måndag, oktober 06, 2008

Lyckad söndag i bilder

Ja så är det måndag och man är tillbaks på jobbet igen. Väldigt trött i morse, men hade bara mig själv och den otroligt trevliga, roliga söndagskvällen att skylla på. Det blev en hel del mat, öl, vin samt hur mycket prat och skratt som helst igårkväll. Hela dagen var förresten superlyckad med en mer eller mindre frisk Svägerska och skönt höstväder.

Dagen började med ett Skypesamtal till farmor G. Här ses Svägerskan och Ella.

Sedan blev det bad av Ella. Jag och Svägerskan hjälptes åt att tvätta Lill-Snorpan och sedan busade Loff med den rena lilla tjejen i soffan.

Liten Bustjej efter badet.

Efteråt chillar Ella lite med Faster innan vi beger oss ut på stan.

Vi var alla rät hungriga och åt en supergod brunch på vår hederliga favoritkvarterskrog Bistro 61 ( det blev crepes).

Här är Svägerskan och Loff.

Och så jag och M.

Loff väntar på maten.

Ella var på jättebra humör hela brunchen.

Lite shopping på Bloomingdales.

Hösten har kommit så mössan åkte på.

Sedan fortsatte vi med promenad i SoHo med Svägerskan och Loff. Här blev det lite shoppat också. Svägerskan älskar ju en spansk designer Agatha Ruiz de la Prada vars färgstarka värld hon introducerade oss i förra gången hon var på besök. Denna gång gick vi självklart återigen till butiken i SoHo. Man fick inte fotografera inne i butiken, men såhär ser ingången ut.

Precis som förra gången såg vi så många härliga och fina barnkläder. Jag förälskade mig handlöst i en liten blå barnklänning, och trots det rätt saftiga priset (är det design så är det....) så bestämde M och jag oss för att köpa den till Ella. Eller kanske var det snarare jag som lyckades övertala M om att vi skulle köpa den??? Men det ska tiläggas att han inte var särskilt svårövertalad ändå. Det får bli finklänningen till jul och nyår. Hoppas den tål kräks.....! Här står M med påsen i handen.

Svägerskan njuter av eftermiddagssolen.

Efter att vi gått omkring flera timmar var vi rätt trötta och vände hemåt. Senare på kvällen skulle vi få besök av en av mina "nätkompisar" som jag endast känner via det forum jag skrivit om tidigare. Självklart såg jag fram emot detta möte väldigt mycket. Framförallt för att denna tjej är en av dem jag verkligen "klickat med" på nätet och vars inlägg jag bara älskar. Mina tidigare erfarenheter av att träffa personer i verkliga livet, som jag endast lärt känna via internet, har ju varit väldigt lyckade vilket säkert också höjde förväntningarna inför detta besöket. Det bev lite snabbstädning och undanplockning i lägenheten. Den ser ju annars numer ut som ett zigenarläger. Men vi fick ordning åtminstone i vardagsrummet och vid sjutiden kom de då. Med den ultimata presenten till oss utlandssvenskar - en påse fylld av Sverigesaker som Marabouchoklad, fint knäckebröd, lakrits med mera. Jag blev nästan rörd till tårar av att de till och med hade med sig en burk hemlagad lingonsylt!!

Som jag skrev i inledningen så blev det en oerhört lyckad kväll fylld med skratt och prat. Om allt mellan himmel och jord. Och precis som mina tidigare så visade det sig att det fungerade minst lika bra IRL som på nätet. Min nätkompis N oich hennes man P var underbara och det enda trista med dena bekantskap var att man vet att vi snart har en hel Atlant mellan oss igen.

Idag blev det en fika på Fika med Svägerskan, Loff och M efter jobbet. Sedan har vi haft en mysig kväll här hemma med tacos och snatter. Svägerskan och Lipton har dessutom tagit sin relation till ytterligare en nivå.
Nu måste jag snart gå och knoppa för att orka med morgondagen.
Godnatt!

11 kommentarer:

Annika sa...

Å vad ni har det mysigt och BRA!!
Bistrot ser supermojj ut! Dit skulle jag vilja gå nästa ggn vi kommer till NYC.

Ella ser så stor ut!! Jösses vad hon har vuxit! Sötnosen!

Nej, jag är inte längre rädd för att möta nätvänner IRL. Gillar jag bara deras blogg, och deras kommentarer hos mig och andra så vet jag att det kommer att gå bra med mötet IRL.
KUL att du hade ännu en lyckad träff!!!

Kram från ett mkt höstkrispigt DC :-)!

Saltistjejen sa...

Anika,
ja vi har det supermysigt!!!! Synd bara att man måste jobba när man har besök, men eftersom jag är så tidigt på jobbet så får man ju ändå eftermiddagarna tillsammans, Fast igår var jag mer än lovligt trött....
Här är superhärligt höstväder idag med!!! Soligt och med sådan där hög klar luft.
Och ja att träffa nätvänner IRL har verkligen BARA varit SKOJ hittills!
:-)
Kramar!!

Desiree sa...

Åh vad kul att ni nu har familjen på besök så att det äntligen får chansen att träffa och umgås med lilla Ella. Du får fortsätta njuta och ha det bra av ert besök. Ni fick en helt underbar helg ser jag med superfint höstväder. Ella är alltid lika söt.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja vi njuter nu. Tyvärr flyger tiden iväg och de åker tillbaks hem till Sverige redan imorgon.
Det känns sorgligt men man får glädjas åt att vi haft det så himla bra!
Kramar!

Emmama sa...

Blir sugen på en newyorkresa av dina bilder! Har varit där två ggr och det var kärlek vid både första, andra och tredje ögonkastet, vilket ställe!

Och skype är ju fantastiskt, Gustav pratar med sin mormor och morfar nästan varje dag! :)

Kram, kram!

Petchie75 sa...

Härliga bilder och härliga aktiviteter - det verkar som ni hunnit med hur mycket som helst på en söndag (ja, lördagen också för den delen). Och ändå hann ni även med mys och lite soldyrkan ;-)
Jag förstår att det känns tomt när gästerna åker, här är det också tomt efter att våra irländska gäster åkt i lördags :-(
Och tack för fler söta bilder på Ella, så roligt att se hur hon växer och utvecklas!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Härligt ni har det! Jag längtar tillbaka till New York också när jag får höra och se vad ni gjort! Måste åka tillbaka snart!

Millan sa...

Ah vad mysigt ni verkar ha det med ert besok hemifran och jatte skoj att det funkade sa bra med natkompisarna i verkliga livet ocksa!!

Vad skoj att se foton pa Ella ocksa. Hon vaxer ju sa de knakar och ar sa SOT!! Hon maste trivas som fisken i vattnet med all uppmarksamhet fran gasterna ocksa ;-).

Finns det for ovrigt nagot mysigare an en nybadad bebis!?

Kram

aussiekicki sa...

Vad mysigt med besök! Vi väntar besök till jul och det ska bli superkul!
Vilken knubbig och go tjej Ella är!!! Hon är hur söt som helst!!
Jag har ännu inte träffat någon bloggare IRL men det skulle vara roligt att träffa de flesta, bla dig!!!
Kram!!

Lullun sa...

Åh vilka HÄRLIGA dagar med besök! Förstår att det måste vara tomt nu. Men vips så är det ju och ni ses igen ju!! Så får man ju tänka! :-)
Kraam!

Saltistjejen sa...

Lullun,
ja så försöker jag tänka också. Men det känns verkligen tomt nu...
Kramkram!