fredag, november 01, 2013

Trick or Treat


Så var det återigen dags då. En av årets höjdpunkter för alla barn här. Halloween. Med Trick-or-Treat-rundan som kronan på verket så att säga. I år var Lill-Skruttan som sagt Snövit. Och som vanligt gick vi rundan i vårt hus samt i grannbyggnaden (som är ihopbyggd med vår) vilket gör det väldigt bekvämt eftersom vi inte ens behöver gå ut och därmed inte tänka på väder, vind och ytterkläder. Istället springs det fasligt mycket i trappor. Det är lätt kaotiskt här då alla barn springer runt och ringer på dörrar. För vi har många många barnfamiljer i husen. Reglerna är dock mycket tydliga. Man får endast ringa på de dörrar som har Halloweendekorationer. Alla andra dörrar är det bara att passera. Tiden för Trick or Treat är mellan 18-20. Inte förr. Inte senare. Jag tycker det är ett väldigt bra system eftersom det gör att alla kan bestämma själva om de vill ha barn som ringer på deras dörrar denna kväll eller inte. Nedan är en bildbomb från gårdagskvällen.

Vi hade bestämt med flera av Lill-Skruttans vänner att ses i vår lobby runt 18.

De var alla så fina. En prinsessa, en fjäril, Minnie Mouse (Mimmi Pigg heter hon i Sverige väl), en leopard och hennes storebror "Harry Potter" (de två sista kom dock inte med på denna bilden). Två småsyskon, var också med, den ena en liten drake och den andra en liten Superman. 

Som sagt det är rätt fullt i korridorerna när alla barnen (och deras föräldrar) börjar rundan

Flera av de som öppnar dörrarna är själva utklädda

Den här masken tyckte Lill-Skruttan var rätt läskig. Men hon vågade iallafall gå fram och kolla in godiset. Dock ratades det eftersom det inte var ngn choklad....

Men den här häxan var alldeles för läskig. Så här ville hon inte gå fram.

Likaså här. Alldeles för läskiga masker tyckte hon. Men hennes kompisar verkade inte lika rädda så de fick lite godis även i denna dörren.

Måste säga att även jag tyckte att just de här maskerna var rätt läskiga hahaha!


Någon som inte var läskig var den här lilla Pumpan. Våra svenska kompisar som bor i samma hus som oss. Här är Lillebror hemma med pappa medan storebror var pirat och gick runt med mamma i huset.

Spindelväv

Många som inte är hemma under de här två timmarna (de flesta är säkert barnfamiljer som själva är ute på trick-or-Treat-runda) ställer ändå fram godis så att barnen kan ta då de passerar.

Lite "snällare" form av Halloweenpynt på dörren

Fast han som öppnade hade en mask på sig. Dock ok för Lill-Skruttan som här gärna tog emot godis.

Här öppnade en prinsesshaj! Inte farlig alls. Så även här blev det godis.

I vissa korridorer hade man dekorerat mer än bara sina dörrar....

Ytterligare en "snällare" variant av pynt.

Så väntar vi på hissarna i grannhuset.
Det sprangs som sagt en hel del i korridorerna igårkväll. Det gäller ju att hinna med så många dörrar man kan innan godiset tar slut...

Här öppnade visst Jultomten och en fedrottning


Vi orkade inte ta alla våningar i båda husen utan avslutade efter hela vårt hus (26 våningar) samt efter ca 12 våningar eller så i grannhuset. Då var åtminstone jag själv rätt slut och det var skönt att få komma tillbaka hem. M följde med Lill-Skruttans ena kompis hem till sig, eftersom hennes mamma var sjuk och hennes pappa skulle jobba på kvällen så vi hade lovat att se efter henne under andra halvan av vår runda. Jag säger det igen, men det känns så fantastiskt bra att ha det här nätverket omkring sig här. Att veta att vi alla kan ställa upp och hjälpa varandra när det krisar. Det är verkligen guld värt.


12 kommentarer:

Ann sa...

Så mysigt ni har det där. Vilken sammanhållning med grannarna, kan verkligen förstå att det är guld värt!
Vi har nyligen flyttat (inom USA men ganska långt) så jag känner verkligen av att jag saknar det där just nu. Det tar sin lilla tid att bygga upp ett nätverk av vänner och bekanta.

Saltistjejen sa...

Ann,
ja det är väldigt bra här med de familjer vi lärt känna. Ett nätverk som verkligen behövs.
Förstår att det är tufft för er som just flyttat. Som du säger tar det ju ett tag (och mycket energi) att bygga upp nya nätverk. Men jag hoppas det ska gå bra för er. Vart har ni flyttat?

Josefine sa...

Det ser helt fantastiskt ut!

Desiree sa...

De är ju bara för söta dessa små trick and treaters. Lilla E ser så himla fin ut som snövit. Det passar hon perfekt till. Inte illa jobbat att beta av hela ert hus 26 våningar. Då kan jag tänka mig att det blir rejält med godis också. Toppen att ha en sådan bra och Halloween vänlig byggnad. Barnen kan tryggt gå runt och man känner många i byggnaden. Det där med ett bra nätverk förstår jag är guldvärt om man inte har släkt i närheten.
Ha en skön helg.

Saltistjejen sa...

Josefine,
Haha ja de är verkligen söta och roliga alla de små trick-or-treaters när de är ute på sitt uppdrag. :-)


Desiree,
Ja det är faktiskt väldigt skönt som förälder att bo i ett sådant här hus under Halloween. Bekvämt om inte annat. Visst det blir rätt kaotiskt och trångt i trappor och korridorer men man slipper oroa sig för väder och trafik. :-) Många av de lite större barnen går ju utan föräldrar också och jag kan tänka mig att man kanske inte låtit dem göra det om de inte gått inomhus hela tiden bland en massa folk som de redan känner.
Kram!

Lotta sa...

Å, vilka enormt söta trick or treaters!!! Hade gärna haft dem här ;) Ella är bedårande som Snövit.

Ja, vilket jobb att nästan besöka hela huset! Då förtjänar man godis! Tycker det låter toppen med så fin sammanhållning och trevliga grannar.

Ha en fin helg, kram vännen!

Lotta

Anna, Fair and True sa...

Oj att ni ändå hann med så mycket!

bettankax sa...

Fantastiskt firande. Ungarna måste vara överlyckliga av allt spännande och så mycket godis. Kul att se myllret av alla fina barn:)
KRAM!

Saltistjejen sa...

Lotta,
Haha ja de är söta alla barnen när de går runt. :-)
Och det är verkligen en bra sammanhållning här i huset vilket vi är glada och tacksamma för.
Kram!!


Anna Fair and True,
haha japp! De är snabba i den här åldern helt klart. Jag var helt svettig efteråt... ;-)


bettankax,
Jodu visst är de det. Uppspelta, sockerhöga och glada. Men också rejält trötta. Men de älskar såklart Halloween. En högtid för dem varje år.
Kramar!

Annika sa...

Fasiken vad KUL att de firar SÅ mkt i ert hus!!
Underbart!
SÅ ska en slipsten dras.
VAD kul att alla går så ALL IN!!!
Ella är så söt som Snövit.
Vi hade färre barn än vanligt. Det började ju regna, hmpfff…
Trist.
Men MILT var det, så milt. Peter och jag satt på våra utemöbler på framsidan och tog emot de barn som kom.
NU har jag plockat undan ALLT som har med Halloween att göra.
Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
haha jodå här är det alltid en hel del som går hela vägen om man så säger! Vi sprang även på en "avsågad fot" och en rökmaskin på en av våningarna. Men det tyckte E var alldeles för läskigt så där gick vi inte heller in. :-)
Milt var det ju. Så även igår här. Men det ska bli kyligare igen. Det gör mig inget, men jag hoppas de ska dra igång värmen i huset där vi bor då för oktober var så jädrans kall INOMHUS hahaha!
Så du har plockat bort allt nu. Jaha, då är det ett år kvar till nästa gång då.
Kram!!

ExPIAtriate wife sa...

Vad fin hon ar Lill-Skruttan och det sag valdigt roligt och skrammande ut! :) Vi hade ocksa Halloween har I omradet och fullt av sma monster, prinsessor, stora monster och annat. Harligt att se hur kreativa folk ar med sina kostymer!
Visst ar det guld vart med ett sant natverk. Som utlandsbosatt med slakt och vanner langt bort sa betyder det har oerhort mycket.
Ha en fortsatt harlig vecka och snart bar det av hemat eller?
Kram!!!!