torsdag, januari 31, 2008

Sen kväll mitt i veckan

Först vill jag tacka alla som grattat mig och M! Både här på bloggen och IRL! Vänner, bekanta, familj och helt "okända".
TACK alla ni söta, rara, gulliga, omtänksamma som gläder er med oss!!!!!



Igårkväll hade vi bestämt att träffa ett par vänner som bor i samma hus som oss. Det är restaurangveckan här i New York City just nu så vi hade från början planerat att besöka den svenska restaurangen "Aquavit". Men sedan visade det sig att det var fullt så vi ändrade planerna lite. Istället blev det en fonduemiddag på The Bourgeoise Pig. Jag hade aldrig tidigare varit här men det var ett klart mysigt ställe med lite egen stil. De ska tydligen vara kända för sina goda drinkar, vilket jag tyvärr inte kunde testa. M drack iallafall en som han tyckte var mycket god. Fonduen var sådär tycker jag. Man fick välja mellan olika typer av ostfonduer och till dessa serverades sedan bröd, potatis, blandade grönsaker samt frukter. Vi tyckte nog alla att det hade varit klart bättre med mer "matiga" saker att doppa i grytan. Särskilt frukten (äpple, päron, jordgubbar, vindruvor och ananas) kändes lite konstigt att doppa i smält ost. Det passade liksom inte riktigt. Vill man doppa frukt ska det väl vara chokladfondue?! Men det var ändå ett mysigt ställe, även om jag vid nästa besök hellre skulle vilja satsa på drinkar, vin & ost eller så och inte fonduen. Jag som egentligen är en typisk "vin-&-ost-person" kommer definitivt vilja komma hit igen när jag inte längre är gravid utan kan frossa i goda ostar och viner!

Vi hade iallafall otroligt mysigt och trevligt under middagen. Våra vänner E & M är nog det par vi umgåtts mest med sedan vi flyttade hit och de är så otroligt mysiga! Hon är från Spanien och han från Österrike. De träffades i Boston och de har bott i USA i 5-6 år. Först i Boston och nu sedan ett par år i New York. Att de nu bor bara en våning ovanför i samma hus som oss gör ju att det är ännu lättare att faktiskt ses trots att vi alla spenderar rätt många timmar på våra resp labb.

Efter middagen gick vi vidare till ett cocktailställe som M varit på med sitt jobb. Detta hade en otroligt häftig inredning och atmosfär! Det kändes som att kliva rakt in i en film från 20-talet. Stället heter The Back room och ligger helt dolt inne på en liten dunkel bakgård på Lower East side. Stället är helt inrett i 20-tals stil med tunga mörkröda tapeter, kristallkronor som ger ett mycket svagt och dovt sken, art deco och röda tunga soffor och fåtöljer. Det är tänkt att "efterlikna" hur det var här i New York under tiden då det var spritförbud och är därför "kamouflerat" så att det på vid ingången ser ut att vara en leksaksaffär. Man serveras sedan drinkar i kaffekoppar, flasköl i bruna papperspåsar och fatöl i stora temuggar.

Vi fick ett bord alldeles framför öppna spisen där det brann en skön brasa. Hela atmosfären är himla häftig men jag var ganska besviken på bartendern som jobbade. Det kändes ungefär som om detta var hans första dag bakom disken. Han var både okunnig och hade en trist attityd. Kvällen blev trots detta väldigt lyckad. Det är bara så underbart att ibland gå ut och träffa riktigt bra vänner, äta och dricka gott och umgås i lite annorlunda miljöer! Jag tycker verkligen det gör jättemycket för det allmänna välbefinnandet.

Det blev en betydligt senare kväll än vad vi egentligen tänkt från början. Säkert beroende på att det var så roligt att träffas. Vi avslutade det hela med en korv på "Crif Dog's" vilket är ett "hål i väggen" där de har en ganska omtalad korvmeny. Trots att jag var hur trött som helst, klockan nog var närmare halv två när vi kom hem, så kändes det som en jättehärlig kväll! Att umgås med bra vänner är verkligen en sådan skön och bra energigivare! Tänk vad en sen kväll mitt i veckan kan göra underverk!!

10 kommentarer:

Anne sa...

Vilken trevlig onsdag ni fick, lill-lördag :) Ibland kan man verkligen få enorm energi av en sån kväll, typ er kväll igår. Även om man kanske känner sig seg innan och är lite sådär "näää, vet inte om jag orkar, det är en onsdag och jag är trött". Men sen när man väl kommer ihåg och bestämmer sig för att visst gå, då blir man oftast så glad efteråt för det blir ju ofta så trevligt och man får en massa energi.
Aquavit skulle jag vilka besöka, den hörde man ju mycket om även som bosatt i Sverige. Du får återkomma om ni går dit nån gång. Jag trodde deras priser är skyhöga, men det kanske de inte alls är???
Det är kul med mer unika restauranger, tycker annars det är kedjorna som dominerar i USA (speciellt i förorten haha).
Ha en riktigt bra torsdag, du och magen :)

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det blev ritkgit lyckat! Ofta är det roligare med sådana här lite mer spontana saker än när man planerat länge inför en fest eller så. Aquavit ÄR dyrt. Men det var bara för att det restautangveckan här som vi tänkte vi kunde prova på att äta där. Då betlar man ca 35 USD för 3-rätters på alla de restauranger som "är med". Så många passar på att testa lite dyrare ställen under dessa två veckor. Men det är oftast svårt att få bord eftersom så många vill ut och äta då.

Annika sa...

Ja, Saltis! You lucky girl, you som har hela underbara NYC att ösa ur!
Dig ska man vända sig till om man vill ha restaurangtips hör jag. Låter som kul ställen ni gick till.
Själv älskar jag fondue och speciellt ostfondue! Mums. Tycker speciellt mkt om att doppa Granny Smith äpplen i osten...hihi! Självklart passar det bra att doppa äpplena i choklad också--mums!
Ja, precis som Anne säger är det ju mest kedjor där vi bor...VI som inte bor i NYC eller Chicago vill säga! Vi får ta kedjorna...nejdå, ngra unika ställen finns det allt, men det mesta är faktist kedjor. Åtminstone in the ´burbs...
Baren lät supermysig. Synd att bartendern var så trist och okunnig.
Låter som en väldigt mysig kväll!!!
jag har aldrig varit på Aquavit heller, skulle gärna prova. Men jag har flera vänner härifrån som ätit där och dom har inte varit sådär jätteöversvallande. Men jag skulle ändå vilja prova. Det får bli nästa ggn vi åker upp till NYC!!!

Petchie75 sa...

Vilken härlig kväll mitt i veckan!! Jag ÄLSKAR ostfondue och raclette - mina favoriträtter, men så har jag också bott två ggr i Schweiz och en gång i franska Alperna... det gäller verkligen att man gillar ost och vin dock. I Alperna serveras man bara bröd - kokt potatis kan man ofta beställa till om man vill. Chokladfondue tycker jag blir alldeles för sött men vi har fått två chokladfondue-set så vi borde nog testa det igen någongång!
Aquavit är jag också nyfiken på, men är ju inte beredd att betala så mycket för mina måltider (och O ännu mindre än jag) så det är nog inte en restaurang i min prisklass. $35 för tre-rätters låter ju helt ok, kul idé med en restaurangvecka.

Saltistjejen sa...

Annika,
jovisst känns det ofta lyxigt att ha sådan enorm tillgång till utställen och restauranger. Det är något jag definitvt kommer sakna den dag man inte bor kvar här längre.

Jag har hört både och om Aquavit. Vi var mest nyfikna så därför tyckte vi det passat bra att testa när det var såpass billigt. Annars går vi sällan på lyxrestauranger. Dock var vi på en med lite högre prisklass förra sommaren (när vi firade vår 1-åriga bröllopsdag). Det var en indisk/asiatisk/cross-over restaurang som låg vid Union Square. Vi provade deras avsmakningsmeny och den var jättegod!
Annars finns ett jättebra ställe som heter Spice Market som vi varit på ett par gånger. Om man gillar asiatiskt. Något dyrare än "vanliga ställen" men ändå inte så man dånar av.


Petra,
Jag älskar också fondue och raclette!! :-) MEN jag måste säga att de fonduer jag ätit i just Alperna och även i Paris var väldigt mycket bättre (tyckte jag) än den vi fick igår.
Och även om Annika här verkar vara en fan av att frukt-och-ost-fondue, så var det inget som jag riktigt föll för.
Chokladfondue tycker jag kan vara gott men det är viktigt att inte ha en alltför söt choklad tycker jag! Men en något mörkare och lite bittrare choklad ihop med lite syrliga frukter och bär som t ex jordgubbar och kiwi tycker jag kan vara supergott!
Framförallt är det så mysigt att sitta och doppa sin mat/frukt i fonduegrytan tycker jag. :-)

Desiree sa...

Vilken mysig kväll ni fick med era vänner. Ni har ju massor med häftiga och underbara resturanger att välja mellan. Här finns ju inte alls det utbudet. Den där 20-tals stället lät helt underbart. Jag ska lägga dessa tips på minnet tills den dag jag kommer till NY.

Saltistjejen sa...

Desiree,
japp det var ett coolt ställe med härlig atmosfär! Så om ni kommer hit någonfång är det klart ett tips. Annat mysigt cocktailställe är just innanför Crif Dog's där vi köpte våra korvar. Det finns en "hemlig" bar innanför där som är väldigt mysig och där drinkarna är goda och bartendrarna både duktiga och trevliga! :-)
Det är också värt ett besök!

Lullun sa...

Ja, man ska aldrig undervärdera en sen kväll med goda vänner mitt i veckan. Det är verkligen något jag saknar här, men njuter i stora drag när tillfället kommer. :-)

Saltistjejen sa...

Lullun,
du verkar ju ändå ha fullt ös i dina veckor måste jag säga! :-)

Millan sa...

Ah later som en jatte mysig kvall!! Fast jag precis har skrivit i min blog hur jag ar for trott nu for tiden for att orka ga ut mitt i veckorna sa gillar jag fortfarande att gora det :-). Det kanns lite extra speciellt att lyxa till det lite i veckan! Jag ar ett stort fan av fondue och har ett eget set hemma men jag har aldrig provat ostfondu. Ar inte det lite maktigt?? Vi gor oftast kottfondue med rodvinsfond som vi doppar gronsaker och kott i. Sedan gor vi oftast hasselbackspotatis och massa kalla saser till det. Musigt varre!!