lördag, oktober 04, 2008

Lördag med familjen

Så var det lördag. Vaknade efter en natt då Ella sovit konstant i hur många timmar som helst! Lyx!
Kollade hur det var med Svägerskan men tyvärr var Förkylningshalsen tillbaks igen. Kändes jättetrist, men efter en otroligt lugn morgon och förmiddag med långfrukost och prat samt en eller två Ipren mot halsontet så kände sig Svägerskan bättre. Så mitt på dagen begav vi oss alla av ut på stan. Det blev tunnelbana ner till Union Square där M och jag shoppade lite mer kläder till Ella på Babies R' us och sedan sammanstrålade vi med Svägerskan och Loff.

Vi var då alla rejält hungriga. På gränsen till hungersmatta och humöret sällskapade med blodsockersnivån någonstans på botten hos oss alla. Det blev med andra ord in på Heartland Brewery och efter att vi fått i oss öl, mat samt en mycket god chokladfudgekaka till efterrätt så var vi åter tillbaks på banan igen. Humöret hade stigit med varje tugga, så nu bar det av in till Barnes & Nobles för att kolla samt shoppa böcker. Detta är som sagt en av mina favoritaffärer här och jag kan gå runt länge. Den här gången stannade M och jag till lite på barnboksavdelningen och en bok fångade verkligen vår blick. Den handlade om Obama. Jag tyckte det var rätt konstigt att man hade en en bok om Obama bland barnböckerna och M som redan tjuvkikat i den innan sa att den var rent av hemsk. Och när jag bläddrade i den kunde jag inte mer än hålla med. Säga vad man vill om Obama. Vad man än tycker om honom som politiker och presidentkandidat men detta var verkligen bara för mycket! Den handlade om hans uppväxt och självfallet var en mycket stor del av bokens innehåll fokuserat på hur han mött gud. Ja som sagt, jag kunde inte annat än tänka "så tyyyypiskt USA....". Ärligt talat, skulle ni ens kunna tänka er att hitta en bilderbok om t ex Göran Persson, Reinfeldt eller någon annan polititker på den nivån på barnboksavdelningen. En bok som skulle handla om deras uppväxt och om hur de gråtit glädjetårar i kyrkan när de träffat gud! Nej, detta är verkligen lite för mycket....!

Efteråt gick vi hemåt igen. Vi var alla ganska trötta och såg fram emot att få komma hem och vila. Svägerskan kände sig lite hängig igen men när vi väl var hemma blev det faktiskt så att hon var den enda som inte somnade. M och jag somnade däremot ordentligt. Vid 21-tiden kom Svägegerskan in och väckte oss så vi inte skulle sova för länge. Åh, det var segt att komma upp till ytan efter den powernapen, men den var riktigt välbehövlig. Vi har nu fikat och nu myser Svägerskan med Ella i soffan medan Loff och M roar sig tillsammans med X-boxen.
Det är verkligen så underbart att ha dem här båda två! Bara det att sitta och tjattra över en kopp te är så roligt! Och att se Svägerskan gosa med Ella värmer så i hjärteroten. Ja, självklart även när Loff myser med Ella. De är ju faktiskt hennes familj också.

Nedan är några bilder från dagen. Fler bilder samt Svägerskans tankar och upplevelser av besöket finns på hennes egen blogg.

Här väntar Loff och M på maten. Lill-Skruttan har däremot fått mat och vilar bara lite i pappas knä.

Jag och Svägerskan (även kallad Faster A) sitter och längtar efter maten. Man ser det inte här men blodsockernivån var lååååg.

På väg hem. Här i våra hemkvarter med Queensboro Bridge i bakgrunden.

Lill-Snorpan har somnat i vagnen.

Snuggletime med Faster A. Här intas middagsmaten i myshörnan i soffan.

M har fått en spelkompis.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Trevlig dag ni verkar haft.
Att vara på bokaffärer är det bästa jag vet. Man kan stanna där i timmar.

Men den där boken verkar ju helknasig. Först och främst att den är på barnavdelningen och sedan att den handlar om hans Gud upplevelser....ska inte sånt vara under fiction? :)

Skönt att äta nått gott när magen skriker och man börjar bli yr i huvudet.

Kanske blir svägerskan också sugen på en mini-me nu när hon fått snusa på söta Ella? :D

Kram!

Anonym sa...

Haha, den där boken stod jag också och fingrade på för ett par veckor sedan. Det finns en motsvarande för McCain också. :-)

Anna, Fair and True sa...

Först när du skrev Obama läste jag "Osama"! Men sedan när du kom till "politiker och presidentkandidat" så fattade jag haha. Ni borde ha tagit foton på boken!

Har Ella börjat vända på sig förresten?

Suzesan sa...

Fina inlägg alla som jag inte har skrivit kommentar på. Jag läser:)Kul att få besök. Ja det känns när blodsockret sjunker. Gott med mat dårå.
Hon blir bara sötare och sötare Ella.
Vilken utsikt ni har. Nästan som en sån bakgrundsbild som man kan se som de har i Letterman och såna program. Jag hade nog kanske fått svindel.
Hahha näe jag hade inte sett fram emot att läsa en sån bok om Reinfeldt och absolut inte Persson. Finns nog bättre att läsa så klart mycket.. mycket bättre*fniss*
Ha en underbar söndag
Kram
Susanne

Lullun sa...

Jobbigt med förkylningen som hänger med för faster A men den ska väl ge med sig förhoppningsvis.

Annars lät ju er dag väldigt trevlig. Blev väldigt sugen på att gå ut och äta (inklusive fudgekaka *mmm*) också. Själv kom jag ju helt av mig i min serie om Nuuks "matställen" i och med allt strul på hemmafronten, vilket gjorde att vi aldrig kom iväg till de där lite finare restaurangerna här i stan, men får väl hoppas att det kan finnas någon annan som vill gå ut och äta med lilla mig och som inte skäms för att jag tar fram lilla kameran, framöver. *hihi*

Barnes & Nobles ja, där är ju en stooor anledning till att ta sig turen till grannlandet i väst. Älskar också att vandra runt där i tiiiimmar. Men nej, inte skulle jag köpa de där Obama-boken. Det är verkligen smått skrämmande det där.

Hoppas ni får ett fortsatt trevligt besök!! :-)

Kram!

Annika sa...

Nu har jag läst både här och på A's blogg om er tid tillsammans. Ni verkar ju ha det jättekul på alla sätt så ska det vara. Just det där att bara sitta o dricka te ihop o snacka är ju det allra bästa!

B&N är en ljuvlig affär, men det var ju en skum bok det där då. haha!! Lustigt...OCH som du säger typiskt att Gud ska behövas dras in i det hela...
Jaja...

Jag känner så med din svägerska vad gäller flygrädslan. Jag vet hur hon känner det. Jag förstår henne fullt ut.
Jag har själv haft ngra vidriga resor över pölen. MEN, trösta henne med att det för mig alltid varit en lätt hemresa om ditresan varit vidrigt. Det är sällan och aldrig så att det blir två tutbolenta flygningar efter varandra. Jag tror att det blir en jättefin och lugn flygresa hem igen!

Ha det så himla mysigt er resterande tid tillsammans!
KRAM!!

Millan sa...

Ah vad mysigt med sverigebesok!! Det later som om ni haft det jatte harligt trots forkylningshals. Jag langtar efter lite sverigebesok nu maste jag saga... att bara fa umgas i flera dagar. Stor kram

Saltistjejen sa...

Jess,
ja det var en jättehärlig lördag opch även söndag. Det är så himla mysigt att ha familj på besök! :-)
Haha, jag vet inte ifall svägerskan är så sugen än... hon har fortfarande lite bajsblöjefobi, haha! ;-)
Kram!


Anonym,
visst är det skumt med dessa böcker?! Och att McCain också har en förvånar mig inte heller ett dugg.


Anna Fair and True,
ja vi borde väl det. Nästa gång jag är på Barnes and Nobles ska jag göra det, ifall jag ser den!
Nej hon har inte ritkigt börjt vända sig än. Hon försöker ibland att rulla över åt ena sidan men än har hon inte lyckats.
Kram!


Suzesan,
tack! Kul att du läser. Du behöver ju inte kommentera allt! ;-)
Ja, utsikten brukar vi skämta om att när vi flyttar härifrån måste vi köpa en sådan där fondtapet med en New-York view som vi kan ha på ena väggen i vardagsrummet! Hahaha! Helt seriöst kommer jag sakna utsikten de dagen vi flyttar härifrån.
Kramar!


Lullun,
ja som tur var blev hon bättre igår (söndag) och vi hoppas den är puts väck snart.
Ja jjst det dina inlägg om matställen ja. Jag ser dock fram emot en fortsättning när du får tid! :-)
Kramar!


Annika,
ja det ÄR ju det. Man vill liksom bara prata och mysa och rå om varandra när man ses. Och för min del har det varit så himla roligt att se hur både A och Loff myser och bondar med Ella! :-)
S¨dant saknar man ju annars här. Detta med nära familj som finns för ens barn.
Och ja, jag ska hälsa henne det. Det värsta med just rädsor är j dock att hur logiskt man än försöker tänka så hjälper det inte alltid. Rädsla är i sig själv helt ologiskt. Men jag hoppas verkligen att det går bra för dem när de ska flyga hem.
Varm kram från ett höstkyligt NY!

Millan,
ja det är så härligt med vårt besök! :-)
Och jag kan förstå att du också börjar längta efter Sverigebesök. Men de lär väl komma ganska snart efter att Bönan tittat ut gissar jag?! :-)
KRAM!

Anne sa...

Vad härligt ni verkar ha det, jättemysigt och gosigt. Jag förstår det känns väldigt bra att ha familjemedlemmar över, för Ella och dem att äntligen mötas och som du skriver bonda tillsammans. Jag noterade förresten att ni har väldigt läckra leksaker/nallar knipsade i vagnen. Såg väldigt färgglatt ut, säkert roligt för Ella att se på.
Helt otroligt med barnboken, det är knappt så man tror att det är sant. Jag antar att det är åtminstone nån som köper de där Obama och McCainböckerna också. Som du säger, det känns lite typiskt på nåt sätt... Ha en fortsatt superbra vistelse med gästerna!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det är verkligen så mysigt. Tyvärr går tiden så fort, och nu jobbar jag ju ända fram till de åker hem igen. Snyft!
Jaja, det är ju inte alltför långt kvar till jul då vi kommer till Sverige.
De små figurerna vi har på barnvagnen är egentlgien sådana man ska ha runt handleden men hon har inte börjat upptäcka sina händer än så vi har satt fast dem på vagnen så länge. :-)
Och ja böckerna...., vad ska man säga...? Jag slutar adrig förvånas i detta landet iallafall... ;-)
Kramar!

Emmama sa...

Men människa, vilket utsikt ni verkar ha! Mer bilder på den, säger jag! Härligt att ha familj på besök, snart är det min tur! KRAM!

Saltistjejen sa...

Emmama,
jo utsikten är väldigt fin faktiskt, Om man gillar just stadsvyer med höga hus. Jag gillar utsikten väldigt mycket men har tyvärr blivit så van vid den att jag itne längre tänker så mycket på den.
Men men, ibland slås man av den igen.
Vad rolgit att du ska få besök av familjen snart!
Kram!