måndag, oktober 01, 2007

Baby Shower med Baby SPA

Baby Showern blev utomordentligt lyckad måste jag säga! Allt gick över förväntan och det var hur roligt och mysigt som helst. Det hela var en överaskningsfest för den blivande mamman. Hon och hennes man är inte amerikaner utan från Indien och där har man inte heller Baby Showers, så vi hade planerat allt i hemlighet. Hennes man skulle lura med henne med förespeglingen om att de skulle träffa några vänner till honom som bor i samma område som vi på Manhattan. Vissa av oss hade ansvaret för att planera och inhandla dekorationer och lekar. Andra skulle ha med sig mat, dryck och annat ätbart. Vi hade alla med oss olika presenter som vi tyckte att den blivande babyn skulle ha och vi hade även samlat pengar till ett presentkort på "Babies R us" så de blivande föräldrarna kan köpa något de behöver.


Några saker att imponeras av efter gårdagen:

1) Hur otroligt snabbt vi lyckades dekorera lägenheten med alla dekorationer.
"Dekorationsklubben var seeeeeeeeen.... Så vi började att misströsta över att vi överhuvudtaget skulle hinna med några dekorationer innan festföremålet skulle dyka upp. Men det gick galant!


2) Att det faktiskt blev himla fint utan att bli alltför "snuttipluttigt".
Eller tja smaken är ju delad, vissa skulle säkert tycka det var alldeles för sockersött eller "cheesy", men jag var inställd på mycket högre sockerfaktor så jag blev positivt överraskad

3) Hur mycket olika sorters dekorationer och annat som finns att få tag på till saker som detta.
Här var det inte fråga om endast ballonger och girlanger, utan även dekorationer i form av hjärtan, haklappar etc... med text som skulle hänga i trådar från taket, eller klistras upp på väggen. Ett speciellt ark som man hängde på väggen där alla kunde skriva något och signera.


4) Hur väl vi lyckats bevara hemligheten.
Den blivande mamman blev verkligen överraskad! Det tog henne ganska lång tid att samla ihop sig och smälta att vi stod där i ett superdekorerat rum och skrattade.


5) Alla lekar som man tydligen ofta gör på baby Showers.
En var att med ett specialinköpt band gissa hur stor den blivande mammans mage var. Den roligaste var nog den där alla deltagare hade lämnat bilder på sig själva som bebisar och sedan skulle festföremålet gissa vilken bild som var vem.
Den absolut mest vidriga var den där lekledarna förberett olika godis (choklad av olika märken och sort) försmält i ett antal blöjor. Man skulle sedan lukta på dem och gissa vilken chokladsort. Hm... Även om man visste att det var choklad så var utseendet såpass övertygande att man helst inte alls ville hålla i blöjan och ännu mindre föra den till näsan!


6) Hur många personer vi faktiskt lyckades klämma in i vår lilla lägenhet.
Detta utan att det kändes alltför klaustrofobiskt utan bara en skön känsla av "The more the merrier".
7) Den absolut coolaste och mest amerikanska presenten.
Ett "badkar" eller kanske mer stor badbalja, med medföljande "wirlpoorl" som man kunde koppla till baljan och därmed få ett bubelbad till bebisen! Ett baby SPA.Ett lustigt sammanträffande är att Annika just skrev ett inlägg på sin blogg (vilket är en av de bloggar jag följer) om när hon väntade och födde barn här i USA, och hon nämnde där sin Baby shower. Det tyckte jag var kul!

Jag måste säga att jag hade otroligt roligt på denna Baby Shower. Men det är samtidigt så att jag fortfarande känner mig otroligt svensk, eller kanske snarare icke-amerkiansk, beträffande att "fira" ett barns ankomst innan det har kommit. Tyvärr vet jag flera stycken som har mist sina barn i ett mycket sent stadium av sin graviditet och denna vetskap gör att jag hellre skulle fira med en fest efter att barnet väl kommit. Även om jag förtås förstår att vitsen med en shower är att man får alla bebissaker innan barnet har anlänt så att man är väl förberedd på dagen D.
Och där ligger ju självklart ett baby SPA himla högt upp på prioritetslistan måste jag säga, haha!

24 kommentarer:

Annika sa...

Vad KUL att läsa om er shower! Och vad roligt med alla bilder! Jag satt och tittade på er utsikt där...VAD FIIIIINT!!!!!!! Mysigt!

som sagt, finns det hjärterum så finns det stjärterum! Såg jättemysigt ut inne hos er.
Kan tro att den blivande mamman uppskattade showern! Själv tycker jag showers är jättesmarta och utmärkta för ett fldrapar som behöver masor med prylar. Än bättre om man vet vd det blir för kön, och det visste ju ni!!
Jag är nog inte riktigt lika vidskeplig som du ;-), eller så har jag helt enkelt blivit amerikaniserad när det kommer till showers!
Jätteroligt att läsa, och jättekul att se bilder!!!!

Saltistjejen sa...

Å vad roligt att du tyckte det var kul att läsa om showern. Och ja, vi trivs jättebra i lägenheten fast utsikten har vi tyvärr blivit så "vana" vid att vi inte tänker på den längre. Utom ibland förstås. Men när vi först flyttade in här så kunde vi sitta flera timmar på kvällen och bara titta förundrat ut genom vardagsrumsfönstret! :-)
Utsikten är som bäst på kvällen tycker jag. När det precis skymmer och de börjar tända upp i husen runt omkring.

Hoppas det var ok med dig att jag länkade till ditt inlägg också!? Men jag tyckte det var så skoj att du just skrivit om barn och shower i din blogg!

Desiree sa...

Jättekul att få se bilder och höra mer om hur babyshowern gick till. Den verkar ha blivit väldigt lyckad. Ett eget baby spa känns ju ganska onödigt faktiskt. Vilken härlig utsikt ni har från er lägenhet. Häftigt!

Annika sa...

Klart att det var (med länken), Saltis!!
jag är verkligen helt tagen av er utsikt. VILL också bo i NYC, så de' så!!! kan tro att det är helt, helt underbart att sitta där medan det skymmer och titta ut över skyskraporna.
Klart AVIS är jag , fastän jag trivs i min gemytliga förort också. En annan får sitta på marriot marquis i deras skybarn när jag är i NYC...Fint, men en sådan turistfälla!!

Saltistjejen sa...

Annika,
om du kommer till NYC någon mer gång (vilket jag gissar att du lär göra) så får du höra av dig så vi kan ses! Då kan du få några egenhändigt blandade drinkar hemma i vårt vardagsrum och njuta av vår utsikt...! :-)

Annika sa...

THANKS girl!!!! Det ska jag komma ihåg!!! Tror vi åker upp i Dec när Peter ska jobba där ett par dagar...Vore kul att ses, med eller utan drinkar ;-)

Saltistjejen sa...

Coolt! Hoppas det är i början av december isåfall. För jag kommer dra till Sverige i mitten av december och stanna till efter julhelgen.

Page sa...

Det är så underhållande att läsa om seder och bruk i USA, sedda genom en svensks ögon! Det blir liksom bekräftat att ja, "det är som på film".

Jag är fortfarande jättenyfiken på hur sagobröllopet blev. Kommer det någon fortsättning?

Jag har funderat på några saker om USA och dess befolkning och du har kanske vettiga svar på det.Baserar mina frågor på ett stort antal filmer. Har man verkligen alltid skorna på sig inomhus? Avslutar man ett telefonsamtal utan att säga hejdå? Är människor i allmänhet så framåt och kameravana att de oftast verkar naturliga vid gatintervjuer?

Saltistjejen sa...

Hahaha Page! :-)
Jag tror att en hel del sker man ser på TV eller film faktiskt är så som de visar, medan andra inte är det.
Det är dock svårt att säga saker helt "generellt" om amerikaner med tanke på hur många människor som bor här och hur pass olika "kulturer" som faktiskt finns inom landet. Att bo i en liten stad i "The Midwest" är ju helt annorlunda mot att bo i t ex NYC (där jag bor) eller i New Orleans eller i Kalifornien tex.

Men jag sks försöka besvara dina frågor efter min egen erfarenhet (baserad på iakttagelser här i NYC).

På fråga 1 svarar jag: JA. Amerikaner har skorna på sig inomhus!

På fråga 2 svarar jag: Vet inte riktigt faktiskt. Måste fundera på detta när jag pratar i telefon nästa gång. Med en amerikan alltså. Har för mig att de säger hejdå men är inte 100 på det.

På fråga 3 svarar jag: Jag tror detta är mycket individuellt. Precis som på alla andra ställen i världen så finns det de som gillar att synas och de som inte gör det. Gissar att man främst visar de som "gör sig bra" på t ex TV.

MEN en sak som jag tror skiljer en del från t ex svenskar är att amerikaner rent generellt är mer vana att prata inför folk. Att de ofta kan uppfattas som kaxiga och
mer "gå-påiga" av svenskar just på grund av detta är kanske inte så konstigt? Vi har ju en helt annan kultur vad gäller både att "prata med främlingar" och att faktiskt "stå på oss" om man har en åsikt. Svenskar vill gärna be om ursäkt och säga att "inte ska väl jag" eller "jag håller kanske inte riktigt med dig", medan många amerikaner säger "jag vill, jag kan och försöker".

I stora drag alltså.

Saltistjejen sa...

Oj jag glömde säga att jo jag ska fila lite mer på ett bröllopsinlägg. Det kom liksom lite bort när jag reste till Sverige. Men visst ska du få en update! Har tyvärr inte så mycket bilder för vi tog inte så mycket kort där pga av det var sådan där "mysbelysning" inne under middagen. Och under själva ceremonin satt vi på sådana platser att det var svårt att ta foto alls.

Ida in Québec sa...

Hej! Det är mitt första besök hos dig (hittade hit från Annikas blogg) och jag är jätteglad över att ha hittat hit!! Lägger dig genast som favorit och det ska bli kul att plöja dina inlägg!
Jag bor i Québec city i Kanada sedan maj 2005. Min kille är kanadensare och vi fick en liten Bailey-bebis i maj i år.
Japp. Jag kommer tillbaka! kraam

Saltistjejen sa...

Hejsan Ida!!!
Jätteskoj att du gillar min blogg! Jag blir alltid så barnsligt glad av att höra att folk tycker om det man skriver. :-)

Om du bor i Quebec pratar ni engelska eller franska?
Grattis till tillökningen också! Har de baby showers i Kanada också eller är det typiskt "USA:skt"??

Saltistjejen sa...

Jag fattar inte men nu är mina bilder i detta inlägget spårlöst försvunna!!!!!!!!

Undrar om det är ngt tillfälligt eller om de verkligen har rymt?

Om ni läser detta inlägg får ni gärna berätta ifall ni ser några bilder eller ej.
TACK!!!

Page sa...

Nepp, alla bilderna är borta i dag! :-(

Jag har fått för mig att barnen i USA får mer utbildning inom att tala inför människor. Mer än här i alla fall. Här plågar man sig igenom några få muntliga redovisningar på högstadiet.

Förresten, tror du att det är väldigt svenskt att ta av sig skorna inomhus? Är vi mer pedantiska eller handlar det om att våra hus är så välisolerade att vi faktiskt inte behöver någon skydd för fötterna?

Ida in Québec sa...

Nej, jag ser heller inga bilder.... Och vi bor i franskspråkiga delen så det är french or the highway som gäller! Men jag och min kille Seb pratar engelska med varandra (och jag pratar svenska med bebisen, han pratar franska). Fast jag pluggar på ett franskspråkigt universitet (och får verkligen ingen särbehandling - det är som sagt franska som gäller). Min franska är okej. :)

Och nä. Jag fick ingen baby shower. Vi känner inte så många här så jag blev inte särskilt överraskad. Däremot sved det lite när Sebs föräldrar ordnade en för hans syster som fick sin första bebis för ett par veckor sedan. Alltså: två barnbarn samma år (vår bebis var deras första barnbarn). En baby shower. Ah well.

Ida in Québec sa...

Med "han pratar franska" så menar jag såklart att det är min kille som pratar franska med bebisen. Inte att min bebis pratar franska - duh! :D

Saltistjejen sa...

Ida,
hahaha! Jag förstod att det inte var bebisen!!!!! :-D
Ja det var ju lite konsitgt med baby showern för din svägerska måste jag säga. Alltså inte att föräldrarna fixade en för henne, men däremot att de inte gjorde det för dig. Jaja, vad är väl en baby shower...? Egentligen.

Saltistjejen sa...

Page,
jag tror att det är svenskt eller kanske skandinaviskt eller "nordeuropeiskt att ta av sig skorna. och jag tror att det till viss del säkert beror på att vi har rätt "blött och skalskigt" väder en stor del av året, men ofta trägolv. Och blöta skor och trägolv är en kombination som inte är helt optimal...
Sedan kanske det spelar in att vi under den kalla årstiden har rätt tjocka vinterskor på oss, vilka skulle bli supervarma att ha på sig inomhus. På arbetsplatser har ju folk ofta sk "innedojor" att byta om till under vinterhalvåret.

Skiiiiiit att bilderna är borta!!!!!
Undrar såååå vart de tagit vägen?
Hoppas de kommer tillbaks så småningom annars får jag kasnke försöka att ladda ner dem igen.

Saltistjejen sa...

Ida, jag försökte förresten kolla in din blogg men den var lösenordsskyddad.
Får man vara så "nyfiken-i-en-strut" och fråga varför du har en hemlig blogg??

Saltistjejen sa...

Ok, nu har jag testat att lägga in bilderna igen. Hoppas det fungerar bättre nu, så att bilderna stannar kvar!

Anne sa...

Wow, vilka superkul inlägg! Men snyft, snyft jag kan inte se bilderna... Hade velat se er utsikt ju... Kanske det går att se om jag prövar lite senare. Älskar kolla på andras foton och är så nyfiken på dina bilder nu.
Väldigt intressant och kul läsa, jag har aldrig varit på babyshower. Apropå det där du skrev om att det blev så bra med alla dekorationerna. Jag håller med! Jag tror banne mig amerikaner är världsbäst på att dekorera. De är så himla duktiga på att förvandla och dekorera. Jag vet t.om. de som när de går ut och käkar och t.ex. firar födelsedagsmiddag för nån så tar de med sig dekorationer och fixar lite mysigt på sitt bord som de reserverat för kvällen. Som du säger finns det ju massor av dekorationsmaterial och pynt köpa i affärerna också, helt otroligt vad det finns grejer faktiskt.
Ha en bra torsdag Saltis!
Förresten, Saltistjejen. Hur kom du på det?

Anne sa...

Alltså ditt namn här Saltistjejen, nyfiken höra hur du kom på det namnet.

Saltistjejen sa...

Anne,
vad kul att du gillade mina inlägg! Men grrrrr vad jag blir arg att bilderna inte fungerar!!!! Fast jag kan se dem nu. På min dator. Jättekonstigt! Jaja, kasnke kan du testa att gå in igen senare och se ifall du lyckas se dem. Men det är helt klart irriterande!!! Man vill jag att ens blogginlägg ska vara "stabila" och inte bara fungera då och då....

Saltistjejen blev det eftersom jag bara ääääääälskar saltlakrits. Vilket ju är en av de saker man verkligen saknar när man är utanför Sverige, eftersom det är stört omöjligt att få tag på. Även här i New York...

Anne sa...

Aha, en koppling till saltlakrits. Kul och smart! Jag tänkte lite på salt som i hav och så, men det var alltså helt fel "salt". Saltlakrits, mmmmmm gott!