Efter 6 års äktenskap utan barn har jag äntligen blivit gravid. Älskling till Gud Allsmäktig min Kära syster skriver till dig att dela med dig vad Mallam Abudu har gjort. Jag sa till mig själv att jag Kommer att vittna om Mallam Abudu gör detta med örtmedicin, jag mailade dig för en begäran av ditt graviditetsmedicin förra året efter att ha sett andra kvinnors vittnesmål på en hemsida online bestämde jag mig för att uttrycka min tro och komma överens med dig. Din graviditet Medicin och du bad för mig att vi kom överens om att jag skulle bli gravid, Hallelujah !! Ja, jag blev gravid två månader efter och jag är nu 4 månader gravid ära till den allsmäktige guden. Jag vet att jag kommer ha en smidig och enkel leverans snart. Kontakta honom. mallamabuduspiritualhome@gmail.com