fredag, maj 09, 2014

Mot Sverige

Nu är biljetterna bokade! Det blir en Sverigeresa om en dryg månad. Jag och barnen flyger i slutet av juni. Till Stockholm. M kommer först en dryg vecka in i juli. Då ses vi nog i Skåne. Först ska han till Italien och en neurologikonferens där.

Jag kommer alltså att resa ensam med barnen till Sverige. Första gången jag reser ensam med två barn. Visst känns det lite i magen när jag tänker på det. Ändå, inte alls så stressad som man kanske skulle kunna vara. Dels för att jag har en viss vana nu. Att flyga sträckan New York - Arlanda. Med barn. Och även ensam med barn. Dock bara ett. Inte två. Men Lillebror är så liten än att jag inte tror det ska bli några större problem. Att flyga med barn under 6 månader är nog den enklaste "bebisresan" man kan göra. Tycker jag. Det är mycket jobbigare när de är ytterligare några månader. Och Storasyster är så gammal nu att hon faktiskt kommer att vara till hjälp! Stor, förståndig och med ansvarskänsla. Hon kommer helt klart att underlätta resan. Och vi flyger direktflyg så inga byten. Sådant underlättar också.


Att jag reser redan två veckor innan M kommer är ett beslut som jag kände var rätt eftersom jag just nu inte jobbar. Därmed har jag ingen semester som styr utan kan stanna mer eller mindre såpass länge jag själv vill. Så det gällde att passa på kände jag. För när kommer man att kunna stanna en månad i Sverige igen? Det vet man inte. Så det känns bra att få göra det nu. Men visst, senast jag gjorde det var för ca tre år sedan. Då Storasyster bara var tre år fyllda. Och den resan var visserligen härlig men ibland ganska jobbig också. Den gången kom M inte alls över på grund av sitt jobb. Jag var ensam i Sverige i drygt 3 veckor med henne. Och det var inte helt lätt. Då längtade och saknade hon sin pappa enormt. Särskilt i slutet. Och humöret svängde på tre sekunder. Upp och ner.

Men nu hoppas och tror jag det ska bli bättre. Hon är såpass stor nu att hon faktiskt själv längtar och ser fram emot resan. Hon minns ju personer, händelser och platser i Sverige nu vilket värmer gott i mitt blågula hjärta. Att hon får en egen relation till landet och familjen där.

En högvinst fick jag också igår när jag bokade biljetterna. Jag bokar alltid online, men ringde sedan även kundtjänst eftersom jag ville kolla ifall de möjligen skulle ha en bassinet till Lillebror ledig. Det trodde jag aldrig eftersom jag bokade så sent, men till min stora överraskning och glädje så fanns det! Så nu kan Lillebror ligga där så slipper jag sitta med honom i mitt knä hela resan. Så skönt!

Pratade med Svägerskan tidigare idag och då ökade ju Sverigelängtan rejält. Trots att vi ju var där relativt nyligen. Normalt har det ju varit minst ett år mellan besöken, men nu var vi ju där i november så i år blir det bara ett drygt halvår sedan senaste besöket. Men det har ju hänt en del sedan dess. Det ska bli så fantastiskt roligt att träffa Videungen igen. Han är så stor nu! Och såklart känns det otroligt roligt att familjen ska få träffa Lillebror också! Både Skånefamiljen och min mamma. För först kommer vi som sagt att vara hos henne i Stockholmsområdet. Innan det bär av söderut.

I november besökte vi Tom Tits Experiment (som alltid då vi bor hos min mamma) och då var Storasyster fascinerad över dockorna på foster som finns där. Hon ville veta hur stor Lillebror var just då och ungefär så stor som dockan hon håller i händerna här var han då.


Och självklart kommer vi göra turer in till huvudstaden även denna gång.
Jag kan längta efter och sakna Stockholm


Att rida på ett svenskt lejon var såklart kul


Och sedan fick vi ju träffa fina Kusinen för första gången


Skånsk lakrits

Ja, det kommer helt klart att bli en händelserik Sverigeresa denna gången. Det blir det väl i och för sig alltid, men kanske lite extra denna gång ändå. Och det är ju faktiskt inte så långt kvar nu.

9 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Du har helt rätt i att det är enklare att resa med riktigt små bebisar. När de blir större envisas de med att krypa eller springa över Atlanten... det har jag gjort några gånger med barnen...
Vi har alltid rest till Sverige själva jag och barnen, sen har maken kommit en-två veckor mitt i vår vistelse. Funkar bra.

Desiree sa...

Vad kul att ni bokat sverigeresa! Helt rätt av dig att passa på att stanna lite extra nu när du har chansen och möjligheten. Då blir det inte lika stressigt heller. Jag tror nog att det kommer att gå bra trots att du flyger ensam med två barn denna gången. E är ju så pass stor nu att hon kan hjälpa dig en hel del med lillebror. Så skönt också att det är direktflyg och att ni slipper besväret med att mellanlanda någonstanns. Toppen även att du lyckades få en basinett till lillebror. Jag förstår att ni ser extra fram emot den här resan då familjen i sverige förutom Olgakatt ännu inte träffat lillebror och att ni även har lillkusinen att träffa och leka med.
Kram!

Casa Annika sa...

Nej, det är inte långt kvar alls! Det kommer att bli en riktigt fin månad i Sverige! Jag får sådan sommarkänsla av trädgårdsbilden. Jag längtar mig tokig efter sommar i Sverige, Sverige över huvud taget, men till jul ska vi åka och stanna hela jullovet. DET ser jag fram emot!

Syster i söder sa...

Fick sådan längtan igår när vi pratade sommar!!

Pia sa...

Underbart med en manad I Sverige och flygresan gar sakert bra! Flog med Joli nar hon bara var en manad gammal och sedan tillbaka da hon var ca fem manader och det gick toppen, hon lag I sin lilla korg och sov storsta delen.
Skont att slippa stressa ocksa utan att kunna halsa pa alla och nar Lill-Skruttan ar storre blir det sakert en annan upplevelse for henne ocksa.
Vara barn aker hem I en manad och de langtar redan.
Kram!

Kattas Betraktelser sa...

Härligt att ha en Sverige resa att se fram emot. Det går nog bra att resa med barnen, då storasyster börjar bli stor nu och kan säkert vara dig till hjälp. Kram

Suzesan sa...

ÅH vad kul för dig. Det kommer nog gå hur bra som helst att resa. Skönt att Lill-Skruttan börjar minnas människorna som är era nära och kära och längta efter dem så kan du lättare dela med dig av ditt svenska liv. Sånt måste ju vara extra roligt för henne att berätta om för sina kamrater. Hon är ju van det med att längta hem till pappa nu så då vet hon ju hur det är.

En månad i Sverige blir väl toppen. Tänk vad alla längtar efter att få träffa lillebror. Skönt för dig att landa lite hos din mamma. Inte långt kvar nu tills ni reser. Toppen.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

eastcoastmom,
javisst är det lättare att resa med riktigt små bebisar än när de blivit lite större. Och ja, att många flygit ensamma med flera barn vet jag såklart, och själv känns det både lite smånervöst samtidigt som jag är glad att både jag och E har såpass bra resvana som vi har ändå. :-)
Kram!


Desiree,
Ja det känns så bra nu och att få möjlighet att stanna något längre känns super! Visst kommer det bli lite annorlunda nu med två barn varav en är bebis, men jag tycker ändå det känns bra.
Kram!!


Casa Annika,
Ja det hoppas jag det blir såklart. Och bilden från 2011 är himla fin. Den är tagen vid svärmors sommarhus som tyvärr såldes för ett tag sedan så det finns inte längre kvar. Lite sorgligt för där upplevde vi verkligen svensk sommar så som man önskar. :-)
Jag förstår att du längtar efter Sommar-Sverige. Själv har jag ett par år inte varit i Sverige under sommaren och jag kan sakna och längta eftersom just sommaren i Sverige är så speciell.
Hoppas ni ändå får en fin sommar.
Kram!

Saltistjejen sa...

syster i söder,
haha jag med!!!
Kraaam!!!


Pia,
Ja det ska bli fint med så lång tid i Sverige så man slipper lite av stressen där. Och flygresan (samt tågresan i Sverige) hoppas jag ska gå bra. Och visst är det roligt nu när barnen är såpass stora att de längtar till Sverige och familj och vänner där.
Kramar!


Katta,
Ja det ska bli så roligt och skönt att komma till Sverige och att kunna stanna lite längre.
Kram!


Suzesan,
ja det blir en bra resa. Och visst är det skoj att hon nu minns så mycket från Sverige. Både familj och vänner samt platser och händelser. Hon skapar sina egna Sverigeminnen nu. :-)
Kram!!