onsdag, maj 27, 2009

Fler bilder från besöket

Ok, här kommer nu lite fler bilder från dagarna med L & L.
Tur de var här förra veckan för vädret denna veckan (förutom i måndags vilket var deras sista dag här innan avresan) har varit rätt uselt. Mulet, skurar, lite småkyligt. Idag är det dimma och 16 grader ute.

Själv mår jag inte helt bra och har beslutat mig för att stanna hemma från jobbet. Förutom ett möte mitt på dagen som jag tror jag ska försöka orka med. Jag har ingen aning om vad det är som spökar men har under de senaste dagarna känt lite småvärk i kroppen av och till. Ungefär som när man håller på att få en brakförkylning eller en mildare form av influensa. Men jag hoppas verkligen att lite vila hemma idag ska göra susen eftersom vi imorgon har bokat en "riktig" barnvakt för första gången. Alltså en som inte är någon kompis till oss. Det är N från Lill-Skruttans dagis som ska komma hit ett par timmar imorgonkväll för att ta hand om Lill-Snorpan. Det känns väldigt bra att det är en person som känner vår lilla tjej och att det dessutom är en av Lill-Skruttans favoritlärare på dagis gör saken ännu bättre. Vad ska vi göra då? Jo vi ska faktiskt fira att det imorgon är exakt 10 år sedan (!!!!!) vi träffades för första gången! Så vi ska ut och äta gott på en av våra favoritrestauranger här i staden - Spice Market. Första gången vi är ute och äter gott tillsammans utan barn på länge...
Så jag hoppas jag kommer känna mig bättre snart.

Nedan är bilderna från förra veckan (samt i måndags).

Fredagen

L & L spenderade fredagen med att shoppa järnet. Själv anslöt jag till dem på eftermiddagen efter jobbet och lyckades snabbshoppa 2 par skor! På kvällen gick vi sedan tillsammans med M och Lill-Skruttan på en mexikansk restaurang "Cilantro" i närheten av oss. Här överraskade vi kyparen med att först beställa in en pitcher (karaff) Margaruita och sedan komma på att vi också ville ha varsin öl.... 


Här är vi alla tre tjejerna.


Och här är Lill-Skruttan också.


Lördagen

På tunnelbanan på väg ner mot Chinatown.




Det var en av de nya vagnarna med den elektroniksa "kartan" över alla stationer. Jättebra tycker jag för det gör det otroligt mycket lättare att inte åka vilse.


Men för att hitta rätt när man väl kommer fram till stationen kan ju lite extra kartläsning aldrig vara fel.


Två coola tjejer i Chinatown.



En flygande gris!


M kollar sin iphone vid ett av alla de stånd som finns längs gatorna här.


Lunch - här serverade de M´s och mina absoluta favorit dumplings, dvs s k "soup dumplings" vilka har en slags soppbuljong inuti tillsammans med kött-, fisk- eller grönsaksfyllningen. De är jättegoda men serveras  bara på vissa kineiska restauranger här. Fler av dessa ligger just i Chinatown så självklart passade vi på att beställa just dessa när vi var här.


En lite trött tjej.


Efteråt promenerade vi från Chinatown mot City Hall och sedan fortsatte vi till South Seaport vilket är en pir som ligger längs med East River. Här poserar jag och L med Brooklyn Bridge i bakgrunden.

Här vid South Seaport ligger en hel del båtar, både motordrivna och segelfartyg. En varm och solig dag som denna brukar det krylla av folk här. Det finns en liten mall (men den har mest souveniraffärer) samt ett par restauranger här. Personligen tycker jag det är lite för turistigt och för mycket folk, men det är ändå ett ganska skönt ställe att stanna till vid en stund eftersom man är så nära vattnet. Det fläktar ofta lite här vilket är skönt och så luktar det lite hav vilket för mig är en sommarlukt. 



Sommarklädd tjej med sina första skor på fötterna!


M och Lill-Skruttan.


Söndagen

På söndagen sgick ena L på MoMa medan jag tog Lill-Skruttan och åkte ner till SoHo med andra L för att shoppa lite jeans till henne. M fick alltså en dag ensam hemma vilket jag tror han uppskattade mycket. Efter SoHo-trippen möttes alla vi tjejer och promenerade lite längs 5th Avenue. Sedan blev det en efterlängtad kaffe på Starbucks inne i Trump Tower som ligger på 5th och 50-någonting. 


Man kan sitta och fika och titta ut genom den enorma glasväggen på folk som strövar förbi ute på 5th Ave.


Här syns den samt marmorväggarna lite mer.


På kvällen var vi bjudna på "Around-The-World-Party". Det är en årlig fest som brukar hållas i en av de labbgrupper på Rockefeller University. Jag har varit med en gång tidigare och tycker det är en jätterolig idé! Eftersom så många natikonaliteter är representerade på de flesta labben så har dnna grupp kommit på att man ska ta vara på detta och därför ha en fest där personer från olika länder gör mat som är speciell för just sitt eget land. Sedan går man runt och "besöker de olika länderna" hela kvällen. Äter mat från de olika nationerna som är representerade och umgås. Alla tar med dryck.
Självklart kunde även L & L följa med på denna tillställning. Här är de på den första anhalten vilket var "Caribbean" och här bjöds det på mat och dryck utomhus på den oerhört fina innergård som hör till det hus där en av "värdarna" bor.




Självklart blev det en del romprovning...



Lill-Skruttan somnade mitt i festen.




Efter Caribbean blev det Taiwan! Det hela serverades i en lägenhet i vår byggnad.


Maten var otroligt fint upplagd med små skyltar där det stod exakt vad det var för något. Det såg så vackert och prydligt ut att man lätt skulle kunnat tro att det var en proffsig cateringfirma som levererat maten!


Här visar "värdinnan" hur man ska göra sin egen vårrulle. Jag kan säga att maten var fantastiskt god, men att min egenhändigt rullade vårrulle inte blev så vacker...


Här är våra vänner U & E. Nu ser man tydligt att E ska ha barn i augusti!


Sista fotot för kvällen är från nästa "matstation" vilket var Japan. Även detta serverades i en lägenhet i vårt hus. Efter Japan bestämde jag och ena L oss för att avvika för att åka ner till stan och göra en barrunda. Det blev en otroligt rolig kväll-natt, om än rätt blöt. Och ja, fortsättningen på detta har jag ju redan berättat i tidigare inlägg. Inga bilder vare sig från utekvällen eller dagen efter blir det här!


Måndagen

Efter en otroligt seg morgon och förmiddag reste ena L hem. Andra L skulle inte flyga förrän ganska sent på källen så hon hade en heldag med oss. Vädret var underbart och eftersom det var Memorial Day var i stort sett alla lediga så det var mycket folk ute på stan. Vi gick till Parken för att njuta av vädret och bara ta det lugnt. Nedan är ett par bilder på Lill-Snorpan när vi satt oss på en av gräsmattorna i "The Ramble".









TACK TJEJER för underbara och helt oförglömliga dagar tillsammans! 
Jag längtar redan tills vi ses nästa gång!

11 kommentarer:

underytanjag sa...

Å vad roligt ni har haft det och vad mycket hår lill Skruttan har fått nu!

Anna, Fair and True sa...

Åh, Spice Market! Vi måste åka dit igen i augusti! Och så måste vi gå på en av de "hemliga klubbarna" :)

Ser ut som ni hade en kul vecka! Kan tänka mig att det var ganska crowded på golvet i ert vardagsrum dock! :)

Krya på dig!

Lia sa...

Vilken supermysig helg ni fick! Med mat och bra vänner, sol och finfina bilder på lilla sötnosen! Mamma och pappa sparade på mina allra första skor, och nu hänger de här på väggen. Jag älskar dem =). Också kul att du lyckades snabbshoppa lite, trots shoppingmotstånd, hihi. Får man se bilder på skorna kanske? Kramar i massor, hoppas ni får en till jättehärlig helg!

Saltistjejen sa...

underytanjag,
haha! Jo hon har fått lite mer kalufs nu!!!! :-)
kram!


Anna Fair and True,
japp Spice Market är ju bara så himla bra!!!!! Eller iallafall hoppas jag att de håller samma goda kvalitet som förra året ;-) Vi har ju inte varit där sedan jag tror april eller maj förra året...
Och när ni kommer vore det superkul att gå och ta ngn drink på en av de "hemmliga" klubbarna ihop!
Kram!


Lia,
ja det var så himla roligt om än ganska fullspäckade dagar. Och min snabbshopping var bra. Men jag tror att anledningen till att jag lyckades var att vi var i min favoritskoaffär Skechers och att det ena paret skor var ett par sneakers i EXAKT samma modell som jag redan haft och älskat... Det andra skoparet var dock lite annorlunda men absolut inget glammigt. Jag är inte så mycket för glammiga skor. iallafall inte på mina egna fötter. Det är dock snyggt på andras!
Kramar!!

Desiree sa...

Oj vad mycket kul ni hunnit med! Blir rejält impad. Tack för att du delar med dig av alla underbara bilder. Jag gillar vekligen lillans outfit på de sista bilderna! Så himla söt i sina leggings och randiga klänning! Den där internationellafesten verkade vara superskoj och lyckad. Vad kul att erat labb anordnar så mycket härliga och roliga aktiviteter. Dina vänner verkar verklgien ha fått en toppenvistelse. Hoppas att du inte håller på att bli sjuk. Håller tummarna för att du känner dig piggare imorgon. Vad kul att ni ska ut och fira erat 10-års jubileum. Det är lite lustigt för jag och Calle firar faktiskt våran 7 bröllopsdag nu 1 juni. Shit svårt att fatta att man redan varit gift i 7 år! Tänk vad tiden försvinner snabbt. Ha det gott och sköt om dig. Förhoppningsvis gör lite vila och en god natts sömn att du får bort värken och känner dig i toppform till imorgonkväll.
Kram

Anonym sa...

Åh, hoppas att du känner dig mycket bättre imorgon och kan njuta av er "date" på tumanhand och grattis till 10-års jubiléet! Själva har vi snart 4-års dag, den 5 juni (vi träffades dock för första gången den 21 maj).
Jättesöta bilder på lilla Ella, jag lade märke till hennes söta skor på de första bilderna innan du nämnde att de var hennes första. På bilderna i parken ser hennes frisyr väldigt stajlad och modern ut ;-)
Stor kram och krya på dig!

Susanna sa...

ÅH, vad härligt ni såg ut att ha det! Härligt med bilder på New York - en stor kontrast från Nairobi även om vi har en del skyskrapor här också... :) Vad stor lill-skruttan ser ut att ha blivit.

Härligt med bilder från Chinatown - jag gillar också dumplings! Krya på dig. KRAM

Saltistjejen sa...

Petchie,
tack! Jag mar mycket battre idag sa an sa lange ser det ut att bli en bra kvall ute sa som vi planerat! :-)
Tank att ni ocksa snart har arsdag! Skoj! Nastan pa Ellas fodelsedag ocksa.
haha, stajlad frisyr!!! Hm, vi har insett att hennes har ar ratt lustigt pa sa vis att det ser ut som om honar slinogr, men jag lovar att vi itne har slingat det!!1 Det ar helt naturligt! Rodaktiga slingar. Efter M som var ett riktigt morotshuvud som liten.... OCH hennes har ar dessutom helt ojamnt och flikigt. Det vaxer liksom inte ut jamnt utan vissa testar ar langa och andra korta. MEN enligt vissa ser det darfor ut som om hon ar klippt i en valdigt hipp frisyr, hahaha!! Lite lustigt egentligen.
Fast det enda stajlande som vi gor med henne ar att vi smorjer in henne med solskyddsfaktor innan vi ska ut och en del av detta kletar in sig i haret och da kan det se ut som om hon har frisyrgele eller liknande....
Sag forresten Desirees inlagg fran deras besok hos er. Oj vad jag blev supersugen pa att komma o alsa pa er! Vi maste horas och bestamma nar det kan bli i host.
Stor kram!!


Susanna,
javisst ar det stor kontrast till din omgivning! :-)
Fast jag tycker ju att dina bilder alltid ar saaaaa himla mycket mer exotiska an mina. Skyskrapor ar likosm inget jamfort med giraffer, vulkaner och sadant! ;-)
Tack! jag mar mycket battre idag ocksa.
Fick du hem ditt korkort?
kram!!!

Susanna sa...

Hej,
Ja, nu har jag fått mitt internationella körkort! Underbart! :)På måndag är det nationell helgdag och vi ska beslka slummen i Kibera - en av Afrikas största slunområden. Det ska bli spännande! Ha en trevlig helg! Kram

Suzesan sa...

Vilken härlig bildserie. Ser härligt ut. Dumlings har jag aldrig ätit men det ser gott ut. jag gillar asiatisk mat.

Åhh Ella är en sockertopp. Så fina skor.
Min son hälsar att han tycker fortfarande att Ella är söt:)

Kram
Susanne

Saltistjejen sa...

Susanna,
grattis till körkortet!!!


Suzesan,
haha hälsa tillbaks till sonen och säg att jag tycjer han är för söt!
:-)
Kram!!