torsdag, oktober 16, 2008

Långhelg i antågande

Iiiih! Imorgon bär det av! Bort från stan. Ut. Upp! Jo för norrut ska vi. Inte särskilt långt precis. Men det ska bli så härligt. Att lämna den larmande slamrande staden ett tag. Byta biltutor och sirener mot lövprassel under skorna och vindens sus i trädkronorna.
Vi har hyrt en stuga. Rockefeller University har stugor man kan hyra om man är anställd där. Så det blir en långhelg i en av deras stugor. Jag var ju där förra sommaren tillsammans med ett par vänner vilket jag skrev lite om här. Nu är det höst och löven har börjat skifta färg, så det ska verkligen bli härligt att komma ut och uppleva lite mer natur.
Självklart hoppas jag på fint väder, men känner att eventuellt regn och höstrusk ändå inte skulle kännas helt fel.Det skulle gå bra det med. Att bara kura ihop sig i stugan med en bra bok, dricka varm choklad och lyssna på smatter mot rutan skulle vara helt okej det med! Det är ju ändå så vilsamt att byta miljö och att få ägna tid med varandra hela familjen. Få gosa med M, Ella och Lipton i flera dagar. Det är lyxigt!

Jo för Lipton ska med han också. Vi har bestämt oss att ta med Lipton eftersom vi inte vill lämna honom ensam i fyra dagar här hemma. En kompis erbjöd sig att komma hit och mata honom, men han är ju så otroligt social att fyra dagar med endast lite sällskap en till två gånger per dag vore alldeles för lite för honom tror jag. Så han får komma med oss.
Det blir alltså till att stuva både barn och katt i hyrbilen imorgon.

Vill även passa på att säga GRATTIS till Millan, Ben och Nils som fick sin efterlängtade lilla Böna häromdagen!!! Än vet jag inget mer än det som Marianne och Mia har skvallrat om på sina bloggar. Men jag ser med spänning fram emot bilder och mer info på Millans egen blogg så småningom.

21 kommentarer:

Annika sa...

Låter som om ni har en härlig helg framför er. Mysigt med stugboende, och roligt att den lille Lipton får hänga med på färden.
Jag tror det ska bli en ganska kylig helg, men det gör ju inget (det är ju skönt).
WOW, Millan!! Var på hennes blogg imorse men då var den inte uppdaterad. SÅ nu har hon fått!! Hihi!!
KUL!
KRAM!!

Anonym sa...

Hoppas att ni får det underbart ute i skogen med hela familjen samlad. Så mysigt! Bra att Lipton också får komma med.
Jag tänker på SATC när Carrie och Aidan drog till skogs..ha,ha..

Åh, så Millan fick en böna. Så skoj!!
Kollar hennes blogg frenetiskt efter uppdateringar men så ligger det alltså till. :D

KRAM!

Marianne sa...

HÄRLIGT! Å, löv som prasslar och lite regn som droppar på taket, vilken dröm det låter som. Vad gulliga ni är som tar med Lipton, ja för jag tror också att han blir ledsen av att vara ensam i fyra dagar. Våra har ju varandra när vi är borta, men Lipton har ju ingen kattkompis.

Ha det nu JÄTTESKÖNT!
KRAM!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det ska bli skönt! Och visst är det kul med Millan!
Kram!!


Jess,
japp det blir skogen i helgen.
Och nu har bönan kommit ut!
Kramar!


Marianne,
visst är det bra att Lipton kan komma med. Han är som sagt ensam när vi inte är hemma så det var himla bra att man kan ta med sig sina pets i stugan.
Kram!

Desiree sa...

Låter otroligt nice att få lämna stan ett några dagar och komma ut och njuta av frisk höstluft och fin natur. Hoppas ni får det riktigt bra och fint väder. Bara njuuut och ha det jätteskönt.

Kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det ska vi verkligen göra. Njuta och ta det lugnt! Mmmmmm...
Stor kram till dig och hoppas ni får en riktit skön helg ni också!

Anna, Fair and True sa...

Det låter som en skön helg! Och det kommer vara så vackra färger!

Saltistjejen sa...

Anna,
ja jag hoppas på vackra höstfärger. Isåfall kanske det blir lite foton här i bloggen senare.
Kram!

Lullun sa...

Åååh vad härligt det låter! En sådan helg har jag också behov för känner jag nu! Underbart!!

Och Bönan ja; såå kul! Tänkte också skriva om det på min blogg idag, men så fick jag så fullt upp på jobbet så hann helt enkelt inte. Nej, nu får jag väl vänta med det stora hurraet till det att det kommer lite nytt på Millans egna blogg istället! :-)

Ha nu en riiiiktigt trevlig och gossig helg alla 3, oberoende av väder! :-)

Saltistjejen sa...

Lullun,
ja det känns otroligt skönt med denna helg. Och om jag kunde skulle jag gärna ta dig och Aaju med mig. Men det blir ju lite svårt...
Hoppas ändå ni får en bra fredag och en skön helg!
kramar!!!

Anne sa...

Superduperkul att ni ska åka iväg på en resa och bo i stuga ute i naturen. Hoppas (som du skriver) att det är riktigt fina höstfärger att njuta av också, höstfärgerna ju nåt extra i din del av landet som jag förstått det. Så Lipton får komma med, klart hela familjen ska vara samlad :)
Vilken bra förmån att anställda kan hyra en stuga så här, det tycker jag låter helt toppen. Som du skrev, även OM det skulle bli regn och rusk så kommer det vara väldigt mysigt att bara njuta av naturen och stuglivet ändå. Ha en riktigt bra helg Saltis, du och hela din familj!

Saltistjejen sa...

Anne,
Tack! Ja det känns som en välbehövlig liten minisemester. Att bara få var och inte göra så mycket utan mest njuta av omgivningen och varandra ska bli jätteskönt. Avstressande.
Hoppas du får en fin helg du också!
kram!!

Tankevågor sa...

Hoppas ni får en riktigt skön helg! Klart lilla kissen ska med. Det gör det ju bara ännu mer mysigt att ha med sig katten också att gosa med.
Det är ju så avkopplande att se sin katt ligga och sova.
Önskar er en avkopplande helg!

Syster i söder sa...

Ha det så kuuuul!!! Kram

Anonym sa...

Hej!
Ett litet tips angående det här med smakportioner o barn. Har själv inte kollat det, mina barn är utflugna, men det kan säkert vara läsvärtr. Hushållningssällskapet(!) har en sida som riktar sig till barnfamiljer som vill laga enkel, god o nyttig mat till de allra minsta; allt från nybörjarnas smakportioner till goda recept till den hungriga barnfamiljen. www.matstart.nu Låter bra i alla fall! Lycka till!
Kram, Christina med dotter på Long Island

Anonym sa...

Vad trevligt med en minisemester! Ha det så kul!

Visste du att "Låt den rätte komma in" har blivit filmatiserad? Den 24:e har den premiär, och självklart måste jag titta på den! /Page

Emmama sa...

ÅH vad härligt, vilken drömhelg! Ska bli kul att läsa om det sen! :) KRAM!

Unknown sa...

Hej!
Jag såg här på din blogg att du jobbar på Albert Einstein College of medicine. Det är så att jag eventuellt skall åka dit och göra mitt examensarbete nästa termin men jag tvekar lite just pga läget. Rent spontant känns Bronx inte särskilt tryggt. Vad tycker du? Vågar man åka hem ensam om kvällarna som ensam tjej? Hur långt tid tar det med kollektivtrafik in till Manhattan? Vore intressant att höra vad du tycker som bor där, det skulle hjälpa mig mycket i beslut!
Vänliga hälsningar
Lisa

Saltistjejen sa...

Londongirl,
Tack! Kissen kom med och helgen var super! Men det ska jag skriva mer om senare när jag får mer tid. Och visa lite bilder.
Kram!


Ann.
ja det var såååå skönt! Vi får höras på tel snart jag är så nyfiken hur det är med dig! :-)
Kram!


Christina,
Å TACK för länktipset! Ska kolla in detta så snart jag får lite mer tid! Kanske i helgen.
Jättekul med mattips såhär eftersom man är rätt ny vad gäller mat och smakisar till barn.
Kram!!

Page,
Å ja jag vet att de filmat den. men visste inte alls när den skulle ha premiär. Jag hoppas hoppas hoppas att den även kommer dyka upp här i NYC. Man har ju turen att de faktiskt visar en hel del utländska filmer här, inte bara amerikanska. Och denna har ju fått pris så ev kanske den kan dyka upp på ngn av de biografer som visar "foreign films". har du läst boken???
Den är annars super!!! :-)
Kramar!

Emmama,
ja det kommer som sagt ett inlägg om helgen senare i veckan. Ni har väl fullt upp med besök nu! :-)
kram!

Saltistjejen sa...

Lisa,
japp jag jobbar på AECOM.
Jag trivs väldigt väldigt bra men mycket är ju okcås beroende på själva labbet och personerna där. Den grupp jag jobbar i är superhärlig och väldigt social vilket jag gillar. Har fått väldigt bra kompisar där.
Och AEOm är rent generellt väldigt avslappnad stämning jämfört med de mer prestigefyllda universiteten/forskningsinstituten i "city" (alltså Manhattan) som t ex Columbia, Rockefeller, Sloan, NYU och Mt Sinai.
Vilken institution (department) ska du jobba i om du börjar på AECOM?? Jag är på "Molecular Genetics" vilket är en rätt liten institution.
Ang Bronx så är det en stor stadsdel, som alla stadsdelar här NYC. Alltså är det väldigt olika atmosfär beroende på var i Bronx man befinner sig. Runt ACOM är det inte alls "läskigt" på ngt vis. Jag blev själv förvånad över hur lugnt det är och hur fina omgvningar det faktiskt är här. Runt sjukhusen och AECOM är det mest medelklass som bor skulle jag gissa. Husen liknar engelska radhus i stlen och många gator är väldig pittoreska. men självklart ska man inte vandra hem ensam från t-banestationen klockan 3 på natten och vara på kanelen. Då är risken för rån stor. Men det är det ju även i Stocksholm, Göteborg och Malmö. Så jag tycker mest att "sunt förnuft" råder, dvs att man tänker och agerar så som man altid bör göra i en större stad.
De flesta av mina arbetskompisar bor i Bronx vid universitetet, antingen i studentbostäderna där eller i närliggande lägenheter. ingen av dem har någonsin känt sig rädda eller otrygga.
Om man ska ta sig emd tunnelbana och buss till och från Manhagttan så finns två alternativ. Antingen t-bana + vanlig buss. Eller så finns en expressbuss. Om du tänkt bo i Bronx vid AECOM men vill kunna ta dig in till "stan" på kvällar/helger så rekommenderar jag expressbussen. Den är skönast och du slipper byten i Bronx. Den stannar alldeles utanför skolan. Den är dock dyrare än vanlig buss + t-bana. Kostar 5 dollar enkel resa jmfrt med 2. Men som sagt om man inte åker dagligen så kan den rekommenderas.
Jag pendalar dock eftersom vi bor på Manhattan. Det tar mig ca 1 timme från dörr till dörr. Jag tar då t-bana och vanlig buss. Eftersom jag åker dagligen har jag köpt ett 30-dagarskor som kostar 81 dollar. För expressbussen är det ungefär dubbelt så dyrt. Restid med Epressbussen är väldgt beroende på trafiken. Om det inte är så mycket trafik går det snabbare än att ta t-bana + buss, men i rusnngstrafik kan man bli sittande en del i köer.
Mitt råd till dig är att du om du har möjlighet, kommer hit och hälsar på. Dels för att träffa personerna i gruppen du ska ev ska jobba i, och dels för att se hur du tycker att omgivningen och miljön känns här. Jag bor som sagt inte i Bronx, eftersom vi valde att bo på Manhattan, så jag kan inget säga om hur det är att bo i Bronx. Men om du kommer hit och hälsar på kan du få en bättre uppfattning om hur du själv tycker det känns.

Skrev nyligen lite om omgivningarna när jag promenerade till och frpn t-banan:
http://saltistjejen.blogspot.com/2008/09/ovntad-promenad.html
Lite mer bilder på de omgivande bostadsområdena runt AECOM finns på mitt tidigare inlägg här:
http://saltistjejen.blogspot.com/2008/09/lite-bilder.html

Hoppas detta kan hjälpa dig något.
Om du har fler frågor kan du höra av dig igen.
Du får även gärna maila mig ifall du cill:
saltistjejen@hotmail.com
Men säg gärna till i en komentar att du ailat för jag kollar inte den adressen dagligen.
Lycka till med valet!!!
Kram!

Unknown sa...

Hej igen och tack snälla för ditt långa svar!! Den avdelning jag har varit i kontakt med är physiology&biophysics så det är där jag skulle vara i så fall. Jag sparar din mailadress och hör kanske av mig igen beroende på hur det utvecklas. Tack igen för din hjälp!