onsdag, januari 16, 2008

Vardagsdrama på Damernas

Ibland överträffar verkligheten fiktionen. Tyvärr är man inte alltid på plats där det händer när det händer. Jag var ju borta från jobbet ett par dagar förra veckan p g a min förkylning och tydligen missade jag då en oerhört vardagsdramatisk händelse. Jag blev dock uppdaterad över en kaffe när jag kom tillbaks. Och jag kan säga att jag skrattade. Mycket och länge.

Två av mina bästa vänner på jobbet har tydligen slarvat med sina "piller", men trots detta varit såpass "heta på gröten" att de chansat "big time". Men ett par veckor efter dessa händelser (vilka skedde helt oberoende av varandra såklart) så hann verkligheten ifatt dem och de drabbades av funderingar, oro och panik. Ungefär i den ordningen. Ett av de äldsta kvinnliga psykologiska dramer utspelade sig i deras huvuden. Var när hur? Frenetiskt räknande av dagar fram och tillbaka. Surfande på diverse hemsidor för att samla mer fakta om saker som hCG-nivåer, spotting och annat smått och gott. De började tydligen prata med varandra om sina bekymmer och eftersom båda två just då befann sig i exakt samma situation blev resultatet att de på lunchen hastigt promenerade iväg till näramst CVS för att inhandla graviditetstester!

Väl tillbaka på jobbet så skulle de båda samtidigt in på damernas för att "kissa sticka". De letade upp varsitt 50 ml Falconrör från labbet (se bild här intill. Det är det större röret som är 50 ml)för att kissa i. Dessa rör är sterila och används mer eller mindre dagligen av oss här på labbet. En av deras egenskaper är att de är fullkomligt täta, d v s inget läckage av vätska när man skruvat på locket ordentligt. Så med ett Falconrör i ena handen och ett gravtest i andra hastade de tillsammans in på Damernas.

Här i USA är ju de flesta offentliga toaletter inte stängda rum, utan bås med dörrar som inte går hela vägen upp i taket eller ner till golvet. Man gör alltså sina behov ganska "öppet". Utanför själva båsen är det ett rum med tvättställ och där inne hör man allt som sker inne i båsen. Jag hade verkligen tyckt det varit intressant om man kommit in i rummet där tvättstället är när mina vänner var där inne i varsitt bås. Man hade defintivt funderat över vad som pågick. Tydligen lyckades de med att pricka rätt i sina rör och sedan även försluta dem väl. MEN den ena av mina vänner fipplade lite i stundens stress och tappade sitt rör på golvet. Detta rullade därför under dörren och ut i det "allmänna" rummet innan det stannade mitt på golvet där. Hon fick snabbt på sig byxorna och rusade ut för att rädda sitt rör innan någon annan kollega skulle komma in, eller ännu värre chefen. Hon hann som tur var, och sedan kunde de båda två utföra sina tester tillsammans.

Så hur gick det då?
Tja, båda testerna visade negativt, men ingen av dem kände sig säkra efter detta så de har båda två fortsatt göra fler tester. Men denna gång på hemmaplan.
Nu har en av dem även bokat en tid hos sin läkare för att göra ett nytt test. Blodprov. För att vara hundra säker. Hon är nämligen fortfarande orolig för att de inhandlade testen skulle kunnat visa fel.
I slutet av veckan lär man få veta. Spännande.

Ibland känns livet som kvinna onekligen en smula mer dramtiskt än vad jag tror att det är för de flesta män. Fast å andra sidan vad vet jag? Jag ju ingen aning om vad som utspelar sig på Herrtoaletten...

10 kommentarer:

Desiree sa...

Ha ha inte kul att tappa sitt rör så att det rullar ut utanför båset. Jag förstår verkligen att hon fick bråttom att rädda detta röret. Jag tror att de flesta tjejer någongång har upplevt denna dramatik. Jag hoppas att det ordnar sig för dina vänner.

Saltistjejen sa...

Ja ibland är det inte så skoj med bås-varianten på toaletter. Jag menar jag tycker aldrig det är kul, men vissa gånger kan det ju definitivt vara ännu mer olägligt och "fel".... ;-)

Annika sa...

KUL inlägg! Men vilken stress för dina kompisar, speciellt för henne som famlade bort röret..IIIHHH!!! Kunde dom inte bara kissat på stickan? Jaja, förmodligen är dom ju knappast gravida.
Men du fick iallafall grunden till ett bra inlägg ;-)

Saltistjejen sa...

Nä jag undrade också varför de inte ville kissa direkt på stickan, men de trodde att det skulle bli mer tillförlitligt om de doppade stickan istället. Jaja. Den ena av kompisarna är iallafall definitivt inte gravid. Hon testade ytterligare (!) en gång i morse och det var negativt. Min andra kompis ska få svar imorgon från provet hon gjorde hos sin läkare idag.

Anne sa...

Haha, måste ge pluspoäng till damerna som lyckades kissa in i röret och pricka rätt. Jag ser framför mig hur ett kissfyllt rör rullat ut i allmänna delen och stannar mitt på golvet. Ja, man kan ju undra vad som händer på Herrarnas, kanske det är fullt drama där också. En kompis som jobbar i Stockholm på ett stort företag, där har de infört unisex-toaletter. Inga mer damernas och herrarnas på det stället.

Saltistjejen sa...

Unisextoa känns helt ok så länge det inte är bås. jag gillar överhuvudtaget inte båsvarianten på toaletter. Särskilt inte på min arbetsplats där man faktiskt känner varandra. Om det är någonstans på jobbet man skulle vilja vara lite privat så är det väl just på toa?!?

Om de har unsiex-bås så blir det kanske lika intressant som i Ally McBeal? Där utspelade sig ju en hel intressanta diskussioner... ;-)

Millan sa...

hahaha vilken grej. Tank om nagon statt dar utanfor nar roret rullade ut. Snacka om att ryktet skulle ha spritt sig som en lopeld genom foretaget... ;-). Hoppas att de far de resultat de vill ha!!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja jag tror inte det varit så bra ifall det "kommit ut", för som du säger så sprider sig ju sådant rätt snabbt. Jag hoppas också att det bkir de svar de hoppas. Min ena kompis fich en "lyckokaka" när hon och åt kinamat häromdagen där det stod att "en stor förändring skulle äa rum som gjorde att hon skulle behöva köpa en ny garderob". Vi har försökt tolka detta på flera sätt...

Victoria sa...

Åh, vilket roligt inlägg!!! :o)
KRam/Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
kul att du gillade det!

Kan meddela att båda mina vänner nu har testat negativt och nu tror de på sina resultat. Den ena pga av att det nu gått så lång tid att hon litar på testen. Och den andre fick svar från det test hon gjorde hos sin läkare igår. Så båda är alltså inte gravida.
En av dem var överlycklig medan den andra nog blev lite besviken trots allt...