torsdag, mars 05, 2009

Galna kräksjukan

Häromdagen var det lite för mycket för mig måste jag säga. En dotter som kräks. En man som kräks. Själv börjar man så smått återhämta sig efter sin egen kräksession. Då. På morgonen, hör jag hur Lipton börjar kräkas. Nedanför min säng. Självfallet lyckas jag även med konststycket att kliva i härligheten också. Rätt sur gick jag ut för att hämta något att torka av golvet med. Då hör jag hur han kräks igen. Denna gång i hallen. Jag knatar dit för att torka upp. Precis när jag torkar som bäst hör jag samma ljud... igen! Näe, tänker jag. Vad fasen är detta?? Tittar upp och ser då hur han sitter på golvet med huvudet vid min väska och innan jag hinner dit så kräks han. Rakt över väskan! Arrrgh!!!!! Det var en hel del fula ord som då flödade ur min mun kan jag säga. Men inte nog med detta, nej när jag ska ta itu med att göra rent väskan så hör jag hur han kräks. Ännu en gång! Denna gången på mattan framför soffan. Även en av kuddarna som vi har på golvet för Lill-Snorpans skull fick sig några stänk. Nu tror jag att jag faktiskt ska bli galen! Vad är det som händer egentligen?!?!?!? Har katten smittats han med? Kan katter få samma magsjukevirus som människor?

Som tur är så lever vi i Sprayernas förlovade land. Så självklart har jag en sprayflaska vars innehåll ska "ta bort alla fläckar som kan tänkas komma på mattor eller textiler". Med denna i högsta hugg tar jag mig an den nedkräkta mattan. Som tur var kräktes han inte mer den dagen. Däremot lyckades han hetsäta en makrill igårkväll som han kräktes upp. Men då var det M som fick städa upp eftersom jag just hunnit gå och lägga mig.

Lill-Skruttan har faktiskt inte kräkts på ett tag nu. Däremot är det fortfarande väldigt löst i blöjan så även idag har hon varit hemma från dagis. Inatt är det exakt en vecka sedan första kräkkaskaden satte in.  Det känns som om det varit en lång vecka....
Idag var det min tur att vara hemma med henne medan M gick till jobbet.
Hon mår ju rätt bra nu trots allt. Så vi hade en riktigt mysig dag tillsammans.
Nedan är några bilder från dagen.

En av hennes absoluta favoritleksaker just nu är en tomkartong som det varit "näsdukar" i.


Som sagt, ibland är de roligaste leksakerna väldigt enkla. Denna kartong kan hon hålla på och lyfta, vrida och vända på nästan hur länge som helst utan att tröttna.


Och här kunde jag inte hålla mig utan var tvungen att sätta på henne mössan som matchar till övriga kläderna. Bara för att det var så sött.... Här sitter hon med sin Labolinaskallra som vi fått av vänner i Sverige. Också den en favorit.


Vädret var jättefint idag med ett par plusgrader och sol, så vi tog en promenad i Central Park.


Här syns att det är lite snö och is fortfarande, efter snöstormen som drog förbi i början av veckan, men det mesta är på väg att smälta bort nu.


En jätteglad liten tjej som vaknat upp i vagnen. Mössan sitter lite käckt på sned...


Is på dammen, men den är nog ganska tunn nu.


Snö på gräsmattorna, fast gångvägarna är i stort sett bara.


På väg hemåt igen. Här promenerar vi förbi Metropolitan Museum of Art. Innanför glasväggen som syns här till vänster ligger det av de rum på "Met" som jag älskar -  nämligen en del av den Egyptiska avdelningen där "The Temple of Dendur" är uppbyggt. Det är så häftigt det rummet. Stort och ljust. Med templet samt även en liten "damm" och en del egyptiska statyer.


Ett par gator sydost från Metropolitan Museum of Art passerar man denna staty. Den är gjord av Fernando Botero, en Colombiansk konstnär som är känd för att göra mycket runda figurer, både målningar och statyer. Två andra statyer av Botero finns inne på Columbus Circle.


Senare på kvällen blev det lite dvd-tittande. Just nu är favoriten de dvd:er med Höjdarna som jag fick av M för ett par jular sedan och som jag skrev lite om här. Även Tazo var intresserad av vad som hände på skärmen.

Senare kom M hem från jobbet och gosade och busade med Lill-Skruttan så hon kiknade av skratt. Det är skönt att höra henne skratta ordentligt igen. Under de här dagarna när hon varit dålig, har hon inte alls varit sitt vanliga jag vilket också inneburit mycket längre mellan skrattanfallen. Helt förståeligt såklart, men jag hoppas att hennes skratt nu är ett tecken på att hon börjar bli bättre.

Imorgon är det fredag och fredagstema. Jag ska se om jag hinner få ihop något till det också.
Men först ska jag nog göra mig en mugg te.
Det är min natt på soffan inatt och det känns skönt!
Imorgon blir det jobb eftersom det är M´s tur att stanna hemma med Lill-Snorpan om hon fortfarande är sjuk då. Självklart hoppas vi att hon ska vara frisk imorgon, men vi får se.



26 kommentarer:

Desiree sa...

Oj din stackare. Du har haft en riktigt mardrömsvecka. Skönt att både lillan, du själv och M börjar tillfriskna. Jag förstår till fullo att du svor över Lipton. Han måste dock kanske ätit något olämpligt för så vitt jag vet kan inte katter bli smittade av samma magsjuka som människor. Jag tycker att så snart ni är friska allihop så får ni unna er något trevligt. Du är verkligen värd något efter denna "week from hell".

Åh kramis vännen. Jättefina bilder och Ella är ju bara hur SÖT som helst.

Taina sa...

Guuuuuuuuuuud så söt hon är, LillSnorpan eller LillSkruttan som du kallar henne. Helt underbart ljuvlig. Hoppas ni alla får må bättre i helgen. Och katten då! Han kanske fick en släng han också...
Jobbig vecka för er. Nu håller vi tummarna att det är slutkräkt på ett tag nu.
Kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja denna vecka tar jag helst inte i repris. hu! Hoppas att hon blir bättre nu och att helgen ska bli lugn och bra. Och Lipton ja, han kräks ibland, emn detta var ändå rekordet!!
Tack för kramen!!!!!!
:-)


Taina,
å tack! :-) Ja själv tycker jag såklart hon är världens gosigaste, men jag är ju vääääldigt partisk... ;-)
Ja helgen hoppas jag ska bli bra. Utn kräk eller diarréer. Det är min önskan.
Kramar!!

Emmama sa...

Vilken mardröm! Hoppas ni får en skön och FRISK helg och att ni kan ta er tillbaka till Parken! :)

Många kramar!

Suzesan sa...

Ferlåt men jag sitter och skrattar för det var så hemskt så det utlöste ett sånt fniss.
Men kanske Lipton sympatikräktes....men asså sån otur att han alltid lyckades pricka in att kräkas på grejor. Väskan..uhh då hade jag blivit tokig:)
Hetsäta makrill var ju så roligt uttryck haha. Stackars katt och stackars er.
Men hoppas ni kryar på er. Vad lilltösen är lik dig på bilden i vagnen när hon har den andra mössan på sig.

Men sååååå söt på den första bilden med randiga mössan. Vilken fin dress. Vad fin HON ÄR lillskruttan
Än en gång KRYA PÅ ER!
Kram
/Susanne

Christel sa...

Hej! Vad hemskt med allt kräkande, jag förstår att det inte var roligt när Lipton spydde i din väska, men det man ser i fantasin är komiskt... Hoppas ni får vara friska nu! Jag har roat mig med att ställa diagnos på Lipton. Titta på följande länk, han måste ha fått "gluffgluff-syndromet"
http://www.katt.nu/artikel-20020807.htm

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Jag visste inte att katter kunde smittas men tydligen! Usch, era stackare! Och på handväskan också (var ju tvungen att dra lite på smilbanden)! Men jag hoppas verkligen att sjukan är bakom er nu!

Ella är ju bara så tuff i de där randiga kläderna, särskilt med mössan!

Du kanske skulle ha kallat inlägget "galna kattsjukan" förresten! ;)

Vilken tur förresten att ni både har relativt flexibla jobb så att ni kan vara hemma när lilltjejen är sjuk. Det finns ju inte VAB i USA annars antar jag. Vad gör folk? Anlitar barnvakt antar jag?

Saltistjejen sa...

Emmama,
ja nu är jag faktsikt rätt trött på det här så jag hoppas hon blir frisk snart!!!
Kram!


Suzesan,
du skratta på dug! Det r ju roligare än att gråta iallafall. Jag skrattade också när jag tvättat klart efter Lipton. MAn måste ju bara se det från den sidan annars blir man ju helt galen. ;-)
Kramar!


Christel,
aha! jag ska kolla detta. :-)
Kramar!


Anna Fair snd True,
nej jag tror inte att han smittades faktiskt. men man började ju liksom undra! Troligen åt hanbara sin mat alldeles för snabbt. han gör så ibland. Och ibland har han även kräkts i protest, men kan inte se varför han skulle protestera just nu bara.
Så troligen var det maten.
Och ja, det är tur i har flexibla jobb. VAB finns inte här vad jag vet. Tror alla försöker lösa det på olika vis, men jag tror att med ett vanligt jobb kan det vara väldigt svårt om man inte har anhöriga eller så som kan ställa upp och hjäpa till.
Kram!!

anna of sweden sa...

Vad skönt att ni mår bättre!

Så fina bilder från Central Park! Härligt att bo så nära att ni kan strosa runt där.

Ha en trevlig helg!

mammigranten sa...

Ofy!
Att barn kräks kan man ju acceptera, men när katter eller hundar gör det...usch.
Vi har haft 2 hundar, varav den ena är en stjärna på himlen och den andra bor i Norge hos sin nya matte. Den sistnämnda, Chewie (efter Chewbacca i Star Wars) var en hund som kräktes ofta. Vi fick honom när vi bodde i Göteborg, och saltet på vägarna där, som han fick på sina tassar och sedan slickade bort,huga säger jag bara.
Han förstörde många mattor den hunden...
Och så kräks de ju alltid på ställen som är värst, de väljer ett ställe där det låter minst, tyvärr...
Men nu bor han långt upp bland berg och osaltade vägar...

Hoppas verkligen ni mår bättre allihop idag!

Du, förresten, några tips om bra shopping och sevärdheter i NY som ligger nära varandra? Sevärdheter som även är kul för barn på 3 och 5?
Jag fyller år på tisdag och har önskat mig en tur in till NY men familjen. Vet att det är en stor stad, men om man kan begränsa sig till en mindre del som funkar med vagn.

Kram

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
ja det är otrolig härligt att bo såpass nära Parken som vi gör. Jag älskar att promenera där!! :-)
Hoppas även ni får en skön helg!
Kram!


mammigranten,
aha! En NYC-dag! Hm, måste kanske fundera lite. Har vääldigt dålig koll på aktiviteter som kan vara skoj för barn 3-5 år.
MEN om du vill kan du kolla in Time Outs hemsida för just barn!!!!
http://www.timeout.com/newyork/kids
Där ska det finnas en hel del tips!
Annars vad gäller sevärdheter osh shopping beror det ju helt på vad ni gillar att göra.
Jag tycker det är mysigt att gå runt i SoHo, men det KAN vara lite trångt med barnvagn??? Tunnelbana fungerar med barnvagn men var beredd att ni får bära mycket eftersom få stationer har hissar.
Det finns ett fin promenadstråk längs emd West Side från Battery park (längst ner på Manhattan) och upp till en "hamn" som ligger ungefär jämshöjd med Ground Zero. Om det är fint väder kan det vara fint att gå där längs med vattnet.
Central park är alltid fint att gå i, och då kan ni göra lite shopping i shoppingmallen på Columbus Circle. Ni har isåfall även nära till AQ Caf+e fiall ni vill äta semlor eller annan svensk mat. Men kasnke har ni inte bott här så länge än att ni saknar det?? ;-)
Sedanf inns FAO Schwartz som är en STOR leksaksaffär på tror 59th street (kan vara 58th?) alldeles mellan 5th och Madison Ave. Kul att gå runt i för både barn och vuxna.
Apple store ligger ju om hörnan där också. Om ni är intresserade av det.
Att promenera över Brookklyn Bridge kan också vara fint ifall vädret är bra. Och jag vet att vissa åkt upp i Rockefeller Center och tyckt det varit bra. Jag ahr aldrig gjort det själv, men kanske det kan vara ngt ifall ni vill se staden ovanifrån men slippa köa till Empire State?
Hm, kan inte komma på mer för tilläfllet.
Kram!

Anonym sa...

Men attans alltså! Att kissen också drabbats av kräksjukan, för konstigt är det väl om det bara var en kräksession p g a annat?
Så fina bilder på lillsnorpan! Snyggast i NYC!

Så mysigt med prommis i parken. Men den där bilden tagen under bron får mig att tänka på överfall. Kanske har det varit många filmer där en sån sen är filmad vad vet jag?!

Hoppas att allt kräk är uppkräkt nu och att ni kan återgå till det normala.

KRAM!

Jenny sa...

Det var morgonens skratt det, förlåt jag förstår att det inte var så roligt för dig, men en katt med racermagsjuka var bara för roligt att läsa om (Hoppas förresten han också återhämtat sig!) :-D! Och vilka härliga "parkbilder", jag fick sjuk längtan tillbaka till New York, har inte varit där sedan vi flyttade för 5 år sedan och det är verkligen overdue! Hon är så söt, lillskruttan, och blir hon inte mer och mer lik sin mamma :-)!? Kramar!

Saltistjejen sa...

Jess,
haha överfall!!! Ja du har nog sett för många filmer hahahahaa! :-)
Pratade just med M och Lill-Snorpan verkar mycket bättre idag. Fastare grejer i blöjan! Jippie!
Hoppas ni får en bra helg!
Kram!


Jenny,
haha vad bra att du skrattar! Man måste skratta åt elände också! Annars blir man ju bara bitter.
Ja det ÄR underbart med Central Park så nära oss. Jag förstår om du längtar tillbaks ite. Den dagen vi lämnar NYC kommer jag att gråta blod. Samtidigt som jag inser att vi inte kan stanna här för evigt, eller ens kanske vill det.
Kanske liknar hon mig mer? Men jag tycker nog nästan snarare att hon börjar fåe ett mer och emr "eget" utseende nu! Bli sin egen lilla person.
Kramar!

Anne sa...

Jag måste fråga en sak, kom att tänka på det när jag läste din kommentar till mammigranten om NYC tips och du nämnde att få t-banestationer har hiss.
Kom att tänka på att jag på i alla fall på olika flygplatser här i USA (har inte tänkt på att spana efter sådana skyltar på andra ställen) så finns det skyltar där barnvagnar förbjuds åka rulltrappa.
Det låter lite konstigt, tycker jag. Förbjudet ha barnvagn i rulltrappan. Vad jag vet så är det ju inget man är van från Sverige. Nu har jag ju inga barn men vill minnas att folk med barnvagn åker rulltrappa för glatta livet i Sverige.
Men det verkar man alltså inte få göra här i US?
Nåt du också noterat?

Men du, vilken vecka ni haft. Oj, oj det låter tufft och slitsamt. NU idag fredag måste det bara vara en bra dag och att ni alla är på benen igen!
Att Lill-Skruttan skrattade när pappa busade med henne igår, det låter som det bästa friskhetstecknet i världen. Hoppas att hon var så pigg så hon orkade gå till dagis idag också. Skönt att helgen väntar i alla fall och inget pusslande som behövs.
Mysig promenad ni hade igår, du och dottern. Hon ÄR bara för söt och go, din lilla stora tjej! KRAM!!!

Anna, Fair and True sa...

Ett till tips till Mammigranten är ju New York Children's Museum. I alla fall tyckte jag att det var toppen för 10 års sedan.

Saltistjejen sa...

Anne,
jag vet inte men jag tycker att det känns väldigt ohandikappanpassat här måste jag säga. Många t-banestationer som inte har hiss och dörrarna till de flesta affärer o varuhus är inte "automatiska" utan är antinge stora och tunga, eller så ärde t sådana där "runda" som ett vändkrs fast dörrar ifall du vet vad jag menar. Och där man man ju definitivt inte komma in eller ut med t ex en rullstol. Och itne emd barnvgn heller. Att man iten får ta rulltrappan emd barnvagn gäller även i affärer. En gång stod vi och väntade på en hiss hur länge som helst på Macy´s och då kändes det surt att inte kunna åka rulltrappa. Varför det är så vet jag inte. I sverige åker man väl rulltrappa med barnvagn???? Jag ahr ju inte kört barnvagn så mycket i Sverige så jag har inte hel koll men jag tror iallafall man brukar se fokl med barnvagnar i rullträapporna där.
Kram!!


Anna Fair and True,
aha! DET visste jag inte fanns. Men det är säkert ett bra tips för barnfamiljer! Som jag då.
Tack för tipset!!
Kom även på att det ju finns ett litet zoo i Central Park som är rätt mysigt! Där har jag varit med M två gånger och ser fram emot när Lill-Skruttan blir större så hon kan tycka det är roligt där.
Kramar!

Emmama sa...

Sag din kommentar hos mig, vore SA kul att ses! Vi aker tillbaka den 31 men jag ar rorlig innan dess och tar mig garna till skane med Gustav om vi kan ses! :) Jag mailar dig om detta sa kan vi horas mer! Kram!

Saltistjejen sa...

Emmama,
jaaa! Hoppas det går!
Det vore så roligt!
Kram!

Emmama sa...

Nu har jag mailat dig! :) Kram!

thebromanders sa...

En till utlandssvenska - va kul!!
Men fyyyy, vad äckligt med magsjukan!
Jättefina bilder! En sån liten docka du har:)

photobyjennie sa...

Åh vilken underbar promenad miljön du har! Blir ruskigt avis!

Det där med sprayerna har jag aldrig förstått mig på! Köpte en flaska vid ett tillfäller som man skulle använda på wooden furniture men det kändes mer som jag inkapslade dammet och smutsen!

Trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Emmama,
å jg såg mailet nu! SKOJ! Jag ska svara dig o Lia också snart!
kram!


Mz.olsson,
Tack!! :-)
Och japp ännu en utlandssvenska som bloggar om vardagen. Kul att du hittat hit du med! Väkommen!!
Nu ska jag kolla in din blogg lite för att se lite mer vem du är! :-)
kram!


photobyjenny,
haha, nej sprayerna tar det ett tag att lära sig uppskatta. Jag tycker nog ändå flera av dem är väldigt bra faktiskt. Iallafall sådana som är mer eller mindre vanliga rengöringsmedel som man har i kök o badrum. Den för mattor har också visat sig vara bra, haha! Det var ju stora testet av den nu när Lipton kräktes på mattan. Men vi även testat den när Lill-Skruttan kräkts på mattan tidigare.
Vad roligt att du tittar in här förresten. Hoppas du vill fortsätta titta ibland. Jag var in på din blogg tidigare och måste säga att jag är väldigt imponerad av dina vackra foton!
Kram!

Musikanta sa...

Så underbart söt hon är, den lilla Emma i sin randiga dress! Hoppas att hon är bra nu efter magsjukan. Det brukar gå ganska fort över när barnen är så små som väl är.

Det måste vara fint att bo så nära Central Park så att man utan vidare kan ta Ella och barnvagnen ut på en promenad. Jättefina bilder därifrån!
Kramar från Musikanta

Marianne sa...

Å men FY så jobbigt att Lipton skulle sätta kronan på verket för veckan! Våra får också sådana där kräkanfall ibland, när hårbollarna ska upp. Oftast är det så där en halvtimme innan man ska upp och får börja dagen med att jaga kräkande katt. Men mina väskor har klarat sig, ta i trä.

Så SÖT hon är i sina randiga kläder! Ja hon är förstås alltid söt!

Nu ska jag läsa om din bloggplats.
Kram!

Saltistjejen sa...

Musikanta,
Tack!! Jo hon är bättre nu. I stort sett bra tror jag. Iallafall är hon pigg och glad igen, vilket känns väldigt bra!
:-)
och parken är underbar! Jag är såååå glad att vi bor på gångavstånd från den!
kramar!


Marianne,
japp idag kräktes Lipotn igen! Två gånger!!!!!! Också på mattan såklart! Ah, så är det. Hm....
Suck! Jaja, man älskar dem ju trots allt. :-)
Kramar!!