söndag, maj 04, 2014

Maj

Så är det maj och i veckan kom äntligen våren hit till staden. Det har ju varit en väldigt sen vår i år med tidvis väldigt låga temperaturer. För bara en dryg vecka sedan kom det ju snö! Men nu verkar det ändå som det vänt lite. Så skönt! De närmaste dagarna säger prognosen runt 18-21 grader. Fördelen med kylan är att staden fortfarande blommar. Det är otroligt vackert här nu.

I måndags gick jag en promenad i Central Park. Jag gick från södra delen upp förbi Metropolitan Museum till The Reservoir. Magnoliorna var då i stort sett överblommade. Och vissa träd hade ännu inte slagit ut i full blom. Även löven var då inte utslagna helt utan sådär på språng. Så vackert. Jag har tänkt visa de bilder jag tog då, men har inte haft tid att sitta vid datorn så mycket under veckan. Men här kommer de iallafall. Dock kan jag säga att igår då jag återigen var i Central Park så hade blomningen kommit ännu längre. De senaste dagarna har temperaturen stigit och det märks på våren som nu mer eller mindre verkligen tagit fart. Välkomna med på en vårpromenad!

Ännu rullar hästvagnarna i Parken

Bethesda Fountain - Jag älskar denna platsen!

Ängeln

Lillebror

Liten paus under vagnpromenaden

En annan av mina favoritplatser i Central Park


Lite norr om Metropolitan Museum kan man titta ner på trafiken

Vid The Reservoir

Inte fullt utslagna i måndags (fast nu är de)

Alla körsbärsträden runt The Reservoir var ännu inte i full blomning då. Jag undrar om de kanske är det nu?

Några blommade dock otroligt vackert

Skir grönska och svällande knoppar

Kwanzan körsbärsblommorna var ännu inte fullt utslagna då men igår såg jag flera av de här träden i full blom i södra delen av Parken


Idag, söndag var vi i Central Park igen och precis som jag trott så hade det slagit ut fler träd och blommor. Tyvärr verkade det härliga varma vårvädret kommit av sig lite igen, och det var till och med lite småkyligt stundtals då solen gick i moln. Men trots detta hade vi en riktigt bra eftermiddag tillsammans med min vän och hennes mamma. Dock var vi alla rätt möra då vi kom tillbaka hem. Det tar lite att promenera hela vägen upp till 106:e gatan, sedan runt i Parken och så tillbaks hem igen senare.

10 kommentarer:

Casa Annika sa...

Åh så vackert! Här pendlar det mellan 29 och 33 grader, växtligheten börjar bli brun och uttorkad men de blåblommande jakarandaträden har precis kommit igång att blomma, det är vackert!

Saltistjejen sa...

Casa Annika,
ni ligger långt före oss vad gäller temperatur och årstid. Här har varit en ovanligt kylig vår i år. Men som sagt fördelen är att blomningen håller lite längre.
:-)

Annika sa...

Ja, det är bara skönt att våren är så sen iår. Jag tycker verkligen det. Det gör inget alls att vi fått vänta på det ljuvliga. Det mesta, som eastern redbuds och crab-apples som du visar på dina bilder har sen länge haft sin storhetstid hos oss. Ja, ngn vecka sen då ;-)
Kwanzan är ett sent träd, och de blommar även här nu, men på sista versen.
De tidiga körsbären, de vackraste, missade jag iår. Inte så roligt, men inte så mkt att göra åt heller...
De blommade över påsklovet då vi var i SC.
Det är bara att njuta fullt ut av det ljuvliga nu.
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja jag har längtat efter lite mer värme ändå eftersom jag var trött på att behöva dra på jackan. Men det är som sagt fördelar med att allt vackert finns så mycket längre nu! Och ja det är den vackraste tiden nu helt klart. Även om jag egentligen tycker ännu bättre om hösten här. Än våren. Men jag njuter nu och det känns fint att vara ledig under denna årstid.
Kram!!

Trillingnöten sa...

Central Park ÄR vackert som bara den! Underbart att bo så nära parken :) Speciellt när man har barn och allt! DÅ är det skönt att kunna gå iväg och ha naturen nära, även mitt i stan.Ska Skruttan gå på nåt camp i sommar? Här finns det tydligen en hel del aktiviteter i vår park som vi ska kolla in i sommar om vi inte hittar något hyfsat billigt läger :) Kanske finns det också i Central Park? Kram till er!

bettankax sa...

Tack för en underbar promenad:) Jag njöt i fulla drag.
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är fantastiskt där nu, Men jag tycker de flesta parker i staden är jättefina såhär års. Det blommar i stort sett överallt. Låter ju kalas om ni har aktiviteter för N i er park i sommar. Vi har anmält E till en summer camp som hålls av den organisation där hon går på after school två dagar i veckan nu. Det ligger i våra kvarter och eftersom hon redan går där 2 ggr per vecka nu efter skolan känns det bra för hon känner både lärare och många barn där. Och vi tycker deras verksamhet är riktigt bra dessutom.
Kram!!


Bettankax,
Tack fina du!! Vad roligt att du gillade promenaden!
Kram!

Millan sa...

Sen var aven I Engalnd. Vi hade regn och rusk och kallt hela de tva veckorna som det var riktig sommar hemma i sverige efter pask. Men nu har det vant lite och det kanns som var.. Vi var till och med till husvagnen i helgen och campade och fros inte sa det gar at ratt hall!
Harliga, fina foton fran din vackra stad! Gott att vara ute och vandra med barnvagenen. Jag kan sakna det ibland maste jag saga.

Kram!

Coolaannna sa...

Tänk att NYC är så underbart avsett årstid!!! Vi hade överlägning hemma om vilken årstid vi skulle åka men de var överens om hösten!!! Så nu kommer vi över lagom till Halloween!!! Tar tacksam emot tips om du hinner framöver. Fast bara genom att läsa din blogg så blir man ju helt lyriskt!

Kram på er alla!

Desiree sa...

Så vackert när allt blommar. Detta är bästa årstiden man blir så lycklig av lite sol och all färgprakt som kommer tillbaka varje år. Skönt och mysigt att kunna njuta av våren och barnvagnspromenader med lillebror på det här sättet. Hoppas att vårvärmen snart kommer tillbaka igen. Här har vi äntligen fått tillbaka lite sol och värme efter en ganska kall och regning vecka.
Kramar!