tisdag, maj 27, 2014

Vi lever

Det är tyst här på bloggen just nu. Jag vet. Ytterst lite datortid, och den lilla tid som finns går oftast åt tills annat än bloggande. Jag kommenterar även väldigt dåligt på andras bloggar också. Men jag läser. Dock ofta från mobilen under tiden jag ammar eller pumpar. Och då är det knepigt att skriva så det blir mest läsande.

Men en snabb uppdatering kommer här. Helgen har varit en långhelg. Memorial Day Weekend. Igår var själva Memorial Day. Dagen då man ska tänka på alla som offrat sig i krig för detta landet. Historiskt. Och Nu. Själv gjorde vi inget som hade med Memorial Day att göra igår. Ingen parad eller annat. Istället hade vi planerat en picknick-fika med svensk familj som nyligen flyttat hit. Jag blev kontaktad för ett tag sedan av mamman i familjen som läst min blogg ett tag. De har två tjejer varav deras äldsta är jämngammal med Storasyster. Så vi ville gärna ses så att tjejerna skulle kunna få leka. Och igår var det som sagt dags för träffen. Tyvärr visade det sig att Storasyster var sjuk. Feber. 38.4. Vilket förklarade hennes hastigt påkomna händighet som infann sig redan på söndagseftermiddagen. Så det blev bara jag och Lillebror som promenerade till Central Park.

Det var jätteroligt att träffas. Vi hade en otroligt trevlig stund tillsammans i ett sommarvackert Central Park. Helt klart kommer det att bli fler träffar och jag hoppas att inga sjukdomar kommer i vägen för nästa som vi hoppas ska ske om ett par veckor.

Vädret har under denna söndagen och gårdagen varit strålande fint. Runt 26 till 30 grader varmt och sol med lätt bris. Ingen fukt! Så härligt!! I söndags hade vi bjudit över den våra svenska vänner som bor här i huset. Fika. För att fira M´s artikel. Det var jättekul att ses. Tyvärr flyttar de hem till Sverige nu i sommar så det blir nog inte så många fler träffar innan dess.

Idag är Storasyster hemma från skolan eftersom hon hade feber igår. Hon verkar iallafall mycket piggare idag vilket känns bra. Hoppas det är över för denna gången.

8 kommentarer:

Mala sa...

Vad skönt att E verkar må bättre idag, Vi hade också mycket trevligt igår och ser fram emot att träffas igen. Kram

Desiree sa...

Synd att E blev sjuk men antar att det blir fler chanser till att träffas. Kul med nya möten som kan bli nya vänner. Trist att behöva vinka hejdå till gammla vänner som flyttar bort. Har full förstålse för att du tar det lungt med bloggandet och kommentarer. Fortsätt njuta av det sköna sommarvädret.
Kramar!

Annika sa...

Jag kan inte ens kommentera bloggar från min iphone5s. Så jag förstår ju om du har kämp värre med det, och därtill amning, hihi!!
Kul med ny bekantskap, mindre kul med sjukdom. Hoppas den lilla kryar snabbt.
Njut av att ligga blogglågt! OCH njut av den tid som är nu.
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Mala,
ja vi ser fram emot att träffas om ett par veckor!!! E var verkligen jätteledsen över att ha missat att få träffa R. Men nu är hon iallafall frisk.
Kram!!


Desiree,
Ja det är alltid tråkigt när vänner flyttar. På något vis har man börjat vänja sig lite, men det är ändå aldrig lätt. Men det är ju så när man lever såhär. Många passerar förbi bara. Bor, arbetar och lever här ett par år. Det är väl vi som är ovanliga antar jag som stannat såhär länge.
'Kram!!


Annika,
ja nya bekantskaper är kul. Men jag önskar man slapp så många avsked hela tiden.
Hoppas nu att din nya telefon samt din dator ska fungera fint!
kramar!

Millan sa...

Josses, jag tycker du ar jatteduktig pa att uppdatera bloggen fast du har en ny liten person att ta hand om dessutom!! Sa fina dom ar forresten. Alskade fotot du la pa FB igar. Dom ar sa sota! Och storasyster ser sa stolt ut :-).

Men oj vad skoj med Mats artikel nedan. Jatteroligt! Skont att som sagt antligen fa lon for modan.

Kram!

Liz sa...

Harligt att hora att det ar bra med er, och jag hoppas att E har kryat pa sig med febern. Laste om den fantastiska nyheten i inlagget nedan, sa otroligt roligt! Stort Grattis till den fina bedriften. Jag kanner inte till forskar varlden, men jag forstar ju av det du beskriver att detta ar otroligt stort!

Kanner val igen det dar med lite bloggtid och att framst lasa genom mobilen, hopplost att kommentera darigenom, och jag ligger sa mycket efter som jag hela tiden forsoker jaga ifatt...men men det far bli som det blir med inlagg och kommentarer, jag ar glad om jag hinner lasa.

Det var ju ett tag sedan, men hur gar det med lillebror och matningen och med att behalla mjolken? Hoppas reflux har blivit battre och darmed aven magen!

Stor kram och njut av langa promenader i er park i forsommarvarmen, snart ar det hett och fuktigt...

Suzesan sa...

Ta din tid. Småbarn kräver mertid. Både lillebror och en Lill- Skrutta. :)

Kram
/Susanne

Lotta sa...

Vill titta in en snabbis och säga hej! Saknar dig.

Just kommit tillbaka från ett fantastiskt härligt Stockholm. Längtar att ses…kanske en prommis i Central Park i sommar!

Sköt om er och njut av helgen!

KRAM