tisdag, november 05, 2013

Election Day

Idag är de Election Day här i NYC. Alla som vill och kan får idag rösta. Ny borgmästare. Varken jag eller M har behörighet att rösta eftersom ingen av oss är amerikansk medborgare. Och jag ska i ärlighetens namn säga att jag har noll koll på kandidaterna.

Election Day innebär för oss mest att det återigen är en "pusseldag". Skolorna är nämligen stängda. Så vi försöker fixa detta med jobb och hemmavarande barn. Inte helt enkelt men det går. Jag har tagit första passet. Lill-Skruttan har läst, pysslat, ritat, kollat en film och nu efter lunchen spelar hon Kinect. Jag har under tiden kunnat ha en telefonkonferens och har även hunnit med att jobba med vissa saker som ska vara färdiga denna veckan. Självklart inte lika effektivt som då man inte samtidigt har ett smått rastlöst barn hemma, men jag måste säga att hon hittills varit himla bra på att roa sig själv ändå. I eftermiddag kommer M hem och tar över. Och då blir det nog lite mer lek med ytterligare en kompis också.

Rent allmänt kan jag annars sammanfatta den senaste tiden som oerhört hektisk och intensiv. På alla plan. Tiden räcker helt enkelt inte till. M har jobbat i stort sett konstant. Ofta till långt in på natten. Samt flera timmar varje helg. Först med en artikel och nu med en poster som måste bli färdig under dagen. Inför en stor vetenskaplig konferens som han ska åka till nu på fredag. Själv har jag fullt upp med mitt jobb, och såklart så försöker vi även få familjelivet att gå ihop däremellan. Fasen! Vi sa till varandra häromdagen att denna höst är den absolut mest stressiga, hektiska och intensiva period vi någonsin haft hittills. Allt snurrar fasligt fort omkring oss.

Nästa vecka då M är borta har jag fortfarande inte ens klurat ut hur jag ska få att gå ihop faktiskt. Rent jobbmässigt. Med pendling, viktiga möten och att ändå lyckas lämna och hämta i skolan… Hm?! På pappret kommer det helt enkelt inte att gå. Så nu i veckan måste jag ta tag i detta och prata med andra familjer vi känner och se ifall de kan tänka sig att hjälpa till. Det svåraste kommer helt klart att bli morgnarna. Att hitta någon familj som är ok med att ta emot henne vid halvsjutiden på morgonen för att sedan ta henne till skolan till halvnio…. Vi får se om det går att lösa.
Jaja, ingen idé att oroa sig i onödan. På NÅGOT vis måste det ju helt enkelt lösa sig. Men visst, man inser verkligen hur mycket min pendling till jobbet endast fungerar genom att M tar hand om vardagsmorgnarna här. Och oftast även hämtningarna efter skolan.

Men men. I slutet av nästa vecka blir det ändå ett avbrott. Då blir det Sverige! Vi längtar alla massor.

8 kommentarer:

Sahra sa...

Förstår att det inte är helt lätt. Den dag jag börjar arbeta kommer vi stå inför samma problem. Peo är på resande fot flera dagar i veckan. Ni har inte funderat på barnvakt av något slag? Någon pålitlig pensionär? Men det kanske inte är värt det om det inte blir så ofta. Om detta är ett undantag.
Vad roligt att ni ska till Sverige. Är det något särskilt eller passade det helt enkelt bra nu
Kram

eastcoastmom sa...

Förstår att det inte är enkelt för er. Det är ju delvis därför jag inte jobbar, för att Maken reser och har långa arbetsdagar, plus att vi flyttat en del. Lycka till med nästa vecka!

Desiree sa...

Ni har verkligen superhektiskt på alla plan. Stor elogé till er båda som ändå fixar och trixar så att det på något sätt går ihop. Det låter verkligen inte lätt med två krävande yrken, pendling och sedan liten dotter. Jag håller tummarna för att det löser sig med hämt och lämning nästa vecka. Även om ni har ett bra kontakt nät som ni byggt upp kan jag mycket väl förstå att det blir klurigt. Stor beundran till er båda. Gud så ni är värda lite semester i Sverige snart.
Kram!

Annika sa...

All lycka till, bästa Saltis.
Du ska se att du lappar ihop detta. Det brukar alltid ordna sig.
Härligt att ni snart ska hem. Hoppas Den resan inte blir för hektisk.
Stora kramar!!

Anne-Marie sa...

Tänk så ditt/era liv har förändrats det senaste året. Självklart kul att du har ett spännande och intressant arbete men ibland kan det bli litet mycket av det goda.
Håller tummarna att allt löser sig. Du får ha er resa i tankarna. :) Kram!

Emma sa...

Oj oj, mycket att stå i. Jag hoppas att det ska lugna ned sig. Löser sig gör det säkert, det brukar det göra om man har framförhållning, men den där lilla gnagande oron att det inte ska göra det tär.

Hoppas också att ni ska hinna varva ned inför Sverigeresan! Vad roligt!

Taina sa...

Ja det är likadant här. Jag drar tidigt på morgnarna. Jonas tar hand om Liisa och lämnar henne hos grannen vid 7. Hon går till skolan därifrån. Sedan är det after school program. Pust, pust. Vad håller man på med liksom?

Åh vad roligt för er att ha en resa att se fram emot!!!

Kramar i massor från en morgonpendlare här med zzzzzz

Martina sa...

Jobbigt att skolan är stängd pga val. Här är valdagar alltid pa söndagar.
Förstar att det inte alltid är lätt att fa ihop "pusslet". Med tva barn som har olika tider i skolan, plus aktiviteter och s som är borta fran tidigt pa morgonen till sent pa kvällen är det inte alltid helt enkelt trots att jag är bade flexibel och disponibel.

Härligt med en Sverigeresa att se fram emot!
Kramar