tisdag, september 16, 2008

Ungefär tre månader kvar

Så är julbiljetterna bokade!!!
Vi flyger härifrån den 17 december, och landar alltså på svensk mark den 18:e. Sedan är vi hemma ända till den 4:e januari. Det blir en ganska lång ledighet, men det lär behövas eftersom vi ska hinna med både Stockholm och Skåne. Och det är ju första gången våra mammor ska få träffa Ella, så sjävklart vill man kunna stanna på vardera stället i minst en vecka. Nu blir det t o m lite drygt en vecka på varje ställe.

Pratade med min mamma i telefon igår och hon är så oerhört glad att vi kommer hem med Ella till jul. Hon har redan börjat planera och fundera tror jag. Och hon har börjat sticka!!!!
Kanske inte låter särskilt märkvärdigt, men då ska man veta att min mamma aldrig stickat förr. Eller jag har iallafall aldrig någonsin sett henne sticka! Inte under hela min uppväxt, och inte heller sedan jag flyttade hemifrån. Men nu stickar hon till lilla Ella. Så himla gulligt! Jag blev nästan lite rörd....
Lilla mamma. Nu är hon också Lilla mormor...

Det ska bli så roligt att få komma hem till Sverige och låta Ella träffa både mormor och farmor för första gången. Och det kommer säkert hinnas med ett par träffar med andra också, både släktingar och vänner. Men jag tänker inte fara omkring som en idiot ändå. Nej, det får bli som det blir känner jag. De man hinner träffa förutom familjen blir liksom en bonus, men att försöka hinna träffa så många som möjligt får vara. Jag vill ha en lugn skön jul. Och att resa mellan Stockholm och Skåne kommer ju att ta tid och kraft det med.
Så får det bli.

Men å, jag längtar nästan redan nu.
Jul med familjerna. Och framförallt jul med M och Ella! Första julen med vårt barn. Känns så underbart! På något vis har ju de senare årens jular inte alls känts så "juliga" och jag tror det beror mycket på att julen för mig känns som "barnens högtid". Men den yngsta jag firat jul tillsammans med har varit M's syster som ändå varit i 20-årsåldern de senaste åren, så hon har inte heller kunnat kvala in under beteckningen "barn"....
Så att nu få fira med barn känns så härligt. Och att det är vår lilla underbara dotter gör att det känns ännu härligare!

Men först kommer M's syster hit med sin sambo. För att hälsa på oss, men självklart mest för att få träffa Ella och gosa med henne! Det är inte långt kvar nu och jag längtar till deras besök också!
Eventuellt rymmer hösten även ytterligare något besök. Har ett par vänner som hört av sig och gärna vill komma. Men inget är bokat eller bestämt än så vi får se. Det hänger på biljettpriser, semester och i ena fallet även på barnvakt till deras egna barn.
Mycket som ska klaffa.
Men det känns som en höst och vinter att se fram emot.
Med glädje.

22 kommentarer:

Desiree sa...

Åh vad kul att ni bokat era biljetter hem över julen! Jag förstår att du är jätteglad och verkligen längtar. Det blir ju speciellt på många sätt denna första jul med Ella och att få komma hem och fira jul med era familjer och att de även får chansen att umgås med er och med Ella. Vad kul att din mamma börjat sticka. Klart det är en stor grej med första barnbarnet. Vi har som sagt också bokat våra biljetter hem över ju och flyger hem 19 december. Jag längtar också mycket och jag vet att mina föräldrar längtar och ser fram emot när vi kommer. Vad kul att ni också kommer att få lite besök under helgen. Vi får ju hit Calles syrra och make i november och innan dess får vi lite kompisbesök också. Det ska verkligen bli jättekul.

Saltistjejen sa...

Desiree,
å då flyger ni till sverige dagen efter oss.
Ja det ska bli jättekul att komma hem till jul. Samtidigt tycker jag altid att just jular hemma i Sverige är lite jobbigt också. Ofta blir de mer "stressiga" än när man åker hem andra tider på året. Det är så mycket som alla vill ska hinnas och göras under just julen.
Men jag hoppas att det kommer bli en bra och skön jul.
Och ja det ska bli skoj med besök nu under hösten.
Kul att ni också får Sverigebesök under hösten!!! :-)
Det är så roligt när man får visa upp hur man bor och få dela sitt nuvarande liv med de hemifrån.
KRAM!

Petra H sa...

Det känns alltid så skönt när jul- eller sommarbiljetterna är bokade - då kan man liksom slappna av och njuta av hösten (eller våren) ;-) Härligt att ni kan vara hemma så länge och hinna med bådas familjer. Vi ska också försöka hinna med det, men det är ju lite större avstånd om man säger så... Jag åker nog hem före O för att hinna vara i Sverige lite längre, men jag hoppas lyckas övertala honom att komma en sväng till Sverige också (det är egentligen inte fråga om ovilja utan mer ont om tid från hans sida).
Jag tycker iaf att det låter som ett bra beslut att inte flänga runt - de som vill träffa er får besöka er istället för att ni ska åka runt och hälsa på alla. Så gjorde jag i somras och det funkade bra - och jag försökte att kombinera olika vänner så att det skulle bli tid över till att bara vara med familjen också.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja det svåraste är ju alltid att få tiden att räcka till. man vill ju så gärna hinna träffa så mnga som möligt, men i år känner jag definitivt att det får bli som det blir. Vill inte ha så myckt planer alls faktiskt utan ta det som det kommer.
Jag förstår att det är svårt för O att hinna åka mellan Spanien och Sverige. Det är ju som sat en bit det. Jag tycker det är tillräckligt att vi måste åka mellan Stockholm och Malmö!
Men det är skönt att du kan åka hem lite tidigare iallafall. Själv har jg ju inte riktigt möjligheten att ta så mycket semester.
kram!

Anne sa...

Det är när biljetterna är bokade som det är "på riktigt" och man verkligen kan känna det är konkret och kommer bli av. 17 december låter som en bra avresedag, lagom långt före jul för att hinna med lite annat före själva jul också. Jag tycker nog som du, att julen har inte känts så "julig" de senaste åren. Därmed inte sagt det varit dåliga jular, nej då, skönt med ledighet och upptåg. Men särskilt mycket julstämning kan jag inte heller påstå det känts som. Jag är inne på din linje, julen känns som en högtid mest för och med barn. Jag kan mycket väl tänka mig att mer juliga känslor kommer mer och mer när man som ni nu har ett barn att fira julen med. Mer julstämning blir det säkert för varje år och ju äldre hon blir också.
Hur är det förresten med sömnen för tillfället? Någorlunda utvilad eller? Kram!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja visst är det skönt när man bokat biljetterna. När man vet att man har datum för resan och slipper fundera och oroa sig över ifall man kommer att kuna hitta några biljetter de datum man vill resa. Och utan att bli ruinerad på kuppen.
Det känns jätteskönt att ha några dagar före julhelgen hemma. Det är nästan som mysigast då tycker jag.
Att förbereda lite och kanske julpyssla lite tillsammans.
Och jo, jag är trött ganska konstant. MEN det går bra ändå. Ibland blir man tröttare och då får man försöka lägga sig tidigare vlket innebär att förhandla med M om mattider på kvällen/natten. MEn det går faktiskt helt oke så här långt. Haha efter en vecka tycker jag det fungerar! Fråga kanske igen om någon månad eller så....? ;-)
Kram!!

Annika sa...

Vad roligt! Och vad skönt att ni har bokat och kan släppa den biten nu.
Jag förstår att du GLÄDER dig väldeliga över att få komma hem...OCH vilket besök sen! Ni ska ju få visa upp lilla Ella!! Mormor o farmor måste glädja sig enorm över detta...
Kan berätta att det tar många år innan man hunnit landa i julen här, men jag har verkligen landat i (just) julen här. Har nog hunnit skapa många egan traditioner genom åren. Numera spelar det ingen som helst roll att fira jul här. Tvärtom. Men självklart är det helt ljuvligt dom jular vi är i sverige också...OCH jag vet forfarande inte hur vi gör i jul...KAN inte bestämma mig men jag vet ju att biljetterna försvinner i racerfart...

Kramar från ett mulet, 22 gradigt DC!!!

Helén sa...

Vad roligt att ni kan åka hem och fira jul, det betyder säkert minst lika mycket för mormor & farmor osv. att få träffa den lilla prinsessan :)

Visst är det så att julen får en helt annan betydelse när man fått barn! Helt plötsligt har man någon att anstränga sig för, att göra julen så magisk som möjligt!

Saltistjejen sa...

Annika,
så ni funderar fortfarande på var ni ska fira jul?! Ja jag har firat 2 jular här i USA och det har faktsikt varit riktigt bra det med. Visst är det roligt tt få vara med familjen men jag tycker att just julen kan vara ett stressmoment också eftersom det alltid är fråga om en massa olika viljor etc....Och när vi var hr så var det mer avslappnat eftersom vi kunde ta det hela väldigt spontant.
Men iår känns det superku att få åka hem och fira med våra resp familjer!!!!
Kram!!


Helén,
ja under julen har man verkligen saknat att inte ha bar omkring sig. Jag har ju inga syskon med barn heller så man har ju inte ens haft andra barn att fira tillsammans med. Men jag tror att jularna framöver kommer kännas klart annorlunda!
:-)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad kul för er att åka hem och få visa upp lilltjejen! Förstår att det känns speciellt! Jag tycker att särskilt den här gången så får övrig släkt och vänner komma till er! Ni ska inte behöva flänga runt!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det ska verkligen bli roligt!!! Ser fram emot det jättemycket!
kram!

Anonym sa...

Vad roligt för mormor och farmor att ni kommer hem!!!!
Jag skulle tro att det blir en hel det paket. hahahahha
Min mamma stickade också till Max när han föddes och det blev hur sött som helst.
Hoppas vi hinner ses i Skåne!

Kram Mrs B

Marianne sa...

Å vad roligt för både er och mor- och farföräldrarna! Den här resan tror jag att ni alla behöver. Och ni gör helt rätt som inte tänker flänga runt för mycket utan ta det lugnt. Inte för att bebisar inte tål någonting, men för mycket flängande tror jag inte heller är bra. Och för er själva, det är en sak att flänga när man bara har vuxna att ta hänsyn till, men nu är det ju en annan sak med mattider, blöjor osv., man blir själv också mycket tröttare då.

Och visst är julen barnens högtid. När man firar med barnen är det skoj, det är magiskt, det finns förväntningar i luften, allt är spännande och hjärtat klappar lite extra hos alla. När det bara är vuxna är det bara formalia, tycker jag att det känns som. Man SKA äta vissa saker, man SKA ge klappar till den och den och det SKA ligga runt vissa prisklasser ... Nä, då föredrar jag att gå runt i ett gammalt nattlinne och läsa någon bra bok i min ensamhet faktiskt. Jag älskar egentligen att ge presenter, men inte när det blir så påtvingat.

Men vad jag pladdrar.

Ha en skön onsdag!
Kram!

Millan sa...

Jatte roligt att ni har bestallt resa hem over julen ni ocksa. Det kanns som om det komemr bli tyst pa bloggarna i nagra veckor over jul :-). Harligt att ni kan stanna sapass lange att det inte behover bli sa stressigt heller. Forstar verkligen att farmor och mormor ser fram emot att fa traffa Ella nu och att ni ser fram emot att fa visa upp henne!!
Tycker alltid att det kanns sa gott att ha bokat nasta hemresa sa att man vet sakert att det blir av.
Kram

Saltistjejen sa...

Mrs B,
ja kanske hinner vi ses ngt i Skåne. Vi kommer ner dit efter julhelgen och stannar en dryg vecka.
Det vore jättekul ifall man kunde ses!!
Kram!


Marianne,
jag håller med dig. Jag tycker att julen lätt blir en massa "måsten" när man är bara vuxna. T ex tycker jag ofta att julklappar är lite "konstigt" att gr varandra om man inte vet ngt särskilt man vill ge. Annars blir det lätt endast "utbyte av pengar" vuxna emellan. Förra året när vi just köpt Lipton så var han M's och min julklapp till oss själva och varandra. Det var superbra! :-)
Kram!


Millan,
ja att åka hem nu till jul kommer bli så roligt och så spännande! Vi hoppas att flygresan ska gå bra också. Både dit och hem. Det är ju en bit. Och även jetlagen hopas jag inte blir alltför illa med Lillskruttan.
Hur mår du nu??
Kram!!

Eleonora sa...

Det är länge sedan jag skrev till dig och jag hoppas i alla fall att du kommer ihåg mig. Jag läser ofta din blogg men har nog varit rätt dålig i att skriva. NU i alla fall har jag en Award till dig.

Välkommen in till mig och hämta den. Ha det så gott med din lilla söta Ella och maken och Lycka till.
Vi hörs! Kram på dig.

Saltistjejen sa...

eleonora,
visst minns jag dig!!! Kul att du fortfarande läser bloggen och tycker den är rolig att följa.
Tänk att du har en award till mig!! Oj, jag blir alldeles rörd och jätteglad!!!! :-)
Jag ska genast kika in på din blogg!
Kramar!!!

Millan sa...

Ja just det, jetlagen har jag inte ens tankt pa. Det ar ju inget vi behover oroa oss for ;-). HOppas att det gar bra med resan!! Nu har jag aldrig rest sa langt med Nils som over atlanten men vi flyger ju ofta och jag tycker nastan aldrig att det har varit nagra problem. Se till att fa med dig tex en flaska som du kan mata henne ur (eller napp om hon har?) vid uppstigning och landning. Det brukar hjalpa eventuellt lock for oronen pa dem!!
Jo jag mar bara fint!!! Hade rejalt ont i fogarna i ryggslutet i mandags o kunde inte ga sa bra och trodde da att nagon form av foglossning var pa gang men pa tisdagen vaknade jag upp utan minsta smarta.. sa jatte skont! kram

Saltistjejen sa...

Millan,
nä vi får se hur det går med jetlagen. Och ja jag ahr fått tipset om mat eller annat att suga på vid just start o landning. Jag hppas att hon ska kunna sova en del av resan.
Oj tur att foglossningen inte fortsatte för det kan j göra rejält ont!
Jag tycker det är superspännande nu!!! Så NÄRA!
Kram!

Lullun sa...

Vad kul att det nu är "packat och klart". Minns också vårt första besök i Sverige och första "uppvisandet" av Aaju där hemma. Det var också jul och Aaju var drygt 3 månader. Visst var det något alldeles, alldeles speciellt. Och första julen dessutom. ja, det att få barn ändrar ju verkligen ens förhållande till jul i många år framöver. :-)
Och kul med fler besök innan dess; det får ju tiden till er egen resa att gå fortare dessutom, förhoppningsvis. :-)
Kramis!

Anonym sa...

Så skoj för er att åka till Sverige och fira jul. Det är ju något speciellt med barnens första jul fastän de om i våra fall inte kommer att fatta mycket av det hela. :D

Jag tror att flygningen kommer att gå galant för er. Jag var ju jättenervös men lillen sov hela tiden och ingen napp hade han heller så de är nog för unga för att påverkas av trycket ännu.

Åh, vad era mammor ska längta till jul. Ellas första. Deras första med henne.
Hoppas att ni får det bäst men nu har nu ju M's syster och karl på besök så det är ju bra.

Kram!

Saltistjejen sa...

Lullun,
ja det ska bli jättemysigt! Och visst gissar jag att man åter kommer att tycka julen är en jättehärlig hägtid! Haha jag älskade julen som barn och även tonåring så jag gissar att jag kommer gå tillbaks till den julhysteri jag hade då kasnke??
Kram!!

Jess,
ja det enda med vår flygning är att resan ju är såpass lång. Typ hela resan inkl att ta sig till o från flygplatsen kommer väl att bli ca 10 timmar. och det är rätt lång tid där mycket kan hända. men vi är ju iallafall två stycken så vi kan ju avlösa varndra OM det blir så att Ella tycker resan är jobbig. Men jag hoppas att hon iallafall kommer kunna sova lite på planet.
Och ja det ska bli superroligt när Ms syster kommer hit i borjan av oktober!!! :-)
Kramar!