lördag, mars 07, 2009

Värme

Idag nästan 20 grader varmt!
Våren känns som den är här!!!!!
Men jag vet att det är för tidigt att känna så.
Än är det bara en av de där strödagarna med värme som alltid glittrar till såhär års. Bara för att locka. Retas. Som liksom vill få en att verkligen minnas hur det är att gå ut utan jacka. I bara kortärmat. Mild bris som smeker. Huden bara njuter.

Men man vet vet vet vet att kylan ska komma åter. Åtminstone ett par gånger till. Kanske till och med snö. Hu!
För så är det varje år. Likadant.
Fast trots denna vetskap så hindrar det en inte från att njuta av värmen som är just nu.
Imorgon spås det regn.
Men fortfarande hyfsat varmt.
Som ett vårregn.
Det gillar jag.
Hellre vårregn än vårsnö.
Iallafall i denna staden.
Fast helst vill jag se vårsol såklart.
Men den kommer väl. Så småningom.
Man får vänta och längta ett litet tag till bara.
Sedan står den plötsligt här en dag och knackar på ens skitiga fönster.
Det är då det återigen börjar bli dags att dra igång AC:n.
Oj, det hade jag ju nästan glömt. 
Hm, man får kanske passa på att njuta nu av att kunna somna utan ljudet av en flygplansmotor en halvmeter från örat.
Plötsligt känns veckorna fram till vårvärmen ändå inte alltför långa.
Tids nog kommer den. Värmen.
Tids nog...


18 kommentarer:

Emmama sa...

Verkligen märkligt hur ert väder kan skifta så mycket! Här är det strålande sol idag och jag hoppas på liiite värme i alla fall, 20 grader kan jag ju dock glömma! ;) Kram!

Taina sa...

Jättefint inlägg. Och visst får man "känna" att det är vår. Sedan om det bara är en förvarning spelar ingen roll. Ens känslor är ALDRIG fel. Så "känn" på du bara och njut av DIN vår.
Vi hade faktiskt 16 grader igår. Åkte upp en bit, till Massachusetts och åkte skidor. Det var lite slushy. Men jag njöt av solen. Och sedan konstaterade jag årets första fräknar ;)
Kram

Saltistjejen sa...

Emmama,
ja vädret skiftar otoligt här. Jag tyckte det var stora och ganska snabba tempskiftningar även i Sverige vissa årstider men det är verkligen ignet mot här! Det kan skifta typ 15-20 grader från en dag till en annan! Jättejobbigt när man ska hålla koll på hur varmt man ska klä sig... ;-)
Härligt med sol!
Nu ska jag maila dig!
kram!


Taina,
det låter verkligen helt udnerbart med en sådan där riktigt vårig skidåkningsdag!!! Även om det blir lite väl isisgt och slaskigt i backen så är det ju så ljuvligt skönt att få kunna känna den där värmande solen i ansiktet! Och fräknar är fint tycker jag! Ett väldigt säkert vårtecken!! :-)
Kramar!

Mia sa...

Visst är det underbart när man får en liten föraning av vår. Fåglarna kvittrar och det är lite varmare i luften. Då kommer man på att det inte är så långt kvar och längtar extra mycket till man kan plocka fram vårjackan och utemöblerna. Kram!

Saltistjejen sa...

mia,
jo så är det ju. Nu vill jag verkligen inte ha mer vinter innan sommaren i år.
Fast prognosen här säger regn nästan hela veckan vilket kanske är ett vårtcekn det med?
Kram!

Millan sa...

Vad harligt med lite ny-var sa dar. Det ar verkligen en speciell kansla sa dar precis i borjan... nar det ar varmt och skont ena dagen for att sedan kannas vintrigt igen dagen efter. Man far liksom en liten forsmak pa det som ska komma snart. Har ar det urtrakigt vader justnu... precis som det verkar ha varit de senast aren: sol pa morgonen men framat lunchtid har det borjat mulna pa och sedan regn. Jag hoppas och onskar att det ska bli en riktigt fin var och sommar det har aret!!

Kul att se foton fran eran lagenhen i inlagget nedan igen. Det ser sa fint ut tycker jag. Jag vet att du tycker att ni bor lite litet... men det ser anda ljust och fint ut!! Och den dar utsikten gar inte av for hackor. Den kan man ju aldrig bli trott pa! Och faktum ar att jag tycker en utsikt som den ger en kansla av rymd trots allt.

Visst ar man nyfiken pa vem som ar inne och laser pa ens blogg?! Jag kanner likadant. Jag skriver inte for att fa kommentarer (aven om man ju blir jatte glad for dem) men nyfiken ar jag definitivt!!
kram!

Saltistjejen sa...

Millan,
Ja visst hoppas man på fin sommar!!! varje år likadant... haha!
Ja vi bor ju väldigt litet, men visst, lägenheten är ljus och det är jag glad för. Ena anledningnen till det är ju såklart att vi bor rätt högt upp och att vi ahr turen att inte ha ngn skyskrapa alldeles intill oss. Så vi får mycket sol in i lghten.
Och ja man är verklien nyfiken på sina läsare tycker jag! ibland skulle man önska att det fanns en "pegel" så man kunde se vilka ens läsare var. iallafall ngn form av snabbpresentation eller så. Det hade varit så himla kul!
Kramar!

Desiree sa...

Det är bara att passa på att njuta även om just nu kort är gott. Du ska se att våren kommer till er snart också. Snart kommer tyvärr hettan. Man får liksom sörpla i sig medans det är som bäst och mest behagligt.

Kram

m i t sa...

mmm

m i t sa...

Hoppsan, den förra kommentaren var inte meningen!Det ser ut som om Sonja hjälpt mig men det var jag själv som slant. Ibland googlar hon efter obegripligheter åt mig....
Vad jag vill säga är att jag är avundsjuk på den plötsliga värmen. Men det var väl precis vad ni kunde behöva efter efter er "vecka horribilis". I Tyringe är det råkallt och blött, ska försöka beställa bättre väder till i slutet på månaden!!
Kram

Lia sa...

Härlig beskrivning av något så svenskt som väderkänslor=). Jag längat så mkt efter våren att det göt ont. Mest för att jag knappt står ut med att inte kunna spela min älskade golf!! Jag vill bara få komma ut på banan NU. Kramkram

Suzesan sa...

Så Vackert jag tror det är samma känsla hos alla som längtar efter vår.....

...ÄVEN OM TEMPERATUREN SKILJER NÅGRA GRADER..*suckar och himlar med ögonen*
...ja närmare bestämt kanske nästan 16 grader i skillnad. Njut.
Så jobbigt med så stora temperaturomslag sliter det inte på kroppen.
När våren kommer här och första värmen då kan jag bli väldigt väldigt trött.
Ha det bra och jag hoppas ni är kryade på er allihopa.
Kram
Susanne

Saltistjejen sa...

Desiree
Jo visst måste man passa på att njuuta. Den där jättehmeska värmen koer ju senare men nnan dess är det ofta riktigt skönt!
kram!


m i t,
hahahaha! så Sonja googlar åt dig! Vad lustigt! Ja både Lipton och tazo brukar kunna göra konstiga saker med datorn de med :-)
Ja jag hoppas på fin väder när jag kommer till Skåne! Men vi får väl se...
kram!


Lia,
jo vårkänslor är ju ngt som varje svensk vet vad det är...
Och att du längtar ut till golfbanorna är ju förståeligt sådant golffantast som du ju är.
Kram!


Suzesan,
jag tycker att det kan vara jobbigt med väldigt snabba och stora temperaturväxingar ja. Men man vnjer sig lite vid det också.
Vårtrötthet tror jag drabbar rät många faktiskt även om det inte är lika vanligt att man pratar om det som hösttrötthet.
Våren ligger väl ngn ånad eller så efter i Sverige. Iallafall södra Sverige. Så kasnke har ni lite skönare väder i april???
Kramar!!

anna of sweden sa...

Vilket fint inlägg. Men. Nej, nej, nej. Inte mer snö nu!
Håller med dig. Hellre vårregn än vårsnö!
Kram!

Marianne sa...

Jaaaa, visst är det härligt när det är perfekt värme och man slipper AC:n! På vintrarna måste vi ju ha den på, fast tvärtom. Enda värmekällan. Och på somrarna som enda kylkällan. Men just nu kan de vila och det är sååå underbart skönt.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
nej jag vil inte ha mer snö nu. Jag vill ha värme och sol och vårblommor!!!


Marianne,
japp den ultimata temperaturen DEN gillar jag!!!! :-)
AC är inte så skoj faktiskt. Vi slipper den iallafall på vintern eftersom vi då får värme via andra element. Men på sommaren då drar den igång igen...
Hoppas du är bra i tanden idag!
Kramar!

Marianne sa...

Jo tack, jag är bra nu när jag har en temporär krona. Får den permanenta den 8 april.

Jag kom att tänka på att när vi bodde i Bulgarien så konstaterade vi att 24,8°C var den ultimata temperaturen för mig, inte för varmt och inte för kallt : D

Saltistjejen sa...

Marianne,
haha så du har hittat din ultimata temp med en decimal till och emd! Imponerad!!! :-)