tisdag, maj 26, 2009

Återgång till vardagen

Vill bara säga kort att jo jag lever. Min vecka resp helg med L & L har varit superbra! Underbart att få spendera tid med vänner! Även om det ena L:t och jag var rätt mosiga dagen efter vår enormt roliga utekväll... eller natt...! Men så är det. Man har blivit äldre. Och nuförtiden kommer baksmällan lika säkert som ett spam i inboxen. Alltså säkert som amen i kyrkan eller som värmen en New York-sommar. Men såhär i efterhand kan jag ändå säga att "Det var det värt!" Haha, iallafall för mig som inte behövde packa ihop mina saker, åka taxi till flygplatsen, checka in, gå igenom säkerhetskontrollen och sedan sitta 7 timmar på ett flyg....
Hm, jag och L insåg dessutom att det var lite nostalgi över det hela eftersom vi ju faktiskt varit med om en del liknande situationer tillsammans tidigare. Liggandes på uppblåsbara madrasser resp soffor hos varandra, drickandes coca cola för att återupprätta vätskebalansen, och väntandes på att pizzasuget ska slå till. För det är ju inte förrän då man faktiskt är tillbaks igen. på riktigt.  Fast vi insåg även att det var rätt läääänge sedan vi sist upplevde detta tillsammans. Hm, kanske en 8-10 år sedan...?? Oj! Som sagt, åren går. Det är ju bara synd att man inte blivit klokare utan gör samma misstag igen.

Men trots denna lilla "jag-tror-inte-jag-ska-röra-mig-så-häftigt-upplevelse" så har det varit så roligt att få träffa dem. Båda mina L. Ja det har varit underbara dagar! Men visst, bloggen har varit rätt ouppdaterad. Man hinner inte med att både jobba, umgås med vänner, ta hand om sjukt barn och blogga. Iallafall inte jag. Men nu ska jag försöka bättra mig lite. Ska även kolla igenom mina foton och visa lite mer vad vi gjort. Inga bilder från Dagen då Konstapel Koppar slog med släggan i mitt och L´s huvuden dock. Den synen vill jag gärna bespara er! 

Igår reste dock båda mina L hem. Känns lite tomt. Vemodigt som alltid när man haft besök som reser tillbaks. Samtidigt känns det skönt att återigen ha 24 timmar på dygnet som inte ska delas upp på alltför många aktiviteter. Lite lugnare. Vardagens återkomst med allt vad det innebär. Jag ska nu även börja läsa lite igen på de bloggar jag försummat. En del har jag skummat men inte haft tid att kommentera, men nu ska jag förhoppnigsvis hinna läsa lite mer samt  även kommentera här på min egen blogg.

Sist men inte minst vill jag i detta inlägget göra ett par små uppdateringar sedan senaste inlägget:

- Lill-Skruttans krupp blev inte så allvarligt. Skönt! Febern försvann efter första dagen. Inga allvarliga andningssvårigheter alls. Däremot en envis hosta som fortfarfande hänger med.

- Hon kryper på som bara den nu! Och vill även gärna stå stå stå stå stå. Och gå gå gå gå gå. Självklart behöver hon fortfarande lite hjälp för båda dessa saker. Stöd. Men det är roligt att se att hon bättre och bättre balans. För var dag som går.

- Nya tänder är också på gång. I överkäken. Kanske kan detta förklara hennes svängande humör? Och kanske även hennes mammighet som hon nu återigen har gått tillbaks till.

-  Jag har kommit igång lite mer på jobbet nu också vilket känns skoj. Även om jag fortfarande tycker det går lite långsamt, men på det stora hela tycker jag det känns otroligt bra. Och att inte behöva pendla ÄR verkligen guld! Jag vet att jag tjatar, men kan inte låta bli. Det är en sådan lyx att jag känner mig som om jag vunnit miljonvinsten på lotto. Varje dag!

- Vår nya TV-bänk är superbra! Vi är supernöjda. Jag lovade ju foto på den och det kommer det med så småningom. Den enda som inte är helt överens med bänken är Lipton. Eftersom dörrarna är högblanka så speglar sig omgivningen i dem. Vilket gör att han ofta tror att det är en främmande katt som går förbi där. Eller som ve och fasa, ligger och vrålstirrar på just honom. Det gör honom lite smånervös ibland. Lite stissig. Han stryker ofta förbi och sniffar och morrar lite ilsket. Vilket den andra främmande katten också gör till hans stora förtret... 


7 kommentarer:

Marianne sa...

Så, nu går det bättre att kommentera när man är inloggad : )

Stackars lilla Lipton! Haha, ni får öppna luckorna åt honom ibland så att han får kolla den där konstiga katten.

Skönt att Ella blev frisk så snabbt, ja utom hostan då förstås. Hon är så duktig som redan går och står! Snart får ni ordentlig motion, med andra ord : )

Jag förstår att du är överlycklig som slipper pendla. Tjata på du, det är helt okej!

Stora kramar!

Annika sa...

Jodu, åldern, åldern, åldern...Man kan inte festa som man gjorde en ggn i tiden. Man blir bakis så in i bomben.
Men å andra sidan är det ju inte ofta man festar så längre heller så ibland kan det (kanske) vara värt det.
jag vet inte om jag skulle fixa att sitta på ett flyg och vara bakis. Hoppas det gick bra för din kompis på hemresan :-)

Skönt att Ellas krupp inte var så allvarlig.
Hon verkar verkligen vara en aktiv liten dam nu!!

KRAMAR!!!

Taina sa...

Det blir lite mycket ibland. Håller med. Själv är jag inne i en stressig period med mycket jobb och resor. Nu kommer det tråkiga...jag sitter på ett flyg på midsommaraftonen!!!!!!! Är alltså inte hemma förrän lördag den 20 juni sent på kvällen. Där rök vår midsommar tillsammans. Kanske kan vi skjuta upp ert besök en vecka och "låtsas" som om midsommaren är den 26 juni istället?

Vad roligt med besök, men som du beskriver kan det vara skönt med sina egna 24 timmar efteråt. Nu väntar jag bara på bilder. Speciellt på Konstapel Koppars slägga! Hahahahahaaaaa!

Kramisar!!!

Saltistjejen sa...

Marianne,
haha, jo vi oppnar luckorna ibland och da kikar han in i skapen. Han hoppar garna in hela han ocksa. fast det ar inte sa bra tycker vi da....
Och ja, LillSkruttan ar mycket battre nu forutom hostan som skraller pa. Och sa att hon har en del humorsvangningar men jag tror nastan det ar tanderna som spokar lite.
Kram!!


Annika,
na numer ar det inte sa att man ostraffat kan ga ut och festa. Men vi hade valdigt roligt sa man far val nastan saga att sa har i efterhand var det vart det.... Det gick bra med hennes flygresa hem aven om det val inte var direkt optimalt. Flyget gick inte forran tidig kvall sa hon hade iallafall lite tid att aterhamta sig pa. Aven om hon sagt att hon var ratt mor...
Och visst ar Lilltjejen aktiv! :-)
Kramar fran regnigt NYC!


Taina,
VAAAAA?!?!?!?!??????!!! Vada MIDSOMMARAFTON pa FLYGET!!!!???? Hrrrmmmm! Nae vet du vad! Tar ditt amrisforetag INGEN hansyn till exotiska svenskars seder o traditioner?!?!?!??
Du, det fixar sig faktiskt. Vi kommer mer an garna o halsar pa. Veckan efter gar bra for oss om det passar ER. NI ar ju de som ska ha oss som gaster sa det hanger likosm pa er! :-)
Vi kan alltid ata sill och ta med Lilltjejen till Svenska Midsommarfirandet i battery park har om vi vill. Fast kasnke inte...? Vi far se.
I vilket fall kan vi val horas om nar ni tycker det passar att vi kommer och testar grillen! Haha! Och du ta stressa inte for mycket nu aven om det ar svart. Du verkar ha det sjukt stressigt har jag sett nar jag skummat igenom din blogg.
KRAAAM!!

Anna, Fair and True sa...

Haha stackars Lipton som har fått en rival som bor i TV-bänken! ;)

Desiree sa...

Det är jättekul med besök men det är också alltid skönt att få tillbaka vardagen sedan igen fast den där tomheten känner jag så väl igen. Skönt och bra att höra att lillan mår bättre och att det inte blev så allvarligt. Klart att du måste få skriva om hur skönt det är att slippa den långa pendligen. Jag fattar inte riktigt hur du orkade när du hade den fast det brukar ju vara så att när man är mitt uppe i det hela så gör man det bara för att man måste. Ha en bra onsdag.
Kram

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahaha! japp sa ar det. han ar inte helt nojd inte.... ;-)


Desiree,
ja visst ar det sa. Besok ar sa roligt, men det tar ocksa en masa energi. Iallafall eftersom man ju ofta inte har semester nar man har besok utan ska jobba samtidigt. Mend et var verkligen roligt!
Nej nu fattar jag knappt hur jag orkade jag heller. Men som du sager sa klarar man det mesta nar man maste. Ar dock jatteglad over att slippa nu.
Kramar!