tisdag, maj 06, 2014

Fyra komma Fyra kilo

Idag var jag med Drakungen på 2-månaders kontroll. Det blev självklart invägning samt mätning. Och jo, vi har förstått att han har vuxit mycket den senaste tiden. Det har både känts och synts från dag till dag under de senaste 7-10 dagarna. En helt annan tyngd. Mjuka, runda kinder, Lår som gått från spinkiga små skranor till mjuka godingar. Men ändå hade jag aldrig någonsin kunnat gissa att han på en månads tid gått från 2,8 kg till 4,4 kg! En viktökning på 1,6 kg. Men så är det. Drakungen är inte särskilt liten längre. 54 cm lång är han också. Han är alltså både längre och tyngre än vad Storasyster var vid ungefär samma ålder. Otroligt! Var ska detta sluta?

Så nej, hans läkare verkade inte det minsta orolig för att han skulle kräkas upp för mycket mat och därmed inte tillgodogöra sig näringen. Inte alls. Hans tillväxtkurva var brant som en exponentialfunktion och om man korrigerar hans ålder (han skulle ju då vara ca 1 vecka gammal) så låg hans vikt och längd väldigt högt. En stor kille med andra ord.

12 kommentarer:

Desiree sa...

Vad skönt och underbart på alla sätt att han växer och går upp i vikt som han ska. En liten kämpe som det säkert kommer gå bra för på alla sätt. Så skönt att få bekräftat att allt ser bra ut. Hoppas ni får fortsätta njuta av härliga promenader i parken med skönt vårväder.
Kram!

Mrs Clapper sa...

Åh vad skönt! En riktig kämpe!

Steel City Anna sa...

Så häftigt! Jag hade en kursare en gång som sa att hon kände sej så stolt, den där stora runda bebisen den borta, den har jag gjort, sa hon :) att det var en så häftig känsla att kroppen fungerar på det viset, hon kände sej som stålkvinnan med supermjölk. Så får du känna också nu :) grattis!

Casa Annika sa...

Så skönt att allt fungerar! Då kan ni känna er lugnare nu.
Tack för din långa, peppande, tipsande kommentar! Det är fint när någon tar sig tid att skriva så, och jag har fått så många kommentarer att det verkligen känns lite lugnare inför förlossningen. Men jag får nog ta och börja förbereda mig mentalt nu.

Annika sa...

Härligt, Saltis!!
Blir glad över att läsa det du skriver!
God mat, kärlek och stärkande vårpromenader gör sitt!!
SÅ fint!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Så go han är!

Harald gick upp 1 kg på två veckor en gång, det var nog i samma ålder. Han föddes ju bara en månad för tidigt (och vägde då 2,8 kg) men de brukar också ha en ganska rak kurva uppåt efter en tid. Nu ligger han på medel (eller strax under) för pojkar på vikten men däremot en standardavvikelse under på längden. En kortis som sin syster som ligger två standardavvikelser under på både längd och vikt!

P.S. Har det förresten kommit något paket i posten..?

Miss Marie sa...

Vilken härlig kille ni har! det där med att de kräks är ju jobbigt, men det brukar som tur är, sällan vara något allvarligt fel. skönt att det lillen mår bra! :)

mammigranten sa...

Oj vad härligt att han växer så!
Då är han snart som Otis var när han föddes, 56cm och 4,5kg.
Det är så härligt att se alla söta bilder på Oscar och Ella som verkar vara en alldeles underbar storasyster!

bettankax sa...

Bra jobbat Lillebror! Snacka om kvalité på matleverantören. Närproducerat, förmodar jag:)
KRAMAR!!

Suzesan sa...

Vad duktig han är pytteliten-lillebror lite större nu.

Min sons kurva gick rakt upp de första veckorna. Bägge min var små när de föddes men inte så små som dina. Men vände i vikt vid 2(200)400. Det där de första dagarna när de går ner och sen ska det vända uppåt.

Grattis. Nu kan du slappna av i detta med kräkningarna.

Kram
/Susanne

Martina sa...

Wow, 2 manader redan!
Sa skönt att allt är bra och att han har gatt upp sa mycket i vikt nu!
Stora kramar

En lantis i Shanghai sa...

Härligt att se de gosiga kinderna! Kram från oss alla, vi får höras ang sommaren!