måndag, mars 09, 2009

Ännu ett vårtecken

Igår på vår promenad genom staden såg vi detta vårtecken i ena rabatten.

12 kommentarer:

Mz.olsson sa...

Så våren kommer nog lite tidigare här i Oregon, då... här blommar påskliljorna nu.

Musikanta sa...

En liten förskrämd krokus har tittat fram vid min södervägg. Annars ligger snön fortfarande kvar sedan senaste snöfallet igår.

Inget promenadväder här inte - kallt och blåsigt...
Fin bild på snödropparna!
Kram/M

Angelica E sa...

Vad jag saknar "Svenska" vårtecken ibland! Har inte sett en snödroppe på många år nu... Och tänk bara något så enkelt som tussilago...

Ha en supermysig tisdag!

Kram

Angelica

Taina sa...

De där får jag nog vänta på ett tag känns det som. Vi fick ju mer snö igår och nu är det nollgradigt. IGEN. VILL HA VÅÅÅÅR. Kroppen skriiiker efter värme och sol och fågelkvitter och glada barn som cyklar omkring och ALLT som hör våren till.
Men så småningom hittar den väl hit ;)
Kram

Saltistjejen sa...

Mz.olsson,
ja här är det inga påskliljor än...


Musikanta,
å en liten krokus! Det är ju ett jättefint vårtecken. Särksilt om den kryper upp i snön!


Angelica,
ja det är ju svårt att tro men vinter och kyla och mörker gör ju att man uppskattar den varna och ljusa årstiden desto mer.
Förstår att man kan sakna den glädjen som första vårtecknen ger.
Fast du kan å andra sidan njuta av ett skönare klimat året runt!
Kram!


Taina,
ojdå ännu mer snö?!?!?!!!
Där ser man. Temperaturen har sjunkit här och ligger väl under tian nu. Men det är soligt och ingen mer snö just nu. Hoppas att snön jåller sig borta faktiskt. och när det väl slår om brukar det gå rätt snabbt. Så blir det nog hos er också! :-)
Kram!!!

Anne sa...

Läste ditt fredagsinlägg först nu, har haft svårt att komma in på din sida de senaste dagarna. Det har bara gått att se din högra spalt men inte inläggen.
I alla fall, visst är det bra att vara duktig med multitasking :) Förstår att det där fönstret in mot köket är super. Vi har ju vardagsrum + kök i ett, visst, det har sina nackdelar men fördelen är ju att man kan surfa vid köksbordet, kolla tv eller vad man nu gör och ändå ha uppsikt över spisen.
Vad ni har organiserat och smart planerat era olika utrymmen. Jag förtstår man "tvingas" till det när man bor ganska smått, men ändå. Ni verkar väldigt bra på att ha fått allting funktionellt, praktiska möbler och förvaring och bygga olika vrår med matrum, arbetsbord osv.
Utsikten ja....den är jag grymt avundsjuk på. Den är helt fantastisk, så den får du gärna visa och skriva än mer om.
Du kanske skrivit om det förut, jag kommer inte ihåg. Men hur är det med fönsterputsare, kommer det ett gäng fönsterputsare som hissas upp och är fastspända med lina och står i en liten korg och tvättar fönster (typ sådär som en lantis som jag bara sett att de gör på film....).
Kram!

Anonym sa...

Alltså 20 grader varmt! Vill också ha!
Idag har det i a f varit sol och vinstilla här i Dublin så jag är nöjd.
Lite sol på Leons bleka nos! :D

Hoppas att familjen måt bättre nu och att lilla prinsessan är på topphumör!

KRAM!

Emmama sa...

Har blommar bade krokus, snodroppar och paskliljor trots att det annu ar kallt, taliga blommor helt klart! Fin bild! Kram!

Victoria sa...

Åh, små snödroppar, vad fint! Såna saker kan jag längta ihjäl mig efter!
Kramar/Vic

Saltistjejen sa...

Anne,
Ojdå! Har det varit strul. Det hände mig när jag skulle in på Mariannes blogg också för ett tag sedan. Skumt!
Ja vi försöker ju att ha det hyfsat funktionellt och praktiskt. Det man får göra avkall på är en del av hur "nyggt" man kan ha det då förstås.
Fönsterputsare har vi inte haft sedan vi flyttade in i hsuet. Kanske fixar de deet ibland men som sagt under de 3 år vi bott här har det inte varit ngn. Vi har putsat insidan lite men inte utsidan vilket gör att fönstren är vääääldigt smutsiga...
Kram!


Jess,
jo fast idag är det kyligare!
Hoppas att ni snart får vår ni emd!
kramar!


Emmama,
oj då ligger ni före rent blommässigt! Fast kasnke finns det andra blommor här med fast jag inte sett dem? Who knows...
Kram!


Vic,
haha ja jag gissar att det är nt om just snödroppar i Florida...?!
Kramar!

Malin sa...

Härligt! Våren är en skön årstid. Även fast jag fn längtar till snön. Skall snart i väg & åka skidor. Hoppas på mkt snö & sol såklart. Tack för en trevlig blogg. Läser flitigt, dålig på att kommentera. Tycker om att läsa om NYC. Det är en stad jag har besökt flera ggr & alltid kommer att återvända till. En fantastiskt stad helt enkelt. Även fast det mest regnade sist jag var där.

Saltistjejen sa...

Malin,
ja visst är det härligt med vår!
Snö och skidåkning är ju inte fy skam det heller precis! Det bästa är nog ändå att åka iväg på skidresa och komma hem til vår. Tycker iallafall jag...
Vad roligt att du gillar bloggen också. Och även NYC! Det är ju en stad att älska eller hata beroende på hur man är som person.
Hoppas du får en skön skidresa!
kramar!