torsdag, maj 15, 2014

Några fler bilder från Mors Dag

Mors Dag skrev jag ju lite om här. Men hur blev dagen sedan då? Jodå, den blev bra. Riktigt bra. Vi gjorde inget speciellt egentligen. Inget särskilt firande. Just nu är vi som sagt lite trötta både M och jag så det hela blev helt enkelt en lugn dag tillsammans. Hela familjen. Vädret var helt fantastiskt så vi gick ut en sväng på eftermiddagen.

Frozen yogurt i solskenet


Efter yogurten kom Storasyster på att hon ville cykla. Första gången i år!

Det var många barn som tagit fram sina cyklar och testcyklade med dem längs East River

Här kommer hon

Det gick himla bra. Visst är hon lite ringrostig efter den långa vintern, men mot slutet började hon hitta balansen och jag tror att det endast kommer behövas lite mer träning så kommer hoj nog kunna cykla helt på egen hand snart.

Sedan vaknade Lillebror också och vi försökte få till en Mors Dag bild med mig och båda barnen. Fast Storasyster ville inte riktigt

Så här blev det lite grimaser istället

Och på kvällen beställde vi hem sushi och kollade på Eurovisionsshlagerfestivalen. Finalen. En dag sent, jag vet, men vi berättade självklart inte för Storasyster att vi redan visste vem som skulle vinna. Hon tyckte det var roligt och hon tog fram vår lilla svenska flagga också och satt i soffan och viftade med den och hejade på Sanna. Efter att hon svalt lite av besvikelsen att hennes älskade Sverige inte vann kom hon dock fram till att även hon var glad över att Conchita Wurst vunnit eftersom det var så speciellt med en sångerska i långt hår, glamourklänning och skägg.

Kvällens middag fick jag välja så det blev sushi från vårt favoritsushiställe Yuka, samt lite vitt vin

Vi pratade lite om det också med henne och jag slås återigen över att barn tar allt så naturligt bara man låter dem göra det. Hon tyckte det var lite roligt att Conchita hade skägg, men sedan var det liksom inte mer med det.

Själv kände jag mig faktiskt rörd över vinsten trots att jag redan visste att Conchita vunnit. Men det kändes stort med tanke på allt som skrivits den senaste tiden både i vanliga och sociala media om hur främlingsfientliga partier och åsikter vinner alltmer mark i Europa. Och visst, Eurovisionsshlagerfestivalen är väl inte direkt den mest rättvisa barometern över den "allmänna europén" men jag tycker ändå det kändes som om Conchitas vinst var en seger över trångsyntheten som lurar på alltför många platser just nu.

Och Mors Dag är ännu inte riktigt över för min del. Men jag pratar inte om att den ju firas i Sverige i slutet på maj, utan om att jag redan imorgon kommer att casha in min Mors Dagpresent av M. Vad det är? Jo, jag önskade mig inga dyra saker. Inga smycken, kläder eller annat. Utan helt enkelt Tid. En dag tillsammans med honom. Inte för att göra något särskilt på. Så det är inga fancy middagar, luncher eller andra aktiviteter inbokadeUtan rätt och slätt En Dag Tillsammans. För nu är det just tid tillsammans jag saknar mest. Tid då vi kan ta det lugnt. Prata. Umgås. Inte bara torka kräks, mata Lillebror, rodda mat till resten av familjen, planera skollunch och utföra alla andra vardagssysslor. Utan just få lite kvalitetstid. Tillsammans. Som. Vuxna. Och förhoppningsvis ska vi slippa vara övertrötta vilket vi ofta är om kvällarna nuförtiden. Så imorgon har M alltså tagit ledigt från jobbet och vi har hela dagen ihop. Vi två tillsammans med Lillebror. Lyx!


*) Bilden på Conchita Wurst är lånad från nätet: http://www.salzburg.com/nachrichten/dossier/songcontest2014/sn/artikel/eurovision-song-contest-conchita-wurst-als-bondgirl-98752/

8 kommentarer:

Desiree sa...

Jag tycker ni verkade få en jättefin dag tillsammans som familj. Det är nog ändå det som måste vara det finaste på en morsdag att man får en fin dag och stund med sin familj. Härligt att även solen kikade fram. Tänk att ni faktiskt är en familj på fyra nu :-)
Duktigt av E att kunna cykla på sin cykel utan stödhjul.
Det är ju inte ett dugg konstigt att både du och M är väldigt trötta just nu. Jag hoppas ni får en jättefin dag tillsammans på tu man hand med lillebror. Tror det är jätteviktigt att investera i sådan till tid.
Jag kollade inte på finalen.Hade inte ens koll på att det var final i helgen. Tappade intresset för eurovision för flera år sedan då det börjades med alla dessa tusen delfinaler. Har inte ens hört vinnarlåten.
Kram!

Kattas Betraktelser sa...

Åh vad mysigt ni ser ut att ha haft det, en riktig mysig och fin familjedag. Roligt att se er allihopa. Vad duktig hon är på att cykla, det måste vara roligt att kunna ut och cykla i de parker ni har omkring er. Du har verkligen salufört NY parkliv för oss bloggare. Tack. Kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
javisst är det det man helst vill när man har fritid. Att umgås med sin familj. Men som du säger är det viktigt att även få lite kvalitetstid som vuxna också och inte enbart som "föräldrar". Det ska bli fint att få en dag tillsammans.
Vi slutade också se melodifestivalen efter ngt år här, men nu har vi sett lite eftersom E är såpass stor att hon verkar gilla det så mycket. :-)
Kram!!


Katta,
Ja det var en riktigt mysig dag. Och ja än kan E inte cykla helt på egen hand men hon börjar komma dit med balansen nu tycker jag. Under denna sommar tror jag det kommer att hända lite saker på den fronten om hon fortsätter öva.
Kul att du gillar att jag skriver om parker och andra ställen ute här i staden.
Kramar!

Suzesan sa...

Det var på tiden med en liten söt grimas av storasyster :) Så söt. Håller med om att det var en vinst över trångsyntheten. En rejäl tankeställare så som läget är nu.

Att det är okey att bara vara och finnas.

För övrigt tyckte jag att detta året var det sån glammig glad stämning över Eurovisionsfestivalen som inte funnits på länge. Den bästa på länge.
Som gjort att det var just för Sanna skull jag tittade. Vinnarlåten var bra men jag minns den inte.

Oj vad mysig dag ni hade. Njut av er dag du och M. Fint.

Kram
/Susanne

Annika sa...

Vilken fin dag!
OCh vad SÖÖÖÖT du är, Saltis!!
MAJJ GADD, du strålar!!
Fina du!
Dina barn är så fina också, men det vet du :-)
Så glad att allt flyter på som det ska.
Önskar vi kunde komma upp, men ingen tid till det finnes nu.

Ja, visst var det fantastiskt med Conchita. VI tittade på festivalen. Karolina älskade det!!! Kollade via apple tv, men hur smidigt var inte det DÅ!!! WOW!!
Så fort jag hörde Conchitas pampiga låt fattade jag att den skulle vinna!
OCH sen hela meddelandet bakom den!! OCH allt den står för!!
YAY!!!Otroligt BRA!!
Vi höll bägge på Conchita!!


Karolina satt ju i vaket och kvalet mellan två unis i helgen. OCH Conchitas låt heter your Raise of Phoenix!
OCH Fågel Fenix är Elon Universitys symbol ocj maskot!! FAKTUM är att Conchita hjälpte Karolina välja!!!


Kramar!!

Saltistjejen sa...

Suzesan,
haha ja du här görs det ofta grimaser och spexas fast det hamnar inte så ofta på bild. :-)
Jag har inte sett melodifestivalen på flera år så detta var första gången sedan vi flyttade till USA tror jag. Lite kul, men kanske mest för att jag blir lite nostalgisk och för att E tyckte det var så roligt att se.
Kramar!!


Annika,
Ja det blev en väldigt fin dag. Och Tack söta du haha! Jag vet inte om jag strålar alltid direkt. Sömnbrist är ju vardagstillståndet numer... ;-) men det är ju roligt att du tycker det. Då kan ju de mörka ringarna runt ögonen inte vara alltför illa.

Och Conchita ja. jag gillade också låten mycket. Lite som ett "ledmotiv till en Bondfilms. :-)
Och ja, Conchitas utstrålning och så hela budskapet kring detta gjorde mig väldigt tagen faktiskt. KUL att det även hjälpte Ki sitt uni-val! Jag har inte hunnit in och kommenterat hos dig på ett tag. Men jag läser. Och såg om Elon. Det låter ju toppen!
Kramar!!

Syster i söder sa...

Känner igen det där med att man behöver ha tid tillsammans. Fast det är såklart ännu svårare med två barn. Men det är lätt att glömma bort sin partner mitt i all sömnbrist...Hoppas ni får en fin dag! kram

Saltistjejen sa...

Syster i söder,
ja det är lätt och man känner efter ett tag att man verkligen saknar vuxentid tillsammans. Tror det är viktigt att försöka fp det ibland mitt i alla bebis- och barnpraktikaliteter,
Kram!