fredag, augusti 24, 2007

Med Manga-Carro i lurarna


Å NEEEEJ!!!! Ibland suger det så otroligt att bo i det här landet som inte bryr sig om någon av de sporter som resten av världen bryr sig om! Som fotbolls-VM till exempel. Om man pratar med en "vanlig" amerikan tittar de bara helt frågande på en ifall man nämner ordet soccer. Däremot har de ju "World series" i baseboll och även Amerikansk fotboll. World series!!!!! Kan ni fatta! Sedan när blev USA hela världen??? Haha, en kompis på labbet, amerikan såklart, försvarade det hela med att "well Canada is also playing". Så bara för att det är hela Nordamerika så är det hela världen... Hahaha!!!! Jag tycker faktiskt det är lustigt!
Som tur är så är New York City en väldigt internationell stad, vilket innebar att man kunde följa fotbolls-VM rätt bra ändå.

Men OS. Då var det stopp! Skittrist tyckte jag som älskar OS. Man kunde visserligen titta på OS-sammandraget de sände varje kväll. Men det blir ju inte riktigt samma sak att se på ett sammandrag när man vet att resultatet redan är flera timmar gammalt. Och den överlägset mest populära OS-grenen här i USA är konståkning vilket dominerade sammandraget. Varje kväll. Så det blev väääääldigt mycket konståkning på kvällarna...
Fast OS-finalen mellan Tre Kronor och Finland visades faktiskt live. Fast det var tidigt på söndagmorgonen här lokal tid. Men självklart satt jag och M klistrade framför TV:n med frukosten framför oss. Och som vanligt blev jag helt galen och hoppade upp-och-ner i soffan under matchens gång. Och skrek och tjoade så att M fick tysta ner mig lite och påminna om att våra grannar säkert sov.

Och nu är det Friidrotts-VM. Track and Fields. World Championship. Men jag har ännu inte hittat någon kanal som kommer sända det live. Skit! Jag har full förståelse för att de inte sände EM live. Men VM?? Jaja, det får väl bli de här sammandragen igen då. Men jag menar HUR kul ÄR det egentligen att följa Carro i ett sammandrag!?!?! Näe, tacka vet jag Sveriges radio! Det får helt enkelt bli radiosportens nätsändningar igen! Som alltid när det är sportevenemang på gång som man är intresserad av. Då är det lurarna på och datorn igång som gäller.
Har hittills lyssnat till flera fotbolls- och hockeymatcher. Och självklart även på Anjas åk. Så det ska nog gå bra även denna gång. Fast det är trist att man inte kan se Manga-Carro i radion.

Och aldrig är man så patriotisk som när man är invandrare! Så nu är det återigen blå-gula färger som gäller!


Go Sweden Go!!!!!!!

Inga kommentarer: