onsdag, oktober 30, 2013

Halloween med nya klassen

För ungefär en vecka sedan var det ju Halloweenfest med Lill-skruttans nya Kindergarten klass. Flera föräldrar hade organiserat och fixat. Vi bidrog mest med att köpa tallrikar, servetter och festisar. Varje familj betalade även $17 som gick till mat samt entertainment. Det blev en väldigt lyckad kväll. Både för barnen och oss föräldrar. Jag pratade med flera av föräldrarna och även om jag fortfarande känner mig smått förvirrad av alla nya ansikten och namn (både barn och vuxna) så tycker jag att jag helt klart har fått lite bättre koll nu än innan festen. Alla barn var dessutom så fina i sina olika Halloweenkostymer. Jag tror de flesta "prinsessorna" var där. Ni som har småtjejer vet säkert att jag med detta menar "Disneyprinsessorna" som de ju kallas numera. Snövit, Askungen, Ariel med flera. Och så två Drakulas, en varulv, en påfågel, Spindelmannen, Super Mario (tror jag det var), féer, ballerinor, en pirat, en riddare samt ett helt gäng med ninjor. Plus flera andra superhjätar och annat. Nedan är en del bilder*.

Festen hölls i festlokalen som ligger på 38:e vångingen i vår grannbyggnad. Underbar utsikt längs med East River. FN -skrapan kan skymtas till höger. Bron nedanför är Queensboro Bridge. Ön i mitten av floden är Roosevelt Island och till vänster ser ni Queens.

Den stora underhållningen var "Louie" som alla barnen älskade. Han trollade och jongelerade och berätta en massa roliga historier.

Snövit bredvid Spindelmannen

Till vår förvåning ropade klassen upp Lill-Skruttan som "första volontär" för ett trick med Louie. Eftersom hon ofta är rätt blyg blev vi ännu mer förvånade över att hon faktiskt gick upp och ställde sig där framför klassen. Å andra sidan har hon pratat en hel del om att jonglera den senaste tiden så kanske var det detta som drog... 

Här jongleras det för fullt!

Jätteroligt tyckte hon att det varit då jag frågade henne senare.

Spindelmannen tog till slut av sig masken och det visade sig vara en av Lill-Skruttans bästa kompisar i klassenDet fanns som sagt lite mat och tilltugg samt dryck också. Pizza serverades först såklart. Till både barn och vuxna. Men det fanns även ostar, kex, bröd och lite annat smått och gott. Samt vatten, juice och vin. Lite senare ställdes även kakor, frukt och cupcakes fram. Jag måste säga att de verkligen hade ordnat det hela väldigt bra och alla familjer hade verkligen hjälpt till att ta med sig olika saker för att det skulle finnas tillräckligt att äta och dricka under kvällen.

Det var som sagt en mycket lyckad fest. Att alla verkligen ställt upp och tagit med sig olika saker till festen och att de flesta sedan stannade kvar för att hjälpa till att plocka undan tillsammans gjorde att man verkligen fick en fin "gruppkänsla". Det känns som om det kommer att dröja innan jag känner att jag verkligen "känner" de här nya barnen och föräldrarna. Detta eftersom det är så få tillfällen till interaktion jämfört med hur det var på Lill-Skruttans dagis. Men sådana här tillfällen är guld värda och jag tycker att det känns otroligt bra att man fått en bra magkänsla för klassen och för de familjer jag hittills mött.


*) Jag tog många fler bilder på alla barn, men vill inte posta dem här i bloggen eftersom jag inte känner familjerna och inte vet om de är ok med det. Så de bilder ni ser här är främst på Lill-Skruttan och ansiktena på hennes klasskompisar eller deras syskon är "blurrade".

7 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Låter som en bra fest! Förstår det där med att inte visa ansikten på andra barn, man vill ju veta om det är ok med föräldrarna först.

Trillingnöten sa...

Det tycker jag också är lite trist, att man inte får nån riktig kontakt med föräldrar när de blir lite äldre. Det finns inte så många tillfällen att mötas...

Vad kul att festen blev så lyckad! Hon är så fin E som snövit! :) och VAD modigt att gå upp fastän hon ofta är blyg! Vad roligt för henne också!

Hoppas ni får en fin Halloween imorgon! kram!

Desiree sa...

Låter som en superlyckad fest. Vad kul! E är ju sååå fin i sin snövitdräkt. Känns som om hon kommit in väl i nya klassen med både nya och gammla vänner. Känns som om det är en bra klass med bra gruppdynamik och bra sammanhållning. Jag blir också lätt förvirrad om det är många nya ansikten och namn på en gång. Men det kommer nog ska du se. Bra initativ med Halloweenfest för klassen.
Makalöst vacker utsikt också.

Kattas Betraktelser sa...

Åh, vad fin och duktig hon är. Festen verakde ha blivit riktigt lyckad. Kul. Många fina bilder och det är så att man kan nästan känna in stämningen. Tack

Syster i söder sa...

Så fin hon var i sin snövit-kostym! Gulliga unge!!!! Längtar så efter er och henne...

bettankax sa...

Alldeles bedårande Snövit. Lyser om henne så det måste varit en riktigt lyckad fest.
Och utsikten...makalös:)
KRAM!!

Annika sa...

Vilken fin fest!
Oj så trevligt ordnat.
Visst kommer du att lära känna fldrarna, inga problem. Det är ju inte lika intensivt som på dagis, men det kan ju vara lite skönt det också?
Jag volonterade mkt då K gick i KG fram till klass 5. Det var lite kul, men sen var det skönt att dra ner på det också.
Nu håller seniorklassens fldrar på att planera det stora All Night Grad Party i juni, Vilken jättegrej det är. GLAD att jag inte sitter i ngn styrelse där. PUST. Visst, jag kan hjälpa till, men inte vara ledare.
Kramar och HAPPY HALLOWEEN!!