söndag, mars 29, 2009

Tillbaks i Skåne

Är nu tillbaks i Skåne igen. Tågresan ner gick jättefint. Lill-Skruttan var idel solsken nästan hela tiden. Glad med hopp i benen och solsken i blicken. I slutet av tågresan somnade hon och sov när jag klev av tåget. Tiden i Stockholm och hos mamma har som sagt varit riktigt bra om än även väldigt omtumlande på flera sätt. Som jag skrev tidigare så var det inte enbart roliga nyheter som mötte mig, men det känns bra att jag ändå kunnat finnas här för de som jag känner att jag vill stötta. En del kände jag till redan innan min resa men annat var sådant jag fick veta nu där jag var där. 

Jag hade inte planerat in så mycket i förväg utan istället kunna vara lite mer spontan. Träffa vänner lite när det passade. Självklart är det omöjligt att inte hinna med att träffa alla man egentligen skulle vilja se. Tidigare har jag gjort misstaget att boka in alldeles för mycket vilket mest slutar i att man känner sig helt slut och inte riktigt kan glädjas fullt ut åt de möten man hinner med. Man blir trött och liksom urlakad. Denna gång känner jag dock att jag fick tid med dem jag träffade och även att jag hann få "bara vara" också. Det var skönt. Även om baksidan såklart blir att det är många många vänner man inte har hunnit träffa. Och trots att jag egentligen endast hade två "event" inbokade innan jag kom till Sverige så blev det ändå en rätt aktiv och social vecka. Så fler möten än de jag hann med denna gång hade faktiskt inte varit möjligt.

Här kommer en del bilder från min tid i Stockholmstrakten.


Hemma hos mormor

Lill-Skruttan leker hos mormor.


Här har hon somnat i mormors famn.



Träff med mitt gamla Tjejgäng

En träff med mitt gamla tjejgäng från min pluggtid i Umeå var en av de händesler som jag planerat in i förväg. Vi försöker alltid att träffas åtminstone en gång per år allihop. Oftast kan inte alla komma och tyvärr saknades en av oss även denna gång. Men det var underbart roligt att träffa de andra ändå! 
Tack tjejer för en suverän dag och mysig kväll!!!! Som alltid lika härligt att ses!


Vi tog en promenad i det fantastiska vårvintervädret.


Gick längs med vattnet och pratade och bara njöt!



Utflykt

Dagen efter blev det en liten utflykt med mamma, O samt Lill-Skruttan. Här hälsar hon på ett nyfiket får.


Fåret


Här spanar hon in gässen. Det är ju bra att förbereda sig inför Skåneresan genom att studera den skånska faunan....



Bloggträff

Den andra inplanerade händelsen var en Bloggträff hemma hos Kicki. Jag hade turen att även få träffa Marianne på denna träff eftersom våra Sverigevistelser överlappade varandra. Även Anna kom vilket var väldigt roligt! Henne träffade jag ju i NYC förra sommaren och det var jätteskoj att ses igen. Vilken UNDERBAR kväll tjejer!!! Jag är verkligen såååå glad över att vi lyckades få till denna träff! En kväll där det pratades, skrattades och diskuterades. Om allt mellan himmel och jord. Ni är underbara! 
TACK Kicki för den supergoda maten och TACK Marianne, Anna och Kicki för att ni är så härliga även IRL!!!!!


Lill-Skruttan var självklart med och även hon tyckte et var skoj med Bloggträff!


Här sitter hon i Mariannes knä och myser.




Promenad

Min sista dag hemma hos mamma var det kyligt väder men med en strålande sol så vi gick en långpromenad. Jättemysigt!


Här ser man bron över kanalen där "mitt" x2000-tåg senare åker över.


Våren var på gång även om det faktiskt kom en hel del snö ett par av dagarna när jag var hemma.



På väg söderut

Så till sist var det tågresa ner till Skåne igen. 


Jag hann även med att träffa andra vänner men har inte velat sätta in några bilder från de mötena. De känns lite för privata. Mamma och jag hann även med en tur in till Stockholm vilket var mysigt. Jag hade även en inboka klipptid och med hjälp av mamma som följde med för att ta hand om Lill-Snorpan samt att jag har världens mest förstående frisör så kunde jag faktiskt bli klippt. Lill-Skruttan har ju nämligen kommit in i en separationsångestfas nu vilket inte gjort denna resan helt enkel. T ex bestämde hon sig för att det var oerhört läskigt när jag var hos frissan men med mammas, min och frissans gemensamma påhittighet och tröst så blev jag till slut klippt. 

Nu har jag tillbringat två och en halv dag här i Skåne, och har ytterligare två dagar kvar innan det bär av hem till New York igen. Hittills har dagarna här nere varit jättemysiga och sköna. Roligt att träffa min Skånefamilj samt även att ha hunnit med ytterligare en bloggträff.
Men mer om detta blir det senare.
Nu är det dags att krypa i säng för imorgon ska Lill-Skruttan och jag göra Malmö tillsammans med Svärmor och Svägerskan.

11 kommentarer:

Taina sa...

Du verkar ha hunnit med mycket! Tur att du inte planerade in så mycket. Det misstaget gjorde jag förra sommaren och var helt slut när jag kom tillbaka. Så här efteråt när jag tänker på det så var vistelsen en mindre katastrof eftersom en del blev till och med "sårade". Vi tillbringade ju lite tid i Finland också eftersom jag har all min släkt där och det var ju inte så populärt, hm.
Lill-Skruttan är sååå söt. Verkar vara ett litet solsken. Hon har ju nu också träffat mammas bloggvänner. Vid det här laget så är hon väl en liten kändis redan ;)
Hoppas dina dagar i Skåne blir bra och njutfulla.
Kram

Anonym sa...

Åh, det verkar som en mycket lyckad Sverigeresa, jag är imponerad över hur mycket du har hunnit med och ändå inte känt dig alltför stressad! Jättekul att se bilder från bloggträffen i Sthlm, såg Emmas foton från träffen igår i Lund.
Sista fotot på Ella på tåget är bara så himla gulligt. Det ser ut som hon gillade utsikten!
Håller tummarna att det går lika bra att åka tillbaka över Atlanten! Nu är det väl dags att planera in en liten weekend-tur till PR också ;-)
Stor kram

Anna, Fair and True sa...

Där var man på bild, ja! Jag har inte ens hunnit (var på kryssning till Tallinn i helgen) tacka Kicki eller säga till dig eller Marianne hur trevligt det var! Synd att man inte har all tid i världen att ses! Det var jättekul att träffa dig igen och se hur stor och fin lilltjejen blivit! Hoppas det inte dröjer så länge tills vi ses nästa gång! Hoppas resan hem till NYC går lika bra som resan till Sverige!

Såg förresten ut som även din mamma sov gott där hon satt med en sovande Ella i famnen! :)

Annika sa...

Nej, det är bäst att inte planera in för mkt!
DET har man lärt sig av sina misstag genom åren.
Numera försöker jag att inte planera alltför mkt. Det är bäst att bara vara...
FINA bilder! Och roliga tillställningar.
SÅ kul med bloggträffen!!!
Den verkar ha varit väldigt lyckad!!
NU önskar jag dig en skön hemresa med en snäll Ella Bus som sällskap...
Kram!!

Pratglad sa...

tack för hälsningen och KRAM tillbaka!!

SweFlo sa...

Vad härligt att få träffa familjen! Skulel så gärna vilja ha råd att åka till Sverige i sommar, men nu får jag ju i alla fall lite besök därifrån om någr adar, inet fy skam det heller! Spännande med bloggträff igen! Synd att jag bor lite avvägs, men hör absolut av dig om ni skulel råka befinna er i närheten. Fast det är väl troligare att jag åker till NYC antar jag. Sött får, det måste vara kul för henne att få uppleva svensk natur, liiiite skillnad mot NYC är det ju. Hoppas att ni verkligen njuter och har det kul! Kram!

Desiree sa...

Du verkar ha fått en härlig tid i Stockholm även om du har fått reda på jobbiga och omtumlande besked. Jag hoppas som sagt att det hela löser sig på ett bra sätt och att det ordnar upp sig. Många fina bilder. En hel del stålande vinterväder. Skönt att du både fick bara vara och också hinna med en hel del träffar. Jag vet precis hur det kan vara och det är viktigt att inte flänga runt för mycket utan också få njuta och vila upp sig. Kul med bloggträffen och att du fick tillfälle att träffa Marianne. Du måste nog vara den av oss bloggare som fått tillfälle att träffa flest andra bloggare. Jag ser fram emot att få träffa Petra och få se PR i maj dock. Ella verkar ha haft en toppenvistelse i Sverige. Hon är så himla söt och verkligen fotocheniq eller hur man nu stavar det. Ha det bra sista dagarna i Skåne och hoppas att hemresan till NY går lika bra.

Kram

Millan sa...

Ah vad mysigt ni verkar ha det!! Harligt att hinna ta det lugnt men anda traffa de flesta i alla fall. Sa stor Ella ser ut pa fotot fran taget. Duktiga tjejen!! Men visst ar det lite tufft nar de blir sa dar mammiga. Nils gick igenom det nar han var 8-10 manader och precis da var jag hemma sjalv med honom i sverige eftersom vi hade kopt en lagenhet som behovde fixas till och sedan flyttas in i. Att ha barnvakt gick nastan inte for han blev sa ledsen. Men det gar ju over!
Vad jatteskoj med bloggtraffen ocksa. Jag blir riktigt avis pa er som traffats i verkliga livet ocksa. Vi kommer till sverige pa lordag men haller oss ju inte i samma krokar som er tyvarr :-(.
Dte later lite omtumlande hemma hos din mamma. Det ar tufft nar man far ledsamma nyheter hemifran. Jag hoppas det inte varit allt for jobbigt. Ha en fortsatt harlig vecka hemma! Stor kram

Aussiekicki sa...

Vilka fina bilder!! Och tack själv!!! Det var otroligt roligt att få träffa dig och lilltjejen! Det är ju ganska lustigt att det kändes som om man träffar gamla vänner fast det var första gången IRL. Alla tjejer var precis så fantastiska som jag hade föreställt mig. Jag är så glad att ni kom! Jag ska också skriva om träffen så fort jag hinner, containern kom igår så nu har vi grejer överallt. Det ser ut som ett bombnedslag! Recept på maten kommer samt lite bilder! Kramar i massor från Kicki och mina trotsiga grabbar!

Marianne sa...

Tack själv söta rara fantastiska Saltis-Anna! Jag har inte hunnit tacka ens Kicki, jag ska skriva till henne med en gång nu!

Stora kramar!
Marianne

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det var sååå oerhört roligt att få träffa dig och även Kicki och Anna. Men jag var extra glad att få träffa just dig eftersom det ju inte är så stor sannolikhet att vi kan ses då du ju bor i Egypten. Att du råkade vara i Sverige samtidigt som jag var där känns bara såååååå turligt! :-)
Varma kramar!!!!