söndag, maj 10, 2009

Gott & Blandat i veckan som var

Det var ett tag sedan jag skrev här på bloggen men det har varit en vecka full av aktiviterer och nya intryck. Från nya jobbet, från dagis. Känner mig lite trött. Tror det mesta av tröttheten faktiskt beror på allt nytt på jobbet. Denna veckan började jag labba lite i det andra labbet. Det är i detta labb jag kommer utföra det mesta av mitt praktiska jobb, alltså är det här jag kommer att befinna mig till största delen. Åtminstone de första månaderna. Sedan får vi väl se hur det hela utvecklar sig med projektet. Det är mycket nytt att lära sig. Nya personer. Nya rutiner. Man ska lära sig hitta saker, hitta rum. Lära sig hur allt fungerar. Vad man får och inte får göra. Hur man ska göra det som ska göras. Ja, som sagt jag tror att en del av den trötthet jag känner beror på allt det nya. Men det känns samtidigt bra att komma igång "på riktigt" igen. 

Andra saker som hänt nu under veckan är:

Dagisbesök
I onsdags var det dags att tillbringa en timme på dagis. Det var "The Annual Teachers Appreciation Lunch" som gick av stapeln. Varje år har de en hel "Teacher Appreciation Week" där lärarna uppmärksammas lite extra. Lunchen är en del av detta och det är föräldrarna i de olika grupperna som bidrar med maten. Lill-Skruttans rum skulle bidra med efterrätter och jag och M fixade en rabarber- och jordgubbsefterrätt som blev väldigt uppskattad.
Under själva lunchen  (en timme) skulle barnen passas av oss föräldrar. Det var jag samt tre andra föräldrar som var där. Som vanlig skoj att tillbringa lite tid på dagis. Här nedan är ett par bilder:


En av Lill-Snorpans nya miner. Hon ser så lustig ut när hon gör den! Hon håller på att få tänder nu och jag tror minen har med det att göra.


Att stå upp är just nu hennes absoluta favoritsysselsättning. Det går finemang så länge man har något att hålla sig i.


Spegel spegel på väggen där...


Efter lunchen chillade hon lite i stolen.



Baby Shower 
I fredags morse hade vi organiserat en Baby Shower Breakfast för en av lärarna på Lil-Skruttans dagis. Föräldrarna till alla barn hade samlat ihop till ett presentkort och bidrog med diverse frukosttillbehör som bagels, muffins, kaffe, juice, frukt etc... Det blev väldigt mysigt och den blivande mamman blev glad. Här är några bilder från tillställningen.

Lill-Skruttan vid en av sina "favoritmöbler" på dagis. Självklart en av dem där hon kan hålla i sig och stå upp


Alla barn har blivit så stora under det här året! Nu sitter alla och kan äta vid bordet. Lill-Skruttan samt R är de yngsta och de enda som fortfarande inte sitter vid det "stora" runda bordet utan har egna bord fästa i stolarna. Men jag tycker det är lika överraskande varje gång jag är på dagis och ser dem sitta runt bordet. När de började var de ju alla så små och de flesta kunde inte ens sitta upp!


Här är hon med lite banana bread som en av föräldrarna bakat och haft med sig till frukosten.


IKEA
På grund av att Lill-Snorpan växt och utvecklats så mycket den senaste tiden har vi insett att vi nu måste börja sätta fart med att barnsäkra vårt hem! Det som står allra först på att-göra-listan är att fia ny TV-bänk med dörrar eller annat sätt så att hon inte kommer åt alla knappar. I lördags gjorde vi därför en utflykt till den ganska nyöppnade IKEA-butiken i Brooklyn. Det blev en jättemysig liten tur. Och jag tror vi nu har ett hum om vad det är för TV-bänk vi vill ha.
Men vad handlade vi med oss denna gången då? Jo mest blev det saker till Lill-Skruttan faktiskt. Ett par leksaker. Jag handlade även några burkar att förvara te i samt en födelsedagspresent till en kompis som jag skulle träffa på kvällen. Och så lite godis och "mat" såklart. Som alltid.

Det går gratis färjor (taxibåtar) från Pier 11 på södra Manhattan till Ikea. Här syns Brooklyn Bridge samt Manhattan Bridge i diset.


M med en glad liten tjej.


Bara några minuter innan färjan ska komma.


Taxibåtarna var väldigt fräscha och det var en alldeles lagom liten tur. Man passerar bl a Frihetsgudinnan på vägen mot Ikea.


Känns byggnaden och skyltarna igen?


Snart framme, men undrar vad Lill-Skruttan funderar över...?


Något jag själv lade märke till och funderade lite över var att de hade svenska boktitlar i bokhyllorna!


Självklart blev det lunch på restaurangen också. Köttbullar till M och gravlax till mig. Och så lingondricka. Så himla förutsägbart....

Kursiv
På vägen tillbaka ser man downtown Manhattan. 


Söndag
Jag var själv lite trött i morse eftersom jag var ute och firade min kompis igårkväll och inte var hemma förrän efter 2 på natten. Jätterolig kväll på en pub Mason Dixon som har en "mechanical bull". Anledningen till att vi hamnade på just ett sådant ställe var att min kompis velat testa att rida en mechanical bull i flera år, men inte förrän nu hade hon hittat ett ställe på Manhattan som har en sådan. Själv red jag inte. Det var alldeles tillräckligt att vara publik tyckte jag. Fegt kanske? I vilket fall hade jag en väldigt rolig kväll. Som tur var så tog M hand om Lill-Snorpan på morgonen så jag fick sova ända till 9.30. Lyx! 

Idag var det Mother´s Day är i USA. Något som uppmärksammas enormt. Väldigt stor skillnad mot t ex i Sverige. Vi hade dock inte planerat något särskilt p g a av detta utan hade tänkt träffa några vänner på brunch vilket också blev av. Jättemysigt, men eftersom det var just Mother´s Day var det en väldig rulle på restaurangen. Vi lyckades ändå till slut få ett bord där barnvagnen också rymdes och det var en väldigt skön och trevlig start på dagen.

Efter den goda brunchen hade vi en skön och avslappnad söndag. Vädret var alldeles perfekt med sådär lagom temperatur, lite sol, blå himmel med en del ulliga moln. Vi promenerade till Carl Schurtz park och gungade lite med Lill-Snorpan. Sedan hem igen och busmyste allaihop i sängen. Jag har dock känt mig lite off idag trots det perfekta vädret och de roliga och mysiga aktiviteterna. Tror det kan vara hormonrelaterat men är inte säker. Lite trist men jag hoppas det känns bättre imorgon. Om en vecka kommer iallafall en av mina bästa vänner hit och hälsar på. Det ser jag fram emot oerhört mycket!

28 kommentarer:

Millan sa...

Vilken rolig vecka ni haft! Sarskilt kul tycker jag att det later med dagisbesoken maste jag saga. Kanske eftersom jag aldrig hamtar eller lamnar Nils pa dagis da han gar vid Bens jobb sa tycker jag att det verkar sa mysigt att vara sa involverade i dagiset. Ni maste ju kanna lararna otroligt bra!!
Kul med Ikea besok och fest ocksa saklart! Jag skulle garna vilja prova rida en san dar mechanical bull... men inte infor publik!! ;-)
Vad fin hon ar lillsnorpan! Hon borjar se ut som en riktig 'toddler' nu och inte nagon bebis langre. Visst ar ettarsaldern rolig!? De blir sa hilma med och forstandiga pa ett helt annat satt da tycker jag! Och man far se mer av deras personlighet ocksa... Sa sot hon ar!!
Trist att du inte kannt dig pa topp. Det ar sa trist med sadana dagar.. nar man kanner att man 'borde' ma toppen men anda inte gor det och inte kan satta fingret pa vad det ar. Hoppas du mar battre idag. Kram fran ett jatte soligt och fint Bristol!

Annika sa...

Ni har haft en proppad vecka, men rolig!!
KUL att besöka Ella på dagis, hon är så söt!
Teacher Appreciation Week kommer att följa dig under HELA skoltiden. NU när K börjat på MS är det lugnare, men på ES var det världens GREJ varje år!
Jaja...
IKEAbåten är COOL!! Underbart att få åka till IKEA i båt. Såg båtarna då vi var där.
Roligt att ni har ett IKEA så nära.
JAG VET, visst är det lustigt med alla svenska böcker på IKEA. Det är likadant här :-)
Off-dagar är inte så kul, men de drabbar ju oss alla. KUL att ni ska få BESÖK!!!
Förstår att du gläder dig.
Efter en solig helg är det återigen mulet och småkyligt i DC.
KRAM!!!

mammigranten sa...

Låter som en underbar vecka!
Kul med lite mer insikt i dagisverksamheten, och tydligen skolan med sen framöver.
Antar att ni inte hade så mycket blåst igår då, här var det svårt att njuta av solen framåt eftermiddagen om man inte hittade lä.

Har också en sån där off-dag, får se om det hjälper med spikmatta och träning. Annars får det väl bli att bara krypa ner under en filt och läsa en bra bok och få dagen att försvinna fort.

Härligt att Ella börjar uppskatta den stående versionen av sig själv. De blir ju så nöjda då.

Kram

Saltistjejen sa...

Millan,
jo vi är verkligen så glada för vårt dagis! Det är toppen och visst har man lärt känna lärarna väl. Framförallt så känner de ju barnen väldigt väl och det känns supertryggt!
Ja det är skoj nu när hon blivit såhär gammal för hon är defintivt mer "med" och har en alldeles egen personlighet. Och vilja, haha! Jag längtar jättemycket efter att man även ska kunna kommunicera lite bätre med henne. Just nu är det som om hon ofta tcyker att vi borde förstå vad hon vill men det gör vi inte och då blir hon jättefrustrerad.
Stor kram!!


Annika,
Jaha så detta med Teacher ppreciation week är alltså ngt vanligt och vedertaget. hade aldrig hört talas om det tidigare, men förstod att det var mycket "större" än vad vi egentligen såg. Jag och M har inte alls varit så inblandade i detta utan det har skötts mest av föräldrarna som är med i "styrelsen" eller vad man ska kalla det (board) för dagiset.
Och Ikeabseöket var skoj. Känns bra att veta att man såpass enkelt ändå kan ta sig till ett Ikea. Det vi annars besökt ligger ju i Jersey och det är lite låååångt dit. Tar en hel dag. Nu med båtresan till Brooklyn är det lite kortare sträcka OCH betydligt roligare färd. :-)
Kramar från ett mulet NYC

Saltistjejen sa...

Mammigranten,
oj har du också en offdag Inte skoj. Själv har jag inte riktigt hunnit känna efter än, men tror det är bättre än igår. Skönt.
Spikmatta låter spännande!!!! Har du en hemma då?
Hoppas du snart mår bättre du med!
Här var det också lite blåsigt igår men dert kändes mest skönt tycker jag. Inte alltför kallt alltså.
kram!!!

Sanna sa...

Hittade hit idag och kommer titta in igen. Fin blogg och så kul att läsa och se om ert liv liksom mitt i New York. Coolt! Jag har varit där en gång och nu har vi som plan att ta oss dit och fira jul och nyår. Hoppas bara vi hittar flyg och boende till bra pris nu när kronan är så dålig. Ha det bra! Kram

Saltistjejen sa...

Sanna,
hej vad roligt att du hittat hit och gärna vill fortästta läsa också! Skoj! Jag blir jätteglad! :-)
Kul att ni funderar på att komma hit till jul och nyår. Här fins alltid något för alla oavsett årstid. Även om jag föredrar staden på vår och höst. När det är lite mer lagom temperatur.... ;-)
Kram!

Sporty Spice sa...

Härligt med IKEA-besök. Och jag har också tänkt på det där med de svenska böckerna i alla displaybokhyllor. Jag såg en en med säkert hundratals Teodor Kalifatides-böcker sist jag var där. =)

Anonym sa...

Ursöta bilder på lill-snorpan, gillar hennes nya min! Kul att föräldrarna är så engagerade i dagisaktiviteterna och personalen!
Coolt att åka båt till Ikea och att båtarna är gratis. Hur tar ni er dit och hem när ni har köpt möbler? Kanske inte så praktiskt att släpa på en massa kartonger, oavsett hur platta de är!? Jag gillar Ikeas idé med svenska böcker i bokhyllorna, så är det över hela världen tror jag. Jag antar att de köper in en massa ex av böcker som inte har sålt så bra, vilket egentligen är lite sorgligt eftersom böckerna inte blir lästa när de står där i hyllorna...
Kram!

Christel sa...

Hej!
Jag brukar läsa men inte alltid kommentera men idag är det dags! Vad stor hon är, loppan! Man ser att hon funderar mycket, hennes miner är obetalbara... Log åt er resa till IKEA. Tänk, när vi åker till IKEA i Älmhult reser vi aldrig förbi Frihetsgudinnan, men väl den stora träclownen i Osby... annorlunda! Vi har så härlig försommar, alla träd har slagit ut, liljekonvaljerna blommar för fullt, önskar jag kunde skicka er en stor doftande bukett från Harastorp. I skolan är det ûbermycket i några veckor till, sedan kommer sommarlugnet. Jag var hos optikern i dag, nästa par glasögon blir progressiva, då vet man att man har fyllt fyrtio... inte bara kul, men helt OK. Har ni några planer för sommaren? Kram till er alla tre (förlåt 5...)!

Anna, Fair and True sa...

Jag gillar också Ellas nya min! :) Och man kan ju som sagt undra på vad hon tänkte på när ni var på Ikea-färjan! Hon ser verkligen avslappnad ut i stolen på dagis förresten!
Vilka söta stolar i trä (?) de har på dagis också!
Jag var också på Ikea i helgen. Behövde egentligen inget särskilt men det var länge sedan jag var där och botaniserade! Vi har förresten en TV-bänk därifrån som vi är väldigt nöjda med men den kanske iofs är för stor i er lägenhet? Det är en Bestå Burs i höggglansvitt http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90103758
Vi har dock valt att inte sätta dit den långa listen som är så fula utan vi har bara två på lådorna. Vi ville egentligen ha en Arctic men den kostar nästa 9000 kr! http://www.svenskahem.se/?id=3258&pid=4595

Fick du någon Mors dag-present eller firar ni om två veckor?

Kram!

Saltistjejen sa...

Sporty Spice,
ja det ar faktiskt ratt skoj att de har svenska bocker. Har aldrig tankt pa det forut bara....
Kram!


Petchie,
hehe nae om vi ska kopa mobler lar vi be om delivery! :-)
Det blir alldeles for svart att frakta dem via bat och t-bana eller taxi.
Kram!!

Christel,
a vad harligt det later med svensk forsommar. Det ar ju sa veckert nar allt blommar. Har forstatt pa din blogg att det ar mycket just nu. Skont att du kan se fram meot lite sommarlov senare iallafall. Vi ahr inte planerat ngt alls infor sommaren. troligen stannar vi har. Det blir nog iallafall ingen Sverigeresa tror jag. Om vi inte spontanaker...
Du det gor val inget m progressiva glad. Att bli aldre medfor vissa fysiska forandringar men sa lange dt finns hjalpmedel (som glasogon med ratt styrka) sa ar det ju inget! :-)
Kramar till er allesammans!


Anna Fair and True,
haha! Maste kolla in er bank. De vi kollade pa och som skulle passa bast var faktiskt just Besta, men jag minns inte exakt vilken typ av besta. Vi tyckte tre olika skulle kunna fungera tror jag. M kollade pa detta sedan nar vi kom hem ocksa. matte lite igen och sadar. Ska diskutera i veckan vilken av de olika Besta vi tror kommer bli bast.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and true
nu har jag kollat in er bank! Vi tittade bada pa just denna och tycker den ar himla snygg! MEN den var lite for liten for oss. Alltsa mattten for var dvdspelare som rakar vara ett monster i storlek. Den kravde mer hojd an vad som fanns i ladorna.
En fraga jag har tiller bara. Kan ni anvanda fjarrkontrollen "genom" ladorna till alla apparater? Eller maste man oppna lador/luckor for detta??
kram!

Anna, Fair and True sa...

För liten alltså? Kanske dags att köpa nya DVD istället? ;)

Japp, här hos oss är det highteck ska du se. Vi har ju en extern hårddisk som är kopplat till både dator (trådlöst) och TV (genom tråd, dvs kabel) och stereo, DVD, grammofonspelare m m kopplat. Allt detta styr vi genom fjärrkontroller genom någon liten dosmottagare som står på bänken, dvs under TVn. Så ja, vi kan få det att funka utan att öppna luckorna! :) Men Peter vet mer om detta om ni vill veta mera.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahaha ja kanske borde vi kopa ny DVD spelare.... Den vi har kopte vi nar vi flyttade hit och enligt M var den VAAALDIGT BRA och fin och skulle kunna tas med tillbaks till Sverige etc etc... MEN den har faktiskt visat sig vara ratt kass. inte vad galler musik men filmer.... vi skickade tillbaks den och de sa att vi fick en ny, men fan tro't... Den ar fortfarande kass. jaja vi far se. Den rakar vara storre an de flesta vanliga DVDspelare vilket ar lite knasigt. Sarskilt hojd och djup vilket de dar ladorna i er TV-bank var lite "snala" med... Haha! ;-)
Sedan vill vi hemskt garna kunna ha in en srkivare ocksa och jag tror en av de andra Bersa bankarna var hogre och hade battre plats for det. Sakert blir det dyrare men men Sa ar laget.
Sa ni har allts en liten extra sak ovanpa banken for fjarrkontrollerna? Hm, ar det ngn form av router??? later nastan sa?
Eller kamske ar det ngt helt annat. Hm jag ar inte sarksilt teknisk av mig sa sadnt har jag tyup noll koll pa...
Tack for svar iallafall!!!
:-)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Det är en s k IR Bender http://www.expert.se/Product/Product.aspx?id=209356 hälsar Peter! Funkar väl på samma sätt som en sådan grej man får med till Wii och kan ha på TVn.
När vi köpte vår bänk fanns bara den och då hade vi väntat i typ ett år på att den skulle komma i högglansvitt - vi ville ju inte ha röd även om jag tycker den röda är ganska cool. Men nu finns det en massa olika Bestå-möbler.
Lycka till!

Taina sa...

Halloj i storstaden!
Full rulle ser jag. Hoppas du trivs med det nya jobbet och att det känns inspirerande.
Mitt jobb börjar bli lite stressigt nu och eftersom vi har haft en del reserestriktioner så är det inte lika mycket dynamik på vissa enheter så nu måste jag klämma in resor. Typiskt nu när det är som finast här...suck.
Här firade de Teachers´s Appreciation Day istället där barnen uppmärksammade lärarens dag genom att rita ett gulligullekort. Men tänk om de inte gillar fröken då???????
Red du inte på tjuren, Saltis! Det hade säkert varit askul. Dagen efter hade du säkert gått omkring som värsta cowboy ;)
Lilla Ella då, som snart kommer att sätta fart så tur att ni är förståndiga och barnsäkrar hemmet. Och ett besök på IKEA =mat på IKEA restaurangen.
Bilden på Ella vid favoritmöbeln är ju bara så cool, ungefär som hon ska hålla ett tal!
Kramen!!!

Desiree sa...

Oj det var mycket du hunnit med under helgen. Ella är såååå otroligt söt! Jag kan liksom inte låta bli att säga det för hundrade gången men så är det bara. Jag gillar verkligen kortet där hon övar sig att stå på dagis och håller i den där skenan på väggen. Det ser nästan ut som en liten balletdansös som står och övar på något balletsteg.

Grattis till ett nytt IKEA som öppnat i er närhet. Underbart. Oj vad skulle man göra utan kära IKEA. Det är verkligen som en liten svensk oas. Det var länge sedan vi var där och det börjar bli dax att åka till Atlanta för ett besök på IKEA som är vårat närmaste (2.5 timmar enkel bilresa) så det blir liksom inte varje helg man åker dit.

Jag förstår att det är mycket att sätta sig in när det gäller nya jobbet. Spänannde att du ska börja labba nu. Hoppas verkligen att du kommer att trivas riktigt bra på nya labbet där du nu ska vara de första månaderna. Härligt morsdagsfirande också som du fick. Ja det där med just morsdag är ju helt enormt stort här i USA.

Anonym sa...

Glömde förresten att säga att det där foto på M och Ella + frihetsgudinnan på båten är jättefint!!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
å tack för länken! Ska kolla detta, Men det blir nog M som får fixa med det i slutänden... :-)
Jag gillade också just att den var så glansig! Och jag tyckte om den röda mycket, men som sagt det blir en anna lite högre modell för vår del.
Kram!


Taina,
hahaha ja jag hade definitvt gått runt som en cowboy ifall jag ridit på tjuren!
Resorna du ska göra m jobbet är det långa resor eller över dagen? Hoppas de inte kommer på dina galan tisdagar bara...!!!
Kram!!!


Desiree,
å tack! Självklart tycker man ju själv att ens barn är supergulligt, men man är ju verkligen väääldigt partisk i fråga... ;-)
Ja att ha ett Ikea lite närmare är inte fel alls. Tdigare tog det ju oss ca 2 timmar eller iallafall ca 1,5 att ta oss til Ikea. Man kunde ta t-banan till Port Authority viket tar ca 30-45 minuter. Därifrån gick gratisbussar till new Jersey och Ikeat där vilket tog ca 45-60 minuter att åka beroende på trafik. Så det gjorde vi ju inte så ofta. Att ta sig till Brooklyn är betydligt enklare, snabbare OCH trevligare! :-)
Och ja det är som vanligt mycket nytt med ett nytt jobb. Hittills känns det bra rent generellt ändå även om man alltid känner sig som den som ställer tusen frågor...
Kram!


Petchie,
tack! Ja jag tyckte det var en lite kul bild eftersom det inte är var dag man har Frihestgudinnan i bakgrunden sådär. :-)
kram!

Suzesan sa...

Vilken härlig vecka låter det som. Men så smart med en sån där stång vid en spegel för de små....det verkar vara ett bra dagis.

Hoppas nu det ska löpa på bra sen på ditt nya jobb när du fått in rutinerna rejält.

KUl bild med frihetsgudinnan och för övrigt fina bilder:)

Ja sanrt är det väl full fart på Lill-Snorpan i ert hem. Bra tänk att barnsäkra...för små nyfikna klåfingrar;)

Önskar sig en bra dag
kramar
Susanne

Suzesan sa...

Åhhh önskar*dig en bra dag* inte *sig såklart..datorjäv*l:)hahaha yes you know!!

Kram
Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
tack!! ja det ar verkligen pa tiden att vi barnsakrar hemmet nu! :-)
Och dagiset har flera olika smarta losningar for barnen sa de kan utveckla kryp, gang, etc etc.... Det ar ju designat sa att det ska vara perfekt. Allt ar genomtankt. Fran hojden pa trappsteg till lutning av golvytor dar de ska kunna krypa upp- och nerfor. Jattebra!
Hoppas du far en riktigt bra dag du ocksa!
kramar!

SweFlo sa...

De hade teacher appreciation week på Sarahs skola med. Ska nog ta mig till IKEA i Tampa för första gången på söndag, kan nog inte hålla mig borta längre. Och lingondricka! Har faktiskt ALDRIG ätit mat i någon IKEA restaurang, så det ska helt klart bli höjdpnkten. Ha en bra dag!

Marianne sa...

Jag förstår att du är trött efter allt det nya! Och samtidigt mycket med olika sorters firanden både på dagis och privat.

Tänk att barnen är så stora nu! Jag minns fotona från när Ella började på dagis, som du säger var ju alla så små då. Och att hon står så mycket nu!

Mysigt med taxibåt till Ikea! Det ska jag berätta för Klas. Haha, här i Kairo blir det kanske gratis karavan? Ja om det alls blir något varuhus någon vacker dag ...

KRAM!

Saltistjejen sa...

Sweflo,
haha har du aldrig atit mat i restaurangen pa Ikea? Himmel! Inte for att maten ar nagot extra EGENTLIGEN men som svensk kan man ju fa en del saker dar som man garna vill ha! Oc det till en billig penning! :-)
Kram!


Marianne,
du DET hade varit exotiskt! Med en gratis karavan alltsa!! :-)
Javisst ar de stora nu barnen. Alla har utvecklats enormt. man kanner knappt igen dem pa gamla bilder langre kanns det som. Jatteroligt och samtidigt kanns det lite konstigt att tiden ar sa annorlunda for dem mot for en sjalv. Ett ar ar ju inte sa stro skillnad for en sjalv, men for barn ar det ju en evighet dar det hander massor.
Kramar!

Anne sa...

Vilket bra sätt att sammanfatta olika dagar på, när man inte skrivit på ett tag. Riktigt bra.
Haha, jo de där IKEA-luncherna är nog rätt förutsägbara för utlandssvenskarna. Jag/vi är ju precis likadana. Jag tycker ert dagis verkar så himla bra, gillar att föräldrarna får vara delaktiga på det där sättet. Att ni som föräldrar dels känner personalen men också de andra föräldrarna lite bättre när det ordnas såna här frukostar och annat. Det verkar helt suveränt, vad skönt det blev som det blev. Kommer ihåg hur du i fjol berättade att ni funderat på olika alternativ (om jag inte minns helt fel) och att ni i nåt skede även tänkt på nanny. Det här dagiset verkar helt superbra, tur att det blev så här.
Jag tror helt klart din trötthet beror på allting nytt, det tar på med allt nytt. Som du skrev, det är ju alltifrån att lära sig hitta till olika rum som nya arbetssätt. Men det kommer, ge det tid och snart är du inne i allting till 100% och då kommer den här "nyhetströttheten" att försvinna. Ha en riktigt bra vecka, kram!

Saltistjejen sa...

Anne,
tack! Ja det är ju ibland lite svårt att få struktur på ett inlägg när man har flera dagar att berätta om...
Och dagiset är vi verkligen grymmenöjda med! det hade inte kunnat bli bättre. Vi är superglada att allt blev så bra. Och det är ju egentligen E´s förtjänst för om hon inte kommit för tidigt hade hon varit för ung för att börja där i september när de har den årliga intagningen. Så ja vi hade otrolig tur!!!!!
Stor kram!