måndag, februari 18, 2008

Lite smått & Gott

Så har ännu en helg gått och idag var det faktiskt jättehärlig temperatur ute! Just nu visar min "termometer" på datorn hela 18 grader!!! Helt otroligt. På vägen till jobbet i morse så kändes det dessutom varmt. Ljumma vindar. Mmmmmm!!! Helgen var återigen av det sköna slaget. I lördags var det strålande sol (om än inte så varmt som idag, men ändå ett par plusgrader) så vi tog en sväng till Union Square för ett besök på Barnes & Nobles. Inhandlade två reseguider för New England eftersom vi ska åka en tur till Boston tillsammans med M's mamma och syster och systers pojkvän i slutet av april. Så det är dags för lite reseplanering. De kommer alla hit då för att fira M's mammas 60-årsdag och det ska verkligen bli så roligt att få spendera en hel vecka tillsammans med dem allihop här!! Jag köpte även mina första "pregnancy magazines". M tyckte nog det var lite lustigt att jag köpte flera, men jag kände framförallt att jag ville kolla lite annonser etc för att se vad som finns på t ex mammaklädesfronten här. Detta börjar kännas lite på gång nu eftersom magen den senaste veckan har växt rejält! På bara en vecka...! Så nu måste jag nog snart inhandla lite andra kläder.

Som vanligt när vi är nere i krokarna runt Union Square så gick vi till Petco och köpte lite kattsand. Där hittade vi även en leksak till Lipton som vi funderat på tidigare, men som vi nu inhandlade. Det var jätteskoj att se honom leka med den när vi kom hem. Han fullkomligt älskade den! Ni kan själva se här på den lilla film M har gjort när Lipton leker med sin nya leksak här nedan:




På lördagkväll gick vi på en "The Smiths-konsert". En av våra bästa vänner här spelar trummor i ett Smiths cover band och de hade en spelning på Canal Room (vid Broadway/Canal street). Det var länge sedan vi var ute och lyssnade på live musik så det kändes jättemysigt. Efteråt delade vi en taxi med några andra vänner som var där och avslutade kvällen på en av våra favoritpubar "David Copperfields" som ligger i närheten av oss.

Gårdagen var rätt lugn. Jag tog en fika med en kompis på eftermiddagen och på kvällen såg jag och M en fantastiskt bra film. Jag rekommenderar den verkligen, MEN den var otroligt sorglig så om man inte klarar av sådant så ska man nog inte se den. Filmen heter "Away from her" och handlar om ett något äldre par och hur de upptäcker att hon börjar utveckla Alzheimers. Egentligen är det en helt fantastisk kärleksfilm tycker jag! Om hur svårt det är att förlora någon man älskar. Om att försöka bygga upp ett liv utan den personen. Samtidigt som just detta är ännu svårare på grund av att personen ifråga fortfarande faktiskt lever rent fysiskt. En mycket stark film som sagt med enormt bra skådespelarinsatser. Och den är, trots allt inte alls så sentimentalt "blaskig" som vissa sådana här typer av historier kan vara. Utan den kändes verkligen mycket mycket trovärdigt och realistiskt.

Idag är det President's Day vilket här är en Holiday. Inte för alla, men de flesta skolor och t ex banker och myndigheter har ledigt idag. Så det blir nog helt klart en något kortare dag på jobbet idag. Känns inte helt fel det heller.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som att det var en superhärlig dag att vara ute och prommenera.
Hoppas att man en dag har svängarna förbi NY så man får hälsa på er! :)
Det där med att köpa babymagazin är mitt forte. Jag älskar att läsa dem. I o f s så älskar jag magasin i helhet men just nu är det ju baby som gäller. Kan tänka mig att det finns MASSOR med maternity butiker i NY. Här är det knapert men det går an. Jag kör bara med mammakläder nu när man blivit mumintroll.
Resa till New England verkar mysigt. Är det ett lite "uptown" ställe egentligen? Det ser så fint ut med huset och sånt.
Away from her har jag här hemma så kanske man ska ta och kolla på den om den är bra.

Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
det vore verkligen superkul ifall ni någongång har planer på att komma till NYC! Isåfall måste du verkligen höra av dig så vi kan träffas! :-)
Faktum är att jag inte sett så många maternity affärer här, men jag ska leta lite mer.
New England är väl ganska mycket "amerikansk östkust" helt enkelt. Vi har planerat att bila till Boston, och besöka bl a Newport och Cape Cod på vägen. Se lite av landsbygden också. Förhoppningsvis är vädret bra också för då kommer det nog bli otroligt bra!

Desiree sa...

Visst är det underbart när det ligger lite vårvärme i luften. Vad kul att ni får besök snart igen och få tillfälle att göra en liten resa också. Det är alltid roligt att plannera resor tycker jag. Mysigt med en kväll med livemusik. Jag gillar verkligen sådant. Den där filmen verkar bra men sorglig.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja vår vår vår... Jag längtar supermycket nu. Till dagar när man inte längre behöver tjock kappa eller jacka! Mmmm....

Annika sa...

23 grader i DC idag...Varmt, men lite underligt sådär. Känns lite fel, men du känner ju mig, haha!!
Det där med graviditetsmagasin o fldramagasin älskade jag!!! OJ vad kul det var att läsa, och OJ vad kul det fortfarande kan vara att läsa. Once a new mother, always a new mother...
Låter som om du hade en tippentoppen dag med allt promenerande.
Det sägs att Julie Christie är "oscar bound" för sin roll, vad tror du?
Har du sett Juno förresten? Undrar så vad du tycker om den? Jag älskade den!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
vi hann aldrig se Juno i helgen. Men den står defintivt på vår "Att se lista"!
Ja, jag tycker att både Julie Christie, Gordon Pinsent och Olympia Dukakis gör strålande skådespelarinsatser i denna film!!! :-)
Förstår ifall Christie är "oscar bound" för sin rollinsats. Men det där med OScars är alltid svårt att förutse ändå eftersom man inte alltid har samma smak som juryn...

23 grader förresten! DET låter nästan upp-och-ner-vända världen!
Och ja hittills så gillar jag en av tidningarna bäst. En var "sådär", och den andra var okej.

Petchie75 sa...

Härlig helg!! Det låter som en bra film, men jag fryser så mycket på biografterna här att jag tror att jag väntar tills filmerna kommer ut på dvd ;-) I fredags var vi på bio och såg The Bucket list, nja, inte helt övertygad men Jack Nicholson är ju rolig (vi, två svenskor och en finska handlade först varma men tunna ulltröjor på rean på American Outfitters för $10 - jag frös ändå!!).
Hm, 18 grader - trodde att jag skulle få uppleva lite kyla i NYC ;-) men vädret hinner väl ändra sig på en vecka... ska bli så spännande att vara där så snart!
O och jag var i New England hösten 2005 - underbar resa! Newport, Boston (gå The Freedom trail från Boston Common - väldigt intressant och lätt att följa med röd markering i gatorna, och så klart Harvard-området!), Stonington, New Haven (Yale)... det är en sådan mysig region!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja visst är det kosntigt att man i ett land där man använder AC regelbundet (hela eller åtminstone halva året) ändå inte kan ställa in temperaturen så den blir "lagom"! Nej, alltid brassar man på så mycket att det känns som om det är vinter och alla fönster är öppna. jag fryser oftast jättemycket på t ex bussar, tunnelbana och vissa "offentliga lokaler" som t ex caféer eller restauranger här under sommarhalvåret.
Även biograferna är kyliga precis som du säger.
Denna film såg vi dock hemma i soffan på DVD från Netflix. ;-)

Jo vi har tänkt att gå Freedom trail i boston. Men lite beror det också på vad resten av gänget vill göra. Vi får se lite, men det ska bli jättekul. oich newport är redan "inbokat" i resplanen! :-)

Ang temperaturen här i BYC så hinner den säkert ändra sig minst 10 gånger fram och tillbaks innna du kommer hit. Men jag hoppas ju fortfarande på att den kyligaste tiden är över nu. :-)

Anne sa...

Du ska helt klart se Juno, den var riktigt bra. Jag tror den passar många olika smaker, åldrar och kvinnor och män. Den var riktigt bra. Jag lägger din film på minnet, den låter jättebra. Gripande. Kul det börjar vara dags köpa graviditetskläder :) Inte för att jag är nån expert, men hängde med en bekant här nyligen till Old Navy och kollade på mammakläder. Det var rätt mycket fint där, tydligen har de det mesta på nätet och inte i fysiska butiker. Jag antar man inte vill köpa dyra grejer och ruinera sig på graviditetskläder så Old Navy och deras prisklass är säkert suvärent i det syftet.

Saltistjejen sa...

Anne,
Jo jag tror också att Juno är en film jag skulle tycka om. Alla som jag hört berätta att de sett den rekommenderar den. Så vi kommer helt klart att se den. Frågan är bara när... ;-)
Ang mammkläder har jag också hört en del om Old Navy. Att det skulle vara bra att gå dit alltså. Och jag håller helt med dig. Jag vill inte spendera en massa pengar på kläder jag bara kommer kunna ha ett litet tag. Hittade dock en hemsida (genom en av annonserna i en maternity tidning) med lite dyrare kläder men som jag ändå tycker verkar himla smarta. Tröjor och topar man kan "växa" och även "krympa" i vilket verkar smart med tanke på att man kan ha dem under stor del av graviditeten, och även efter förlossningen innan man kommer i sina vanliga kläder igen. Så ev köper jag något därifrån också. Men vi får se.
Det blir ev lite mammaklädesshopping nästa vecka för vi har vänner som hälsar på från Sverige då och hon är också gravid och behöver lite kläder.

Anonym sa...

Vad kul med New England, Saltis!!
Vi hann med två turer till Newport när vi var där i somras! Ena gången tog vi en båt dit från Providence, den andra gången hade vi lånat släktingens Chrysler Crossfire & gled runt på Ocean Drive & spanade in alla gigantiska lyxvillor/palats. Ståndsmässig bil att åka runt i! Cape Cod avverkade vi med - längst ut på "tippen" ligger Provincetown, klart trevlig stad, lite bohemisk sådär med mkt konstnärer, författare & fristad för gayfolk. Fast väldigt långt att åka, om man bara ska dit över dagen (som vi gjorde). Har för mig att det går en snabbåt från Boston dit, kanske kan vara ngt?
Jamestown, nära Newport var också fint!
...och i Boston åkte vi ut på valsafari, men JÄDRANS vad sjösjuka både mannen & jag blev :-( Mkt bättre i Sydafrika, där kunde man spana in valar direkt från balkongen på det B&B vi bodde, med ett glas rödvin i handen ;-)

Anonym sa...

På tal om mammakläder, jag hittade en bra butik när vi var i NYC i somras, ska se om jag kan hitta namnet på butiken på ngt kontoutdrag, eftersom jag shoppade en tunika där! Mailar dig i så fall!

Saltistjejen sa...

Magdalena,
Jag minns när ni berättade om er biltur i lyxåket på Cape Cod! ;-)
Riktigt så lyxigt lär vi inte åka... Men det ska ändå bli skoj! Vi kommer bo i Brewster på ett B&B där vilket verkade mysigt. Och vi har ockå planer på valsafari. Det finns väl många olika ställen med just detta i krokarna?
Jag har bara varit på val- och delfinsafari en gång tidigare och det var i Skottland. Sedan såg vi delfiner även när vi var på Hawaii.
Om vädret är fint så är det så himla härligt att vara ute på vattnet tycker jag! :-) Men sjösjuka slipper jag gärna.... Hu! Känns som om mina första månader under graviditeten fått mig att definitivt vilja undvika illamående ett tag framöver... ;-)

Tack för adressen till affären också! Jag sak defintivt besöka den. :-)