onsdag, mars 18, 2009

Framme!

Så sitter jag i Skåne. Det är mörkt ute och klockan närmar sig 22.
Sista dygnen har känts ganska långa men allt har verkligen gått bra! Högt över förväntan!!!
Packade allt i måndags samt tisdags. Lipton och Tazo "hjäpte till" vilket ibland var högst enerverande. Två katter och en resväska är inte alltid optimalt för packning...
Efter noggrant planerande hade jag till slut fått med mig alla nödvändigheter. Allt rymdes i en resväska och en ryggsäck (handbaggage). Fler väskor kunde jag ju inte ta med eftersom jag måste kunna dra barnvagnen också. Samt ibland bära Lill-Skruttan på armen.

Här är de igång de hjälpsamma katterna. Suddiga såklart eftersom de inte var stilla ens en tusendels sekund...

Taxiresan gick bra. M hade förbokat en taxi med bilbarnstol.
Incheckning på Newark gick också bra. Sedan blev det lite lunch tillsammans med M på flygplatsen innan jag och Lill-Skruttan sa hejdå och gick mot security - mitt första "stressmoment". Självklart fick inte väktarna som står vid security hjälpa till att hålla Lill-Skruttan. Jag tänkte verkligen, "Vad ÄR detta egentligen?!?!?! Är de så rädda för stämningar att de inte ens kan hjälpa till att hålla mitt barn 20 sekunder medan jag fäller ihop barnvagnen!!!??" Men det hela löste sig ändå för att jag i detta läget kunde ta hela barnvagnen genom "röntgenporten" (för att jag reste ensam med barn och helt enkelt inte kunde hålla henne och samtidigt fälla samman barnvagnen) och sedan var det en man som scannade vagnen för hand. Detta istället för att lägga den ihopfälld på "bandet". Jaja, det helt gick ju smidigare äm väntat och de var faktiskt väldigt hjälpsamma när de insåg att jag reste ensam med barn.

Sedan väntade vi vid gaten. Jag fällde samman vagnen och packade ner den i väskan för att checka in den vid gaten. Köpte lite varmt vatten vid ett kaffeställe så jag kunde fixa formula till en hungrig liten tjej. Lite byngligt var det sedan ändå att bära Lill-Skruttan på ena armen och dra den ihopfällda vagnen med den andra. Men jag fick även hjälp med den hopfällda vagnen av en mycket hjälpsam man som bar vagnen trots att jag upprepade gånger sa att han kunde rulla den!

Väl på planet hade jag blivit omplacerad så att jag Lill-Snorpan kunde få en egen "bassinett". Sååååå bra!!!! Den kom fram efter att vi lyft. Då satte flygvärdinnorna fast den på väggen framför mig. Innan dess hade Lill-Snorpan såklart lyckats charma de flesta i sin omgivning. Hon var verkligen på ett strålande humör kan jag säga. Idel solsken och skratt. Hon flirtade hejvilt med flygvärdinnorna samt de omkringsittande (och även vissa förbipasserande) medpassagerare!
Sedan blev det ögongnugg och ca 30 minuter efter start så var det dags för sängen. Hon somnade som en stock och sov resten av natten med endast ett par korta små avbrott. Helt otroligt! Jag kunde läsa, gå på toa och även sova lite! Lyxresa!!

Lill-Snorpan sov jättefint i sin vägghängda säng. Hon rymdes precis i den. 


Här är hon efter att jag stängt igen det blixtlås som skulle hålla henne på plats så hon inte skulle kunna ramla ur sängen.

Framme vid Kastrup bytte vi till Öresundståget och åkte till Svågertorp strax utanför Malmö. Där blev det ett kärt återseende av svärmor G som kom och hämtade oss.
Sedan hem till henne för lite fika-frukost. Lill-Snorpan var återigen på strålande solskenshumör. En liten vårpromenad följde efter fiakt då vi gick till svärmors jobb för vad hon kallade en "Mallapromenad" där hon stolt fick visa upp sitt barnbarn för vänner och kollegor. 

Utsikt från Öresundståget på väg mellan Danmark och Sverige. En massa vindkraftverk syns i horisonten.


Här är en glad farmor med Lill-Snorpan just efter att vi kommit hem.


En mycket glad liten tjej som leker med sin skallra.


Kvällen har tillbringats med svärmor, Svägerskan och hennes Loff. Jättemysigt.
Nu är det lite ompackning som gäller och sedan bär det av med x2000 imorgonbitti mot Stockholmstrakten och mamma. Hoppas att tågresan ska gå lika bra som flygresan. Åter till Skåne kommer jag i slutet av nästa veckan.

Svägerskan kom efter jobbet och sitter här och myser med Lill-Snorpan.


Loff är ju världens roligaste "lekfarbror"!!!

29 kommentarer:

SweFlo sa...

Åh vad skönt att det gick så bra, att resa ensam med litet barn som inte ens kan gå själv är ju inte kul... Jag brukar alltid förbereda mig på det värsta när jag reser, och så brukar jag alltid bli glatt överraskad när det går som på räls! Ha det så himla kul nu och njut av Sverige, familj och vänner! Så avis! Fast jag får ju en moster och en kusin på besök om 2 veckor, det är inte illa det heller! Massor av kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Du är otrolig som orkar! Berätta, fota etc. Fast det är ju lite rapportering till M också, som måste sakna er! Ha det gott nu i Sverige!

Taina sa...

Härligt att läsa om att allt har gått bra för er! Visst är det lite löjligt med att de inte ska få hjälpa till? Var är medmänskligheten en sådan här gång kan man undra...
Vi hade Minstingen i en väggsäng när vi åkte till Thailand och hon sov som en stock i den. Skönt med armarna fria.
Njut av vistelsen nu!
Kram

mammigranten sa...

Jätteskönt att resan gick bra!
Jag får erkänna att jag fasar för den dag jag ska åka till sverige själv med barnen...

Njut av den svenska början på våren och allt det du saknar här..

thebromanders sa...

Åh, vad skönt att vara framme!
Sååå sött hon sov där i bassinetten!
Hur länge blir du i Sverige?? Så himla kuuul!! Avundsjuk?? Vad tror du???

Saltistjejen sa...

Svarar alla här ovan nu,
tack! Ja M får följa oss på bloggen lite han med, men vi hann skypa två gånger igår så det var bra! :-)
Jag blir i Sverige i 2 veckor.
Nu ska vi packa ihop oss och åka till tåget.
Kramar till er!!

underytanjag sa...

Välkommen till Sverige och lycka till på tåget!

underytanjag sa...

Vilket flygbolag förresten? Fått nej på "sängkorg" förut med motivationen att barnet inte får vara äldre än 6 mån oavsett vikt..

Annika sa...

Jag tycker SAS alltid varit så bra när man flugit med småbarn. Hjälpt till, fixat etc.
Och jag har heller aldrig haft ngt problem att flyga ensam med K då hon var liten.
GLAD att du fick en BRA resa!
Perfekt att kombinera Sthlm med Skåne, att ta en dag eller två där innan du reser till Sthlm.
NU önskar jag dig en fin vistelse hemma!!!
NJUT!!!
OCH glöm inte att äta semlor ;-))
KRAMAR!!!

Lia sa...

Välkommen hit! Fy så modig du är som reser ensam med lillskruttan! Jag hoppas din coola attityd kan smitta av sig på mig nästa vecka, hihi!
Var det forskningskonferenser i Sthlm? Hoppas du kan njuta av ett Swea i vårskrud, för äntligen är den ju på ingång! KRAMAR

Anne sa...

Åh, vad skönt att resan gick så bra. Högsta betyg till söta tjejen som tog resan på så bra sätt. Super att du blev omplacerad och fick en "säng" till henne att sova i. Fortsätt ha det gott och skönt i Sverige! Kram!

Victoria sa...

En sån där basinett, finns den i vuxenstorlek tro...? ;o)
Härligt att allt gick så smidigt, hoppas att resten av er Sverigevistelse flyter på lika bra.
Kramar/Vic

Emmama sa...

Välkomna till Sverige också ni! :) Såna basinetter såg jag när vi flög till Kenya och de verkar ju riktigt smarta! Härligt att du fick en så bra resa, hoppas det fortsätter på samma sätt! :)

Kram!

Anonym sa...

Det måste sitta i katters gener att alltid känna sig tvungna att krypa in i alla slags lådliknande föremål:-)

Marianne sa...

VISSTE att det skulle gå bra! Just det, sån där liten säng låg jag också i när jag var så där liten och flög, det finns visst bild på det någonstans.

HA DET NU JÄTTEBRA!
KRAM!

Anonym sa...

Så skönt att allt gick bra för er.
Men dumt att säkerhetsvakterna inte ens kan hålla barn i någon sekund som det tar att fälla ihop vagnen.
I Dublin var det mer än hjälpsamma att hålla i lillen.
Så bra att du fick en bassinett för lillan. De ser riktigt sköna ut att sova i. :)
Ha det underbart i Svea och vi hoppas på fler fina bilder när du har tid och ork.

KRAAAM!

anna of sweden sa...

Åh, varför finns det inte sådana sköna sängar för vuxna? :)

Ha en riktigt bra fortsättning på resan!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag ligger ju efter med bloggläsandet och har inte fått iväg ett mejl till dig! Men jag hoppas verkligen att vi hinner ses medan du är i Sthlm! Träffade Petra igår och det var så trevligt (men för kort - lunch)!

Vad skönt att resan gick så smidigt ändå! Du fick inte med dig någon katt ändå?! ;)

Petchie75 sa...

Härligt att det gick så bra att flyga ensam med lilla snälla Ella! Hoppas att det gick lika bra med tågresan upp till Sthlm - jag undrade just igår om vi åkte om varandra, jag åkte från Sthlm kl 15.21... Ha det nu så himla härligt i Sverige!!
Stor kram från ett soligt Skåne (det är just nu 17.6 grader i solen!!)

Tankevågor sa...

Men åh så SÖT hon är!!! Vad skönt att du/ ni fick en sån bra resa!
Ha det så bra här hemma i Sverige på din semester!

Desiree sa...

Skönt att resan gick bra och att du och lillan har kommit fram ordentligt. Nu får ni ha en riktigt bra tid i Sverige och njuta av många trevliga stunder.

Kram
Desiree

Musikanta sa...

Jobbigt att resa ensam med en baby men du klarade ju det helt galant! Tur att din lilla flicka kunde sova under nästan hela resan.

Ha det gott nu under Sverigevistelsen. Måste vara härligt för dina föräldrar att få rå om er under några veckor!
Varm kram/M

cecilia sa...

Du är ruskigt nära mina gamla hemtrakter, så tänk på mig när du ser en Lunda-skylt på vägen:). Ha en underbar semester!

Anonym sa...

Vad skönt att resan gick bra. Och en sådan där hängsäng vil jag ha nästa gång jag flyger! Hur majsigt som helst! Ha det underbart i Sthlm.

Fia sa...

Åh ha en fortsatt underbar resa. Jag har mailat dig!
Kram,
Fia

Jemayá sa...

Men så roligt att ni är på resa - så nära oss :)! Hinner inte "läsa upp mig" mer denna gång, men ville i allafall skicka en hälsning. Kom bara att tänka på: har du tänkt på bärsjal/sele, kunde vara behändigt om du måste "transportera" lillan mycket. Skönt också t.ex. på skogspromenader (hade sjal först, sen bärsele). Ha det riktigt, riktigt bra - låter som en bra början :). Hon ser nog såååå gullig och god ut, lillan. Kram!!

Marianne sa...

I morgon åker jag! Vi rings vid på onsdag förmiddag!

KRAAAAM!

Västmanländskan sa...

Så skönt att allt gick bra. Det är ju inte helt lätt att resa med en liten.

leopardia sa...

Jag hojtar till lite som Annika - hoppas att du han få fatt i nån semla :))